העולם המערבי התקדם במאה השנים האחרונות
כמו שלא התקדם באלף שקדמו להן. דמוקרטיות מפותחות תרבותית, שמושפעות באופן ישיר ע"י תקשורת רב תכליתית עצמאית, לא מסוגלות אפילו להתקרב לשבריר ממה שנעשה על בסיס יומיומי בכל מדינה ערבית ממוצעת. הערבים נשארו הרחק הרחק מאחור, בכל הקשור לזכויות אדם. וזה לא כי חסר להם כסף (נפט?) - זו מנטליות של רגרסיה ככל ששליטת הדת במדינה מחזקת את אחיזתה, או לחילופין שליטים מושחתים שפשוט לא מעוניינים שהמדינה שלהם תתקדם יותר מדי, כדי שלא יאיים מישהו על מעמדם.
תראה לי מדינה מערבית שבחמישים השנים האחרונות התבצעו בתוכה מקרי אונס המוניים, מלחמות שבטים\אזרחים, הוצאות להורג על רקע פוליטי או סתם כי מתחשק, טבח המונים ע"י הצבא או האופוזיציה, אלימות כדרך חיים, ושאר מיני זוועות. אני לא מדבר על אחוזי פשיעה - אלו מקרים ספוראדיים שמטופלים ע"י המשטרה. ואני גם לא מדבר על מלחמות מול אויב חיצוני - מלחמה כמו מלחמה.
אני מדבר על הגיהינום המאורגן שמשתולל ברוב מדינות ערב (שכולן מוסלמיות כפי הנראה), באפריקה ובאזורנו.
צדקת. האדם הוא חיה רעה, שרק פסע בינו לבין ביצוע מעשים שלא יתוארו. אבל במדינות כמו ארה"ב וישראל, או יבשת אירופה, או אוסטרליה, או רוב רובה של אסיה, או כל מקום אחר על הגלובוס שאיננו מדינה ערבית - משום מה זה כבר מזמן לא קורה. משום מה, רק הערבים מרשים לעצמם.
ואתה בטוח לחלוטין שאין כל קשר תיאולוגי למציאות הזאת? כיוון שזה המכנה המשותף של כולם, לגמרי במקרה.