מה אתם שומעים בגשם הזה?

DAN1EL

New member
גוון עושה ראפ. חמוד. ביט מעניין. לא נפלתי.

בנוסף - זה לא יכול לתפקד כסינגל לדעתי.
הרדיו לא יגע בזה במקל.
&nbsp
&nbsp

ערן1987

New member
לגבי הפסקה השניה, אני מסכים איתך חלקית

זה יכול ולא יכול לתפקד כסינגל, זה פשוט לא שיר טיפוסי בכלל לסינגל (ע"ע WYWF). אני רואה את זה הופך לאיזה להיט טופ 40 בארה"ב אבל אם Baby Don't Lie לא תפס, והוא מיינסטרימי ממנו בהרבה, אז אני גם כן בספק.

DAN1EL

New member
תראה, גם "הולאבאק גירל" לא היה סינגל מטריאל

אבל במקרה שלו מדובר על יציאה גאונית.
כאן זה לא המקרה.

ערן1987

New member
מה? הוא הכי סינגל מטיריאל שיש!

הפזמון, הקצב, הביט. כולו משדר "אני להיט!!"

DAN1EL

New member
בדיעבד אתה אומר את זה, כי הוא היה להיט.

אבל כשחושבים על זה - זו הפקה סופר-אמיצה, חדשנית ולא אופיינית לרדיו בכלל.

ערן1987

New member
למה לא אופיינית? יש לה בסיס של מעודדות

שזה משהו שמאוד נפוץ בארה"ב ומאוד קליט, זה הכי מתבקש שזה יהיה להיט from the get-go.

DAN1EL

New member
לא אופיינית לרדיו.

יש לך דוגמאות לעוד שירים כאלה שהצליחו ברדיו?
או בכלל שהוקלטו?

DAN1EL

New member
גוון והנפטונז לקחו את זה הרבה יותר רחוק.

ל-Hey Micky יש פזמון פופי-מלודי, ולשיר של גוון אין.
&nbsp
כאילו, מה? רק אני מבין את גודל ההעזה של השיר הזה ואת העובדה שההצלחה שלו ברדיו היא נס לזמננו?

RTur

New member
זו בהחלט העזה אבל נראה לי שאתה קצת נסחף

נכון, אין הרבה שירים כאלה וHey Mickey הוא בערך השיר היחיד שעלה לי לראש שקשור לסגנון. ובכל זאת, היי מיקי הצליח מאוד וזה קרה הרבה לפני גוון כשסגנון כזה היה עוד יותר לא מקובל. אם כבר "נס לזמננו" זה זה, לא גוון. ההצלחה של השיר של גוון לא כזו מפתיעה אותי. השיר הזה הגיע בתקופה שההיפ-הופ והראפ היו מאוד דומיננטיים במצעדים וגם אמני פופ עשו שירים שמושפעים ברמה מסויימת מהגרובים האלה (גם בריטני עם תקופת In The Zone שלה) והקהל והרדיו היה יותר פתוח לשירים מהסוג הזה. השיר של גוון היה שונה יותר כי הוא היה פחות "מלודי" אבל באופן כללי הביט היה ממכר ויש בו לא מעט פאנצ'ים והוקים טקסטואליים-גרוביים שנכנסים למוח ולא מרפים. הוא הצליח יותר ממה שהיינו מצפים אולי אבל מפה ועד "נס לזממנו" זו לדעתי הגזמה
מה גם שגוון הייתה ה-It Girl באותה תקופה שעשתה טרנספורמציה מכוכבת להקת רוק לזמרת פופ מן המניין ועצם הסקרנות גרמה לכולם לחכות בכליון עיניים לראות מה היא תעשה וחיבקו אותה בחום.

DAN1EL

New member
הממ

1. כמו שכבר אמרתי: HG יותר אמיץ ונועז מ"מיקי".
2. אתה אומר בעצמך שלא עולים לך לראש שירים אחרים דומים. לפיכך: זה לא שיר אופייני לרדיו.
3. לא זכור לי שלבריטני היו להיטי רדיו מ-In The Zone (ובכלל, הרדיו האמריקאי די מתעלם ממנה לרוב).
4. סבבה, גוון הייתה אז שם חם. אבל עם הטייטל "איט גירל" לא קונים במכולת. או לענייננו: לא מגיעים לראש המצעדים. "איט גירל" יכולה להיכשל כמו גדולה, ולחילופין - זמרת שאף אחד לא מכיר יכולה להגיע למקום הראשון (כמו טוני באזיל ששרה את "מיקי" - שהיא לגמרי וואן היט וונדר, ואני די בטוח שרוב האנשים בעולם לא מכירים את השם שלה, גם אם כל מי שגדל באותה תקופה יודע לזמזם את הלהיט שלה).
5. החידוש של השיר של גוון הוא לא בכך שהוא הושפע מהיפ-הופ אלא בהפקה שלו - המבנה, הביט, הסגנון, ההגשה.

ערן1987

New member
זה שזה לא שיר אופייני לרדיו

לא אומר שהוא לא רדיו-פרינדלי, שהוא לא להיטי.
&nbsp
"טוקסיק" לקוח מ-ITZ, דרך אגב..

DAN1EL

New member
אני יודע מאיזה אלבום "טוקסיק" לקוח.

הוא לא היה להיט רדיו ברמה של "הולבאק גירל", וגם אם הוא כן היה (והוא לא) - מה לעזעזל הקשר בין שני השירים?
&nbsp
את המשפט הראשון שלך לא הבנתי.

RTur

New member
...

