שאלות כלליות לפני ניתוח

אלישבע24

New member
אני בלעתי כדורים שונים נגד חרדה ודיכאון

במשך הרבה שנים וזה לא גרם לי להשמנה,
אז לא יכולה לעזור לך.בהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
ממש תודה לך. עשית סדר בפורום
.
לא ידוע לנו מה בודקים בבדיקת וושט ותריסריון. לכן לא ידועות לנו מסקנות המנתח בנוגע לתוצאות אלו.
אני לא משערת שזה ישפיע על הוועדה, אבל אין לי גוף ידע להישען עליו בנדון. רק ידוע לי שהוועדה בוחנת BMI, ומצב של מסוגלות נפשית לניתוח ולהרזיה. בוחנת היסטורייה של ניסיונות לרדת במשקל בדרכים אחרות חוץ מניתוח, ובוחנת אם בלוטת התריס תקינה, או מצבים פיזיים אחרים שגורמים להשמנה, שאם מתקנים אותם אולי תיעלם ההשמנה מאליה, ולא יצטרכו ניתוח.
לא שמענו כלום על מבנה וושט ותריסריון, לאיזה החלטה הוא גורם. סביר לי שלא המבנה גרם להשמנה, אז לא צריכה להיות סיבה לוועדה לדחות את הבקשה לניתוח.

קוב י d1

New member
תרופות והשמנה

צריך לבדוק עם הרופא מדוע התרופות האלה גורמות להשמנה ,אולי יש תחיליפים ,כדאי לבדוק

קובי

אופירA

New member
מנהל
ניתוח יכול לפתור את הבעיה, אבל -

כדי שהוא יפתור אותה בצורה יעילה, צריך ללמוד את הבעיה. כי לא רק הניתוח מבטיח ירידה במשקל, אלא במקביל גם התנהגות מתאימה.
כשיש בעייה של חילוף חומרים בלתי תקין, וגם מעורבות של רגשות קשים - צריך להבין את מהות הבעיה לעומק, כדי להתאים צורת אכילה מתאימה. אולי גם צריך עזרה רפואית נוספת, וכד'.

אם תפרטי את גילך, את ההיסטוריה של ההשמנה שלך כולל משקלים בכל תקופה, הגובה, מצבך המשפחתי, פירוט התרופות והתקופות שבהן נלקחו - אפשר יהיה לחקור את הבעיה ולהתאים לה התנהגות תזונה לאחר הניתוח, כדי לצמצם את ההשמנה שנחווית כמה שנים לאחר הניתוח אצל מרבית האנשים.
את יכולה לעשות זאת פה בפורום, או במסר פרטי אלי, או בטלפון (עדיף לי), כדי לקבל ייעוץ מקיף ויסודי לבעיה.
(טל' - 035781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי באין מענה).

Night Light

New member
קיבלת כבר את התשובה ה"מדעית"

התשובה האישית שלי (12 שבועות ו-24 ק"ג אחרי הניתוח):
לא ניסיתי מוגז כי חזיתי בחבר שניסה וסבל כאבי תופת מזה. בין האזהרות לבין הסבל שלו, הבנתי :)
לענין הפרדה של מזון ושתיה: אישית אם אני לא מפרידה בין אוכל לשתיה אני מקיאה, חד וחלק. בין אם שתיתי קודם ואכלתי אח"כ, ובין אם אכלתי קודם ושתיתי אח"כ, אם אני לא מפרידה זה עף החוצה.
שמתי לב שזה שונה בכל הקשור למרק או תה או נוזל חם אחר. נוזלים חמים, וגם יין אדום במקרה שלי, יורדים אצלי בסדר גם עם מזון.

מעיין א3

New member
אני חושבת שאחד מהדברים הראשוניים שצריך לעשות

זה סוויץ' בתפיסה שלך את האוכל והשתייה.
לפני שמחליטים לעשות ניתוח, צריך להבין חד וחלק שזה שינוי גם באורחות חיים.
אם לא משנים את אורח החיים- ניתן לעלות את כל המשקל בלי שום בעיה.

לגבי הנחיות של מוגז- הסיבה העיקרית שרופאים אומרים שאסור לשתות מוגז בכלל לאחר הניתוח, זה בגלל שזה מרחיב את הקיבה (תוצאה שאנחנו לא רוצים אחרי שהקטנו אותה).

אחד מהדברים שצריך להבין כלפי הניתוח הזה, זה שצריך להיפרד מהרבה סוגים של אוכל ושתייה שפעם אהבנו וחמדנו.

בהצלחה.

פפלוני

New member

תודה,
אני מהדרום, ועדין בודקת את כל האפשרויות העומדות בפני כך שאין החלטה.
האם יש ניתוח מסויים מומלץ יותר? איך מוודאים שלא חוזרים למשקל ההתחלתי?
יש המלצות או דיסהמלצות על רופאים/ות?
מוצפת בשאלות וככל שאני קוראת יותר עולות בי יותר שאלות

Mlevi2

New member
ד"ר עופר לנדאו

היי פפלוני אני ממליץ על רופא כירורג מדהים, ד"ר עופר לנדאו הוא ניתח אותי לפני כחצי שנה
ממליץ בחום
אני מפנה אותך לאתר שלו כדי שתוכל להתרשם ממנו

קוב י d1

New member
מנתחי שרוול

הרשה לי להפנות אותך לפורום המשורוולים השכנים שלנו בתפוז
חג שמח הרבה בריאות

קובי

למעלה