שרשור התפקדות לעונה חדשה!

שרשור התפקדות לעונה חדשה!

אז העונה התחילה, והפורום מתחיל לפרוח שוב, כמו בחלום של אביב. זה הזמן לראות מי אנחנו! כתבו דברים על עצמכם (למשל שם, מקום מגורים, גיל, האם אתם מהקוראים או מהצופים, ומה דעתכם על הסדרה שמתנתקת עכשיו מהספרים וגם מקדימה אותם).

זה המקום להזכיר שהחלנו מדיניות סימון ספוילרים חדשה, בגלל הסדרה שמתנתקת מהספרים: ראשית, מספיק לסמן רק את ההודעה הראשונה בשרשור מהם גבולות הדיון בשרשור הזה (וזו הפריבילגיה של פותח השרשור). אין צורך לסמן כל הודעה בנפרד. אם ממש לחוץ לכם להגיב עם מידע שאסור לכתוב בשרשור - עשו זאת בשרשור חדש ומסומן כיאות (וזה רק יביא לכם יותר צופים בהודעה). שנית, בשום מקרה אין לכתוב ספוילר בכותרת.

אחת שתיים נסיון

י', מירושלים, בשבוע הזה אהפוך לבן 32, קורא צופה וגם שחקן של טלטייל.

לגבי הסדרה שעוקפת את הספרים, אני לכוד: אני אצפה בכל מקרה, כי זו בערך הסדרה המדוברת ביותר של העשור, וצפיתי בה מלתכחילה כי קראתי ואהבתי את הספרים. ועכשיו כשהסדרה עוקפת את הספרים, אין לי ברירה אלא להמשיך. מצד שני, אני די חושש: עד כה, הקטעים מהסדרה שהיו חדשים ולא חלק מהספרים נחשבו לקטעים היותר חלשים בסדרה. כלומר לא משנה כמה ביקורת ישנה על בריאן ופוד, הביקורת על טאליסה שלילית יותר. זה אומר שאת שיא הסדרה כבר חצינו ומכאן הדרך היא רק למטה
(והאמת, במובן מסויים, אני גם חושש מכך שהשיא בספרים מאחורינו, וששני הספרים האחרונים מציגים ירידה ברמה לעומת השלושה הראשונים).

AnyNickname

New member
יש, חיכיתי לזה! :)

א', בן 24 מאזור המרכז.
התחלתי לראות את הסדרה, שהביאה אותי לקרוא את הספרים במלואם.
התקדמתי עם העלילה בספרים ועכשיו אסיים עם העלילה בסדרה.
&nbsp
לא כלכך משנה לי שהסדרה מתקדמת מהספרים, אולי אפילו אעדיף לראות את זה קודם כל ויזואלית ורק אח"כ לקרוא על זה כשכל הסדרה תיגמר... יותר מטריד אותי שההפקה לוקחת את העלילה למקום קצת אחר מהעלילה המקורית של מרטין. זה פשוט יוצר בראש שתי עלילות מקבילות שיכולות לבלבל את הקוראים העתידיים.

AlonPe

New member
אהלן

אלון ממבשרת (תגידו, מה זה - א', י'.... מה כולכם תחת חקירת משטרה או מש'ו?!
)
אבא לשלושה.
התחלתי לקרוא את 'משחקי...' בעקבות הגדול שלי (בן 15)
אחרי שגרמתי אותו, החלטתי שאני לא ממשיך.
אבל אז שמעתי על הסדרה. התחלתי לראות.
כמובן שלא יכולתי לקום מהמחשב עד שהגעתי ל-EP-4-10!
אחר כך המשכתי לקרוא.
זה שפחות או יותר ידעתי מה הולך לקרות, בגלל הצפייה, לא הפריע לי כהוא זה.
לכן גם לגבי העונה החדשה לא יפריע לי.
עכשיו גם האמצעי שלי (בן 13) התחיל לקרוא.

אני לא אוהב את הפיצול בין הסיפורים.
אמנם טולקין אמר (ואני מאמין לו!
)
שאין שני סיפורים זהים! אפילו בכל פעם שאנחנו קוראים/שומעים/צופים את אותו הסיפור,
זה בעצם סיפור אחר לגמרי! (במאמר "אודות סיפורי פיות")
ובכל זאת.
גם ככה קשה לעכוב (ולזכור) ולעכל את שפע הפרטים של הסיפור,
אז כשצריך להעמיס על זה גם עלילה מקבילה...
אוף! קשה! קשה!

