פינוקים של חורף

ladybug6

New member
פינוקים של חורף

עם מה אתם מתפנקים להתחמם בחורף?
אני אוהבת לחמם חלב סויה ולהוסיף לו קצת קנמון, או שוקו אם בא לי משהו ממש מתוק.
וסחלב...
פינוק החורף האולטימטיבי. האמת שמאז שאני טבעונית לא יצא לי להכין. באמת הגיע הזמן.
דייסות זה נחמד, אני אישית אוהבת בעיקר דייסת קורנפלור, כאלה עם מלא סוכר, ומלא שוקולד מגורר מעל. לא הדבר הכי בריא ביקום

דייסת קוואקר זה יותר "אוכל" מאשר פינוק בשבילי.
וכמובן שיש פינוקים גם פחות מתוקים, כמו חמין, מרקים מפנקים, ודבר שעוד לא יצא לי להכין - תבשילי קדירה למניהם.

עם מה אתם מתחממים?

דייסת קוואקר עם שוקולד

בדיוק עכשיו סיימתי אחת כזאת. יש לי מנהג כזה שאימצתי בחודשים האחרונים, לפתוח את הבוקר עם דייסת קוואקר ולקראת הסוף, כשנשאר לי עוד כף או שתיים לחסל מהדייסה, מוסיפה קצת פצפוצי שוקולד (מה שנקרא "שוקולד צ'יפס").
מקווה רק שבזה יסתכם הפינוק המתוק שלי ליום בחודש הקרוב.
חצי קילו כבר עליתי. מקווה שזה יעצור כאן.

הפוך על סויה

יש לנו גם מקינטה, גם מטחנת קפה וגם מקציף- לפזר קינמון מלמעלה ועוגיות קוקוס שוקוצ'יפס....סופי ומוחלט
או מרק
מרק חם זו תמיד נחמה, דווקא דייסות עושות לי לא נעים בנפש ובבטן, שתי כפות והן מטפסות לכיוון הלא נכון של מערכת העיכול...

יוצא דופן- סחלב חם עם מי זהר ופיסטוקים קצוצים מלמעלה וטיפ טיפה קינמון-כן גם וגם וגם
ופודינג תפוזים, מעדן ילדות מנחם עשוי ממיץ תפוזים סחוט בבית, מי סוכר מורתחים ואבקת פודינג לבישול בטעם תות או לימון- קורנפלור משודרג. אני אוהבת את זה חם ונוזלי עדיין או קר ומוצק עם תות לקישוט. חמוץ מתוק וכל כך מפעם.

שמרים! מאפי שמרים הם מלכי החורף, חמים וריחניים, אוח אוח, הכי אני אוהבת במיולי פרג טחון או שקדים

ladybug6

New member
מצחיקה, הרי סחלב זה סוג של דייסה..!

וגם הפודינג תפוז :)

נטאשKה

New member
הפינוק האולטימטיבי בעיני בחורף הוא מרק

כן, אני אוהבת סחלב ודייסות וכן הלאה, אבל זה לא ה-פינוק.

ladybug6

New member
איזה מרק נחשב פינוק בשבילך?

או שכל מרק מעצם היותו כזה?..

הלוואי שהפינוקים שלי היו בריאים כמו שלך

קרופניק!

פטריות וגריסים שאני לא מכינה כאן מאז פרוץ הצליאק...גריסים עגלגלים חלקלקים וארומה של פטריות ממגוון סוגים הו...פרוסות דקיקות של גבעולי סלרי בהירים, אגוז מוסקט טרי מגורר, יאמי
זה כמובן ענין של מצב רוח ותלוי ביום...

ladybug6

New member
דווקא קרופניק אני לא אוהבת בכלל

ובכלל פטריות במרקים לא באות לי טוב.
ודווקא מרק התירס שנטאשה כתבה שהיא לא אוהבת זה אחד מהאהובים עלי (כן, גם בגרסה הטבעונית ללא הביצה הוא מצוין).

האמת שאיכשהו הגעתי לסופה הזאת עם מקרר ריק וסלסלת ירקות שוממת מלבד כמה בצלים. לא יודעת איך זה קרה. אני חושבת שמה שאעשה זה לזרוק 2 מנות של ציר ירקות קפוא לסיר עם קצת מים, בצל מטוגן, הגזר הבודד שנשאר במגירת הירקות, וכמה מהירקות הקפואים שיש לי. יש מצב שמזר הכוסברה אפשר להציל כמה עלים טובים, אז יש תקווה...

נטאשKה

New member
מעניין שבדיסה אין לי תחושת המוקרמות הזאת

אולי כי גם כשאכלתי חמאה ושמנת בימי הצמחונות לא הכנסתי אותם לדיסה.

הדייסה שלי היא סמיכה אך לא מוקרמת. נראה לי שזאת הגדרה טובה יותר

vegetalien

New member

הייתי יכול לרשום מלא דברים מושחתים, אבל אם מסתכלים על זה ברצינות, בימים קרים אין דבר מנחם יותר מקערת מרק (שאפשר למלא שוב, ושוב, ושוב...).

אממה? אין לי סבלנות להכין אחד כזה, ואבקות מרק לא באות בחשבון!

סבלנות למרק?

הכי פשוט הכל בסיר, מים תיבול מינימלי , להרתיח ולבשל עד שמתאים לך. אם יש לך סיר לחץ זה עוד יותר פשוט ואם אתה מחובבי הסמיכים אז אתה אפילו לא צריך לחתוך את הירקות, רק לבשל במים ואחר כך לטחון.

elin86

New member
מנצלשת: איזה מרקם אמור להיות לטופו?

הכנתי אתמול מוקפץ.. הטופו היה מושרה במרינדה.. טיגנתי אותו על המחבת.. הוא יצא רך..לא ידעתי כמה אני אמורה לטגן
אשמח להבהרות בעניין

ladybug6

New member
כמו שמיקי אמרה, זה תלוי בך

אני אישית אוהבת שהוא מתקשה קצת אבל לא נהיה פלסטיקי לגמרי.

elin86

New member
פחדתי לטגן יותר מדי

אז זה בסדר אם הוא מתקשה? איכשהו אני תמיד מוציאה לפני וזה נותר רך

ladybug6

New member
כן ברור, זה בסדר בכל מקרה, זה רק עניין של

טעם. הדבר היחיד שיקרה אם תטגני יותר מדי זה שהוא יתקשה או יהיה צמיגי וקשה ללעיסה. אבל זה לא קורה כ"כ מהר. תני לו בכיף להשחים במחבת, שיחרך מבחוץ, וקצת יתקשה. אני לא אוהבת שהוא נשאר רך כמו באריזה, אלא קצת יותר צמיגי מזה. שיש קצת במה לנגוס.

למעלה