לפני ניתוח

אופירA

New member
מנהל
גם אני לא מבינה מה הגישה המשונה של ישראל

ומה מזעזע בה.
כלומר על מה את מדברת.

BMI37 הוא BMI עצוב מאוד, וקשה מאוד להוריד בו במשקל.
אבל יש קריטריונים לניתוח, מפני שהניתוח אינו פיתרון פשוט. מה גם שהוא אינו חוסך את הדרכים השמרניות להורדה במשקל, אלא בא בתוספת אליהן.
כך שבמשקלים פחות מהקריטריון הדרכים השמרניות עשויות להוריד את המשקל העודף, ואין צורך בניתוח.

אלא שה-BMI שלך הוא פחות 8 קילו מעמידה בקריטריונים, שזה אומר שקשה מאוד להוריד במשקל. אבל לא בלתי אפשרי.
אני מזועזעת מהגישה של הרופאה הטפשה, שמציעה לך לעלות במשקל כדי להיות זכאית לניתוח, כאילו זה הפיתרון להשמנה שלך. ככל שאת עולה יותר במשקל, כך סף שיווי המשקל שלך גדל, והגוף ישאף למשקל יותר גבוה לאחר ההרזיה, בשנים שצריך לשמור על ההרזיה. כלומר יהיה יותר קשה ופחות מוצלח לשמור על ההרזיה!
כמו כן ככל שעולים יותר במשקל, כך ההורדה במשקל קשה יותר. אז מה הרעיון להחמיר מצב שממילא הוא כבר עצוב וחמור? תמהני.
חוץ מזה, הנסיון מלמד שכל מי שניסה לעלות 8 קילו במשקל, עלה 16 לפחות... שמנים לא יודעים לעלות במשקל... זה קורה להם בלאו הכי.

אני יכולה להבין שבן אדם שנורא רוצה להיות כבר רזה עכשיו, יחשוב על לעלות במשקל כדי להתאים לקריטריונים ולקבל ניתוח עכשיו. אני כמובן לא מסכימה עם זה, אבל מבינה מאיפה באה החשיבה שלו.
אבל רופאה שדואגת לבריאות שלך, יודעת היטב שאם אינך יכולה להוריד במשקל בדיאטה ואת חייבת ניתוח, 8 הק"ג יעלו מאליהם עם השנים, ולא צריך להתאמץ לשם כך... דחיית הניתוח בכמה שנים אינה נזק רפואי כמו עלייה במשקל בכוונה במהירות...
למעשה, אם תעשי עכשיו דיאטה שמרנית, ולא תצליחי להחזיק מעמד לאורך שנים - מובטח לך שהכל יעלה בחזרה, עם תוספת...

4-5 קילו אפשר להעלות באופן מלאכותי ע"י בגדים כבדים ומשקולות סמויות, שתייה ואכילה לפני השקילה בוועדה. יותר מזה אני לא יודעת איך מעלים באופן מלאכותי.
אני רק יודעת שיש לך כל הסיבות לנסות לרדת במשקל, ולא לנסות לעלות במשקל!
אפשר לנסות ללכת לוועדה, ולהגיד להם שממילא המשקל יעלה, אז חבל שייתנו לך לחכות. מקסימום ידחו אותך, ותוכלי לגשת שוב בפעם אחרת.
אם הרופאה רוצה לעזור לך, שתכתוב איזה מכתב רפואי שמפברק לך מחלה שנובעת מהשמנה. אפשר גם לבקש מהאורטופד שיכתוב שכאבי הגב והרגליים נובעים מההשמנה, ושנחוצה הרזיה דחופה בגלל הכובד על הרגליים המנותחות. זה יעזור לך מאוד מאוד. תבקשי מרופאת המשפחה לשכנע את האורטופד לעשות את זה.

אז אסביר

הרי ידוע לכולנו, לכל השמנים, שההשמנה היא מחלה וככזו, למה לחכות שיהיה תהיה מחלה "מבוססת" יותר. האם צריך לחכות שהאדם יהיה בסיכון חיים על מנת לעזור לו ?

