שינה. התפתחות. אמצע השבוע

  • פותח הנושא muga
  • פורסם בתאריך
אם זה עוזר, כותבת לך את שוב :)

הי,

קודם כל, אני מבינה את תחושת התסכול שלך. ורוצה אולי להציע לך משהו: תמצאי את את מה שעובד טוב איתה - אולי טפיחות במיטה בליווי קולות מרגיעים, ובאמת לשבת לצידה, אפשר לעזור לה להתנמנם על הידיים ולעשות את ההירדמות הסופית במיטה עצמה. גם אם בשלב הראשון זה יהיה בעזרה מלאה שלכם, לא נורא, כשהם כבר נרדמים במיטה והיא הופכת להיות הקשר שינה, הרבה יותר קל אח"כ להסיר את כל ה"עזרות" של ליטופים/טפיחות/קולות בשלב שהם רגועים/מנומנמים.
ברגע שתראי לו שאפשר גם אחרת - אני בטוחה שהוא יקנה את השיטה הזו ברגע. לפעמים, וגברים לדעתי באופן מיוחד, צריכים טיעון משכנע והוכחות...
כמו כן - ואת זה אני כותבת כמנתחת התנהגות ויועצת שינה- אם תרצי להראות לבעלך, שבגילה של הבת שלכם כן כבר מתחילים להיווצר הרגלים.
זה נכון, שתינוק בחודשים הראשונים (3-4 החודשים הראשונים לחייו) לא יפתחו הרגלים במובן של תלות ולהיפך זקוקים אפילו הישרדותית ליותר ידיים, ומגע וכו' כי זה מה שמספק להם את הבטחון; לקראת גיל 5 חודשים, חלה קפיצה בהתפתחות התינוק והיכולת שלו להיות מושפע מהתוצאות שהוא מקבל עבור ההתנהגות שלו. לכן יועצות שינה מתחילות לעבוד (על פי רוב) על לימוד הירדמות עצמאית החל מגיל 5 חודשים ומעלה.
כמובן, תמיד כדאי לשלול גם עניינים רפואיים לתופעה, למשל תינוק שסובל מנוזלים באוזניים או דלקת יהיה יחסית יותר שלו על הידיים מאשר ברגע שמשכיבים אותו כי תנוחת ה180 מעלות גורמת לתחושת הלחץ באוזניים, למשל. אבל בהנחה שביתכם בריאה , אז בהחלט ניתן להתייחס למרכיב ההירדמות על הידיים כהרגל שנוצר. אוסיף ואומר, שככל שתגמלו אותה מההרגל הזה מוקדם יותר, כך יהיה לה קל יותר לסגל הרגלי שינה בריאים חלופיים. ככל שמחכים עם שינוי הרגלים, כך יותר קשה. בכל מקרה תמיד אפשר לעבוד על הרגלי שינה.

שולחת

ענבל
 

carez

New member
שאלה שקשורה להתעוררות

הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים תמיד מקטרת כשהיא מתעוררת בבוקר, אף פעם לא תישאר לשחק במיטה או משהו כזה או תקרא לנו עם חיוך. ככה כולם?
יש לציין שהתריס אצלה מוגף ויש חושך
 

begonia

New member
גם אני מקטרת כשאני קמה בבוקר

נראה לי שזה ענין של אופי. יש תינוקות/ אנשים של בוקר ויש כאלה של ערב.
 
היו לנו תקופות כאלו, זה משתנה

בהנחה שהיא ישנה כמות שינה מספקת (כלומר שהקיטורים לא נובעים מעייפות וחוסר שינה),
נראה לי שזה קשור לדברים נוספים ש"עוברים עליהם". למשל אצלנו בתקופות של שיניים היו הרבה בקרים כאלו - כי גם אם לא מדובר ממש בבקיעה עצמה שהשן כבר חותכת את הבשר, כל פעם זה היה תהליך של איזה חודשיים של בקיעה..
אפשרות נוספת זה שאולי חשוך לה מדיי? יש לה מנורת לילה בחדר? בגיל כזה יש תינוקות שכבר מתחילים לפחד מהחושך
 

EMW

New member
בן שנתיים שקם בלילה באופן קבוע

מה עושים????????...........

