UFC 154

UFC 154

אחרי תקופה ללא אירוע משמעותי סוף סוף יש אירוע עם קרב אליפות מעניין וכמה קרבות נחמדים.
עדין האירוע ללא קרב האליפות לא מאוד מרשים אבל זה מה יש כרגע.

*הערה - לצד כל לוחם יש בסוגריים את מקומו בדירוג הסובייקטיבי שלי. הדירוג הוא של טופ 20 בארגון הUFC ואם אין לצד הלוחם מספר משמע הוא אינו מדורג בין 20 הלוחמים המובילים למשקלו.

מחלקה - Featherweight
סטיבן סילר (19) נגד דארן אלקינס (16).
שני לוחמים שנמצאים ברצף של 3 ניצחונות בUFC.
הלוחם שינצח בקרב הזה צפוי לקפוץ בדרוג ולקבל יריב מהטופ 10 של המחלקה.
אין שום לוחם במחלקת הFW שיש לו 4 ניצחונות רצופים בארגון ובכלל אין הרבה לוחמים בכל הUFC עם רצף של 4 ניצחונות מה שאומר שהמנצח בקרב הזה יהיה הלוחם הכי "חם" במחלקה!
סילר הוא גראפלר מעולה שיודע לקחת את הקרב לקרקע ולסיים את הסיפור שם בעוד שאלקינס לוחם שלם יותר שסביר להניח שירצה לשמור את הקרב בעמידה.
הימור שלי - סילר מאוד הרשים אותי בסגנון הקרב שלו ואני מאמין שהלוחם הזה יגיע רחוק לכן אני מהמר עליו או בהחלטה או בהכנעה.

מחלקה - Lightweight
רפאל דוס אניוס (16) נגד מארק בוצ'ק (13).
שני לוחמי קרקע משובחים שנמצאים ברצף של 2 ניצחונות בארגון.
לדוס אניוס יש משחק עמידה טוב יותר ולבוצ'ק משחק האבקות טוב יותר ובקרקע שניהם מעולים!
אם בוצ'ק יצליח לקחת את הטופ פוזישן הוא צפוי לשלוט בדוס אניוס עד להחלטה אבל אם הוא לא יצליח צפוי לו קרב מאוד קשה.
הימור שלי - בוצ'ק לוחם מאוד מנוסה וחכם ואני מאמין שהוא ייקח את ההחלטה.

מחלקה - middleweight
קוסטנטינוס פיליפו (15) נגד ניק רינג.
פיליפו המתאגרף הקפריסאי נימצא ברצף מעולה של 4 ניצחונות בארגון ונראה שהוא משפר את המשחק הכללי שלו.
רינג מגיע אחרי ניצחון וקרב לפני כן היה ההפסד היחיד שלו בקריירה שהגיע בהחלטה מול בוצ'ק.
הקרב הזה אמור להיות מלחמה בין 2 לוחמים מאוד שקולים וגדולים פיזית.
הימור שלי - אם רינג ייקח את הקרב לקרקע ובעמידה יבעט הרבה אז הוא פייבוריט בעיני.
אם הקרב יראה בעיקר כמו קרב אגרוף אז פיליפו פייבוריט. הכל שאלה של GP ויישומו בקרב.
קשה לבחור מנצח כאן אבל אני אלך על פיליפו רק בגלל שאני מעדיף אותו.

מחלקה - middleweight
פרנסיס קרמונט (20) נגד טום לאולור.
קרמונט הצרפתי נימצא ברצף של 3 ניצחונות בארגון ו8 ניצחונות ברצף בקריירה באופן כללי.
משחק העמידה והג'יו-ג'יטסו שלו מאוד אקספלוסיבים וחדים אבל יש לו חור בהאבקות שהוא עובד עליו.
מולו ילחם לאולור המתאבק שמגיע אחרי ניצחון והוא יבחן את הרמה של קרמונט בהאבקות בקרב הזה.
הימור שלי - קרמונט ינצח בקרב העמידה ואו שישיג החלטה או שתתלבש לו אחת טובה והוא ישיג את הKO

