לפני ניתוח

קוביd1

New member
צריך לקחת החלטה ההחלטות בחיים קשות, אין מה לעשות, מה שאני מציע לקרוא פה בפורום לקרוא בפורום השכן שלנו של המשורוולים ,לגשת לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים ולהתייעץ איתו מה מתאים לך יותר.
ההחלטה היא רק שלך כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו רק שלך

קובי

ליבי3617

New member
שואלים פה ושואלים שם בודקים עם מנותחים איך הם מסתדרים, חושבים ומחליטים

טליוגם

New member
איפה ההתלבטות? בפרוצדורה עצמה? בהחלמה? בתוצאות בסוף? תערכי רשימה של בעד ונגד לכל אחד מהאפשרויות ותבחני עם עצמך מה מתאים לך.בסופו של דבר זו חייבת להיות החלטה מושכלת שלך:) אני בחרתי בטבעת אחרי שהבנתי את ההליך הניתוחי של השרוול והחלטתי שלא מתאים לי פרוצדורה מורכבת ובחרתי בניתוח הפשוט בעיקר לאור העובדה שכל ניתוח מצריך עבודה ושינוי הרגלים וחשיבה:) בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

קוביd1

New member
שלום לאורח למה אתה חושב שפרופסור רובין גרוע ,מי סיפר לך את זה ואם אתה חושב ככה למה אתה מנתח אצלו.

קובי

ליעד827

New member
הוא מדהים! הייתי אצלו לא מזמן, הוא התייחס ממש יפה, הרגיע , עודד והראה מקצוענות! לפי דעתי הוא תותח! לא נראה לי שיש ממה לחשוש. שיהיה בהצלחה :)

רוייקו

New member
בין טבעת לשרוול בחמש השנים האחרונות תפס ניתוח לשרוול הקיבה חלק נכבד מהמקום שתפס ניתוח הטבעת. ספק אם היתה פה כוונה להחליף ניתוח ישן בחדש אבל היה צורך להרחיב את מגוון הניתוחים כדי להתאים אותם יותר טוב לכל אחד מהמועמדים לניתוח.
מי שחושב על ניתוח רוצה לעבור תהליך של משהו חד פעמי שעובד ועוזר ומספק את המטרה וזהו.
אבל אצל רבים מהמנותחים התהליך לא ניגמר ביום הניתוח או בימים שלאחריו או בחודשים שלאחריו. המלחמה בתאווה לאוכל נמשכת כל העת ולפעמים אף מתעצמת לנוכח אירועי החיים. מנותחים מוצאים עצמם מתמודדים עם הקושי לעמוד בפני האוכל כשמנגד הניתוח מספק להם כלי חלקי. חלקי באופן יחסי לסוג הניתוח. למה זה ככה ? כי כל ניתוח נעשה קצת שונה ומשפיע באופן שונה וכל אחד מתמודד עם הכלי באופן שונה.
אני רואה אנשים שנותחו וממשיכים להלחם יום יום. קחו למשל את מנותחי הטבעות. יש שסוגרים את הטבעת להגבלה משמעותית והם חיים תחת הקאות אך מרגישים סיפוק עצום מעצם השליטה שיש להם על המשקל. הם לא עולים. הם רק פותחים קצת וישר עולים במשקל. יש כאלה שסוגרים לרמת סגירה שמאפשרת להם חיים נורמליים והם מצליחים לשמור על המשקל.
אבל מה קורה כאשר מדובר בניתוח שאבד בו החלק המגביל של הניתוח ? זו הבעיה עם שרוול קיבה. נראה שלאחר ירח הדבש - מתום השנתיים הראשונות - מתחילה נסיגה וקושי לשמור על המשקל. מנותחים שציפו לפרמננטיות של ההגבלה, קמים מדי בוקר ליום של חופש באכילה. אמנם חלק מהיכולת לאכול ניטלה מהם אבל הם מרגישים שהם יכולים לאכול מעבר לכמויות שאכלו בהתחלה, לאחר הניתוח. יש נסיגה בתהליך והשמנה חוזרת.
אצל מנותחי טבעת יש קושי להתמודד עם סגירה בעלת הגבלה קשה. לא כולם מוצאים את האמצע המתאים להם אבל יש פה את היכולת לשלוט יותר טוב על ההגבלה, על הפרמננטות של הניתוח. קל יותר גם לתכנן "תיקון" כי הוא נעשה באמצעות הזרקה או שאיבה מהטבעת, פעולה פשוטה שאורכת מספר שניות ללא ניתוח. קל יותר גם לתקן ניתוחית את הטבעת. לעומת זאת קשה יותר לתקן ניתוח שיש בו "אינסטלציה".
אבל הדבר הכי משמעותי הוא השילוב בין ניתוח פשוט שיכול לספק טווח רחב של הגבלה בין אפס הגבלה למאה אחוז הגבלה. זה משהו שאין בשרוול קיבה ואין במעקף קיבה.
כשמועמדים לניתוח רוצים שיטלו מהם את היכולת לעסוק תדיר באכילה, עם דגש על העיסוק - על הפעולות החוזרות פעמים רבות במהלך היום - נראה שטבעת היא פתרון מצויין ועדיף על פני ניתוח זמני שלאחר יש נסיגה בתהליך.

