לפני ניתוח

אופירA

New member
מנהל
את צעירה מאוד, ובלאו הכי ה-BMI שלך לא מספיק אין לך הרבה ניסיון עם דיאטות ושינוי אורח חיים.

בנושא הזה צריך להתמקצע, לפני שעוברים לניתוח.
תלמדי איפה את צריכה לעשות שינוי באורח החיים, תאמצי אורח חיים תזונתי וספורטיבי של חולי סכרת (ללא סוכר, עם ממתיקים מלאכותיים במידת הצורך, ארוחות קטנות כל 3 שעות, דגנים מלאים במקום אורז וקמח לבן) ותוציאי אויבים מן הבית, וגם תעשי איזה תהליך העצמה נפשי כלשהו, ואם אפשר גם קבוצת תמיכה לשינוי אורח החיים.
אני בטוחה שתצליחי לעשות שינוי משמעותי שיביא לך רק סיפוק ובריאות.

וגם אם לא - הידע הזה חיוני לאחר ניתוח, משום שהניתוח אינו ניסים, ואפשר אח"כ לעלות הכל או לא לרדת מספיק בכלל, אם לא יודעים לשמור ולא משנים את אורח החיים.
זו הסיבה שרק ב-BMI גבוה מאשרים ניתוח, כי עודף של 20 קילו אפשר לרדת לאורך זמן גם באמצעות שינוי אורח חיים ללא ניתוח.

זבנג וגמרנו (=דיאטה מהירה) זה משהו שלא קיים כשמדברים על שינוי אורח חיים. גם ניתוח כרוך בשינוי אורח חיים. אז אין זבנג וגמרנו. כל ירידה מהירה היא בעצם מתכון לשיבוש חילוף החומרים שמביא לעלייה חוזרת עם תוספת גדולה - בדיוק כמו שקרה לך.

קוביd1

New member
שלום רומי חד משמעי דיאטה ,ניתוח קיצור קיבה מיועד למי שנכשל בהרבה דיאטות ,וזה הפתרון היחידי ,ניתוח קיצור קיבה מכל הסוגים משמש רק ככלי עזר לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך.באם את חושבת שרק הניתוח יעשה את העבודה את טועה ובגדול
קחי את עצמך בידיים תלכי לדיאטנית או לקבוצת תמיכה שיעזור לך בפרויקט של הירידה במשקל ,הירידה במשקל דורשת מאמץ והרבה כוחות נפשיים ,השמירה על ההשגים הרבה יותר קשה
בהצלחה!!!

קובי

רוייקו

New member
ניתוח מספק כלי חשוב לירידה במשקל ושמירה על התוצאה, בעצם הגבלת יכולת האכילה. זה מה שמפללים אליו אנשים שרוצים לרדת במשקל. זו מלחמה עקשת ונואשת ואין לה מרפא אחר זולת הגבלת יכולת האכילה בניתוח. זו לא שאלה זו עמדה ברורה ויציבה יש לקהיליית הבריאות בישראל ובעולם. חשוב לבחור בניתוח שיתאים לך.
בכל אופן, את עומדת על הקצה מבחינת ה BMI ונראה שחסרים לך איזה חמש שש קילו להשלמת ההתאמה לניתוח

חודש לפני ניתוח שרוול

שלום לחברי הפורום,

אשמח אם תספרו לי כמה ירדתם בחודש הראשון ובשלושת החודשים הראשונים שלאחר הניתוח ?
כולם מספרים על מה קורה אחרי שנה, אבל מעניין אותי גם מה קורה בטווח הקצר.

וכמו שכבר ביקשתי בפורום אחר,
מישהו נותח אצל ד"ר גויטיין בתל השומר או באסותא ויכול לתת המלצה אישית ?

תודה

Mind Games

New member
ניתוח שרוול

שלום,

אני רוצה לעשות ניתוח שרוול. אני נמצאת בשלב הבדיקות ומתכננת לעשות ניתוח בקרוב ולכן רוצה לבחור בית חולים פרטי.
אשמח להמלצות על מנתחים ובתי חולים פרטיים באזור המרכז.
קיבלתי המלצה על ד"ר אבו עביד סובחי. מי נותח אצלו ויכול לספר איך הוא? מישהו נפגש איתו והחליט לא לנתח אצלו? אם כן, אשמח לדעת למה.

