בכיר לשעבר בליכוד: "יש לחלק את ירושלים"...

לי זה נורא פשוט אבל לא בטוח שהרבה יסכימו איתי

אני כחלק מהנסיגה מיו"ש נסוג גם מהרבה שכונות מזרחיות בעיר כדי שהמתנחלים יהיו כמה שיותר לקראת המערכה הבאה עלינו לטובה.
מה עוד ששכונות יהודיות על הגבול זה אומר שיהודי יהודה יכולים לבוא כל בוקר לעבודה בירושלים דרך מעבר הגבול ולחזור הביתה עם עוד איזה מקלע או שתיים לעת ערב.
מה שנקרא יחסי שכנות טובה.

marabo

Well-known member
אני מבין את הגישה שלך

אתה אומר בעצם שמה שלא תעשה מדינת ישראל תשלים מדינת יהודה.
זה היה יכול להיות טוב ויפה אבל אני מכיר קצת את האידיאולוגיה של המתנחלים הדתיים והם לא יהיו שם.
הם מאמינים שמדינת ישראל היא "ראשית צמיחת גאולתנו" או כפי שהם מצטטים את דברי הרב קוק "כסא ה' בעולם". עם האמונות האלה הם לא יהיו מסוגלים אף פעם להתנתק ממדינת ישראל ולצאת לדרך עצמאית גם אם זו תזרוק אותם לכלבים.
דווקא מהמתנחלים החילונים לעומתם אפשר לצפות לדבר כזה אבל זה דורש המון הקרבה ואני ספק אם הם מסוגלים לזה.
לכן אני חושש שמה שאתה מציע לא יעבוד ונסיגה מיו"ש יקרב את סופה של מדינת ישראל ולא תהיה שום מדינת יהודה.

אתה צודק שהמתנחלים צריכים להתנתק מהתלות

במדינת ישראל. יכול להיות שישראל תיאלץ לתת להם לבחור בין התפנות לבין השארות. את המערכה נגד הגירוש קל להקים ולדרוש שלא תהיה, אבל אם ישראל נסוגה ומשאירה אז אתה מרגיש הרבה יותר תלותי ובזוי במלחמתך ש"לא, בבקשה אל תשאירו אותי פה לבד בחושך".
כשזה יקרה הם יאלצו לבחור בין בכי לבין התחמשות. כשהם יבחרו בשנייה העם בישראל יעמוד לצידם בכסף וחימוש ומתנדבים ומחלקות שלמות של גולני שיעברו אל מעבר לגדר על ציודן.
אני מסכים לך שברגע שהמתנחלים יאמרו- "אתם תלכו, אנחנו נשארים הלילה פה על הגבעה הזאת" יהיה הרגע המכונן של כל העסק.

קיצר... לעת עתה זה תלוי במתנחלים ובכדי לתת להם את הפוש לכוון עלינו לאלץ אותם לבחור.

ע מיש

New member
אני מוכן לתרום להם גם את שיר הפרטיזנים

ואת המנון הלחי והאצל.
העיקר שנפטר מהם כבר

marabo

Well-known member
אנחנו יודעים שאצלך זה הכול שינאה

אתה לא באמת אוהב ודואג לפלסטינים אלא פשוט שונא את המתנחלים הדתיים שלקחו ממכם את השלטון וההגמוניה במדינה.

מדינת יהודה מודה לך על התרומה

אבל בינינו- לאחר שזה יקרה אתה תתרום להם הרבה יותר- כל פעם שהערבים החברים שלנו יירו טילים על כפרסבא אתה תיארה לעבר שטחים פתוחים... זה לא יעבוד כמו שבעזה זה לא פועל.
ואז אתה תגיע להבנה שקטה עם צבא יהודה שבכל פעם שהערבים מפגיזים את רעננה אתה מפציץ מטרה שטובה לצבא יהודה במלחמתו.

יענו טיל על רמת גן- הפצצת קו ההגנה על רמאללה ולאחר שעה, במקרה, מתחילה תקיפת צבא יהודה את העיר.
כפר אחר כפר, עיר אחרי עיר אתה תעזור לצבא יהודה לבצע את מלאכת הקודש.

ע מיש

New member
ואת הפצועים

נאשפז בבתי החולים הזערוריים שיהיו ליד כל הבתים.

