שאלות כלליות לפני ניתוח

קוב י d1

New member
ניתוח שרוול
מה שאני מציע לך להתקשר למדיקל סנטר בהרצליה ולבדוק איזה רופאים מנתחים אצלם ,לפי זה אני אוכל להגיד לך מי המפורסמים ביותר .
נוסף לזה הרשה לי להפנות אותך לפורום המשורוולים השכנים שלנו בתפוז ,שם יוכלו יותר לעזור לך.
קובי

אופירA

New member
מנהל
ניתוח זה אינו מיועד לעודף המשקל שלך, למרות שהוא גבוה מאוד
הוא מיועד לעודף משקל גבוה עוד יותר.
אם את לא סובלת ממחלות קשות שנובעות מההשמנה, אין אפשרות לעשות ניתוח זה, לא בציבורי ולא בפרטי.
אם את סובלת ממחלות אלה, כגון סכרת, בעיות לב, מפרקים וכד' - יש לבקש מהרופאים המקצועיים מכתבים על המחלות שאת סובלת מהן, והסבר מדוע הן נובעות מההשמנה. ואז אפשר לגשת לקופה או לרופא המשפחה, ולשאול לאן פונים (צריך וועדה, צריך לבחור מנתח מרשימת המנתחים שהקופה עובדת איתם, ועוד).

אופירA

New member
מנהל
לפי הוראה חדשה של משרד הבריאות מ-2014
מותר למי שהסכרת שלו לא מגיעה לאיזון בעזרת כדורים - לעשות ניתוח מ-BMI30.
צריכים לעבור ועדת חריגים בקופה לשם כך.
הוועדה הראשונה דוחה את הבקשה אוטומטית.

קוב י d1

New member
ניתוח
ניתוח לקיצור/הגבלת קיבה נעשה למי שהBMI שלו 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות ל השמנת יתר ,את גבולית אני מציע לך ללכת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים להתיעץ איתו לגב הסיכוי שלך לעבור את הוועזה המאשרת ,אשמח להפנות אותך לפורום המשורוולים השכנים שלנו בתפוז ולהתעניין שם ,למשורוולים שעברו ניתוח בזמן האחרון יש ניסיון והם יעזרו לך גם בכל הבירוקרטיה .
אשמח לשמוע ממך מה קורה?
בהצלחה!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
בלי מחלות נלוות לא יעשו לך ניתוח.
להשמין כדי להיות זכאית לניתחוח מאוד מאוד מאוד לא כדאי, מהרבה סיבות.
פגישת ייעוץ עם מנתח כדאי לקבוע.
ותתייעצי בנו בכל מה שלא ברור לך.

קוב י d1

New member
ברור כללי
לבעלת הטבעת שמשקלה תקין והטבעת לא החליקה או שיש בעיה שצריך להוציא אין מצב שיאשרו לך ניתוח , אם ירדת 50 קילו ומשקלך סבבה למה לעשות ניתוח נוסף ,עם כל הסיכונים מה את חושבת שבניתוח חדש תמצאי את מבוקשך אז את טועה ובגדול.
תבדקי את הBMI של אחותך ותראי האם לפי הקריטריונים היא זכאית לעבור ניתוח כלשהו 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנת יתר.

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
מידע
לגבייך, יש לך ניתוח טבעת שהצליח. למה לכל הרוחות את רוצה להסב לסוג אחר של ניתוח, כאשר כיום ה-BMI שלך 25???
לא רק שלא יאשרו לך, צריך גם להבין למה את רוצה ניתוח אחר?
אם זה בגלל שלא נוח לך לאכול עם טבעת, ואת מקיאה וזו לא איכות חיים - אז תתקשרי אלי ואלמד אותך איך לחיות טוב עם טבעת, ולהרגיש שרוול.
(טל' 03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי).

מעקף תריסריון ומעקף קיבה שונים לחלוטין זה מזה, ואין פה המלצה לעשות מעקף תריסריון בלי סיבה מיוחדת מאוד מאוד מאוד. זה ניתוח חריג, לא מצוי ועם השלכות שיכולות להיות גרועות במיוחד.
שרוול מבצע פחות שינוי דרסטי בקיבה מאשר מעקף קיבה, וטבעת - את יודעת מה זה, והוא שונה מאוד מכל שאר הניתוחים.

