לפני ניתוח

טליוגם

New member
לא עולים במשקל בשביל לרדת:)

עייפת מדיאטות אני הכי מבינה אותך אבל החיים עם טבעת היא סוג של דיאטה מתמשכת שינוי הרגלי אכילה וחשיבה מכאן שבלאו הכי תצטרכי להתאמץ...10 קג זה המון שתצטרכי להוריד אותם!!!

אופירA

New member
מנהל
באמת נמאס מהדיאטות

אבל מה לעשות שצריך לשמור על תזונה נכונה כל החיים ואין הנחות?
אז במקום לעשות דיאטות לא יציבות, או לקרוא לאורח חיים נכון דיאטה - תקראי לו אורח חיים נכון, הרגלי אכילה נכונים, ותרכשי אותם לכל החיים.
בין אם תגיעי למצב של ניתוח ובין אם לא.

לעלות במשקל 10 קילו זה לא אורח חיים נכון. זה טירוף.
לעלות במשקל בכוונה אפילו 2 קילו זה טירוף.

יש לי אלף סיבות שמסבירות למה זה טירוף, אבל אין לי זמן וכוח לפרט.
עדיף שתחפשי מחלה נלווית, ושתלמדי עוד היום איך חיים אורח חיים נכון. ממילא ייקח הרבה זמן לסגל אותו ולהפוך אותו להרגל חיים.

גברת ע

New member
12 שעות לפני הניתוח שלי

בעיתון הבוקר של אותו היום, התפרסה כתבה על פני שני עמודים בכותרת הראשית של העיתון ובאינטרנט על אישה שמתה אחרי ניתוח.
מיותר לציין לאיזה סטרס נכנסתי ואמא שלי בכלל שליוותה אותי לניתוח.
ניתוח קיצור/הגבלת קיבה, כמו בכל ניתוח, יש סיכונים, גם סיכון למוות, במיוחד במצב שלנו עם עודף שומנים, לחץ דם, סוכר, לפעמים גם מחלות נלוות.
השאלה היא מה יותר מסוכן, להשאר במצב שלנו בלי לעשות כלום או בלי להצליח לשנות אותו או לקחת סיכון ?

אני לא מעודדת כן לעשות את הניתוח ואני גם לא מעודדת לא לעשות את הניתוח, אבל צריך לשקול כל דבר את כל הצדדים שלו, לפני שמגיעים להחלטה ובהחלט שלא תהיה מבוססת רק על פחד (לא משנה למה או ממה).

בלי קשר אני מאמינה בלחשוב חיובי בכל דבר, גם אם בטוחים שכל הסיכויים נגדנו, לחשוב חיובי, לכי תדעי אולי יש קארמה או משהו ששומר עלינו ונותן לנו את מה שאנחנו מקרינים לעולם...
להזיק זה לא יכול זה בטוח...

שמחה37

New member
מפחיד

צודקת, גם אני תמיד לפני שאני מחליטה לטוס פתאום אני קוראת על איזה תקלה במטוס

ולפני כל לידה תמיד קראתי על יולדת שנפטרה או לידה שהסתבכה

מפחיד, צודקת.

הבוקר קראתי פוסט שכתבה חברתי לתוכנית של אורלי וגיא וציינה שם שעל כל מקרה אחד כזה

יש הרבה מאוד הצלחות ואנשים מאושרים.

יש לך בחירה, בחירה להמשיך לחיות במציאות שלך כרגע או להעז ולעשות מעשה.

אף אחד לא יחליט חוץ ממך. אני מאמינה בחשיבה חיובית

אני זוכרת בזמני שאמרתי לעצמי שלא יקרה לי כלום כי אני הולכת לתת לעצמי מתנה

ככל שדימיינתי את חיי אחרי ככה הרצון לעבור את הניתוח היה חזק יותר וגימד את המחשבה על הסיכונים.

ד"ר רזיאל (שניתחה גם אותי) היא מנתחת מנוסה ומיומנת ובע"ה יהיה בסיידר.

מאחלת לך לקחת את ההחלטה הטובה והמיטיבה ביותר עבורך ואם תחליטי שאת עוברת את הניתוח

שיעבור הכי קל ומהר ותצאי לעבר חיים אחרים.

בהצלחה ענקית וחיבוק גדול

שמחה

קוביd1

New member
ורד החשש הוא דבר טיבעי

ורד הייתי מודאג עם לא היית חוששת מהניתוח ,בחרת מנתחת מעולה ובעזרת השם הכל יעבור בשלום
בכל ניתוח בכל פעולה פולשנית יש תקלות ,יש בעיות ,אין הצלחה של 100 %.
קרו כמה מקרים שמנותחות אחרי קיצורי קיבה נפטרו ,,לא כתוב בעיתון כמה אנשים נפטרו כתוצאה מהשמנת יתר .
הכל יהיה בסדר תשתדלי להעסיק את עצמך ולא לחשוב על הניתוח .