איך מרגילים אותו לחזור לישון ואפילו לא להתעורר?...
הוא קם ומגיע למיטה שלנו ומעיר אותי, ואז הוא לא מסכים לחזור למיטה, אז אני מניחה אותו בסלון עד שהוא נרדם (במקרה הטוב) או שהוא רוצה בקבוק ואז נרדם...

יותר מפריע לי שהוא לא ישן כמו שצריך מאשר שאני לא ישנה...
 
תלוי במספר גורמים.

הי,
קודם כל, שינה בלילה מושפעת מכמות השינה ביום - האם הוא ישן שנת צהריים מספקת (כשעתיים?), שנית יתכן ששעת ההשכבה מאוחרת מדיי עבורו,
ולסיום- נשמע שהוא מתעורר כי נוצר הרגל - שאמא תיקח אותי לסלון + לקבל בקבוק.
כל הגורמים האלו לחוד וביחד יכולים להשפיע על התעוררות קבועה בלילה.
הייתי מתחילה מלהוריד את הבקבוק, בגילו. ילדים זקוקים לעקביות בכדי שיווצר שינוי בהרגל - חשוב שתהיי נחושה בדעתך, לא הייתי מאפשרת לו לצאת מהחדר, אם הוא קם, ללוות בחזרה למיטה ואם צריך להישאר על כסא לצידו עד שירדם. אח"כ תוכלי להתרחק החוצה בהדרגה.
 

EMW

New member
תודה על התשובה

הוא ישן בצהרים כשעה - שעתיים
ונרדם בערב בשמונה - תשע. בלילה הוא מתעורר לפעמים באחת ולפעמים בשלוש, ובד"כ סופית בשש.

כשהוא קם בלילה הוא לא מסכים בשום אופן לחזור למיטה, את הבקבוק ניסיתי להוריד לו לגמרי (אני כנראה לא מספיק נחושה בשעות האלה..).

האם כדאי לנסות כמה ימים להוריד את הבקבוק כדי להרגיל אותו ואז לנסות להחזיר אותו מיד למיטה, או לעשות הכל ביחד?

תודה
 
על לא דבר, אם כך

כמה דברים-
במיוחד ביום שישן פחות משעתיים בצהריים, אני חושבת ש-21 היא שעה מדיי מאוחרת בגילו. נניח שהוא מתעורר ב-14, הייתי מרדימה אותו כבר ב19-19:30 לכל היאוחר. הסיבה היא, שאם התינוק מגיע עייף מדיי לשנת הערב, הוא ישן פחות טוב במהלך הלילה. ויכול להיות שחסרות לו קצת שעות לפי מה שאת מספרת.

לגבי שאלתך- שתי האפשרויות קבילות, השאלה היא מה מתאים לך לעשות
זה תלוי בך (ובאבא?). אני באופן אישי, הייתי תוקפת את שתי החזיתות בו זמנית, זה יקח 2-3 לילות קשים יותר, אבל אם תתמידי- זה ישתלם. בנך בגיל שאת יכולה להסביר לו ולשתף אותו בתהליך - להסביר שהוא כבר גדול ולא זקוק לבקבוק בלילה, וכן שבלילה כולם ישנים במיטה ולא יוצאים מהחדר. הייתי מחזקת אותו הרבה לקראת השינה על התנהגויות של שיתוף פעולה- למשל צחצוח שיניים, עושה מה שאת מבקשת - בלבישת פיגמה, כניסה למיטה וכו', ואפילו אולי מכינה לו טבלת מדבקות קטנה ונותנת גם מדבקה על כל אלו - וגם על כך שמחזיק עד הבוקר בלי בקבוק, ועל כך שנשאר בחדר. ייתכן, וזה לשיקולך הפרטי, שאולי אם יצליח לעמוד במשימה ואכן למשל יומיים שלושה רצופים יתמיד בכך יקבל משהו מסוים. הרבה פעמים חיזוקים מסוג זה עוזרים בגילאים הללו לגייס את שיתוף הפעולה של הקטנטנים.

