לפני ניתוח

קוביd1

New member
שלום ענוגה יש לך ועדה בריאטרית 36.3 בלי מחלות נילוות לא נראה לי שיאשרו לך את הניתוח ,בועדה רוצים ת'כלס BMI 40 או מכתבים מרופאים מקצועים על מחלות נילוות שקשורות להשמנת היתר \
יש עצה שניתנת פה בפורום לשתות הרבה מים לפני ולהחזיק , או לשים משהו דברים כבדים בבגדים התחתונים ,לא יודע כמה זה יעזור .
מאחל לך בהצלחה בוועדה .

קובי

ליעד827

New member
אין לך ביטוח פרטי וזה לא טוב. הbmi גבולי. בכל הכנות, אני חושש שלא יאשרו לך.
אני אומנם לא ותיק כמו קובי, אופירה, וכו.. אבל חשוב לי להגיב כאן כשאני יכול ולומר את דעתי בנושא.
יש לך bmi 36.3 , במידה וחס וחלילה הייתה לך סכרת, או מחלה אחרת היו מאשרים לך ללא בעיה. את נמצאת בbmi שלא מאשרים בו ניתוח ללא מחלות נלוות. לא הייתי ממליץ גם לשתות המון, לבוא עם בגדים כבדים, ו"משקולות סמויות" או כל הדברים האלו. אני לא חושב שיש דרך מלאכותית להעלות במשקל לbmi 40. אני אישית bmi 41 ואני בן 16. כשהייתי בbmi שלך, אף אחד לא הסכים לשמוע עליי בכל הקטע של הניתוחים.
אף מנתח גם לפי דעתי לא ינתח אותך באופן פרטי גם מכיוון שזה לא חוקי, וגם מכיוון שלא נראה לי שהוא יקח סיכון עם bmi כזה. לפי מה שהבנתי בכל השנה הזו שאני חוקר ולומד על נושא קיצורי הקיבה, אני בהחלט יודע שאת נמצאת בbmi בעייתי שקשה נורא לרדת ממנו. לא מומלץ בכלל לנסות להעלות במשקל, ומניסיון אישי, תאמיני לי שלא תצליחי עד ועדה. שלא נדבר על כך שזה מסוכן, לא בריא, ומי שימליץ לך להעלות במשקל פשוט הזוי.
אבל בכל זאת, אני אכן חושב שאת צריכה ללכת לועדה, לומר שקשה לך, שניסית הכל, להוכיח שאת כן צריכה את הניתוח. מכתבים מרופא יכולים לסייע. קחי בחשבון שבועדה ההתמודדות נורא קשה מול העובדת הסוציאלית, הדיאטנית והרופא. הם יודעים את העבודה היטב...
(כל מה שנאמר על ידי נאמר מחוות דעת אישית, ממליץ לך לחכות לעוד תגובות. אני לא בהכרח צודק).
בהצלחה ורק בריאות.
ליעד :)

עידן11223

New member
התייעצות

שלום אני מועמד לניתוח קיצור קיבה ורציתי לעשותו באסותא, אך בשל העומס הרב הציעו לי לעשות במדיקל סנטר בהרצליה אצל דוקטור מינץ . ברצוני לדעת האם כדאי ומה דעתכם על המנתח והבית חולים