לאחותך יש BMI 39, כך שהיא זכאית לניתוח כעיקרון (אם היא תשכיל לפני השקילה הקובעת זכאות, לשתות ליטר וחצי מים ולא ללכת לשירותים, וגם לשים בכיסים של הבגדים הרבה מטבעות של שקלים או משקולות קטנטנות, כדי להגיע לעוד 2 קילו ולהיות BMI40.
שתקרא ברשת על שרוול או מעקף קיבה, ותשאל פה שאלות אם יש לה.

yanivmil1

New member
רופאים מומלצים שעובדים עם הכללית?

הי חברה,
אשמח להמלצות על רופא טוב לנתח אותי שעובד עם הכללית?
כמו כן, איזה דגשים עליי לשים לב?

בתודה,
יניב

פפלוני

New member
המלצות בבקשה

שלום, מתעניינת בניתוח קיצור קיבה,
האם יש לכם המלצה למנתח טוב?
תודה רבה וערב נעים

hilam9

New member
ד'ר מינץ

הי, האם מישהו יודע לומר לי היכן ד'ר מינץ מנתח? אני מבוטחת של הכללית. תודה!

מירים16

New member
שתיה מוגזת

מתחילה לברר על ניתוח ויש לי שאלה. אפשר לשתות מוגז אחרי ניתוח מעקף קיבה? צריך גם להמתין חצי שעה לפני ואחרי האוכל?

כדורים

יש כאן אנשים שעשו את הניתוח אחרי השמנה בעקבות נטילת כדורים? אני מתכוונת לכדורים לדיכאון וחרדה לדוגמה.
אני שואלת כי אני עליתי 30 קילו בחצי שנה בלי ששיניתי את התפריט, אחרי שהתחלתי לקחת כדורים, ומאז אני לא מפסיקה לעלות. כאילו משהו בגוף נהרס. (כיום זה גם קשור לאוכל, אך זה לא התחיל משם). יש מישהו שעבר את זה? הניתוח יכול לפתור את הבעיה?

Night Light

New member
בדיקת ושט ותריסריון
הוא כתב את זה בטעות בהודעה נפרדת למעלה.
&nbsp
(ולכותב ההודעה המקורית: אני לא יודעת מה המשמעות של התשובה שקיבלת, מציעה לדבר עם רופא).

קוב י d1

New member
רופא מומלץ

איזה סוג ששל ניתוח אתה חושב לעבור
לשים לב בכל מקרה לניסיון שיש לרופא בניתוחים האלה ,

קובי

קוב י d1

New member
המלצות

מה זה ניתוח קיצור קיבה טבעת/שרוול/מעקף קיבה?
דבר נוסף איך את חושבת לעשות את הניתוח ,בית חולים ציבורי/בפרטי דרך הביטוח המושלם או ביטוח פרטי
יש רופאים שעובדים עם בתי חולים מסויימים ,מאיפה את בארץ?

קובי

ligal mezger

New member
תשובות שנויות במחלוקת...

חלק מהרופאים אומרים שאסור וחלק אומרים שאפשר מעט לשתות מוגז אחרי 3 חודשים.
אני אישית 3.5 שנים אחרי מעקף ושותה מוגז, כ-3 כוסות דיאט קולה ביום, אבל אני תמיד שמה קרח כדי להוציא את הגזים החזקים.

לגבי ההמתנה עם שתיה + אוכל וההפרדה בניהם, המלצת הרופאים היא להפריד חצי שעה לפני ואחרי. אני אישית הגעתי למסקנה שאם מרשים לך לאכול מרק עם ירקות או קורנפלס עם חלב יש פה חוסר היגיון... אני אישית שותה כחצי כוס קטנה יחד עם האוכל כי אחרת האוכל נתקע לי, ממש שלוקים קטנים רק כדי להעביר את זה האוכל.

למעלה