בוקר טוב, יום טוב

ליבי131

New member
מחפשת המלצות על ד"ר עבד חלאילה מעין כרם

אני עשיתי לפני מעל 5 שנים ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח, וכעת אני ממש עליתי הרבה במשקל, והטבעת אינה תקינה - וד"ר חלאילה היה הרופא שאיתו עברתי את השנתיים האחרונות במעקב, כעת הוא ממליץ על ניתוח להוציא את הטבעת ולעשות שרוול או יתכן מעקף, את זה יחליט במהלך הניתוח.
לפני שאני עושה את הצעד הזה - הייתי רוצה לשמוע דעות, עצות, הערות והארות מבעלי ניסיון, וכן האם משהו נותח אצלו כאן? ממליצים עליו?
תודה

עדי1751

New member
שאלה לאופירה

אופירה שלום
האם אפשר לקבל ממך תפריט לשבת הראשונה מיד אחרי הניתוח(ביום ו) לבחורה דתיה מה לגבי קידוש ומה מותר ב שלושת הסעודות חוץ משתיה
תודה עדי

עדי1751

New member
שאלה לאופירה

אנשים דתיים שעוברים ניתוח טבעת ביום ו מה מותר לאכול או לשתות בשבת הסמוכה לניתוח האם מותר לאכול משהו בסעודות השבת או רק לשתות
עדי

קוביd1

New member
לאורח קראתי פה בפורום שהרופא לא כל כך נחמד ,השאלה מה אתה מחפש רופא נחמד לא מקצועי או רופא מקצועי ולא מאמי ,
אני מעדיף רופא מקצועי שאני יכול לחתת בו אמון ,זה מה שחשוב אצלי.

קובי

sandrab1986

New member
שאלה בנושא ניתוח שרוול

שלום,
החלטתי לעבור ניתוח שרוול.
מה עכשיו?
התקשרתי לקופת חולים, אמרו לי לקבוע פגישת ייעוץ עם כירורג, הכירורג אומר שהוא "לא מתעסק בזה", הפנה אותי לרופא משפחה, הרופא משפחה בקושי מבין עברית ושאל אותי מה זה שרוול, אחרי זה אמר לי שיוצא לשאול מישהו (אמיתי לגמרי) ולבסוף חזר אליי עם תשובה שאני צריכה לקבוע תור לדיאטנית (???). התור הבא לדיאטנית רק בסוף דצמבר. משום מה מרגיש לי שאני לא על המסלול הנכון.
מישהו יכול לאכוון אותי?
איך אני בוחרת האם לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי או באסותא? הבנתי שיש הבדל משמעותי בכסף?