בהצלחה!!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
לחשוש זה במקום

אין סיבה שלא. יש בכל ניתוח אחוז מסוים של קורבנות שהולכים לעולמם, ולכן כל פרוצדורה ניתוחית היא סיבה לחשש.
ולכן אין לעשות ניתוחים כשיש פתרונות בריאים יותר, ללא פלישה לגוף.
חובה על המנותחים העתידיים לדעת את הסיכונים כדי לשקול אותם נכונה, ולא לטמון ראשם בחול ולהימנע ממידע.

אבל אם אין ברירה אלא ניתוח, הולכים אליו מתוך חשש סביר ומתוך הבנה שאחוז הסיכון קטן, ויש לקחתו בחשבון.
כשם שאנו לוקחים בחשבון את הסיכון כאשר אנו יורדים לכביש, הולכים ברחוב, ושוחים בים.
תעשי מה שצריך, תספרי למרדים את המידע הנכון לגבי משקלך ומחלות רקע והיסטוריה ניתוחית, ובזה נגמר תפקידך.
לא יידעו אותך על אחוז הסיכונים שנמדד בניתוחי שרוול?

ותזכרי עוד משהו קטן: ד"ר רזיאל באסותא זה לא בי"ח העמק בעפולה...
ועוד משהו קטן קטן: היכן שנמצאות המחשבות שלנו, שם קיימת ותהיה המציאות שלנו.
ועוד משהו זעיר ופצפון: אמנם חובה לדעת לפני הניתוח על הסיכונים. אבל לא צריך לשמוע פרטי פרטים שמורידים את הלב מעבר לפרופורציות. כך שמי שהביא בחשבון את אחוזי המוות בניתוחים, שיוותר לעצמו לקרוא כתבות שיעשו לו רע (מצידי - שיוותר בכלל על טלוויזיה, רדיו ועיתונים ומקביליהם שבאינטרנט. שיעבוד רק עם הפורומים. יש שם מספיק ביטוי של הסיכונים המפחידים).

רומי 912

New member
כמה שאופירה צדקה ד"ר רזיאל ואסותא זה לא בי"ח העמק בעפולה.
ויחד עם זאת בכל ניתוח יש סיכון מסוים אין מאה אחוז וצריך לקחת את זה בחשבון.
צריך גם לקחת בחשבון שלחיות עם השמנת יתר זה גם סיכון לא קטן.
לקחת הכל בפרופורציות

אופירA

New member
מנהל
הניתוח לא יעזור - אולי לזמן קצר

ניתוחים מיועדים לאנשים שרוצים להגיע ל-BMI30-32...
וגם מי שרוצה לשמור על משקלו זה, בכל מקרה צריך לנקוט באמצעים נכונים של התנהגות.
כלומר צריכים להקפיד על תזונה נכונה כל החיים, עם ניתוח או בלעדיו.

לעלות במשקל בכוונה מאוד לא כדאי. ובלאו הכי יכולים לא לאשר לך את הניתוח.
גם אם תעשי ניתוח, במשך השנים חובה לשמור על תזונה נכונה. אם לא תצליחי, ההצלחה תהיה לזמן קצר, ושוב יחזרו הבעיות.

אחרי ניתוח שרוול בשנה הראשונה הקיבה לא יכולה להכיל יותר מידי מזון, אבל עם הזמן היכולת שלה הולכת וגדלה, והיא מתרחבת. אמנם היא לא חוזרת לגודלה המקורי, אבל לאורך השנים עלולה להיות השמנה רצינית אם לא תהיה שמירה והקפדה על כללים.

אם את זקוקה לניתוח, העלייה במשקל תקרה מאליה, גם אם תתאמצי לרדת במשקל. את רק בת 23, כך שהניתוח לא דחוף לך.
יותר חשוב כרגע, שתביני מה היתה הבעיה שלך כל השנים עם עודף המשקל, ומדוע הדרך הקשה לא הועילה לאורך זמן.
אם כאן התמונה תהיה ברורה לך - יש לך כלי לעזור לעצמך בלי ניתוח, או לחילופין לשמור לכל החיים לאחר ניתוח.

אם את צריכה סיוע בהבנת התמונה הזו, את מוזמנת להתקשר ולספר - טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי באין מענה.