אגב, מה זה ה-טיילטייל הזה?

לא חקירת משטרה, ריגול של ואריז

אני די בטוח שהוא יודע עלינו הכל ממילא, אבל לא יזיק להיזהר.
(וברצינות: השם המלא שלי נדיר מספיק כדי שהוא יהיה אאוטינג. זה לא יוסי או יאיר, זה יותר בכיוון של יהושפט או ירמיהו)

וטלטייל היא חברת משחקים שהוציאה משחק המבוסס על הסדרה, ואחרי אכזבה של מרטין מהמשחקים הקודמים שבוססו על ששאו"ק, הפעם הוא דרש שאולפן רציני יעשה עבודה רצינית. וטלטייל אולפן רציני (שהוציא משחקים גם לסדרות אחרות, כמו המתים המהלכים). המשחק מתרחש בצפון, במעלה מלך, ומעבר לים הצר, בין העונה השלישית לחמישית ועוקב אחרי בית פורסטר - בית צפוני קטן שנאבק על שרידתו אחרי החתונה האדומה בצפון שתחת שלטון רוז בולטון וראמזי הממזר. הנכס הגדול של הבית הוא עצי הברזל שגדלים רק בשטח שלו, אבל כמובן שהשכנים הקנאים שלהם לוטשים עיניים. הוא מחולק לשישה פרקים כשבכל חודשיים בערך יוצא פרק (עד כה יצאו 3). המשחק דומה יותר לסרט אינטראקטיבי מאשר למשחק מחשב קלאסי. המשחקיות (במובן של תנועה, פתרון חידות, השגת יכולות וחפצים) מוגבלת וההתמקדות היא בעיקר בבחירות עלילתיות שהשחקן עושה. יש לי ביקורת, אבל בסך הכל המשחק מאוד משקף את הצדדים הטובים שברוח הסדרה ויש לו עלילה נחמדה עד מעניינת. הנה לך קישור לויקי וקישור לאתר הרשמי:
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones_(2014_video_game)
https://www.telltalegames.com/gameofthrones/

ועכשיו ברצינות.

גבי, 17, מהמקבילה הישראלית לווינטרפל.
שייך לשבט קוראי הספרים, אבל יש לומר שזה בזכות הסדרה: נתקלתי, במקרה לחלוטין, בטריילר של העונה השנייה לפני 3 שנים, כשלפני זה לא ידעתי על הסדרה כלום מלבד העובדה שהיא קיימת (ואני עדיין גורס שגם אם מכניסים למשוואה סרטי קולנוע עדיין מדובר בטריילר הטוב בהיסטוריה ובחיי שעד היום יש לי צמרמורת כל פעם שאני צופה בו: https://www.youtube.com/watch?v=I93RFzrPQqw). כמה שעות עברו וכבר ביקשתי מאמא שבעצירה הבאה בסטימצקי שנמצא ליד העבודה שלה תשיג לי את הספר הראשון, ולמזלי העונה השנייה התחילה בדיוק מתי שסיימתי לקרוא אותו. את ספר שתיים קראתי די במקביל עם העונה השנייה, ועד שהתחילה העונה השלישית כבר קראתי את הכל חוץ מספר 4 שחברים קוראי ספרים המליצו לי להתרחק ממנו כמו אש והסתפקתי בתקצירים מפורטים אחושווארמה.
&nbsp
לא צריך יותר מדי לפרט כדי להבין שאני ממש ממש ממש לא מספמט את השינויים שהסדרה עורכת. כלומר, אני יכול לתת קרדיט על חתיכה של הרבה מאוד מהבולשיט שלמרטין יש בספרים (מגמה שאם תימשך אנחנו אמורים להתחיל להיות אסירי תודה עליה כבר בעונה הקרובה כי כ"כ כ"כ כ"כ לא בא לי את כל הסיפורים המעפנים האלה של אאיריון וויקטאריון וצביקי ומנדל ופושקש), אבל כשהם משנים דברים שלא לצורך מיקוד או מטרה נאצלת אחרת, אלא משנים רק כי הם יכולים וזאת הסדרה שלהם והשינויים האלה פשוט מוציאים מהסדרה דברים מגניבים או סתם כאלה שלא הייתה סיבה הגיונית להוריד אותם (כל הקטע עם טאליסה). בעונות הראשונות לא הייתה לי בעיה, אבל אח"כ זה כבר באמת התחיל לעצבן והיום אני די רשמית שונא את דן ווייס. את בניוף לא, כי איך אני יכול לשנוא את מי שכתב את "השעה ה-25" (הספר והסרט).
&nbsp
והחיים שיש מעבר למשחקי הכס - חובב גדול של קולנוע, האבי מטאל, הייקינג וטרקים בארץ ובעולם, כדורגל טוב (aka לא ישראלי) ו-NBA.