כן, אני מבינה שהניתוח אינו פתרון פשוט ולא הוא יביא את השינוי, וכמובן כמובן, אצטרך לעשות דברים שכבר עכשיו אני עושה אותם - ספורט (שוחה 3 פעמים בשבוע, כי ספורט אחר אסור לי בשל הרגליים), אכילה נכונה (אוכלת פירות וירקות) ושמירה על תזונה נכונה. הבעיה העיקרית שלי זה אכילת מתוקים - אני מכורה למתוקים.
אבל הניתוח הוא כלי עזר מאוד גדול ולא כל אחד מוכן לעשותו.

אני לא חושבת ולא לרגע, לעלות את עשרת הקילוגרמים כי הרי הם יגרמו לי להיות הרבה יותר חולה. ואותם במילא אצטרך להוריד.

קצה נפשי בדיאטות, שגורמות לגוף שלי לרדת יפה אבל לעלות עוד יותר יפה. אני רוצה להתחיל מנקודה מסויימת, נקודה שעליה אשמור מכל משמר לא לעלות ולא בקילו אחד.

אני לא הולכת לשקר בוועדה, אני לא הולכת להכניס גורמים שיגרמו לי בשקילה להישקל יותר, זו לא הדרך שלי ואף פעם לא היתה.

האורטופד , האונקולוגית והרופאה שלי - שלושתם כתבו מכתבים אוהדים מאוד ובהם הם ממליצים על ניתוח.

וכל שאלתי היתה, האם יש לי סיכוי לעבור את הוועדה?

אופירA

New member
מנהל
אנחנו לא יודעים - זה תלוי

זה תלוי אם במכתבים משתקפת בפירוש מחלה נלווית להשמנה. וגם תלוי באיזו קופת חולים את.
לא מספיק שהמכתבים אוהדים מאוד. הם צריכים לבטא מחלה נלווית להשמנה. בעיקר האורטופדיה, ואולי גם האונקולוגיה.
בעצם, סיכוי יש, השאלה כמה.

לגבי הגישה הממשלתית - ברור שאין רוצים שהמחלה תהיה מבוססת יותר, לכן הקריטריונים הם שמי שכבר סובל מההשמנה עד כדי חולי מקבל ניתוח ב-BMI נמוך יותר. הוא עדיין לא בסכנת חיים מיידית, אבל לא מחכים שהוא יהיה.
לעומת זאת מי שבריא, רק שמן בצורה לא נוחה (עד גבול מסוים), לא יכול לקבל עזרה ניתוחית - גם כי יש עזרה רחבה בקופות החולים לתמיכה בהורדה במשקל בדרכים השמרניות, שאנשים ב-BMI עד 40 פחות או יותר כן הצליחו להתמודד בעזרתן, וניתוח אינו פיתרון רצוי אם אפשר אחרת (כי גם בו יש סכנת חיים וגם לו יש מחיר בריאותי!), וגם ובעיקר כי אי אפשר לממן לכל אדם כל מה שהוא רוצה ברפואה, וגם לחולי סרטן שיכולים למות ממחלתם לא מממנים את כל התרופות הנחוצות, כי אי אפשר לממן הכל. לכן יש קריטריונים - נוקשים, פוגעים באחד יותר ובאחר פחות, לא מובנים - אבל עושים סדר ומאפשרים למערכת להתקיים.

מימי1226

New member
יש לך סיכוי גבוהה לעבור את הוועדה!!!

אם הרופא והאורטופדים ממליצים וכותבים בחוות דעתם שניתוח קיצור קיבה אמור להקל בבעיות האחרות שלך, אז הוועדה מאשרת.
מנסיוני למדתי שהוועדה מקבלת המלצות של אורטופד, רופא הכירורג שבוועדה מתייחס מאוד להמלצות האורטופדים, הפסיכולוגית/עובדת סוציאלית בוחנת אם את מודעת לתופעות הניתוח שיכולים להיות אחרי זה, כמו דיכאון וכד', בכל אופן היא שואלת שאלות כלליות על המצב המשפחתי ילדים ומה את עושה בחיים. שאלות אלו היא שואלת כדי לבחון אם את מודעת להחלטה ומה מביא אותך להחלטה. הדיאטנית שוקלת ושואלת על ניסיון דיאטות בעבר.