בהצלחה
 

9חודשים

New member
בן 4 חודשים

ישן לילה שלם מגיל 3 חודשים בערך, אבל בשבוע וחצי האחרונים חלה נסיגה מסויימת בגלל אפיזודת שיניים ראשונה, בהתחלה התקשה עם השינה במהלך היום- ונראה לי שזה לפחות הסתדר, טפו טפו

הבעיה החדשה היא בשינת הלילה-
קודם כל, לוקח מלא זמן להרדים, הוא מסכים רק בידיים להירדם וזה פשוט לוקח המון זמן, לפעמים אני מניחה במיטה אחרי שנראה שנרדם והוא מיד מתעורר והכל מהתחלה...פשוט מתיש. לפעמים נרדם אחרי אוכל וזה כבר יותר קל. היה מסוגל להירדם במיטה לבד לפעמים אבל לאחרונה זה כבר לא קורה.

בעיה שניה- אחרי שנרדם וישן בשקט משהו כמו שעה, מתחיל להיות באי שקט, מוציא את המוצץ, בוכה כמובן, בועט ברגליים, תופס את הסורג של המיטה, כל זאת עם עינים עצומות ולפעמים גם פקוחות אבל עדיין במצב ישנוני, רוב הזמן אני פשוט עומדת לידו מחזירה מוצץ ועושה שששששש, תוך הנחת יד על החזה שלו, אבל ברגע שאני מפסיקה זה חוזר על עצמו.
אתמול הוא כבר ממש בכה אז הרמתי אותו ואז הוא נרגע מיד ואחרי שהנחתי ישן כמה דקות ושוב חזר לפעלתנות היתר והוצאת המוצץ. כל זה נמשך כמעט 3 שעות... !

אשמח לעיצה...
 
מנסה לעזור

הי 9חודשים,

קודם כל , בגיל 4 חודשים, הרבה פעמים יש משבר בשינה והוא מתרחש בעקבות קפיצה בהתפתחות התינוק ועירנות גוברת לסביבה. החל מגיל 4 חודשים, תינוקות צריכים יותר עזרה "להיכבות" במהלך היום ולעבור מגירויים לשינה. יכול להיות, שאת מפספסת קצת את חלונות השינה שלו במהלך היום, ואולי הוא מגיע לעייפות יתר. עייפות יתר מתבטאת ביקיצות מרובות במהלך הלילה ולפעמים גם חלון עירות של שעה עד כמה שעות. אבל זה בהנחה שהוא ממש מתעורר. אם זה נשמע לך כיוון אפשרי, נסי לערוך רישום של כמה ימים של זמני עייפות, השכבה וכמה זמן ישן - ותראי אולי הוא לא ישן מספיק או אולי ההשכבה מאוחרת. תינוק בגילו בממוצע ישן כ-5 שעות במהלך היום .
דבר נוסף ואחר, אם הוא לא שקט אבל זה מתוך שינה (כלומר העיניים עצומות), לא הייתי מתערבת. חכי, נסי לראות אם הוא מסתדר לבד וממשיך לישון. לפעמים ההתנהגויות האלו מפריעות לנו יותר ממה שהן מפריעות להם.. כמובן שאם הוא בוכה תרימי אותו. אבל לגבי ה"פעלתנות" - נסי לחכות ולראות מה קורה. אולי כואבת לו הבטן, אולי הוא בדיוק עובר מחזור שינה ומנסה לחזור לישון (שינה של תינוקות מתאפיינת בחוסר שקט מוטורי) ואולי, למרות שהוא צעיר, יש לו ביעותי לילה (בעיקרון זו תופעה שמתרחשת בגיל מאוחר יותר אבל ראיתי מקרים דומים כבר בגיל הזה. זה מתוך שינה, זה התפתחותי, ואין מה לעשות עם זה אם זה זה).
ואגב- הוצאת המוצץ אצלנו בבית תמיד הופיעה בתקופות של שיניים.