קצת עליי, בת 27, סובלת מהשמנה קיצונית BMI 48, בשנים האחרונות עברתי אינספור דיאטות שלא מחזיקות מעמד. יש לי מגן זהב של מכבי ואני גרה בנתניה.. HELPPP
תודה

שמחה37

New member
שרוול ברור
סתם.......מצטרפת למה שענו קודמיי

לבדוק לבדוק לבדוק לקרוא לקרוא ולקרוא לדבר עם מנותחים

רצוי ותיקים כי שנה אחרי וחמש שנים אחרי ההתמודדות בכל הניתוחים לא זהה.

מאחלת לך לקחת את ההחלטה הטובה והמיטיבה ביותר עבורך

שבוע מקסים

שמחה

אופירA

New member
מנהל
לא ממליצה בכלל על ניתוח רביזיה

ניתוח רביזיה (המרה של ניתוח קודם בניתוח חלופי) זה הניתוח הכי מסוכן שקיים בבריאטריה. הכי הרבה סטטיסטיקה של אחוזי מוות ל"ע.
גם מי שחייב לעבור אותו - שיעבור בידיים הכי מיומנות בניתוחים חוזרים, ולא אצל רופא שאפילו שמו בניתוחים ראשוניים ולא חוזרים לא מוכר לי כאן.
אם מישהו מכיר אותו, שיגיד לך עד כמה הוא מיומן בניתוחים חוזרים, ניתוחי רביזיה. אני לא בטוחה שהוא מיומן בזה, אחרת היינו שומעים על כך.

את חייבת רביזיה? לא מספיק להחליף את הטבעת?
לא כדאי לבדוק למה עלית במשקל, ואיך את יכולה להבטיח ש-5 שנים אחרי שרוול או אחרי מעקף לא תעלי שוב במשקל הרבה? את הרי לא מתכוונת לעשות כל 5 שנים ניתוח מסוכן. גם אין יותר מידי אופציות נוספות.

אם שמנת כי רימית את הטבעת - אפשר לרמות כל ניתוח.
אם שמנת כי הטבעת התנקבה ודלפה - מתקנים את זה בניתוח של רבע שעה-עשרים דקות.
אם היה לך קשה להתנהל עם הטבעת ופתחת אותה - אולי קודם כדאי ללמוד להתנהל איתה בבריאות, ואח"כ לחשוב על ניתוח מסוכן חלופי.
הרופאים לטעמי מציעים ניתוח חלופי יותר מידי מהר, בלי לבדוק את כל המצבים שתיארתי.

אולי תתקשרי לסיעור מוחות בנושא בעיית ההשמנה, כדי שאפשר יהיה להאיר לך נקודות שיוכלו לעזור לך אם לא למנוע את הניתוח החלופי, לפחות להרוויח ממנו ולא להשמין שוב אחרי עוד כמה שנים.

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

טליוגם

New member
אני עברתי ביום שישי:)

בערב בכלל ישנתי:) בגדר חולה שיש בו סכנה .באותו יום גם כך הצלחתי לשתות רק מים קצת פטל להכניס אנרגיה ובערב מעט מרק צח הניתוח הוא לא רק ליופי הוא בעיקר לבריאות ועל כן החיוב להשמר ולנהוג לפי ההוראות גם בשבתות וחגים אגב מצות לא אכלתי:) פחדתי ע״י הייתי חודש אחרי הניתוח .ואנחנו חרדים לצורך העניין:)

תתקשרי לועדה של ביהח אסותא 03-7644444

תגידי שאת מעוניינת לעבור ניתוח שרוול וצריכה להגיע לועדה בריאטרית.
היא תשלח לך מייל בו טפסים ורשימת בדיקות שיש לבצע. תלכי לרופא משפחה ותבקשי הפנייה לכל הבדיקות ותקבעי תורים דרך המוקד של מכבי.
ברגע שיש לך תוצאות של כל הבדיקות את מגיעה לועדה אשר מאשרת או לא מאשרת לך להיות מנותחת באסותא.
כמו כן, תבררי על רופאים מנתחים באסותא ומי עובד עם מכבי ותקבעי פגישת ייעוץ.