בנוסף, אשמח לשמע כמה זמן נחתם בבית אחרי הניתוח. אני עובדת בעבודה משרדית ואשמח לדעת כמה זמן אצטרך להיעדר מהעבודה.

תודה.

שוב אני חופרת כאן

כתבתי כאן לא מזמן שנקבע לי תור לניתוח להוצאת כיס מרה ושהרופא אמר שאני גבולית עם הbmi לניתוח קיצור קיבה ושכדאי לי קודם להוציא את הכיס מרה ורק אחר כך לפנות לתהליך אישורים של קיצור קיבה,
אני אדם מאוד אינטואיטיבי ונראה לי שהרופא דחף לניתוח רק בקטע כלכלי ..
אני כן רוצה לנסות לראות אם אני יכולה לעבור את הניתוח
אני ממש מיואשת משקל ומהמראה ..
השאלה היא כמה זמן לוקח בממוצע לעבור ועדה ולקבל אישורים ?
לאן צריך לפנות בכדי להתחיל?
איך יודעים מה הניתוח שהכי מתאים לי?
ובקשר לכיס מרה אני הבנתי שאם אני לא אוכלת דברים שמנים אז אין כאבים ואני מעדיפה לעשות את שני הניתוחים יחד במידה ואני מתאימה
סורי שאני ככה חופרת ומציפה אבל אני הפרשת דרכים ואף אחד מהקרובים לא מבין אותי,
מבחינתם זה לעשות דיאטה וזהו ואני יודעת שניתוח כזה יכול להוות לי קרש קפיצה רציני בייחוד שמניסיון העבר שלי אני צריכה לעבוד פי שניים קשה מאדם רגיל בכדי לרזות

barbi1112

New member
ניתוח שרוול

שלום לחברי הפורום:)

אשמח למעט עזרה וייעוץ.
המצב הוא כזה,לפני כשנתיים עברתי ניתוח בגב בעקבות פריצת דיסק כשנותרו 2 דיסקים פוטנציאלית לפריצה,שאינם נותחו.
כמובן שבהמלצת הרופא יש לרדת במשקל ע"מ להנמיך סיכון לניתוחים נוספים בגב.
החל מגיל ההתבגרות סבלתי מעודף משקל כאשר כיום הוא מהווה סיכון ממשי לגב שלי!
ניסיתי לרדת במשקל בדרך הקשה (ספורט ותזונה נכונה) אך לא הצלחתי לשמור על התוצאות.
כאבי הגב מחמירים מיום ליום ובעקבות זאת העולה הרעיון לניתוח שרוול ע"מ לרדת במשקל,אני 160,משקל 84 וBMI 32.8
הוועדה מאשרת ניתוחים ביריאטרית מBMI 35 ומעלה כאשר יש מחלות בעלות קשר ישיר להשמנה.
עליי לעלות 7 ק"ג כדי להיות מתאימה ולעבור את הוועדה.
אשמח אם תוכלו לשפוך אור על ספקותיי.
האם כאשר אעלה את הק"ג הדרושים ואגיע לBMI הדרוש,ייתכן ולא יאשרו לי ניתוח?
האם באופן כללי הייתם ממליצים לבחורה בת 23 לעבור את הניתוח?
מה קורה לאחר הניתוח?האם חייבים להיצמד לתפריט אדוק ולהיות בדיאטה או שהקיבה באופן טבעי לא יכולה להכיל יותר מידי מזון?
תודה :)

רומיהלפ

New member
תודה! עוד כמה פרטים חשובים על בריאותי... היי קודם כל תודה על התמיכה והיעוץ!
שנית חשוב לי להדגיש כמה דברים חשובים לגבי המצב הבריאותי שלי.. פשוט הובכתי לכתוב.. אבל זה ניראה לי שיקול משמעותי להחלטה.
בעיות ההשמנה לצערי ידועות במשפחתי.. אבא שלי וסבתא שלי.. ואני רואה אותם כל החיים נלחמים.
זה לא שלא ניסיתי דיאטות.. ניסיתי והרבה! אבל ברגע שהפסקתי פעילות גופנית אינטנסיבית עליתי חזרה.. אכן המלחמה היא לשמור על המשקל! אני בהחלט יודעת שאני צריכה שינוי אורח חיים משמעותי ואני הולכת לעשות זאת ע"י טיפול נפשי במקביל להרזיה.

