שחר צוברי הוא זה שיטוס ללונדון

alonshin

New member
מזל טוב! מגיע לו. ברכות

אולי השיטה לא מוצלחת- מבחינת התחרויות שנבחרו, תזמונן וחלוקת הנקודות, ואולי יש שמעדיפים את משיח בגלל הרוחות החזקות שיהיו או שלא יהיו באנגליה.

אבל מבחינת היריבות האישית בין משיח לצוברי, צוברי הרשים אותי יותר כבחור ספורטיבי והגון, בעוד משיח התחיל בחוסר הספורטיביות בעיני באליפות אירופה 2011 כשמנע מצוברי מדליה, המשיך בלכלוכים שונים בתקשורת והכניס דם רע לכל העסק.
אני לא מכיר אף אחד מהם אישית, וגם לא את הענף- מילת שלום הסביר לי שככה נהוג בשייט, אבל כצופה מהצד זה עדיין לא מצא חן בעיני.
אולי צוברי נגרר אחריו גם כן- אני לא בטוח, אבל לתחושתי האישית האשמה היא במשיח בכל הלכלוך הזה, ולכן הייתי בעד צוברי ואני שמח שהוא יהיה זה שייצג את המדינה באולימפיאדה. ברכותיי

אני לא חושב שיש מקום להטיח האשמות במשיח

או צוברי, בתוך המים העכורים שניהם עשו דברים לא הכי יפים, אבל זה אולי טבעם של אנשים עם אישיות "הצלחה מעל לכל"(שנדרשת לאלוף) והביטוי "זה נגרר אחריו", לא מתאים לעולם הבגירים.

יש כאן שני ספורטאים שנלחמו בשיניים על מקום אחד בלונדון, שאם נהיה כנים, 90 אחוזים מהמשלחת לאולימפיאדה לא מתקרב לרמתם העולמית, והם נכנסו לקרב של ראש בראש.

מציע לצעירים לקרוא קצת את עמית ענבר עליו ועל הקרבות העכורים שלו ושל פרידמן.
יש כאן דה זה וו, מוחלט לפי ענבר.

עמית ענבר: הייתי באותו סרט בדיוק

"עמית ענבר. בשנות ה-90 ובתחילת שנות ה-2000 ניהל ענבר מאבק עז מול גל פרידמן על הזכות לייצג את ישראל במשחקים האולימפיים.
"התחרות בין צוברי ומשיח מזכירה לי אחד לאחד את התחרות שלי מול פרידמן. אני כמו משיח הייתי הגולש הגדול יותר פיזית ופרידמן היה חזק ברוחות חלשות. היו הרבה שנים שאני ופרידמן היינו בנתק חברתי, אבל באיזשהו שלב שנינו הפנמנו שיהיה הרבה יותר נחמד לעשות את זה באווירה טובה. המאבק בין צוברי ומשיח אמנם לוקח את שניהם למקום של תפל ולא עיקר, אבל מצד שני זה בלתי נמנע."

http://www.one.co.il/Article/197111.html

alonshin

New member
זאת דעתי, זה לא אומר שאני צודק..

היו פה כל מיני תרגילים, מ-2 הצדדים. בעיני זה שמשיח פצח בתרגילים האלו גוזל ממנו את הזכות להתלונן על תרגילים דומים מהצד השני, ובתחושתי האישית צוברי היה הגון יותר.

בכל מקרה שניהם ספורטאים מהמעלה הראשונה בעולם, אני מצדיע לשניהם על ההשקעה העצומה לאורך השנים- להיות ספורטאי צמרת זה לא דבר פשוט, דורש הרבה אופי, הקרבה וויתורים על אלמנטים אחרים בחיים ויש בי גם אמפטיה למשיח שחלומו נגזל ממנו ברגל האחרון.