בהצלחה, ואם טרם עשיתי זאת אני מזמינה אותך לבקר ולעשות לייק בדף הפייסבוק שלי לטיפים בנושא שינה (קישור מטה)
 

shlez28

New member
גיל 4 חודשים- הילד ירד מהפסים

הצילו!
עד לפני שבוע היה לי תינוק מלאך- פועל בדיוק לפי הספר, נרדם לבד במיטה עם מוצץ, ישן משש וחצי בערב עד שבע בבוקר עם 2 יקיצות להנקה בלבד וחזרה למיטה תוך 5 דקות ואז... זה עבר לו.
כבר שבוע בערך הילד מתעורר כל שעה- שעתיים בלילה ושום דבר לא מרגיע אותו, בקושי הנקה וזה אחרי שהבטחתי לעצמי, אחרי סיוט דומה עם הגדול, שאני לא חוזרת להניק 8 פעמים בלילה, אבל אני נואשת, שום דבר לא מרגיע אותו.
לגבי ההנקה והשינה ביום, הוא מתעצבן בכל הנקה, צריך ממש לשכנע אותו לינוק וגם לגבי שינה, אם פעם הספיק לערסל אותו לרגע, ללחוש לו לילה טוב ולשים במיטה, עכשיו הוא מתחיל לצרוח מהרגע שנכנסים לחדר או ששמים אותו בתנוחת ערסול.
אני עייפה נורא, באמצע מעבר דירה וממחר עם עוד ילד בבית, אשמח לכל עצה ועזרה...
אם יש לכן הכוונות לחומר קריאה או צפיה בנושא אני גם אשמח.

תודה!
 
קראי מה כתבתי בתגובה מעלייך.

תינוקות החל מגיל 4 חודשים זקוקים ליותר עזרה לכבות גירויים בסביבה לקראת שינה - וכדאי ליצור איזשהי פעילות מעבר, בין משחק לבין שינה. לקחת אותו לחדר חשוך, לנמנם אותו או סתם לבהות בקיר/חלון, וליצור איזשהו טקס שינה ייחודי גם ליום.
לפי מה שאת מתארת, נשמע שכראה יש קצת פספוסי חלונות שינה במהלך היום והם משפיעים על השינה בלילה (חלון שינה הוא הזמן האופטימאלי להשכיב תינוק).
 

adipanpan

New member
התעוררות כל כמה דקות

שלום
הבת שלי בת חודשיים וחצי נרדמת על הידיים בישיבה על כדור פיזיו או מנשא,אחרי שנרדמת כשאני מעבירה אותה,לא תמיד זה מצליח לפעמים היא פותחת עיניים גדולות מרימה את הראש בשיא הערנות ואז אני צריכה להתחיל להרדים מהתחלה,ניסיתי שתרדם לבד וניסיתי מלא שיטות שכתוב פה ולא עוזר.אז הפנמתי שבינתיים קטנה מדי וזה בסדר שנרדמת עלי,עוד בעיה שגם אם כבר הצלחתי להעביר אתה למיטה או עגלה בשלום,אחרי כמה דקות היא מתעוררת,אם במקרה אני ליד או בהאזנה אז לפעמים אני טופחת על הגב והיא חוזרת לישון או מנדנדת את העגלה וחוזרת לישון,,,אבל קורה שאני מוצאת את עצמי כל 5 דקות מנדנדת או טופחת רק כדי שלא תתעורר כי היא עייפה,לפעמים מתיאשת ואומרת לעצמי אוקיי,לא מצליחה לישון אז לא צריך,אבל היא מקטרת ובוכה שרוצה לישון ואני יודעת שאם אפספס את החלון שינה זה יהיה רק יותר גרוע...בנוסף,נשבעתי להרגיל את הילדים שלי לישון בכל מצב וברעש...אבל אנחנו מתכננים ואלוהים צוחק...כל רעש הכי קטן מעיר אותה,לפעמים אפילו קנאק שיוצא לי מהרגל כשאני זזה מהמיטה מקפיץ אותה ומתעוררת,ניסיתי להרדים אותה עם מוסיקה שקטה ברקע ודברים כאלה,אז כל עוד היא עלי,יכול פטיש לדפוק מעל הראש שלה ולא יזיז לה,ברגע שאני מעבירה למיטה חייבת להיות דממה :(
מנסה לזרום איתה אבל עד כמה??!! לא נעים לי מבני הבית להשתיק משמונה בערב כי היא צריכה לישון,מצד שני לוקח לי עד עשר וחצי שכולם ישנים להרדים אותה כל כמה דקות...
עזרה...
 
למעלה