meira85

New member
רציתי לשתף חודשיים לפני ניתוח מתה ממתח

לא עובר הזמן עד לניתוח המעקף קיבה עוד חודשיים ארוכות.
לא מחסירה כלום . אוכלת הכל . בטענה אחרכך לא אוכל לאכול את זה . אני מכורה לפחממות . לא דווקא מתוקים . מפחדת שגם לי יתחלף החשק למתוק . אני אוהבת כיסונים עם תפוחי אדמה למשל מקרוני. איך מקצרים את הזמן לניתוח?! 4XL לוחץ...... נ.ב הילדים מבסוטים אמא עושה אוכל כייף. במקום סלטים וירקות שיצא להם מכל החורים.
יוצאים לאכול במסעדות סברינות עוגות וכל טוב !!! אם הייתי יכולה הייתי מזמינה את כל השמנים ללחיים אחרון. אאאווךךך כל דבר טוב נגמר בסוף. אבל נווווווו !!! עוד חודשיים זה המון זמן. וצריך לגמור את החגיגה. וקשה למצוא מכנסיים מעל מידה 60 יאלה איך מזיזים את הזמן. לא יכולה להסתכל במראה . מה נהיה ממני . רק מהדיכאון בא לי משהוא טעים.

pgoldi

New member
ישששששש לי תאריך לניתוח!!!

בסופו של דבר לאחר אינספור בדיקות, ריצות, בירוקרטיות, בירורים מול הקופה, בירורים מול חב' הביטוח, השלמת בדיקות נוספות ועוד קצת בירוקרטיות ובירורים לקינוח...

קבלתי תאריך לניתוח במדיקל עם ד"ר מינץ - ממש אוטוטו מעבר לפינה - 05.01.2014 יהיה היום הראשון בתחילת הדרך החדשה שלי!!!

כולי התרגשות!!!!

מה עושים?

אני מזועזעת מהגישה המשונה של ישראל לנושא ההשמנה ומחלתה.

אני בת 44, 1.60 שוקלת 94 ק"ג משמע BMI של 36.72, ברור לי שחייבת לעלות לוועדה ולהוכיח כי סובחת ממחלה נוספת.
אני סובלת מכאבי גב ורגליים - נותחתי 4 ניתוחים בכל רגל עקב רגליים עקומות (לידה). יש במשפחתי סרטן לסוגיו.

אני אמא יחידנית ל-2 ילדים.

חוץ מזה... הכל בסדר אצלי והבדיקות תקינות (סוכר, טריגליצרידים) - לשמחתי בריאה ! מיותר לציין שכל דיאטה שעשיתי - נגמרה הסופה בעלייה של מה שהורד ועוד.

מה הסיכויים שהועדה תאשר לי את הניתוח שמבחינתי הוא זה שיעזור לי לשמור על משקל תקין ? הרופאה אפילו הציעה לי להוסיף למשקלי עוד 10 ק"ג כדי שהגיע למדד 40 - זה נראה לי הזוי לעשות כן - כי :
א. לא בטוחה שאצליח לתפקד ככה עם ילדיי ומקום עבודתי.
ב. אצטרך אח"כ להיפטר מהם...

תודה רבה על כל תשובה / הארה.

calila

New member
מישהו יודע על בעיה בין קופ"ח כללית ואסותא?

יש לי תור לועדה בריאטרית ב 18 לחודש, ניסיתי לקבוע תור לניתוח והמזכירה של הרופא המנתח אמרה שיש בעיה עם קופ"ח כללית ולכן קביעת התורים לניתוחים מתעכבת
מישהו יודע על זה משהו?
יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להתנתח בקרוב?
הלכתי על מסלול פרטי (אסותא חיפה) כדי לא להמתין חודשים לניתוח ועכשיו יש את הבעיה האלומה הזו ....אוף...

ליבי3617

New member
מנתח מעולה

מאד אכפתי, קשוב ואחראי.
לגבי בית החולים אני לא הייתי אבל שמעתי דברים טובים.
סך הכל יומיים אשפוז וזה גם בית חולים פרטי.

pgoldi

New member
אופס...התבלבלתי בפורום-התכוונתי למשורוולים

עמכם הסליחה - ניתן למחוק הבמידת הצורך.

טליוגם

New member
בטח לא להוסיף למשקל

לעלות המשקל זו לא הכיתה המוצלחת אם הרופאה כל כך ממליצה לך על ניתוח שתעזור לך:) שתכתוב מכתב המלצה. חד משמעית שאת סובלת מבעיות שנגרמות עקב עודף המשקל....