תודה קובי

איך אני בוחרת רופא? אם אני אתאים לניתוח אני אעדיף לעשות אותו פרטי (באסותא נניח) , לא מעוניינת בבית חולים ציבורי בשום אופן.
הרופא שאמור לנתח אותי עם הכיס מרה , גם מבצע ניתוחים בריאטרים
והסיבה שאני חושבת שהוא מסתכל רק על הפן הכלכלי הוא בגלל ששאלתי אותו מה הפרצודרה, הוא לא ניסה להסביר וישר ביטל אותי ואמר שזה לוקח חודשים וחבל לחכות .. הוא רופא פרטי שמקבל דרך מכבי והגעתי אליו באופן אקראי ..
ובקשר למשפחה , אף אחד לא יכול ולא יוכל להבין כי כל חיי הייתי שמנה בין רזים..
ורק שמנמני יכול להבין שמנמני

קוביd1

New member
בחירת רופא

יש רופאים שמנתחים ניתוחים בריאטרים ,מתקשרים אליהם קבעים תור וממשיכים הלאה ,מגיע לך בקופת החולים ומהביטוח הפרטי ,השתתפות ב2 יעוצים במשך שנה ,תנצלי את זה
ו הרופאים גם ייעזרו ו לך בכל הפרוצדורה והבירוקרטיה ,תבחרי את הרופא הכי טוב ,אני מכיר את ד"ר סובחי מאיכילוב יש עוד הרבה רופאים בכל הארץ
יש רשימה באיזה שהוא מקום בפורום ,יש את שמות הרופאים גם אצל אופירה ,והיא תוכל לעזור לך.

קובי

אופירA

New member
מנהל
תתחילי כרגע לסדר ניתוח לקיצור קיבה

לא תפסידי כלום מהתהליך, אם בסוף תשני דעתך לכל כיוון.
גם אינך צריכה כרגע להחליט איזה ניתוח קיצור קיבה הכי מתאים לך - את יכולה תוך כדי התהליך של האישור לשמוע ייעוץ מקצועי ולקרוא באינטרנט על כל הניתוחים ועל החוויות של האנשים שעברו אותם, ולעשות לך החלטה עפ"י יתרונות, חסרונות ואינטואיציה.

עזבי אנשים שלא מבינים מחלות. רק מי שעבר אותן יכול להבין.

תתחילי לקבוע פגישות ייעוץ עם מספר מנתחים, ולפנות למשרד הסניף של קופת החולים שלך, לברר את ההליך של האישור. אל תאפשרי לפקידי הקופה להיות ראש קטן.
קראי הרבה בפורומים, ותקבלי החלטה אם לעבור הליך פרטי או ציבורי. בררי בבתי החולים השונים את המרחקים לתורים.

לכל שאלה הכי קטנה אנו כאן. נחסוך לך להמציא את הגלגל בהרבה דברים.

תודה רבה

חברה הולכת שבוע הבא לבדיקה אצל ד״ר סובחי, ביקשתי להתלוות אליה
לראות אם זה אפשרי בכלל ואם כן , איך? כמה? ולמה ?

Mind Games

New member
תודה.

הפחידו אותי קצת לגבי בתי חולים פרטיים כי אמרו לי שיש שם צוות קטן יותר מבי"ח ציבורי ופחות השגחה אבל נראה לי שזה לאו דווקא ככה.

לגבי סובחי - גם לי חשובה יותר המקצועיות.

קוביd1

New member
Mind Games

לגבי בתי החולים הפרטיים ,הצוות שם יותר גדול \מאשר בבית חולים ציבורי ,בבית חולים ציבורי את יכולה להיות מוזמנת לניתוח ,ודווקא באותו היום יש מקרי חירום וחדר הניתוח תפוס ,ידחו לך את הניתוח ,בבית חולים פרטי לא יקרה כזה דבר ,כל הניתוחים מתוכננים מראש ,,
בהצלחה!!!

קובי

I טל I

New member
אני ממליצה על פרופסור רובין

שמנתח במדיקל סנטר בפרטי וגם בציבורי בתל השומר
אני לצערי הרב לא נותחתי אצלו, רק מלווה דרכו. כיוון שבציבורי ברגע האחרון כשכבר שכבתי כמעט מורדמת לגמרי הודיעו לי שמישהו אחר ינתח אותי.

שמחה37

New member
במרכז יש לך הרבה רופאים

טובים ומוערכים את רק צריכה לבחור.

בד"כ ההעדרות מהעבודה היא בין שבוע לחודש תלוי איך את מרגישה

בהצלחה

שמחה

גברת ע

New member
יש הרבה רופאים טובים

דר' סובחי, דר' מינץ, פרופסור שמעונוב, גר' גויטין, ועוד הרבה

Mind Games

New member
מישהו נותח אצל פרופסור רובין ויכול

לומר לי איך הוא?
תודה.

קוביd1

New member
חודש לפני ניתוח שרוול

את במקום הנכון,
אין כזה דבר כמה ירדתם בחודש הראשון ,ההבדלים עצומים .תלוי במיליון גורמים ,אחד מהם עודף המשקל ,גיל המנותח גבר'/אישה?
לא צריך לעשות השוואות בכלל ,מילת המפתח ס.ב.ל.נ.ו.ת. לרדת בשכל בחכמה בלי לפגוע בבריאות .

קובי

למעלה