בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

מזג האוויר המושלם הזה משרה עלי כל כך הרבה נחת ושמחה ואיתם חוזר גם החשק לבשל.. אני מתה על עונות המעבר!
אז בלי להתבלבל כבר יש לי על הגז תבשיל שעועית לבנה וקצת עדשים כתומות עם תפו"א וגזר ברוטב עגבניות עשיר, ואורז לבן ליד.
מהחומוסים השריריים עשיתי סלט גרגרי חומוס מתובל - פשוט טיגנתי קצת שמן עם מלא תבלינים לדקה וחצי ואז הוספתי את הגרגרים המבושלים והקפצתי ביחד שיתערבב. טעים גם כחטיף נשנוש וגם כתוספת לארוחה. יצא ממש טעים!
יש עדיין סלט גזר ותפוז, עוד בתכנון לסופ"ש: סלט טבולה עם תפוזים (ששש, זה מיועד לבלוג), קציצות טופו, משהו עם פטריות שעוד לא לגמרי הוחלט, ועוגה כלשהי שגם היא עוד לא התגבשה.

תורכם

Gidi Shemer

New member
נשמע מעולה

אני עוד לא בישלתי לשבת. מה שכן, עשיתי פעם ראשונה קציצות טופו אפויות שיצאו ממש אחלה.

קציצות טופו על בסיס "מה שיש בהישג יד":

פוררתי חבילת טופו- הוספתי רבע בצל קצוץ, שתי שיני שום קצוצות, ומעט עלי ריחן קצוצים. הוספתי מעט שמן זית וקצת שמן שומשום, מעט רוטב סויה, ובערך רבע כוס קווקאר ועוד רבע כוס שבבי קוקוס.

היתה לי גם משחת קארי אדום מבישול אחר, אז הוספתי כפית.

טחנתי הכל בבלנדר מוט, שיטחתי ואפיתי 20 דקות על חום בינוני. הפכתי ואפיתי עוד כ- 10 דקות.

יצא אוורירי וטעים.

טיגון בשמן היה מוציא אותן משובחות ויפות אפילו יותר, אבל העדפתי את האופציה היותר בריאה במקרה הזה.

ladybug6

New member
נשמע מאוד דומה לקציצות שאני מכינה

על בסיס מתכון של עינת שגיא -
אני טוחנת את הטופו עם בצל קטן (נא), קוואקר טחון, גרגרי כוסברה, קצת כוסברה טריה, קצת רוטב סויה ותבלינים, הכל בבלנדר ואז מטגנת. אלה הקציצות הטבעוניות היחידות שהבנזוג שלי אוהב! אז מבחינתי זה הישג. הפעם אולי אנסה לאפות, נראה איך זה יוצא..

merav999

New member
אני מתכוונת לעשות

את המרק פטריות של גידי. עכשיו אני מכינה ציר ירקות.

ואת הפשטידת בצל שלך שאני מפנטזת עליה מאז שהעלית לבלוג

ladybug6

New member
החומוסים השרירנים

יש לי בבלוג מתכון לסלט גרגרי חומוס מתובל, אבל הפעם לא היה לי ירק טרי וגם לא כח לטגן בצל אז רק חיממתי במחבת שמן והוספתי לו גרגרי כוסברה טחונים, גרגרי חרדל צהובים, קצת אבקת קארי, פפריקה מתוקה, קצת כמון, מלח. יצא יאמי. קצת כוסברה טריה קצוצה מעל היתה מוסיפה הרבה לדעתי.
זה המתכון מהבלוג:
http://tivonim-blog.co.il/סלט-גרגרי-חומוס-מתובל/

ladybug6

New member
שאריות מאתמול

פסטה ברוטב רוזה עגבניות שרי-קשיו, ירקות מאודים עם שום טרי וקצת שמן ומלח, וסלט תפוגזר

ladybug6

New member
והתבשיל שעועית לבנה ועדשים

סוג של ספוילר כי זה עוד יעלה גם לבלוג מתישהו, אבל אני במצברוח של שיתוף יתר -
יש בתבשיל שעועית לבנה קטנה, עדשים כתומות, תפוחי אדמה, גזר, רוטב עגבניות וכל מני תבלינים.

אני שלא במפתיע הולכת להכין תבשיל קדרה

השריתי קטניות למחר כשאני הולכת לעשות נוסח יערעד בלי בישול מקדים.
בעל חוזר רק בשבת ממסעו לחוף המערבי אז למוצ"ש אני מתכננת על הריבולטה. ואם מחר לבת שלי לא יהיה חום, אז נקפוץ לסופר ונקנה קצת פטריות למרק של גידי.

RSPA

New member
גם אני הולך להכין סוג של קדירה.

לא יודע עוד מה ייצא וזה נסיון על בסיס החומרים שזמינים לי כרגע בבית.
יהיו שם תפו"א, בטטות, שעועית בובעס (שכרגע בהשרייה), גרעיני חיטה מלאים (בהשרייה) , בצלים, אפונה, תירס, גזר, עשבי תיבול (שמיר בראש), עגבניות/רסק עגבניות וכד'.
הכל פתוח.

RSPA

New member
טוב אצלי הקדירה כבר בתנור עד מחר.

בסוף לא הכנסתי בכלל עשבי תיבול ולעומת זאת הוספתי גם כוס אורז מלא. את האורז והחיטה הכנסתי לשקית בד והנחתי על פני הסיר בחלק העליון.
התיבול: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק טעם עוף ופפריקה.
מחר נראה אם יצא הקסם.

RSPA

New member
אין לי שמץ......הביקורות של הציבור טובות

לפחות כפי שרשומות שם באמזון.
קחי בחשבון שאפשר וכל החידוש בספר הוא שהמתכונים (שאפשר וכבר ידועים ומוכרים ממקומות אחרים) בסה"כ רק עברו התאמה לכמויות בישול ב slow cooker "קטן" (ליטר וחצי - שניים). כך, שאם יש לך cooker כזה אז אולי כדאי לקנות את הספר.
אם מדובר במתכונים חדשים (מה שכאמור אין לי מושג) - זה רק מעלה את האטרקטיביות של הספר.

היום המבחן הגדול כשחמי וחמותי(הלא טבעוניים) יטעמו מהחמין שלטעמי מאוד מוצלח. נראה מה הם יגידו.

RSPA

New member
משלי יש רק תמונה "כללית" סודית

של המראה שנגלה לי עם פתיחת מכסה הסיר.
זה בינתיים...
אולי מאוחר יותר אעלה תמונה של תוכן

RSPA

New member
ה"עטיפה" היא שקית בד שמונחת על שאר המרכיבים

והיא לא מיועדת לעטוף שום דבר אלא להכיל את גרגרי האורז והחיטה שהוספתי לתבשיל ובתוכה הם מתבשלים. פשוט שלא יתפזרו סתם בסיר.

אגב, לשאלתי קודם בקשר ל"בשר" (שגם שם היה צריך להיכתב במרכאות) היתה סיבה. ראשית ראיתי בתמונה שצירפת משהו כהה שהזכיר חתיכת "בשר".
שנית, אני הוספתי לתבשיל גם חתיכות סויה ("בונזו"). אלה, בושלו בנפרד במים רותחים וקצת מלח כ-20 דקות ואח"כ נסחטו היטב והוספו לתבשיל.

למעלה