קוביd1

New member
אין לי מושג

נציגת הכללית שבעבר נכנסה לפורום והגיבה את מוזמנת לענות ,

קובי

איזה ניתוח? איזה אזור?

איזו קופה?
תתני כמה פרטים על עצמך כי השאלות הרבה יותר מידי כלליות ואי אפשר לענות בלי פרטים (לפחות BMI, גיל, היסטוריית השמנה, באיזה ניתוח את מעוניינת...)

קוביd1

New member
שאלה כללית

טבעת אני ממליץ על ד"ר אבינוח
שאר הניתוחים תלוי באזור מגורים ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
אנו לא יודעים - אבל

אבל ברור לי שאת צריכה לברר במקביל הן אצל המזכירה של הרופא המנתח מה בדיוק הבעיה עם קופ"ח כללית ולמה קביעת התורים מתעכבת ועד מתי, והן אצל המשרד בקופת חולים כללית מה בדיוק הבעיה. אם את מקבלת תשובה "לא ידוע לי" מנציג הכללית, עלייך לשאול בתקיפות "מי כן יודע", כי לא יתכן שלא ייתנו לך מענה על בעיה אם קיימת.

למעשה, מה שאומרים לך כרגע זה: יש איזה בעיה, אז תצטרכי לחכות עד להודעה חדשה.
אם היו אומרים לי דבר כזה, לא הייתי מסכימה בלי לברר במפורש שאכן אין מה לעשות נגד הבעיה (ומהי???)

סיפור מאפיין לבעיה שהעלית:
השבוע קניתי טלפון חדש, חיברתי אותו לשקע של בזק, ושמעתי רעשים שלא מאפשרים לי לדבר בטלפון בצורה נורמלית (במוצ"ש דיברה איתי מישהי שביקשה עזרה עם הטבעת, ולא יכולתי לעזור לה בגלל קשיי השיחה). בחנות נאמר לי שעלי לפנות לחברת השירות של המוצר שנותנת אחריות.
בחברת השירות הופניתי לטכנאי, הסברתי לו את הבעיה בקו, שנעלמת כשמנתקים את המחשב בבית. הוא אמר שצריך להרחיק הטלפון מהמחשב. אבל הטלפון מרוחק מאוד מהמחשב... אז הוא אמר שאולי הטלפון רחוק מידי מהבסיס (הוא לא), או שצריך להזיז את שקעי החשמל והבזק למיקום אחר, או שהטלפון לא תקין ויש להביאו לתיקון למעבדה בהרצליה.
לא הסכמתי לדברים. לא מתאים לי שקניתי טלפון חדש וצריך לתקן אותו... לא מתאים לי להזיז חוטים ושקעים (בעל מקצוע, מאות ש"ח) כאשר המכשיר הקודם הסתדר מצוין עם מיקומם. אז חזרתי לשירות והסברתי שאינני מעוניינת לתקן. אמרו לי שהם צריכים לפנות לחנות כדי לברר את הבעיה, שאשלח להם את חשבונית הקנייה.
עם החנות אני יכולה לברר בעצמי. אז פניתי לחנות, ונציגת המכירות אמרה לי שרעשים בקו זה בגלל שיש לי אינטרנט, ולכן כנראה הבעיה היא שצריך פילטר בשקעים של בזק.
במקביל פניתי לשירות 199 של בזק, והוסבר לי מה זה פילטר ולמה צריך אותו כדי שלא יהיו רעשים. וגם שאולי כל מה שצריך זה להעביר תדר במכשיר הטלפון, עפ"י מה שכתוב בחוברת ההדרכה. אבל בחוברת לא היתה מילה על תדרים.
החלפתי פילטרים, ואז שמתי לב שבשקע השלישי בכלל אין פילטר של בזק. אז שמתי גם בו, והבעיה נפתרה!

