שרשור התפקדות לעונה חדשה!

tomanimation

New member
שיווו תודה על התמיכה :)

אולי אני עוד אמצא זמן לעשת אחד גם לעונה החדשה למרות שהיא כבר התחילה... אני צופה עם ההורים ואין להם שמץ של מושג מה הולך שם... צמודים אליי כמו פרשנית

KingOfWinter

New member
שלום לכם

מאור
רמת גן
26
&nbsp
צופה בסדרה, ואת הספרים התחלתי לקרוא בערך ב-2004.
אני משתדל להפריד בין הסדרה לספרים, עד שהם עושים דברים ממש מטומטמים.
שאלה לכל מי ששונא את השינויים בסדרה: מכיוון שבסופו של דבר הסדרה תסתיים כנראה לפני הספרים האם אתם מעדיפים שהסוף בסדרה יהיה שונה מהספרים או לא?
&nbsp
נראה לי שאני מעדיף שהסוף יהיה שונה, פשוט כי ככה יהיה יותר מעניין לקרוא את הספרים בלי לדעת מה הולך לקרות. הבעיה היא שזה מוביל לכך שחייבים להיות שינויים בין הספרים לסדרה ולכן אני משתדל לקבל אותם.

הסיבה העיקרית לשנאת השינויים

הסיבה העיקרית לשנאת השינויים היא העובדה שהם הורסים דמויות. במקרה הטוב הם משטחים אותן, כמו טיריון, דאני ואריה. במקרה הרע, הם מגיעים למצבים שדמויות מתנהגות לחלוטין לא כפי שהיית מצפה, כמו פטיר או ואריס.
לא אכפת לנו שהסדרה תסטה לכיוון אחר, כל עוד זה אמין. ברגע שדמות עושה משהו רק בשביל שזה יסתדר עם העלילה המחודשת, זה פוגם באיכות של המדיה הספציפית הזו של הסיפור.
דבר נוסף הוא התחושה שאולי מרטין סתם מורח את הקוראים. ההשמטה של ליידי סטונהארט, אאגון, ויקטריון, קוונטין ועוד דמויות מהסדרה מעידים על כך שהם ככל הנראה לא חשובים מספיק לעלילה ושאולי התרומה שלהם לעלילת שני הספרים האחרונים מינורית ומיותרת.
יתר הדברים פחות מפריעים, כי הם פשוט לא מזיקים. הרומן בין תולע אפור למיסנדיי מטופש בעיני, אבל זה בסדר מבחינתי. קו העלילה של טאליסה במקום ג'יין גם לא באמת הזיק. ושוב, אולי פה טמונה הבעיה. אם הדברים שאנחנו יודעים עליהם לא מזיקים לעלילה המקורית, אולי גם השינויים הגדולים לא מזיקים לקו העלילה וזה בסופו של דבר יפגום בהנאה מהספרים העתידיים.

למה אתה חושב שיוצרי הסדרה יודעים מהי עלילת הספרים האחרונים?

אני לא בטוח שמרטין עצמו יודע

KallaGLP

New member
נמצאת פה פחות מבעבר

כי הפסקתי לצפות בסדרה אחרי העונה השנייה או השלישית (כבר לא זוכרת), כי הפכו סדרה של ספרים מעולים, מקוריים, מרתקים ומתוחכמים לסדרת טלוויזיה בינונית מינוס (במקרה הטוב), בנאלית, שטחית וחסרת כל ייחוד או מקוריות. כשראיתי שרוב הזמן במהלך הצפייה אני מפהקת או מתעצבנת ממה שעוללו לרבות מהדמויות, הפסקתי לצפות.
אז נותר לי רק להמתין לספר הבא שייצא ובינתיים מציצה לפה מדי פעם.

Blackshift

New member
בקצרה :D

ליאור
מרכז
התחלתי מלראות ואז עברתי ללקרוא, כרגע בתחילת ריקוד.
אחרי שקראת את הספרים הסדרה משתנה לטוב ולרע, יש סצנות טובות שאני ממש לא אוהב ויש סצינות גרועות שמחליקות לי בגלל הזיכרון של הספר

נטאשKה

New member
באיחור מרטיני בעליל

בת שניה ל38 מתל אביב. אני קוראת את הסדרה ממש מאז יציאת הספר הראשון אז תעשו חשבון לבד כמה זמן אני ממתינה למרטין.... צופה בסדרה למרות שהיא ממש מעצבנת אותי.

למעלה