שרשור זוטות של יום חולין

debby12

New member
מנהל
הפקדת צ'קים באפליקציה

בצוק העיתים והחורונה, אחרי שנים של סרבנות אישית, הורדתי את האפליקציה של הבנק שלי (סיטיבנק, אם זה משנה
), ובעזרתה הפקדתי צ'ק שקיבלתי בדואר.

כשסיימתי זה הופיע מיד בחשבון כהפקדה טנטטיבית, וקיבלתי מייל מהבנק שאמר

Thank you for using Mobile Check Deposit. We have received your check image and will be sending further information on the status of your deposit shortly...Please retain this check in a safe and secure place until you receive further communication.

בינתיים חלפו יומיים, ובאתר של הבנק הצ'ק כבר מופיע כמופקד באופן אבסולוטי (לא טנטטיבי). אבל לא קיבלתי שום מייל נוסף בינתיים.

תוהה לשמוע מבעלי נסיון איך זה עובד. אתה מקבלים בד"כ מייל אישור כמובטח אחרי כמה ימים? [לישן לצידי יש חיבה לזרוק לי ניירות... מקווה שהצ'ק לא ייעלם בטרם יהיה מופקד רשמית]

JimmyGee

New member
אני אף פעם לא מקבל אישור נוסף מהבנק חוץ מהאישור הראשון

Wells Fargo and Bank of America.
צריך לשמור את ה check עצמו משהו כמו 10 ימים. אף פעם לא קרה לי שהיתה בעיה, אז אין לי מושג האם באמת צריך את ה physcial check.
ברגע שזה עובר מ pending ל debit / credit רגיל זה אומר שהבנק קיבל את ההפקדה.
זה עדיין לא מבטיח שה check לא יחזור. במקרים קיצוניים של fraud זה יכול לקחת הרבה זמן לבנק להבין שיש בעיה עם ה check ולקחת את הכסף חזרה (easily 30 days).היה לנו מקרה כזה בעבודה של fraudulent check ולקח לבנק מעל חודש להגיד לנו שה check לא בסדר. אבל לא נראה לי שזה בעיה במקרה שלך. גם לא נראה לי במקרה של fraud שזה משנה איך הפקדתה (mobilie deposit or not) את ה check.

vinney

Well-known member
עקרונית כדאי לשמור לכמה חודשים

אפשר לעשות dispute על הסטייטמנט של הבנק תוך 30-60 יום, ז"א מישהו יכול לדרוש את השיק חזרה אפילו אחרי יותר מחודשיים אחרי שהפקדת אותו.
&nbsp
בפועל, אם את סומכת על המקור וזה לא שיק של בן אדם פרטי שיכול לעשות לך קונצים, אם תוך שבועיים-שלוש לא עשו dispute, כנראה שהכל בסדר.
&nbsp
אני בדרך כלל שם את כל השיקים שאני מפקיד כך למגירה אחת, וגורס אותם כל כמה חודשים.

Nir and Beer

New member
אני משתמש קבוע

גם בסיטי וגם בצייס.
סיטי שולחים שני אימיילים אחד מייד אחרי שהפקדת ואחד כשההפקדה שולמה לחשבון
אני מרוצה מההפקדות של סיטי. הצילום שלהם אחלה. צייס בהתחלה היו על הפנים והייתי צריך מלא תמונות עד שאחת עברה. בסיטי תמיד צילום ראשון עובד

Midriff

New member
אצלנו בחשבון אין מייל אישור

בבנק אוף אמריקה
חייבת לספר, ניסיתי בסופ"ש להפקיד צ'ק שקיבלתי בארץ. לבנק לאומי באפליקציה יש אופציה להפקיד צ'ק.
בהתחלה הייתה לי בעיה להכנס לאפליקציה. אחרי שזה נעל אותי, הייתי צריכה להתקשר אליהם בטלפון.
אחרי שסוף סוף הצלחתי, הסתבר שבשביל להפקיד צק צריך לשנות את ההרשאות אבל אי אפשר לעשות את זה באפיליקציה. וצריך להתקשר. כמובן שעד אז היה כבר 18:30 בישראל והם סגרו את המוקד.

vinney

Well-known member
הבנקים בארץ זה איום ונורא

חכי, תתקשרי ויגידו לך להגיע לסניף לחתום על משהו, וגם אז לא בטוח שזה יעבוד...
&nbsp
אני נלחם בבנק הפועלים על כל דבר קטן, זה מטריף.

debby12

New member
מנהל
הלכות קנייה בסופרמרקט

אשמח לשמוע איך אתם קונים בסופרמרקט. נכנסתי בחדווה לאתר של האריס טיטר כדי להזמין ולאסוף רק כדי לגלות שאין בכלל זמנים פתוחים בטווח הנראה לעין באתר.

אתם שמים נפשכם בכפכם והולכים לבד? ואיך אתם מחטאים את המוצרים/אריזות?