ועם כל זאת, אני שמח שצוברי יטוס והייתי בעדו לאורך הדרך

מכבד את דעתך כמובן. רק שמציע לך לחשוב עליה

שוב. כוונתי רק לסעיף, "מאבד את זכותו".
אתה מציע חשבת סכום-אפס, שאם נדון בה כרגע, אני די בטוח שגם אתה תודה שהיא לא נכונה במצבים רבים.
בוודאי בין יריבים ספורטיביים מאותה מדינה.

הקדמה-
נבהיר מראש: כמובן כתבתי כבר אתמול בצורה הכי קטגורית, לעומת הצעות שונות כאלה ואחרות שראינו בפורום: "לשבור את הכללים" ולשלוח את משיח למרות שהוא נוצח בסכם, אין על מה בכלל אפילו לנהל דיון.

אלה הכללים ואם צוברי או מישהו מטעמו לא הפר אותם, ברמה של מעשה לא ספורטיבי בעליל, אין בכלל ספק שהוא צריך להיות בלונדון. סוף פסוק.

לעניין
אבל אני מציע לך לחשוב על הטיעון המשנה שלך,:
"גוזל ממנו את הזכות להתלונן על תרגילים דומים מהצד השני"
מה זה אומר? תנסה להמשיל את זה למקרים אחרים מהחיים.
האם זה שלמשל שחקן הפועל חיפה עלי חטיב , פרץ למגרש ועשה מעשה בלתי ספורטיבי כנגד שחקן מכבי פ"ת מתיר לאנשי פ"ת לנגוח בו ולבעוט בשיניו?

האם זה שמישהו עקף אותך בכביש בצורה מסוכנת אומרת, שמעתה והלאה הוא מאבד את זכות הקיום שלו ולכן מותר לך לבצע עקיפה מסוכנת שתסכן את חייו.
א

זה שמשיח עשה צעד שהוא גם שילם עליו בניקוד, לא נותן לגיטמציה לצד השני להתפרע.
בדיוק להיפך, אם (תיאורטית) היה למשל ממש בטענות של מעשים בלתי ספורטיביים מצד צוברי.

דעתי האישית: גישת סכום-אפס מתאימה למקרי קיצון שבו יש אזרח מול אויב/מחבל הרוצה בחיסולך, בכל מקרה אחר בוודאי ביריבות ספורטיבית, הראייה של "אובדן זכויות" שגויה.

eli778

New member
צוברי זכה בזהב

מקום שני גם לישראל,משיח לא יכול לזכות במדליה ולכן צוברי השיג יותר נקודות בסיכום של 4 התחרויות הקובעות.

ifa1111

New member
כ"כ כואב

איזו אכזריות, כואב הלב על נמרוד משיח.
באמת יום קשה מבחינה ספורטיבית, נאחל לצוברי בהצלחה באולימפיאדה. ושיהיה הספורטאי השני להביא שתי מדליות אולימפיות.

לגבי נמרוד הוא עוד צעיר ויצטרך להתאושש מזה, יש עוד את האולימפיאדה בריו.

JonJon9

New member
למשיח יש בעיה,

שכבר כתבתי אותה כאן מוקדם יותר השנה.
הוא גולש מוכשר ומסוגל להביא בשיוטים הראשונים תוצאות נהדרות, אבל הוא לא מסוגל להתמיד בזה. ככה הוא מאבד מומנטום ומקום בפודיום. זה כבר עלה לו במדליה, עכשיו זה עלה לו במקום באולימפיאדה.
כנראה שזאת תכונה שמגיעה עם הנסיון ועם הזמן, כי הוא מתחרה בסה"כ בשנתיים-שלוש האחרונות ברמת הבוגרים (אם אני זוכר נכון).
אני חושב שהמאמן שלו, גל, מסוגל ללמד אותו על יציבות כזאת (באתונה הוא היה הגולש היחיד שסיים את כל השיוטים בעשירייה הראשונה).
ובלי שום קשר, לא הייתה לו תחרות טובה. חבל.