1. אני לא טענתי אחרת. ביקשת שירים אחרים בסגנון. קיבלת.
2. לא אמרתי שהוא לא "לא אופייני לרדיו", אבל הוא גם לא היה ממש חלוץ. היה לו תקדים - היי מיקי. תרצה או לא תרצה, הוא קשור לעניין. גוון (ופארל) לקחה את זה רחוק יותר אבל עדיין זה מבוסס ומושפע מזה ברמה כלשהי. גוון יודעת את זה וגם פארל יודע את זה.
3. מה הקשר? נתתי את בריטני בתור דוגמה לאמנית פופ מהמניין שבאותה תקופה גלשה יותר למחוזות ההיפ-הופ (עלק.. כמובן שזה לא באמת היפ-הופ אבל ההשפעה הייתה מורגשת מאוד) בגלל שזה מה שהיה "In" באותה תקופה. לא משנה עד כמה In The Zone והסינגלים מתוכו הצליחו או לא, נתתי לך רקע לתקופה במוסיקה באופן כללי ושזה היה הלך הרוח. אגב, הסינגל הראשון מהאלבום של בריטני היה אמור להיות I Got That Boom Boom במקור ולא השיר עם מדונה והוא גם סוג של מושפע משירי מעודדות במידה מסויימת ויכול להיות שאם התוכנית להוציא אותו כסינגל ראשון הייתה קורית, היא הייתה מקדימה את גוון.
4. ברור שלא, אבל תסכים איתי שכשמגיע אמן/ית חדש/ה ל"עולם" ומצליח לו עם שיר אחד, נוצר עניין ומצליח לו גם עם שיר שני, תהיה נטייה לרוב להמשיך לתמוך באומן הן מצד הקהל והן מצד הרדיו גם בשירים הבאים אם באמת נראה שזה עובד ו"כולם" מרוצים. לגוון זה עבד עוד יותר כי היא גם יצאה מלהקה שמזוהה עם סגנון מסויים והיא "הפכה את עורה" ועשתה משהו שונה לגמרי מה שיצר עוד יותר סקרנות ועניין סביבה ולכן זה הרגיש הגיוני שימשיכו לתמוך גם בשירים הבאים שתשחרר גם אם הם לא הכי קולעים למה שרוצים להשמיע, הולבאק גירל כאחד כזה, כי באותה תקופה היא הייתה הבחורה המגניבה בזירה ש"התאים" לפרגן ולתמוך בה. דברים כאלה קרו לפני גוון וגם אחרי גוון. זה קרה עם מאריה בתחילת דרכה (בינינו, לא כל הסינגלים מהאלבום הראשון שלה היו באמת כאלה טובים ועדיין הרדיו פרגן בטירוף לכולם..), זה קורה עכשיו עם אריאנה גרנדה ועוד. כנ"ל גם בארץ עם מירי מסיקה, ריף כהן וכו'..
5. זה גם לא באמת סותר את מה שאמרתי..

דניאל, זה לא שטענתי שהשיר הוא לא העזה ומשהו יוצא דופן. הוא כן ואני מסכים איתך בגדול. אני פשוט לא חושב שזו העזה יותר מדי מטורפת כמו שאתה עושה ממנה.

DAN1EL

New member
...

1. ואני הסברתי למה זו לא דוגמה טובה.
2. "קשור לעניין" זה לא מספיק. אם אתם יכולים לחשוב בכל ההיסטוריה של המוזיקה הפופולרית על שני שירים כאלה, שגם הוקלטו בהפרש של כ-25 שנה זה מזה, אז כנראה שזה לא נפוץ, כנראה שזה לא אופייני לרדיו וכנראה שזה לא כזה סגנון רדיו פריינדלי.
מה גם שהשיר הראשון היה יותר מלודי ויותר רדיו פריינדלי מהשיר של גוון ופארל.
3. אני גם שואל את עצמי מה הקשר. באמת שלא הבנתי.
4. האמת שלא, אני לא מסכים. זה יכול לקרות וזה יכול לא לקרות. למאריה זה הצליח, לאחרים לא. איפה רובין ת'יק היום? בדיוק.
אגב, זה רק מחזק את מה שאני אומר. כלומר, אם הטענה שלך היא שהשיר של גוון לא הצליח בגלל שהוא רדיו פריינדלי אלא בגלל שזו גוון. זה אומר שהשיר עצמו נועז ושזמרת אחרת לא הייתה מצליחה איתו (לא כי הוא לא טוב - הרי שנינו מסכימים שהוא טוב, אז אם כך - למה שהוא לא יצליח? זה הטיעון שלך, לא שלי. תחשוב על זה).
5. אז אולי לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שאמרת את זה בהקשר של החידוש והנועזות של השיר.
&nbsp
וזו העזה מטורפת. לא תשכנעו אותי אחרת!

ערן1987

New member
חוץ מ"מיקי" לא עולות לי עוד דוגמאות לראש

אבל גם בלי "מיקי" השיר הזה היה מצליח כי הוא פשוט נועד להיות להיט. נכון, הקטע של המעודדות הוא די מקורי וחדש (נכון לזמנו), אבל זה לא אומר שהוא לא רדיו פרינדלי או לא כזה שתופס את האוזן תוך שנייה.

DAN1EL

New member
כנראה יש לנו מושגים שונים מאוד

לגבי מה זה "רדיו פריינדלי".
&nbsp
מבחינתי "הולבאק גירל" הוא לא כזה (ואני חולה עליו ומעריץ את הנפטונז על מה שהם עשו שם)

למעלה