תוספים - בעד/נגד?

אני לגמרי איתך

כמובן שגם לגבי ה-B12 אין מחלוקת שהוא חובה לטבעונים, אבל זה הויטמין היחיד שהוא חובה. כל השאר, רק אם יש צורך ולא להחליט באופן גורף שיש חוסרים כאלו או אחרים רק בגלל עצם הטבעונות.

תמי לא 4

New member
אני קובעת את זה על סמך העובדה שבני האדם הם

אומניוורים, מה שאומר שבין היתר הם אמורים לאכול בשר ומי שלא עושה זאת - חייב להמצא בחוסרים.

Gidi Shemer

New member
הבעיה היא שהסקת מסקנה הפוכה מההגדרה שלך

אומניבורים אינם "אמורים" לאכול בשר.

בביטוי "אוכלי כל" אין הכוונה שאורגניזמים אוכלי כל חייבים לאכול הכל. הכוונה היא שהמערכות הפיזיולוגיות שלהם מותאמות גם לאכילת מזון מהחי וגם לאכילת מזון מהצומח, זאת להבדיל מהרביבורים שאינם מותאמים לאכילת מזון בשרי וקרניבורים שאינם מותאמים לאכול מזון מהצומח.

ladybug6

New member
יכול, לא אמור

וזה שמישהו לא אוכל בשר לא אומר שחייבים להיות לו חוסרים. זה תלוי לא במה שהוא לא אוכל אלא במה שהוא *כן* אוכל.

פצית219

New member
באופן קבוע ויטמין די (בעקבות בדיקת דם), וגם

פרוביוטיקה (בעקבות מערכת עיכול עצלנית, לא מפתיע כי יש לה גם בעלים עצלנית
). חוץ מזה יש ברשותי גם תוסף B12, ברזל ואבץ ואני לוקחת מהם בערך כדור אחד כל שבוע-שבועיים, על כל צרה שלא תבוא. בבדיקת הדם האחרונה ה-B12 שלי היה גבוה ואני גם לא טבעונית לגמרי, כך שנראה לי שלעת עתה זה מספיק.

smaak

New member
לא מתנגדת לתוספים

אני לוקחת תוספים- ברזל, בי12, ומולטיוויטמין כל יום.

למה כן, לגבי הברזל- כי אני צריכה, יש לי ברזל והמוגלובין נמוכים, מסתבר. משהו שהיה מנת חלקי מגיל צעיר, אבל כנראה חזר מתישהוא, אין לי מושג אם לפני או אחרי שהפסקתי לאכול מוצרים מהחי.
את המולטיוויטמין והבי 12 החלטתי לקחת על דעת עצמי.

אני לא יודעת אם אלה הוויטמינים או התוספים. מאז שהפסקתי לאכול מוצרים מהחי אני מרגישה פיזית הרבה יותר טוב. אם כי אין ברירה אלא להודות שאני מרגישה עייפות לפרקים בזמן האחרון, כנראה בגלל החוסר בברזל. התחלתי לקחת את התוסף של הברזל רק לפני שבועיים, וזה תוסף נוזלי ולא בכדור, שלא גורם לעצירות.
העלייה של הברזל זה עניין של זמן ולא משהו מיידי, כך שוודאי המצב יישתפר תוך כמה שבועות.

motior

Member
לוקח B12 כבר שנים - אחת לשבוע

התחלתי בהמלצת הרופא לאחר שהתגלה אצלי מחסור
מאז לוקח קבוע
מרגיש את התוצאה בבדיקות הדם

vala hopa

New member
תוספים

לוקחת, בעיקר B12, אבל גם אחרים כמו ויטמין C כשאני נזכרת...

B12 כי אין את זה מהצומח, אבל גם כשאכלתי מהחי ברגע שהרגשתי שינוי לרעה בהרגשה הנפשית הכללית שלי לקחתי מיד B12 בכמויות ותוך יומיים שלושה הייתי משתפרת. אינני יודעת אם זה היה כתרופת פלסבו או חוסר (כי מבחינת בדיקות הדם אני בסדר), אבל זה עוזר לי תמיד, אז אני מקפידה לקחת ומרגישה ב"ה כבר לאורך זמן טוב.

לוקחת על דעת עצמי.

לגבי B12 הסברתי למעלה. ויטמינים אחרים - כן, מרגישה שינויים ושיפורים. שוב, לא יודעת אם אפקט פלסבו, אבל אם זה עוזר, אז למה לא?

למה לא?

כי יש מצבים של עודף ואינם בריאים כלל
כי הספיגה מהמזון היא , כשאין פתולוגיה, המצב המועדף לגוף והדרך הטובה ביותר להכניס לגוף את מה שצריך
כי במזון הויטמין/ מינראל אינו מסונטז ולא עבר שום טיפול ולא הוסיפו לא דבר, מגיע בצורה המקורית שמן הסתם הגוף שלנו בנוי להפיק ממנה את המוצר ולא לקבל אותו בכדור מעוצב וממונן.

vala hopa

New member
אני ממילא לא לוקחת כל יום, רק כשנזכרת

אז לא חושבת שיש לי עודפים מוגזמים.
אם כבר, לאור דברייך השאלה היא אחרת - איך דואגים שיהיו מספיק ויטמינים ומינרלים מתזונה בלבד (חוץ מ B12 ו D כי אני לא נחשפת מספיק לשמש, וגם אותו לא לוקחת כל יום למרות שחסר לי)?

לכן החרגתי

מצבי קיצון שמבחינת B12 טבעונות היא מצב קיצון

לגבי D אפשר לעשות מאמץ מחושב של חשיפת אמות הידיים בחלקן הפנימי לשמש באופן יזום ומכוון למשך רבע שעה ביום בזמן הצהריים.
גם בפטריות שיטקה יש ויטמין D. נכון הוא שגם הויטמין הזה מעבר לקרני השמש מגיע אלינו בעיקר ממזומות מהחי כמו דגים, חלמון ביצה, כבד ועוד.
צריכה עודפת של ויטמין D גורמת להרעלות. עודף ויטמין D עלול לגרום להיפרקלצמיה (עודף סידן בדם), לעודד ייצור אבני כליות וכשל כלייתי, לגרום בחילות והקאות ושקיעת סידן ברקמות שונות: בכלי הדם, בכליות, בלב ובריאות.
לכן כדאי מאד לקבל את ההנחיה לצריכה שלו באופן מסוגר עם הוראות ברורות כמה מתןסף שלו לצרוך

luliy

New member
גם אני

B12 וברזל. כי יש לי חוסרים עוד לפני הטבעונות (בעיקר של ברזל) הפריטין נמוך מאוד והIRON משתנה כל פעם אבל עדיין לא מהגבוהים.
יש לי כמובן חסר בויטימין D . לא החלטתי מה אני עושה עם זה.

למעלה