כל מה שנותר לקוות זה לרוחות חלשות בלונדון

התחרות הזו מראה שברוחות חלשות צוברי עדיין חזק מאוד ולמרות שהצמרת העולמית לא הייתה כאן אני לא בטוח שזה מוגזם להגיד שברוחות חלשות הסיכוי של צוברי להביא מדליה היא לפחות כמו או אולי אפילו יותר מזו של נמרוד להביא מדליה ברוחות חזקות.
אגב, נדמה לי שגם בלי ההשתתפות של הישראלי השני שמאחורי שחר (סופר?) משיח עדיין לא היה עולה - אני צודק? או שאולי צריך לחכות לשיוט המדליות בשביל זה אבל זה טיפה מחליש את הטענות של נמרוד לגבי חוסר הצדק כאן.

מכל מקום כפי שכבר כתבתי כואב הלב על נמרוד - מקווה בשבילו שלא יפרוש ושישאירו את הדגם הזה באולימפיאדה הבאה.

בסופו של דבר אין פה צדק או לא צדק

אלו התחרויות וזהו. אולי קצת יצא מטופש שהתחרות הרביעית בסדרת הקריטריונים היא תחרות כל כך חלשה, אבל בסופו של דבר אם משיח היה גולש כמו שצריך - אפילו לא נהדר - הוא היה עולה. מישהו היה חייב להישאר בחוץ, אבל זה קרה בדרך אכזרית ביותר.

מסכים

והתכוונתי כמובן לטענות של תומכי נמרוד ממנו עצמו לא שמענו דבר נדמה לי.

yati6

New member
מסכים !! התחרויות והניקוד נקבעו מראש

אין על מה להצטער. אם שחר ניצח בתחרות מגיע לו לנסוע. חבל לי על נמרוד, אבל הוא נראה לי בחור עם אופי חזק, הוא יתאושש.

בכל מקרה מזל טוב לשחר ובהצלחה באולימפיאדה , מקווה שיהיה לפחות כמו בפעם הקודמת

גם קרב במים עכורים צריך לדעת לנצח. ברכות !

לפחות מחצית מציבור אוהדי הספורט ואולי יותר, ביניהם כותב שורות אלו כבר התרגלו למחשבה שיהיה זה יריבו של צוברי שייצג את ישראל באוגוסט.
אך מעתה כשהעניין חתום וגמור, יש להתייחס אל שחר צוברי כשליח ציבור של כולנו.
בהצלחה בשיוטים באי האנגלי !

myaron

New member
ברכות לצוברי

עשה את העבודה כשהיה צריך, מה שמשיח לא עשה.

אני מקווה שלמרות הכל יצליחו להפוך את ההחלטה לגבי גלשני רוח ושלמשיח תהיה עוד הזדמנות ב 2016.

yati6

New member
ואולי דווקא בגלל זה תהיה לו הזדמנות

ממה שהבנתי הענף החדש הוא סוג של גלישה. נמרוד אוהב לגלוש ואני חושב שהוא גם אמור להיות די טוב. אולי עם הניסיון, הטכניקה והכוח של הגלשנים הוא יוכל לעשות משהו. ובכל זאת עם כל האופטימיות - הסיכויים לא גבוהים להערכתי.

אגב אותו דבר נכון גם לגבי קורזיץ, שממה שהבנתי היא באמת טובה ואף ניסתה להיכנס לסבב העולמי של הגלישה.

הלוואי. שנראה את שניהם בריו !

ובינתיים בהצלחה כמובן לצוברי את קורזיץ באגוסט
מדליה אחת לפחות חייבת להגיע כאן..

nitsansh

New member
אין מצב ששניהם יהיו בריו

כמו בלונדון, יהיה רק נציג אחד בכל דגם. מכיוון שלא יהיו שם גלשנים (אלא אם ההחלטה תשונה) יכול להיות שאף אחד מהם לא יגיע לריו.

למעלה