מחלקה - welterweight
מרטין קאמפמן (2) נגד ג'וני הנדריקס (6)
קאמפמן הדני נימצא ברצף של 3 ניצחונות בארגון. קאמפמן נחשב ללוחם מאוד שלם עם הרבה עצירות בקריירה וכושר גופני גבוה.
מולו ילחם הנדריקס המתאבק המעולה עם ידי הנפץ.
הנדריקס נמצא ברצף של 4 ניצחונות בארגון לפני זה הוא הפסיד בהחלטה את הקרב היחידי שהפסיד בקריירה שלפניו הוא היה גם כן ברצף של 4 ניצחונות בארגון ועוד 2 בWEC.
אומנם קאמפמן שלם יותר מהנדריקס טכנית עם משחק הכנעות מעולה אבל קשה לי להאמין שהוא יוכל לקחת את הקרב לקרקע ומספיקה פצצה אחת מידי הנפץ של הנדריקס בשביל לסיים את הסיפור.
הימור שלי - הקרב לצערי רק 3 סיבובים ולא 5 לכן הסיכוי לראות החלטה גדול יותר אבל אני מאמין שלא משנה אם בהחלטה או בKO הקרב הזה יהיה של הנדריקס המרשים!

מחלקה - welterweight
ג'ורג' סיינט פייר (1) נגד קרלוס קונדיט (3)
GSP הקנדי מגיע אחר החלמה מפציעה קשה והיעדרות של כשנה וחצי. הוא אומנם ברצף של 9 ניצחונות אבל זה לא אומר כלום על היכולת שלו כיום וצריך לחכות ולראות איך הוא חוזר מהפציעה מול יריב לא פשוט בכלל.
מולו ילחם קונדיט שנימצא ברצף של 5 ניצחונות שלפניהם הפסיד בהחלטה מפוצלת.
לפני שהגיע לארגון הוא היה אלוף WEC ובארגון הזה היה עם מאזן של 5-0.
קונדיט מעולם לא הפסיד בKO ורק 2 ניצחונות שלו הגיעו בהחלטה.
אני לא מאמין שGSP יצליח להכניע אותו ולא לתת לו KO (אפילו לפני הפציעה) ככה שאו שהקרב ילך ל5 סיבובים של שליטה מצד GSP או שקונדיט ישיג את הKO או ההכנעה.
הימור שלי - GSP ידוע כלוחם שכמעט ואינו מבצע טעויות בקרב וכדי שיהיה לקונדיט סיכוי הוא חייב להיות חד מאוד ולנצל את הטעויות הכי קטנות של GSP.
יש לקונדיט 5 סיבובים למצוא את הטעות ולGSP יש הרבה חלודה ולחץ מול קהל ביתי, אני יהמר על קונדיט אם היחס יהיה מספיק קורץ.. :)

רגע של בושה.
מחלקה - Featherweight
מארק הומניק נמצא ברצף של 3 הפסדים אז במקום לחתוך אותו החליטו לתת לו יריב שנמצא ברצף של 2 הפסדים בדמותו של פאבלו גארזה.
עד כאן הכל סבבה, הבעיה שהקרב הזה קיבל מעמד של קרב במיין קארד שמשודר בPPV במקום להיות קרב זניח בשידור חינמי בפייסבוק.
כל זה בזמן שהקרב בין 2 הפרוספקטים מאותה מחלקה בדיוק, סטיבן סילר ודארן אלקינס יהיה הקרב הפותח של הערב (מה שאומר שבזמן הקרב אנשים רק יתחילו למלא את האולם), לא ישודר בPPV ואפילו לא בFX..

moriarty

New member
איך קאמפמן 2 וקונדיט 3?

נדמה לי שהיה לנו כבר ויכוח על זה...

AmitNHB

New member
לדעתי בכלל הנדריקס צריך להיות לפני שניהם אבל

בין קונדיט לקאמפמן אני מסכים שקאמפמן מעל בגלל שניצח אותו ובגלל שקונדיט לא ממש ניצח אף לוחם טופ אחר מלמבד דיאז שמגיע לו לזנק לראש הדירוג וקאמפמן לא ממש הצליח לייצר רצף ארוך של ניצחונות כמו השאר.

GSP
הנדריקס
פיטץ'
קאמפמן
קונדיט
דיאז

זו דעתי האישית.

moriarty

New member
קונדיט ניצח את רורי מקדונלד

ואת אלנברגר, וההפסד שלו לקאמפמן היה בהחלטת שופטים חצויה ושגויה, לדעתי. אני ניקדתי את הקרב לטובת קונדיט.
בכל מקרה, ניצחון על דיאז ועל רורי מקדונלד שווה הרבה יותר מהקרבות של קאמפמן, מה גם שקאמפמן הפסיד לשילדס ודיאגו סאנצ'ז.