אין לך מה לחשוש אם קיבלת החלטה את צריכה להעביר מסר שהכול בסדר אצלך ואת אישה חזקה ומודעת להחלטה, שאת יודעת הרבה על הנושא מחברים קרובים שעברו זאת ושקלת זאת הרבה. שיש תמיכה מפרגנת בסביבתך הקרובה.
והכי חשוב תדגישי להם: כאם חד הורית ההורדה במשקל תאפשר לך לתפקד טוב יותר עם משקל נמוך כשיש לך בעיות אורטופדיות שלא הצלחת לפתור.

המקרה שלי דומה לשלך, אני חודש וחצי אחרי מ-BMI 37.5 ירדתי ל-BMI35.3
בהצלחה והרבה בריאות

תודה רבה לך

מאחר שאין ברצוני להעלות אפילו לא ק"ג אחד, שאותו ואת חבריו רוצה להוריד - אין לי ספק שאגיע לוועדה ואעשה את הכל כדי שיאשרו לי את הניתוח.

למרות הבדיקות הפולשות ולמרות כל האתגרים שבדרך - אני אתן 100% כדי להגיע לניתוח ולהתחיל בחיים אחרים.

ידועים לי כל הסיבוכים, שינויים בהרגלי החיים - אני מאמינה שהם יביאו אותי למקוםהרבה יותר טוב בכל אספקט בחיי.

תודה על השיתוף שלך - תמשיכי כך והרבה בריאות.

מסכים עם מימי,
אחת מההשלכות הידועות ומגורמי הסיכון של השמנת יתר הן בעיות אורתופדיות\מפרקיות ברגליים. יש לך ניסיון כושל עם דיאטות ורקע סוציאלי שמתאימים כולם לפידבק חיובי בוועדות כאלו. הקריטריונים היבשים לבדם לא תמיד תופסים ויש להסתכל על מכלול הדברים, שלפי מה שהצגת יכול להתאים להמלצה לניתוח.
אני יודע שהפוסט קצת ישן ובמקרה נתקלתי בו, אז שיהיה בהצלחה (אם עוד לא עברת את הועדה).

קוביd1

New member
בהצלחה

למה למחוק פה בפורום משתתפים גם משורוולים גם מועקפים
אנחנו לא אוכלים משורוולים הבטחה שלי .

קובי

pgoldi

New member
תודה

בטח שלא אוכלים משורוולים - טוב לפחות לא כמו שאני כרגע בגודלי הנוכחי... אין לכם הרבה סיכוי - אולי בעוד שנה

אופירA

New member
מנהל
עם טבעת אפשר לאכול הכל...

אפילו משורוולים...
רק לאט מאוד, נגיסות קטנות, ללעוס הרבה, ומעט מאוד, וקודם לאכילה שתייה מרובה...
אם יש עומס עושים הפסקה, נשימות עמוקות, ואחרי רבע שעה לנסות לשתות בזהירות רבה...

שיהיה לך הרבה הצלחה. יהיה טוב.

קוביd1

New member
דבר טיבעי שפוחדים.

לא כדאי למות מפחד וממתח.
תנסי להעביר את המחשבות שלך לאפיקים אחרים הזמן יעבור ,אי אפשר לעצור את מכונת הזמן.
בהצלחה

קובי

אופירA

New member
מנהל
טוב ששיתפת

האם הפנמת את משמעות הניתוח שאת עומדת לעבור? זה לא פטנט להרזיה, אלא כלי עזר רפואי להתמודד עם מחלה קשה שאת סובלת ממנה. מחלה כלל וכלל לא פשוטה.

אם את מאמינה שכאן הזמן והמקום ללחיים אחרון, לסברינות ועוגות ולחגיגה בלתי פוסקת עד הניתוח - אני מאמינה שלא הצלחת להפנים את טיב המחלה שבגללה אישרו לך ניתוח, ואת מה שמוטל עלייך לאורך החיים בגין מחלה זו.
המחלה שלך היא השמנה בקלות וקושי לרזות, וזו מחלה מתקדמת.
הניתוח לא פותר את המחלה, והיא ממשיכה להתקדם.