אופירA

New member
מנהל
במפורש לא המסלול הנכון - נכוון אותך

למעשה את צריכה לבחור מנתח שרוול טוב, ולנהל את הפרוצדורה שדורשת קופ"ח מכבי, כלומר הביטוח המשלים שלה. כיוון שהם אלו שמשלמים על הניתוח.
כלומר את צריכה להתעסק בלקיים ניתוח ובלהבטיח את מימונו.
כחלק מהפרוצדורה תידרשי לעבור וועדה זו או אחרת. עד כמה שידוע לי, יש במכבי 2 סוגי וועדות, האחת של הקופה עצמה, למתנתחים בבי"ח ציבורי, והשנייה הוועדה של כל בי"ח פרטי, שבה נבדקים המתנתחים בביה"ח הפרטי. מכבי שולחת לוועדה המתאימה בהתאם לנתונים.

כך שדבר ראשון עלייך לבחור מנתח טוב לשרוול, בבי"ח שנוח לך להתנתח אצלו. תתייעצי עם מנותחי השרוול שכאן, ועם פורום "משורוולים" השכן שלנו בתפוז. תבחרי מנתח או כמה מנתחים, ותקבעי מיד תורים לייעוץ אצלם. במשך הזמן תחליטי על מנתח ועל בי"ח ותקבעי אצלם תור לניתוח.

אגב, רופאי המשפחה לא מבינים כלום בבריאטריה, ברוב המקרים. אם הוא בקושי מבין עברית, אין שאלה שהוא לא מבין בבריאטריה. לא צריך שום דיאטנית. תהיה לך דיאטנית בוועדה. את תספרי לה על ההיסטוריה שלך מבחינת דיאטות, והיא תבין על מה את מדברת.

לכן דבר שני ובמקביל, עלייך להתקשר לביטוח המשלים שלך בקופ"ח, ולברר היטב מה התנאים שלהם, מה הם דורשים, ואיך את משיגה מהם את רשימת הבדיקות שהם דורשים. ואז להתחיל לקבוע תורים למכונים לבדיקות הנ"ל. גם את העלויות בכל אופציה תשאלי אותם (ציבורי ופרטי).

השלב הבא יהיה הוועדה הנדרשת. תבקשי אינפורמציה הן מהביטוח המשלים, הן מהמנתח המסוים ומזכירות ביה"ח שבחרת בהם, והן ממנותחי שרוול חברי מכבי שתמצאי בפורום משורוולים ואולי גם פה. חשוב להצליב אינפורמציה, גם אם המחיר יהיה קצת סתירות באינפורמציה. כל אינפורמציה שאת מקבלת תבדקי גם בדרך אחרת, כדי להיות בטוחה מה ההליך הנכון. זה קצת מורכב ומעיק ולוקח זמן, אבל אם תשאלי מנותחים כל שאלה שיש לך בפורומים (וגם את דבריהם תנפי בהתאם לצורך), אין ספק שתעברי את התהליך הכי יעיל ונכון.
גם על העלויות תשאלי מנותחי שרוול של מכבי, וגם את מזכירות המנתח תשאלי על העלויות. ותצליבי אינפורמציה.

אופירA

New member
מנהל
בשבת - שתייה צלולה בלבד

מים, נס קפה דליל, תה, מרק צח, מיץ פירות מסונן לחלוטין.
רק ביום א' אפשר להתחיל לשתות משקאות חלב.

נכון לדתיים, חילוניים, וכל הסוגים האחרים.

עדי1751

New member
שאלה לאופירההאם מותר בליל שבת

שאחרי הניתוח לטעום מהחלה והאם מותר קציצת גפילטע רכה?
והאם בשבת יום אחרי הניתוח מותר מספר כפות חמין?
ומה מותר כבר בשבת שאחרי?

למעלה