AmitNHB

New member
אבל מקדולנד ואלנברגר לא היו בטופ כמו שפיטץ'

וקושצ'ק ולכן הנדריקס לדעתי הוא מס' 2 האמיתי אבל זה נכון העניין של קאמפמן מול קונדיט, על אחת כמה וכמה אם לוקחים בחשבון שהקרב בינהם היה החלטה קרובה וחצויה ואם אני זוכר נכון, גם אני נתתי לקונדיט אבל זה היה מזמן. מצד שני, הרבה אנשים חשבו שקאמפמן היה בצד הלא נכון של ההחלטות מול סאנצ'ז ושילדס.

לדעתי זה GSP ואז הנדריקס ואז פיטץ' - שבסה"ך הפסיד קרב אחד במיליון שנים האחרונות חוץ מהקרב מול GSP - להנדריקס (ואם כבר החלטות לא נכונות, היה צריך לנצח את פן) טאז זה קונדיט וקאמפמן במקומות 4 ו 5 ואם אתה שם שני לוחמים שבמקומות עוקבים, ההיגיון הוא לשיםאת זה שניצח ראשון.

moriarty

New member
איך אפשר להגיד שמקדונלד לא בטופ?

מקדונלד הוא הלוחם המרשים ביותר במחלקה, שני רק ל-GSP בעצמו! הוא גם שלט שני סיבובים בקונדיט, והפסיד רק בשלישי.

הקרב של קאמפמן מול שילדס היה קרוב, אבל אני ניקדתי לשילדס. אם אני זוכר נכון את הקרב מול סאנצ'ז זה דווקא היה די חד צדדי. אם אני זוכר נכון סאנצ'ז די שלט בו.
הנדריקס ופיץ' מעולים, אבל הם רק הוכחה לכמה המחלקה הזו עמוקה, ביחד עם אלנברגר ושאר הלוחמים שהזכרנו. לדעתי הם לוחמים ברמה הגבוהה ביותר, אבל קונדיט לפניהם, ואני הייתי שם את מקדונלד גם לפניהם, אם כי אני יודע שזה קצת רדיקלי.

cat food

New member
קאמפמן - סאנצ'ז זו ההחלטת שיפוט

הכי בזויה וגרועה של 2011. קאמפמן ניצח בבירור.

לקאמפמן יש ריצה מאוד יפה ב-WW, הניצחונות שלו איכותיים (אלנברגר,אלבס,סטורי,פאולו טיאגו,וולקמן) היו לו שתי החלטות שיפוט גרועות נגדו. אחת נגד סאנצ'ז שהגיע לקאמפמן ניצחון ברור, ונגד שילדס שדווקא לדעתי שילדס ניצח בקרב צמוד.
ההפסד המביך של קאמפמן היה לפול דיילי, לדעתי היום קאמפמן מנצח אותו.

moriarty

New member
חיפשתי את הקרב לצפות שוב

כי אני זוכר משהו אחר.
לא מצאתי, אבל מצאתי כתבה בבלאדי אלבואו שבה כתוב שקאמפמן אמנם היכה יותר, וסאנצ'ז סיים חבול, אבל סאנצ'ז היה יותר תוקפני וזז קדימה כל הזמן.
לפי הכתבה, דיינה ווייט הסכים עם ההחלטה (עד כמה שזה משנה...), ולא הציע לקאמפמן פיצוי כספי שמקובל לתת ללוחמים שנשדדו בהחלטה.
קישור:
http://www.bloodyelbow.com/2011/3/4...ults-sanchez-vs-kampmann-post-fight-recap-and

אם תמצא את הקרב אנא שלח קישור.

AmitNHB

New member
אין ספק שמדובר בכישרון ואני יודע שקונדיט היה

בדרך להפסיד אבל מבחינת מאזן, מקדולנד הגיע לקרב הזה כאשר לא ניצח אף לוחם ששמעתי עליו, let alone, מישהו בטופ. גם אם מסתכלים על המאזן שלו אחרי קונדיט הוא לא ניצח אף אחד בטופ. הניצחון הכי טוב שלו היה על נייט דיאז, לוחם שנלחם במחלקה מעל המחלקה האמיתית שלו, וגם העלייה שלו לטופ ב 155 נעשתה רק אחרי ההפסד למקדולנד. קיצר, פשוט לא.

