לא בעד לא נגד. לפי צורך.
כן. ויטמין B12 + ויטמין D. ויטמין B12 כי אין בתזונה, וויטמין D כי נמאס לי לצאת לשמש באופן רס"רי.
אינני תומך בנטילת תוספים כל עוד לא הוברר צורך בדבר. פירוש הדבר הוא שאם התזונה מספקת את הדרוש, ובהיעדר חריגות בבדיקות דם, אינני רואה צורך בנטילת תוספי תזונה.
עם זאת, כאשר מתגלה חוסר כלשהו או כאשר ידוע כי תזונה ספציפית אינה עונה בהכרח על דרישה מסוימת, אני בעד נטילת תוסף על פני הזנחה.
על דעת עצמי.
אף-על-פי-כן אני ממליץ ככלל לא להסתמך על אינטואיציות אישיות, שכן שוק התוספים פרוץ ומלא מאוד בשמני נחשים (Snake oil) שלא עושים דבר במקרה הטוב, אך עשויים גם להרע במקרה הפחות טוב.
זו תעשייה שמגלגלת מיליארדים, ומרבית מוצריה אינם נחוצים כלל.
בין אם מספר "תמציות טבעיות" של סופר-פודס למיניהם (סופר-פודס מוצאים אצל הירקן, לא בבקבוק), ובין אם ויטמינים/מינרלים שונים שהתזונה עשירה בהם ממילא (מישהו אמר ויטמין C?).
לא. עלי להניח שזהו מצב תקין. אילו הייתי בחוסר אקוטי של ויטמין B12 או D, שהרי אז הייתי מדווח על שיפור בעקבות נטילת התוסף (במקרה של B12, בתנאי שלא היו השפעות נוירולוגיות).
אבל כיוון שמעולם לא הגעתי למצב מעין זה, אינני יכול לומר שחיי השתנו. תפקידם של ויטמינים הוא למנוע/לתקן מצבי חוסר, לא לרפא מחולי (שאינו קשור לחוסר עצמו).
תוצאות בדיקות הדם לוויטמינים הספציפיים עולות בהתאם לנטילת התוספים. אלמלא היה זה כך, לא היה טעם בנטילתם.