מסקנה ברורה: אם אמרו לך משהו שלא מתאים לך, תברר עד הסוף הן אצל הגורם שאמר לך והן אצל הגורמים המקבילים, תצליב מידע ותפתור את הבעיה על הצד הטוב ביותר (או לפחות תדע שקיבלת את כל המידע האפשרי ואין מידע אחר שנעלם ממך ויכול לשפוך אור גדול על הבעיה...).

calila

New member
התקשרתי לכללית פלטיוניום

והם אמרו שהם לא יודעים על בעיה עם אסותא, שהם מאשרים מיד את הניתוחים תוך 48 שעות לכל היותר וזאת בתנאי שאני עונה על הקריטריונים שלניתוח (שזו דרישה ברורה)
ביום רביעי יש לי פגישה עם המזכירה ואני אדחק אותה לפינה על מנת שתגיד מה הבעיה ואעמת אותה מול הביטוח ונראה איך נתקדם...
בביטוח מתעקשים שאין בעיה (הם החזיקו אותי על הקו 20 דקות בזמן שניסו לברר בדרגים הגבוהים אם יש בעיה או דיונים מול אסותא), הביטוח שלי בתוקף והם מאשרים ניתוחים כאלה בהמונים ...
קיוותי שמישהו יודע על מה מדובר ....

ליעד827

New member
אל תעלי במשקל. תזכרי שיהיה קשה לך לרדת!

אני בשוק שרופאה המליצה לך להעלות במשקל! זה לא אתי ולא מקצועי וכמובן שלא בריא והגיוני שבעלת מקצוע תציע לך דבר כזה.
בנוגע לבעיות גב ורגליים, אני לא כל כך בטוח את ההתנהלות של הועדה מול זה, אני בטוח שיש פה מנוסים יותר ממני כמו קובי , אופירה , ליבי , ועוד... אבל אספר לך שכשאני הייתי בוועדה לא מזמן לא כל כך עניין אותם הבעיות גב שלי. כמובן שאצלי זה שונה אני רק בן 16 עם bmi של 41. שממשיך להעלות. מבחינת הbmi אין לי בעיה ואני מקווה שיאשרו לי ניתוח!
יש לך ילדים ועבודה, ממש לא מומלץ להעלות את המשקל. יכול להיות שכן תעברי את הניתוח ויכול להיות שלא. (אני אומר שוב שאני לא יודע ב100% את הפרוצדורה של הועדה ולכן אני אומר שתסתמכי יותר על תגובות של אנשים יותר מבינים ממני).
זה שהבדיקות של הסוכר, טריגליצרידים שלך טובות, זה מעולה! אבל לא לועדה. אני מאחל לך המון בהצלחה ובדיוק כמוך מקווה לראות כאן תגובות שאומרות שיש לך סיכוי! אני אישית חושב שאם תלחמי על זה חזק תוכלי לעבור ניתוח! תלוי מהי רמת הבעיות רגליים שלך. תוכלי קצת לפרט? בהצלחה :)

קוביd1

New member
למה את מזועזעת

ניתוח לקיצור קיבה מיועד לשמנים שהגדרה היא השמנה חולנית ,ולא לכל אחד ,לא כל אחד שירצה לרדת במשקל יעשה ניתוח
החליטו על BMI מסויים וזה הגבול לאישור הניתוח ,הBMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות בעודף המשקל
גם בניתוח אין הוקוס פוקוס וצריך לעבוד קשה בשביל לרדת במשקל ולשמור על ההשגים.
מה שהרופאה שלך אמרה לך לעשות לעלות 10 ק"ג להגיע לBMI 40 זה לא חכם אפילו טיפשי
נראה לי שמה שיש לך ברגליים רגליים עקומות לא קשורות להשמנת היתר ,גם מקרי הסרטן במשפחה לא קשור להשמנת היתר
תנסי להגיע לוועדה אין לך מה להפסיד .

קובי

למעלה