לא זכור לי ויכוח על זה

ובכל מקרה דירוג זה נושא כל כך סובייקטיבי שהסיכוי שתהיה לנו הסכמה מלאה עליו הוא נמוך מאוד.
אני יכול רק להסביר מדוע דרגתי כמו שדרגתי
אומנם זה נכון שקונדיט נחשב לאלוף (זמני) והתואר בהחלט מביא ליוקרה אבל את מי הוא כבר ניצח?
מתוך ששת הקרבות שלו בארגון הוא הפסיד החלטה מפוצלת למרטין קאמפמן, ניצח החלטה מפוצלת את ג'ייק אלנברגר, ניצח את רורי בעזרת מתנה מהשופט עם עצירה 7 שניות לסיום הקרב שהיה לטובתו של רורי או מקסימום תיקו וניצח את דיאז באחד הקרבות הכי מזעזעים שהיו במחלקה (בגלל הGP שלו).

קאמפמן לעומתו נילחם כבר 15 קרבות בארגון וגם כשהפסיד זה היה בהחלטות צמודות לרוב.
רק הרצף האחרון שלו של החלטה על ריק סטורי, הכנעה על טיאגו אלבס וKO על ג'ייק אלנברגר אמורה להביא אותו לפחות לאותו מיקום כמו קונדיט ובהתחשב שהוא גם ניצח אותו אז זה נתן את הפוש הקטן להיות מדורג מעליו.

אגב לדעתי ג'וני הנדריקס טוב משניהם ואחרי הקרב עם קאמפמן הדירוג יראה שונה לגמרי!
רצף של פיץ', קושצ'ק, קאמפמן זה בהחלט הילה למס' 2 ולטייטל שוט..

moriarty

New member
הקרב היה לטובתו של רורי

אבל זו לא היתה מתנה של השופט, רורי מקדונלד אמר לקהל בראיון אחרי הקרב שהשופט צדק והוא קיבל מכות רצח.
למען האמת, גם אני חשבתי שזו היתה מתנה, אבל אם מקדונלד אמר אז מה הטעם להתווכח? זה לא אותו ויכוח כמו רמפייג'-מצ'ידה.
וקאמפמן הפסיד לדיאגו סאנצ'ז ולשילדס.

ragede

New member
אני מניח שלא שכחת...

שהומיניק קנדי... זה מסביר הכל.

זה אולי מסביר למה הוא מקבל במה

אבל זה לא מסביר למה הוא מקבל את קידמת הבמה (PPV) במקום להיות במקדימים?..

yair_bar

New member
מנהל
הומיניק נתן קרב הירואי נגד אלדו

ואני רוצה אותו בארגון

udi102

New member
דעה על המיין איבנט

אחרי חודשים רבים יש אירוע שאני יצפה בו אומנם לא בצפיה ישירה כנראה ,אך בשידור חוזר ביום למחרת כמובן שכן ... בקשר לGSP נגד קונדיט ההימור שלי אולי יפתיע המון אנשים אבל אני הולך על קונדיט , יש כמה וכמה סיבות ...
1. GSP חוזר מפציעה ארוכה והוא מלא בחלודה , הוא לא דרך באוקטגון והוא יפתח מהוסס בוודאות ,במידה וקונדיט יפתח חזק הקרב שלו .
2. GSP חוזר מפציעה קשה מאוד כאשר מרבית הסגנון שלו מבוסס על ההאבקות שלו ופציעה כזאת מוודאת שהוא לא יהיה מה שהוא היה , זה נכון שGSP לוחם שלם ונלחם בקרבות האחרונים נגד שילדס וקושצאק בעמידה רוב הקרב אך מתוך הרצף הארוך שלו רוב קרבות הסתמכו על יכולת ההאבקות של עם הGNP ,המעברים המרשימים על הקרקע והBJJ שלו . GSP אם ינצח את הקרב זה רק דרך העמידה !
3. קונדיט- לוחם שלם ,אתלטי וגדול פיזית שבא מהמחנה של גקסון גם כן והוא מכיר את כל הטריקים הקטנים והגדולים של GSP למרות שניתן לומר שGSP מכיר אותו לא פחות טוב זה עובד לרעת GSP .

אם GSP מפסיד, יש מצב שנקבל סילבה-ג'ונס?

הרי אם יפסיד, GSP יאבד את הדירוג שלו ברשימת ה P4P ולא נראה לי שיהיה אטרקטיבי לעלות מול סילבה אחרי הפסד. סילבה יחפש אתגר חדש?

אני כמובן רוצה לראות את GSP במיטבו ושיקרע

את קונדיט. לא סביר שאגיד דבר כזה כי בקרבות האחרונים GSP שיעמם לי ת'תחת. אבל קרב עם סילבה זו אטרקציה מבחינתי.

למעלה