הבעיה שלי זה שיש לי בעיה הורמונלית PCOS או במילים אחרות שחלות פוליציסטיות.. וזה הגורם העיקרי לעליה במשקל ולקושי המשמעותי בירידה.

מבחינת קריטריונים סביר להניח שאני כן מתאימה לניתוח.. יש לי BMI גבוה+ בעיות בריאותיות..

אני לחלוטין מודעת לכל ההשלחות של הניתוח ולכן אני עובדת עצות..

אבל הרופא המנתח המליץ לי לעשות את הניתוח וצפה אצלי אחוזי הצלחה גבוהים!
אני תוהה אם הוא לא סתם רוצה כסף.. זה מה שגרם לי להתחיל לחשוב פעמיים. האים הרופא ממליץ כי הוא רוצה את טובתי..? או כי הוא רוצה את כספי..? או אולי גם וגם.. שזה מקובל בהחלט..

שיקול נוסף הוא- שאני עכשיו רוצה שינוי אני במשקל הכי גבוה שהייתי כל חיי וזה משפיע על אורח החיים שלי.. בכל מובן אפשרי..
אני בטוחה שאתם מבינים..
אם עכשיו אני עושה דיאטה ואז אני עולה הכל חזרה זה ישבור את רוחי נפשית לחלוטין!!!
אני ממש לא חושבת שזה טיפול קסמים קוסמטי!! אני דיברתי עם הרבה חברים ומכרים.. ואני כל יום בודקת את ההשלחות של הניתוח.

זהו.. זה היה חשוב לי להגיד.. עכשיו אולי השיקול יהיה אחרת.. אבל אולי גם לא.. וזה בסדר

שוב ממש תודה לכולם!!
אשמח לעוד תגובות

ורד 12

New member
מתחילה לחשוש

שלום,
מקווה שאוכל לקבל בפורום זה מענה.
אחרי שנים של עודף משקל, נסיון לרדת כמעט בכל דיאטה הקיימת, החלטתי להתנתח בניתוח שרוול אצל ד"ר רזיאל.
הניתוח יתקיים בעוד כחודש וחצי.
בשבוע שעבר עברתי ועדה רפואית שמצאה אותי מתאימה לניתוח.
אתמול פורסמה בynet אודות סיבוך בניתוח לקיצור קיבה.
חייבת לומר שהביטחון שהיה לי ללכת לניתוח ויהי מה, קצת התערער.
פתאום החל חשש שמבחינתי לא היה קיים עד אתמול.
חייבת זריקת עידוד.
ורד

רומיהלפ

New member
יש פה מישהו שעה ניתוח שרוול לפני 7 שנים?

היי כולם,
רציתי לדעת אם יש פה מישהו שעשה ניתוח שרוול לפני 7 שנים?
או האם יש פה אנשים שעשו את הניתוח יחסית מזמן? והאם הם מרוצים או לא..? האם הייתה עליה במשקל? האם אתם עדיין לא יכולים לשתות ולאכול בו זמנית?

תודה!

חדשה בשכונה :)

נמאס לי מכל הדיאטות, עייפתי!

לאחר בדיקה של BMI הגעתי ל 36.5 כאשר הבנתי שמאשרים ניתוח טבעת ב 40 BMI
על מנת שיאשרו לי ניתוח טבעת (בוחרת בטבעת ) עלי להעלות במשקל 10 קילו
תוהה אם מישהו/משהי כאן עלה במשקל על מנת שיאשרו לו ניתוח?

והשאלה היא האם באופן אוטומטי ל BMI 40 מאשרים ניתוח טבעת ולא עושים בעיות ?

עכשיו קלטתי שאני לא באשכול הנכון

מתנצלת,
אין לי מושג איך למחוק או לערוך את ההודעה כך שהיא תהיה במקום הנכון.

מנהלי הפורום-עמכם הסליחה

קוביd1

New member
שלום לך Mind Games

ד"ר סובחי נחשב מהמובילים בתחום הניתוחים הבריאטרים ,רופא מקצועי ,אולי הוא לא מאמי ,,אבל לי חשובה יותר המקצועיות ,מאשר הנחמדות.
אני עשיתי אצלו ניתוח טבעת לפני 13 שנה.
בתי חולים הפרטיים זמן ההמתנה הרבה יותר קצר, והם מצוידים במיטב המכשור הרפואי ,לשעת חירום ,שחס וחלילה יכול להיות.

