מודה לך מאוד על התגובה העניינית!
מודה לך מאוד על התגובה העניינית!
לגבי "הוא פשוט מעביר את הבעיה למקום אחר"- כשמדובר בנושא הנוגע לריבוי, יש התייחסות למרחב המחיה. אם בישראל יש בעיה של ריבוי חתולים, ובמדינה אחרת, כלשהי, אין בעיה שכזו, ומסיבות כאלו או אחרות הם מעוניינים להגדיל את אוכלוסיית חתולי הרחוב שלהם, הרי לך שהעברת החתולים תפתור את הבעיה, ולא 'רק' תעביר את הבעיה.
ציינת שמעבר לכך, במדינה שלנו יש שחיתות, ומצגי שווא, והיו אומרים דבר אחד ובפועל היו עושים דבר אחר. אם הייתי משתמש באותם טיעונים ובאותו הנוסח שאתה בחרת, כדי להתנגד לתוכנית העיקורים והסירוסים הקיימת כיום, מה היית עונה? אני בטוח שאתה לא זר למקרים שאפילו קראתי עליהם בפורום, ששירותים וטרינריים אומרים דבר אחד, ובפועל עושים דבר אחר... אני חושב שזה בעייתי להתנגד או לתמוך בסוגיה עם טיעונים שיכולים ללכת לשני הכיוונים.
ציינת את נושא המתת חתולים במדינות מתוקנות, כפי שציינתי קודם לכן, אם היתה תוכנית והיו פרטים- היינו יכולים לדון בה, אך מאחר שאין כזו, אני חושב שאי אפשר באמת לדון בשאלה האם כתוצאה מהתוכנית יומתו החתולים, או אולי יהיה להם בית ראוי והתוכנית נועדה להצלחה.
ציינת גם את נושא "היעדר חתולי רחוב", שוב, ההנחה בגוף הנושא היא שנגיע למצב בו יש מחסור בחתולים, ומאחר שאין תוכנית עם פרטים המעידים על היקף, אנו לא באמת יכולים לדון בסוגיה. אי אפשר לומר את אותו הדבר על תוכנית העיקורים והסירוסים? שהיא תגרום למחסור בחתולי רחוב ותיצור בעיה תברואתית? אז הבעיה היא לא במהות, אלא באופן הביצוע/פרטי התוכנית/היקף/וכו'.
לפי דעתי גם הנושא של מעבר טריטוריה, אם התוכנית (הדמיונית) תתמקד בחתולים בגיל מאוד צעיר, וחתולים שנמצאים באיזורים שאינם ידידותיים לחתולים, אני חושב שהסבל הכרוך בשייכות הטריטוריה היה מתגמד. אני בטוח שגם מבלי המאפיינים שציינתי- ישנם אנשים הרואים בעיקור/סירוס כסוג של התעללות, או לכל הפחות חוויה לא נעימה, ואם יש חלופה ראויה בנמצא יעדיפו אותה.
#
בנוגע לנושא כתות/דתות וכו', קצת חורג מאופי/מהות הפורום, אך ציינת שבית המשפט העליון מחוקק חוקים לפי הדמוקרטיה, אני מניח שאתה יודע שאין זה תפקידו של בית המשפט העליון לחוקק חוקים, ולגבי השאלה מהי בדיוק "הדמוקרטיה" שצריך/ראוי לפעול על פיה, ומי קובע את המינונים הנכונים? אני מקווה שלא האנשים הנכונים, דם כחול... והרי לך דת חדשה נולדה
גילוי נאות #1, זו לא הפעם הראשונה שאני מסתקרן בנוגע לסיסמא "הפרדת הדת מהמדינה", והתוצאה תמיד זהה: אנשים נכונים, דת חדשה, או משטר טוטליטרי.
גילוי נאות #2, אין לי חברים דמיוניים, אך זה לא מונע ממני לכבד את החברים הדמיוניים של אחרים, וכשמדובר/ידובר בסממן של 80% מהאוכלוסייה, זה יהיה טבעי שהשקפת עולמם ואורח חייהם יכתיבו את סדר היום במדינה, אופיה, תרבותה, חוקיה, ושלטונה. ואני אצטרך לבחור אם להישאר במדינה שאיני שותף לה, או להגר.