הדרך היחידה להתמודד עם מחלה זו ולעצור אותה היא בדיוק כמו עם מחלת הסכרת - לשמור כל החיים על אורח חיים נכון, על תזונה בריאה ועל פעילות גופנית.
הניתוח יעזור להוריד את עשרות הק"ג שהצטברו, אך לא ימנע מהם להצטבר מחדש ללא ההתנהגות הנכונה הנדרשת ממך.
ומה שאת עושה כעת זה לצבור עוד ועוד ק"ג, כדי להישאר איתם אח"כ, מאחר שהניתוח לא יכול להוריד את כל הק"ג שצברת בנחרצות כה רבה.
אם את מעדיפה לחיות בלי הק"ג האלה, לא כדאי שתפסיקי לצבור אותם? כל מה שתאספי יתווסף למשקל שהיית נהנית ממנו בזכות הניתוח. עכשיו "תיהני" מעוד תוספת ק"ג.

נכון שאין כפתור ללחוץ עליו, כדי להגיע להתנהגות צייתנית. אבל גם אין סיבה לפרוק כל עול בגלל שאין כפתור כזה. הדרך להגיע להתנהגות בריאה ונכונה היא תהליך של הפנמה והשתדלות, נפילות ועליות. אין מקום בדרך הזו להשתוללות ופריקת עול.

הילדים צריכים לקבל אוכל טעים וכיף, יחד עם אוכל מזין וירקות. הם צריכים לקבל תבשילי ירקות שהם אוהבים, ויכולים לאכול במסעדות. הם יכולים לאכול גם עוגות, במידה ובכמות מוגבלת, כי אנו לא רוצים שתתפתח גם אצלם המחלה. אין סיבה שהם יסתגפו אם אמא צריכה לחיות אחרת. אין סיבה שילמדו לשנוא אוכל בריא.

אני מציעה לך לנצל את החודשיים לטיפול ע"י דיאטנית או פסיכולוגית או קבוצת תמיכה, לדבר על הרצון לחגוג, ולהבין את משמעותו, כדי להתחיל את תהליך ההתבגרות שדורשת מאיתנו התמודדות מוצלחת עם המחלה הלא פשוטה הזו.

meira85

New member
רציתי להוסיף

קראתי את מה שכתבת ואת צודקת . אבל אני יספר לך משהוא הפסקנו לעשן . אני ובעלי לפני כ4 שנים. מאז שהחלטנו ועד היום לא היה יום שלא התגעגעתי לסיגריה . אני אוהבת לשבת ליד אנשים שמעשנים לידי ונהנת מהעשן. (לא יכולה להריח אנשים שסימו כרגע לעשן אני מקיאה) אבל לא לוקחת ולא מרגישה צורך לעשן . רק מתגעגעת לחויה לחברותא . ותמיד אומרת למה לא לקחתי סיגריה אחרונה באותו הבוקר .והקשבתי לבעלי.... בקיצור אנחנו בלי סיגריות כבר כמעט 4 שנים עם סיגריה אחרונה בלי סיגריה אחרונה לא מעשנים וזהו. הבעיה שהמרנו את הסיגריה באוכל.... ואני חושבת עכשיו למה להמיר את האוכל ???? עברו לי כמה רעיונות נחכה ונראה!!!

almog2020

New member
עצה קטנה ממני באהבה

גם אני לפני הניתוח (טבעת) במשך חודש עשיתי ארוחות פרידה, ובהסתכלות לאחור אני ממש מצטערת על זה ... העליתי בחודש הזה משהו כמו 10-15 קילו (עצוב !) וזה היה ממש מתסכל לרדת אותם ולראות שחזרתי לאותה נקודה של סך הכל חודש לפני הניתוח . חודשיים זה המוןןןן זמן, ואם במשך כל החודשיים האלה תפעלי כמוני, את יכולה להצטער על זה, מכל הלב. אני הכי מבינה אותך בעולם שלא תטעי, אני רק יודעת כמה זה מסתכל לרדת משקל שהעליתי סתם. אם יכולתי לחזור אחורה הייתי מקציבה לעצמי 3-4 ימים שבהם הייתי אוכלת מכל הבא ליד וזהו. בכל מקרה המון המון הצלחה, להיות מעל מידה 60 זה לא קל מי כמוני יודעת !! הרבה בריאות ורק הצלחה.

למעלה