Macphista

New member
אהוי!

מק, 31 (זוועה!), כרגע חיפה, ככל הנראה ישתנה בקרוב.
קראתי את הספרים, אתמול הייתי ב"מפגש צפייה" עם חברים וראינו את שלושת הפרקים הראשונים.
אני לא מרוצה, אני לא מרוצה בכלל. מספר פעמים במהלך הפרקים צעקתי "לא לא לא לא", עצרנו את הצפייה והסברתי לחברי הבלתי טמאים למה הסדרה גרועה לעומת הספרים.

רק הותיקים והסמי-ותיקים מגיבים פה. מה? שאני לא אצטרף?!

ובשביל להראות שאני עדיין חי - היי.
התחלתי לעבוד לאחרונה כמהנדס אבל עדיין לא סיימתי את הלימודים ויש המון עומס ולחץ... אפילו עוד לא ראיתי את הפרק הראשון של העונה החמישית!
&nbsp
שם פרטי: כלב
שם משפחה: רטוב
מגורים: חיפה (ייתכן ולא לעוד הרבה זמן)
את משחקי הכס הכרתי בזכות הסדרה. התחלתי וסיימתי את הספרים בין עונה 3 ל-4. לאחרונה ניסיתי להתחיל אותם מחדש, אבל מפאת הזמן, אני קורא בממוצע פרק בשבועיים-שלושה.
גם אני מאלו שנגד השינויים שהסדרה עושה, אבל מברך על כך שהם ככל הנראה כל-כך משמעותיים, שייתכן והם לא יהרסו את "רוחות" ו"חלום".

hagashaga

New member
טוב נו, אני גם אשתתף

אני ג', בן 20 מאזור המרכז,
התחלתי כצופה של הסדרה בין העונה הראשונה לשניה (עד שהשניה כבר התחילה הדבקתי את הפער), ואת הספרים התחלתי לקרוא במהלך העונה הרביעית... סיימתי אותם ממש לא מזמן.
זה די נדוש ולא מקורי אבל אני אישית רואה את סדרת הטלויזיה ואת סדרת הספרים כשתי מדיות שונות, ולכן אני לא אוהב להיכנס בכלל להשוואה של מה יותר טוב, כי אני גם חושב שבגלל השוני הגדול בין המדיות אין מקום להשוואה. יש דברים שאי אפשר להעביר במילים, ויש דברים שאי אפשר להעביר בתמונה/וידאו. יש דברים שיותר מתאימים לפה, ויש דברים שיותר מתאימים לשם. אני אישית נוהג להנות יותר מצפייה מאשר מקריאה, לכן אני יותר אוהב לדבר על סדרת הטלויזיה ולנתח אותה...
לא באמת אכפת לי אם הסדרה תהיה שונה מהספרים, אם תספיילר אותה או לא, שוב - בגלל שאני רואה אותם כשתי יצירות אומנות שונות שמדברות על אותו עולם או יקום.

