שרשור זוטות של יום חולין

CANADA101010

New member
ויני לא קראת מה כתב ניצן ??

ויני לא קראת מה כתב ניצן ??
הנה שוב מצטט:
"יום טוב ותשמור על עצמך מקורונה, בניגוד לישראל אצלכם ערוכים פחות וימותו יותר.
חג שמח."
אלו איחולים "לבביים"
ימותו כאן יותר ויהיה לניצן חג שמח

vinney

Well-known member
הא, חשבתי שהגבת לי... כן, זה באמת היה איחול מוזר

metm98

New member
הגזמתם לגמרי

ממש - אבל ממש - לא סביר שניצן איחל לכם מוות. יתכן שהיה אפשר לנסח את מה שכתב בצורה יותר בהירה. אך הפרשנות שלפיה הוא שמח כי ימותו בארה"ב הרבה אנשים היא לגמרי שלכם.
&nbsp
גם אני, כמו ניצן, מאחל לכם שתשמרו על עצמכם מקורונה.
גם אני, כמו ניצן, מאחל לכם יום טוב וחג שמח (עד כמה שניתן).
בהלכות חיטוי שקיות אני לא מבין ולא אביע דיעה.
&nbsp

metm98

New member
שאלה לחכמי בוסטון - האם כדאי ליסוע לרוסו'ז

בלילות אני חולם על שפע של ירקות ופירות טריים.
&nbsp
(אבל בימים אני מפחד שאחרי ארבעים וחמש דקות נסיעה אגלה תור של חמש שעות ומבחר דל עקב המצב...)
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
אני לא קונה שם כלל - אבל גורמים מודיעיניים סיפרו לי...

שרוסו'ז הודיעו שהם עוצרים פעילות החל מיום ראשון הבא (12 לאפריל) ועד ה 29 לאפריל כדי לנסות להתארגן בצורה יותר יעילה.
הם מציעים כרגע "ארגז ירקות ל PICK UP" - הם יודיעו מה התכולה של הארגז ומה מחירו ביום שלישי, 7 באפריל. הם מכינים את הארגז מראש - אתה מגיע לחנות ביום שישי או שבת הקרובים ואוסף אותו במגרש החנייה.
ראה את ה BANNER בראש העמוד הבא:
[URL]https://russos.com/specials/2019/4/23/tlfgzskjaf5x6g2hzy6hc90zsad9o3[/URL]

metm98

New member
נראה מאכזב. אאלץ להסתפק ביוסף הסוחר.

תודה על האינפורמציה!
&nbsp

Ani15

New member
לחטא את ידית העגלה

להשתמש בכפפות ולהעיף אותן לפני שאת נכנסת לאוטו. מסיכות עד שיוצאים מהסופר (ובוחרים סופר שהצוות בו משתמש במסיכות).
את מה שצריך להיכנס מיד למקרר מחטאים באלכוהול או אלכוג'ל.
מה שלא למקרר נשאר בצד לשלושה ימים ואח"כ מסדרים (אותו מחקר שניצן ציין הראה שהוירוס נשאר חי על קרטון עד שלושה ימים)
פירות וירקות עוברים שטיפה עם סבון כמיטב יכולתנו (בננות אי אפשר לשטוף, תות אי אפשר סבון וכו), על השאר מתפללים.
לכל בר דעת בישראל יש תאריכי משלוח משוריינים חודש קדימה, את הרשימה אפשר לשנות עד יום לפני המשלוח.

Ani15

New member
ו"שוק איכרים"

בהינתן שישראל כולה כפר קטן שבו כולם מכירים את כולם, החקלאים שמוכרים בדרך כלל במכירה ישירה בשווקי איכרים מציעים את מרכולתם עכשיו במשלוח או "הזמן ואסוף" מנקודת איסוף מרכזית בכל יישוב (אתה מגיע עם האוטו, עומד בתור בתוך האוטו, מגיע למשאית, יוצא ולוקח הארגז לבד ומכניס לאוטו ונוסע. בלי מפגש אנושי. התשלום באפפ סלולרי או באשראי בטלפון). יש בזה גם אלמנט תמיכה בקהילה כי אין להם למי למכור (אין ייצוא).

קודם כל בלי פנאיקה :)

לאחר שנרגענו מתחילים לחשוב ולהתארגן:
רצוי בגדים ארוכים נעלים לאסוף שער (למי שיש)
מכינים 2 זוגות כפפות חד פעמיים מסכה ומגבון
נכנסים לרכב מגיעים לסופר
לפני שיוצאים מהרכב לובשים 2 זוגות כפפות על כל יד (כפפות לטקס אד פעמיות צמודות) ומסדרים את המסכה כדי מאוד לעזר במראה במושב כדי לוודא שהמסכה מכסה כמו שצריך
טרם היציא מהרכב עוברים מהר על הרשימה (מהדף או מהראש של מה צריכים)
יוצאים לסופר מוצאים עגלה מנגבים את הידית וכו במגבון שהכנו מראש
אוספים את המצרכים הדרושים תוך מחשבה מה יחזיק מעמד ומה לא כדי לצמצם למינימום את ההגעה שוב לסופר
להמנע מלגעת במה שלא צריך וכו' ניתן לשלם באשראי או במזומן מדוייק (רצוי לא לקבל עודף)
לאחר שהכל ארוז איתן להוריד שכבת כפפות אחת ולהכניס את הקניות הארוזות לרכב.
הכנסת הציוד לבית או לגארג (למי שיש)
והתחלת מיון מה קירור רצוי מאוד לנגב וכו'
יש בעייתיות לשתוף את כל הפירות והירקות בוואט אחת כיוון שזה פוגע בשרידות שלהם דבר שיחזיר אותנו בקרוב שוב לסופר...
את המוצרים עם הקרטונים הלא נחוצים ניתן לזרוק
לבסוף להוריד מסכה כפפות לשתוף ידיים בסבון להכניס את הבגדים לכביסה להתקלח תוך כדי תפילה "שעשינו את כל מה שיכולנו..."
והכי חשוב:
ב ל י פ א נ י ק ה