השיטה הזו של לצחוק על מה שאני אומר מבלי

להגיד כלום לא תעבוד לך איתי.
אבל לשיטתך ל אכפתלי איפה נטפל בהם וברור לי שנטפל בכולם כמו אחים.

ע מיש

New member
כשאתה כותב משהו רציני

אז אני תמיד משתדל להתייחס אל זה ברצינות.

ע מיש

New member
נו בחייך

הרי ברור שאין לזה שום תוחלת ושיהיה שם מרחץ דמים
אתה מקווה שמישהו ילמד מזה לקח ובסוף יהיה טוב.
אני עוד לא ראיתי שום דבר טוב שיוצא ממשהו רע.
התנחלויות מיליטנטיות בלב מדינה ערבית שתושביה שוחרי נקם על כל מעשי הזוועה שלנו היא מרשם בטוח לשפיכות דמים.

ברור לי שיהיה שם מרחץ דמים וברור לי שאני לא

מפנה יהודים מבתיהם.
דווקא יש המון מלחמות שיש להן צד מרוצה. אני לא מקווה שאף אחד ילמד לקח אני מקווה שננצח.
התנחלויות מיליטנטיות בלב מדינה ערבית זה טוב כל עוד הערבים לא יכולים לנצח ועליי לא יאיימו הערבים בשפיכות דמים מבלי לקבל איום בנכבה. כל אחד מאיים בחרב שיש לו וככה עושים מו"מ במזרח התיכון.

זה בהחלט מו"מ ושוב אתה חוזר ל"אווילי" "הזוי"

וכולי. זה לא יעבוד לך מולי וזה כן מו"מ.
מה עכשיו אתה רוצה להגיד שזה לא מו"מ?
אני אומר שזה כן וגם אם לא זה לא אכפתלי.
אני משאיר את היהודים ביהודה. מה אתה בתור נציג הערבים רוצה ממני?

מה הלאה?

marabo

Well-known member
הם עשו את זה בגוש קטיף

אבל אז בא הצבא ובברוטליות גירש אאותם.

לא ולא- בגוש קטיף בכו היהודים יחד עם מגרשיהם

זו האשה המוכה.
בעמונה התחילה התפכחות ולדעתי ולתקוותי שהיא תמשיך הלאה עד איום ממשי במלחמת אחים. מלחמת אזרחים היא רגע מכונן בתולדות אומה כשאת הסוגיות החשובות לא מצליחים לפתור בדרכי שלום ועוברים לדרכים אחרות.
ראה את האמריקאים או הצרפתים שגאים במורשת הזו שלהם. גם לנו היו לא אחת שכזו ולא שתיים בהן נלחמנו זה בזה על לאן דרכנו.

אבנר ג2

New member
יפה...מאחר וענין השכונות הערביות בירושלים

מוסכם....

מה דעתך שגם ירושלים העתיקה (האגן הקדוש)
תימסר לניהול בינ"ל ע"י האו"ם...

marabo

Well-known member
האגן הקדוש זה לא בית שימוש

זה מקום המקדש - עיר דוד
שייך לעם ישראל - נקודה

סוהי

New member
חלוקת ירושלים דומה עקרונית לחלוקת הארץ.

אנחנו,הישראלים הלאומיים ניגשים לכל עיניין ההסדר עם הערבים מנקודת מוצא לאומית \יהודית.וזו אומרת שארץ ישראל היא ארצו של עם ישראל.ירושלים כולה היא בירתה של ארץ ישראל = בירת העם היהודי.אבל,היום נוצרו נסיבות המחיבות אותנו לוותר על חלק מהארץ לטובת הערבים שהתישבו בה ונמצאים כאן מזה יותר מ-10 דורות...........לגבי ירושלים מדובר בויתור על הכפרים ומחנות הפליטית אשר במזרח וצפון העיר.כל השכונות היהודיות מאז 67' והעיר העתיקה ישארו בריבונות ישראל בכל הסכם אם יהיה כזה.אין איש ימין שרואה את חלוקת ירושלים בדרך שונה,ואני מתכוון למתונים ביניהם.רציפות טריטוריאלית בין ירושלים למעלה אדומים תישמר ותתחזק.והלהיטות החולנית של השמאל הקיצוני להתמסר בהכנעה כזו לכל גחמה ערבית היא עיניין בזוי שלא מעלה ולא מוריד וישאיר את אותו אגף קיצוני בשולי עמדות ההשפעה בפוליטיקה הישראלית.

למעלה