אז היי

נועה, 32, מהמרכז.
&nbsp
התחלתי מלראות את הסדרה, מתישהו באמצע עונה 3 התחלתי את הספר הראשון, אבל איכשהו לא תפס אותי. אחרי שנגמרה עונה 4, החלטתי לנסות שוב, וסיימתי את הספרים תוך כמה שבועות. אין לי שום יכולת איפוק, אז כמובן שכבר צפיתי בכל הפרקים שדלפו.
ואין לי עוד משהו מעניין להגיד כרגע, אני עייפה מדי מהעבודה... :)

לי אין ספק שהסדרה תקדים את הספרים בשנים רבות

הרי הספרים יסתיימו לכל הפחות בעוד 5 שנים לפי ההערכות האופטימיות ביותר, ואני הולך יותר לכיוון של 10 שנים פלוס. כבר הרבה שניםש אני אומר זאת פה.

tomanimation

New member
מתפקדת

הי לכם :)
אני תום, 28, מאילת, ואני חושבת שיש לי פשוט תסמונת מסויימת של לאהוב משהו עד לכדי חפירות ארכיאולוגיות. התחיל עם מטריקס בתיכון, המשיך לסטארוורז ובשנים האחרונות משחקי הכס פשוט לא יכולים לצאת לי מהראש. קריאת מאמרים, שעות מול יוטיוב ובלוגים ופיענוחים, ומה חשבו על הפרק, מה היה בספר וכו׳ וכו׳..
התחלתי כצופה ובסוף עונה 4 רצתי אל הספרים וקראתי הכל, ואז ראיתי הכל שוב מהתחלה....
אני חושבת שזה מגניב כשיש שינוי מהספרים. כשיש משהו בסדרה שקורה ממש ״לפי הספר״ זה קצת יבש לי.. לפעמים יש ממש טקסטים או מונולוגים שלמים שנשמעים כמו הקראה מהספר כי זה תוכן שהדמות נגיד נזכרת במה שהיה לה פעם- רק שבספר זה מחשבות שלה וזה הגיוני, ובסדרה היא מספרת את זה למישהו וזה הרבה פעמים החלקים שממשמקשים על מי שלא קרא, סתם נשמע כמו חפירה שלא נגמרת ושלא רלוונטית לכל ההתקדמות (בעוד בספרים זה קטעים פשוט מעולים, ככה אתה מבין מה מניע כל דמות, הכל נהיה יותר מורכב...)
כשיש שינוי- למשל כל הכיוון של סנסה עכשיו בסדרה, הרבה יותר מרגש אותי לראות את יצר ההרפתקנות של המפיקים בסדרה ומה הם יעשו איתה מבלי שאני יכולה לדעת (ומחזיר להרגשת הצפייה שלפני קריאת הספרים). ברור שיש דברים שחיכיתי להם- ולא קורים בסדרה וזה מבאס (יאנג גריף, ליידי סטוןהארט....) אבל הדרך שבה הסדרה מתקדמת בלעדיהם מסקרנת אותי, איך הם פותרים כל מיני דברים שהחסרון של הדמויות האלה משאירים.
זהו נראה לי...

אה ואולי אתם מכירים אותי מהטריילרים המצויירים של שנה שעברה ולפניי שנתיים שעשיתי עם yes לחזרת הסדרה. השנה לא היה לי זמן

tomanimation

New member
הי :) בטח

טריילר מצויר לעונה 3
https://www.youtube.com/watch?v=zi7VWMQcVbM
(הטעויות היו בכוונה חחחח הכוונה לצחוק קצת על זה שעולמות של דרקונים הגיעו למיינסטרים ואיך לומר.. עכשיו הם נחלת כולם, כולל בנות מעצבנות שלא יודעות את השמות הנכונים, התברר שאף אחד לא הבין את הרמיזה הפנימית ורק התבאסו על הטעויות)

טריילר מצויר לעונה 4
https://www.youtube.com/watch?v=fFw...7VWMQcVbM&annotation_id=annotation_3944236079

*לשניהם יש גם גרסאות באנגלית

hagashaga

New member
איזה מגניב שזה את!!

ממש אהבתי את הסרטונים האלה... והאמת שחיכיתי לאחד לעונה הנוכחית.. אפילו בדקתי מדי פעם ביוטיוב... חבל נראה לי היה יוצא לך ממש טוב !
כנראה שאני אחד מהבודדים שקלט שהטעויות בכוונה.. כאילו - באמת, במקרה יצא סטאלוס? בטעות? נו באמת... חחחח

tomanimation

New member
הו! והגיע לציון גואל... חשבתי שזה היה כבר אבוד

בסרטון השני כבר נמנעתי מזה אבל כיף לשמוע שמישהו הבין ש.... לא נטעה בכזאת רמה! גם כשהקלטנו את זה התגלגלנו מצחוק (״סטאלוס״ חחחחח)

למעלה