קובי

קוביd1

New member
שמנמדונת

את לא חופרת תרגישי בנוח ,את חושבת שהרופא חושב כלכלי ,אני לא מסכים איתך ,את לוקחת סיכון ,נקווה שלא תקבלי התקפת כיס מרה .
באם זאת ההחלטה שלך שאלתי האם את רוצה לעשות את הניתוח בפרטי ,או בבית חולים ציבורי ,מה שאני מציע ללכת לאחד הרופאים שמנתחים ולהתייעץ אתו לגבי הניתוח ,לשוחח אתו האם הוא מוכן לעשות את שני הניתוחים יחד ,הרופאים גם יודעים ומכירים את כל הפרוצדורות של הועדות ,לא יודע כמה זמן לוקח התהליך הזה ,דעי לך שבבית חולים ציבורי התורים ארוכים ,
תתחילי בתהליך ,חבל על הזמן . מצער לשמוע שהקרובים שלך לא מבינים אותך ,כי בכל התהליך דרושה הבנה ועזרה מה משפחות והקרובים .

קובי

קוביd1

New member
ניתוח שרוול

דבר ראשון אני לא ממליץ לעלות במשקל בשביל לעבור את הועדה אחרי זה קשה לרדת ,
מצב הגב שלך בכי רע וברור שלעודף המשקל יש השפעה רבה על המצב .
הניתוח הוא השלב האחרון אחרי שכל הדיאטות נכשלו ,כמובן עדיף ,לרדת במשקל בדיאטה דבר שלא הצלחת בו.
כל ניתוח הוא כלי לירידה במשקל וצריך לשמור ,ברור שהקיבה לא יכולה להכיל יותר מידיי מזון ,אפשר לרמות את הקיבה באכילת דבר מתוקים שהם עתירי קלוריות .
מה שאני מציע ללכת לוועדה עם מכתבים טובים מהרופא האורטופד ,ולראות את התגובה שלהם ,
בהצלחה הרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
טוב, אלו נתונים אחרים. המצב הוא שאת זכאית לניתוח, וצריכה להחליט אם את רוצה או לא.

אבל לא מעניין אותך מה רוצה הרופא (אם את לא מתכוונת להתחתן איתו, או אם הוא לא אבא שלך).
מעניין אותך רק מה שאת רוצה.

היום הכירורגיה החליטה שהיא ממליצה על ניתוחים לקיצור קיבה. מחר זה יעבור להם. אבל את לא תעברי לעצמך, אז השיקול צריך להיות לגמרי שלך ולא מה חושב הרופא.

פשוט תשבי ותלמדי עם הרבה הרבה קריאה את נושא הניתוחים. תקראי הרבה סיפורים של מנותחים שונים, תשאלי שאלות, תקראי מאמרים, ותפעילי אינטואיציות מה יהיה עדיף בשבילך. נראה לי שתעדיפי לעשות ניתוח.

היי ורד

טבעי לחשוש, וכל ניתוח טומן בחובו אחוז קטן של סיבוכים. במיוחד שבזמן האחרון שמענו על מספר מקרים, למרות שכל אחד וודאי שונה כי לא יודעים מה בדיוק השתבש.
אבל,, תסתכלי גם על רוב המנותחים שעוברים את הניתוח בשלום, וחייהם משתנים לטובה מבחינה בריאותית.
גם אני חששתי מאד מסיבוכים, ובמיוחד מדליפה(שזה מה שקרה לדעתי במקרה האחרון).
הלכתי לטיפול נגד חרדות, שיחות עם פסיכולוגית, וזה עזר מאד.
כמו כן חשוב לבחור מנתח מנוסה ומיומן, ואת בחרת לך את ד"ר רזיאל שניתחה גם אותי, כך שאת יכולה להיות שקטה שאת בידיים טובות.
תחשבי חיובי, ובעזרת השם הכל יהיה בסדר. מאחלת לך בהצלחה רבה.

קוביd1

New member
שלום

אני מכיר הצלחה של ניתוח שרוול ,וזאת ליבי מנותחת כמעט 7 שנים ,מנהלת פורום המשורוולים , השכנים שלנו פה בתפוז.
בטח יש עוד הרבה כאלה יש הצלחות יש כישלונות כמו כל דבר בחיים
או שליבי תיכנס לפה ותגיב או שתכנסי לפורום השכן .

קובי

למעלה