החורונה הזו כבר יצאה לי מכל החורים

CANADA101010

New member
עברתי קורס אצל ישראלי בסין - הוא מעל 60 יום בהסגר

הולך לסופר פעם בשבועיים הכי יקר שפותח הכי מוקדם 7 בבוקר אני ראשון ליד הדלת
כפפות ומסכה כמובן. בא עם רשימה כולל מיקום גאוגרפי (GPS WASE SUPER) אחרי 12 דקות ו50 שניות ראשון או שני בקופה. לא לא לא לגעת בכסף - עדיף עמדה אוטומטית
אם קופאית - עומד ק"מ מהקופה עד שהיא מסיימת. יש לי אלכוהול לכרטיס אשראי!!
עברתי קורס אצל ישראלי בסין - הוא מעל 60 יום בהסגר
עופר סין FACEBOOK
https://www.facebook.com/search/top/?q=עופר סין&epa=SEARCH_BOX
כשאני מגיע הביתה אני שם את כל הפירות והירקות במים עם סבון בכלים לשעה ומוציא את כל התוכן מאריזות המקוריות ושם בקערות. הכל מחוץ לדלת
תקראו ביום ה62 - הוראות

placid1

New member
ניסיתי להזמין אונליין קניות באיסוף עצמי מחניית הסופר, גיליתי

שגם אין סלוטים פתוחים לשבועיים הקרובים וגם שהקניה נורא מסורבלת ובסוף כשכבר הגעתי לשלם המערכת מחקה את כל הזמנה והשאירה לי רק את הגזר בעגלה. אי לכך אנחנו (בדכ אני) הולכים לקניות פעם בשבוע וחצי -שבועיים. אני עם מסיכה, משקפיים ובקבוק קטן של מחטא ידיים. ובסופרים מקפידים שלא להכניס יותר ממספר קטן של אנשים בכל פעם ובינתיים ממתינים בתור מאד מרווח בחוץ. אני עושה קניה לנו ולשכנים שלנו שלא יכולים לצאת לקניות כי לבעל יש סרטן, ובסהכ, למרות שכל החוויה קצת מסורבלת ומעייפת, יש כמעט הכל ולא נרשמו חוסרים מיוחדים. בבית אני מכניסה הכל לכביסה, מתקלחת ומחטאת את הטלפון. אני לא מחטאת קניות מהסופר, אבל חבילה שהגיעה שלשום במשלוח השארנו ״להתאוורר״.

גם לי נורא נמאס, מזל שלפחות מזג האויר מושלם ויש לנו גינה וחוף במרחק הליכה.

כל עוד את שומרת מרחק מהאחרים אז יחסית את בטוחה

משטחים וחפצים עלולים להדביק אך לא נמצאה עדות מוכחת להדבקה המונית דרך משטחים. רק הוכיחו שלוירוסי הקורונה אפשרות להדביק בתנאי מעבדה כאשר הם על משטחים עד מספר ימים כתלות במשטח.
אם יש מקום בסופר שנוגעים הרבה עדיף לחטא, ולשטוף טוב את הידיים עם סבון כשנכנסים הבייתה ולרכב, ולדאוג לא לגעת בפנים הכי חשוב.
חיטוי האריזות פחות חשוב. הדבקה מתרחשת בעיקר מאנשים.

אני מדען, קראתי את המאמרים על משטחים.

אם יש לך מקור מהCDC בהם מצוין במפורש שמשטחים הם מקור להדבקה פתח שרשור על כך.

CANADA101010

New member
CDC לא בטוחים במאה אחוז - ממליצים לחטא

אם אתה מדען מדוע אתה נותן עצה מסכנת חיים כל זמן שאין בטחון ב100 אחוז ב"מדענות" שלך
המלצות :CDC
Clean and disinfect high-touch surfaces daily in household common areas (e.g. tables, hard-backed chairs, doorknobs, light switches, phones, tablets, touch screens, remote controls, keyboards, handles, desks, toilets, sinks)
הם לא בטוחים על הדבקה ממשטחים (עדיין חוקרים ואין הוכחה ) אבל הם מ מ ל י צ י ם לנקות
Community members can practice routine cleaning of frequently touched surfaces (for example: tables, doorknobs, light switches, handles, desks, toilets, faucets, sinks, and electronics (see below for special electronics cleaning and disinfection instructions)) with household cleaners and EPA-registered disinfectantsexternal icon that are appropriate for the surface, following label instructions. Labels contain instructions for safe and effective use of the cleaning product including precautions you should take when applying the product, such as wearing gloves and making sure you have good ventilation during use of the product.

בדיוק מה שאמרתי, ישנה אפשרות להדבק ממשטחים אך לא הוכח

שזה מדביק אנשים במציאות, אלא רק תאים בתנאים מעבדה
וזה בוודאות לא מנגנון ההדבקה העיקרי על פי חקירות אפידמיולוגיות, לכן השבתי שרצוי לחטא משטחים למען הזהירות.
אך לא בלחץ והיסטריה כמו שאתה כותב, לחטא כל שקית מהסופר וכו...
&nbsp
יום טוב ותשמור על עצמך מקורונה, בניגוד לישראל אצלכם ערוכים פחות וימותו יותר.
חג שמח.

vinney

Well-known member
זה בסדר, תמיד נוכל לחזור לארץ לטיפול

רק צריך להתלבש בשחור ולהרים טלפון לליצמן והכל יהיה בסדר.

CANADA101010

New member
תודה על האיחולים ה"לבביים"

תודה על האיחולים ה"לבביים"
אתה ושכמותך הם הסיבה שעזבתי את ה"בית"

למעלה