לא ממליף לאף אחד לעשות או לא לעשות מהנ"ל זה מה שאני עושה
ומקווה שזה מוציא אותי ידי מידי חובת הכנסת קורנה לבית

debby12

New member
מנהל
תודה על התשובות. הייתי צ"ל "יום חולים"/כולירה..לא יום חולין

הצ'ק היה מהביטוח הרפואי של הכלבה (ניישנווייד - בזכות ההמלצה המעולה של תמי!) אז אני לא מוטרדת שיקפוץ.

JimmyGee

New member
את יכולה להרחיב קצת על איך עובד ה pet insurance?

מחיר וכיסוי בעיקר. אני מאוד מתלבט אם לעשות אחד. יש לי 2 כלבים (10 ו6).

debby12

New member
מנהל
כן, בשמחה

יש לי 2 כלבות - אחת ענקית (Great Pyerenees על פי המקלט חיות) ואחת בינונית (בורדר קולי מעורבת - או ככה לפחות המקלט לחיות הציג אותה). ויש גם חתול.

עשיתי ביטוח כי רציתי שאם יהיה להם משהו ממש חמור, הן לא תסיימנה את חייהן רק כי לא היה לי כסף....

את הביטוח עשיתי בספטמבר האחרון. הענקית היתה בת 6 וקצת, והביינונית בת שנה וחצי בערך. בחרתי בתכנית שבה זה *לא* מכסה ביקורים שנתיים רגילים לחיסון ובדיקה שגרתית, אלא זה רק מכסה מחלות ובעיות. יש השתתפות עצמית של 250 דולר בשנה, ואחרי זה מכסה 90 אחוז - עד לתקרה שנתית של 10 אלפים דולר בשנה.

אני מצרפת תמונה של מה זה מכסה. זה עולה 130 דולר לחודש לגדולה המקשישה (כלבים גדולים מזדקנים מהר
), ו-50 דולר לחודש לקטנה החצופה. לחתול לא עשיתי.... אולי עוד אתחרט.

בעת עשיית הביטוח היינו צריכים לדווח על כל בעיה רפואית שהיתה להן בעבר - והם החריגו אותה.
בינתיים הגדולה חטפה דלקת בדרכי השתן ובחודש האחרון מצאנו את עצמנו משקיעים את רוב כספנו בפגישות וטרינריות ותרופות.... (האנטיביוטיקה הראשונה לא עבדה, תרבית שתן, ועוד תרבית שתן ועוד אחת, וכל פעם אנטיביוטיקה אחרת, והם לא מסכימים לבדוק בדיקת שתן שתפסנו לבד - גם אם זה בצלחת/כוסית סטרילית, אלא רק הם הם מוציאים לאומללה עם מחט של מזרק היישר מהשלפוחית (הם טוענים שזה לא כואב לה והיא לא זזה בכלל). ואז הכלבה הפסיקה לאכול מרוב אנטיביוטיקה אז צריך פרוביוטיקה. בקיצור - הביטוח הזה החזיר לנו איזה 1200 דולר מאז ה-1 לפברואר....

תהליך הגשת התביעות פשוט יחסית והצ'ק מגיע בדואר די מהר. הם לא מתווכחים או מציקים. דמי הפרמיה של הכלבה הקטנה יותר מכסים להם את העלויות של הגדולה

אם הכלב/ה המבוגר/ת שלך בן/בת 10 - אני מניחה שהפרמיה תהיה גבוהה מאוד....

בכל מקרה - רק בריאות...

JimmyGee

New member
תודה על התשובה המפורטת Debby

במקרה שלך הביטוח עולה $2,160 לשנה. במקרה שלי בטח הרבה יותר. אני אבדוק. זאת אומרת אם מוסיפים את ה deductible השנתי וה copay 10%, זה מתחיל להשתלם מבערך $3,000 הוצעות בשנה וצפונה. אולי זה יהיה משתלם לי יותר להגדיל את ההשתתפות העצמית ואת ה deductible בצורה רצינית. שרק ירכחו את המכה במקרים של טיפולים מאוד יקרים. ריכוח המכה זה כנראה הסיבה לעשות ביטוח כזה.
יש לי גם כזה ביטוח בעבודה שאני אבדוק.

Boston Guy

New member
קח בחשבון שחברת ביטוח כנראה לא תסכים לבטח כלב בן 10

יש איזושהיא מגבלת גיל להתחלת ביטוח לחיות מחמד - נדמה לי שבפוליסה שיש לנו חברת הביטוח לא מוכנה למכור פוליסה חדשה לכלב מעל גיל 8.

לגבי מחיר - לנו יש פוליסת ביטוח "FULL SERVICE" לכלב שהיום הוא בן 4 וחצי.
התחלנו את הפוליסה הזו כשהכלב היה בן חצי שנה.
העלות של הפוליסה הייתה כ 100$ לחודש עד שהכלב היה בן 3, ואז קפצה בצורה חדה בכ 20%. אני לא אתפלא אם היא תמשיך להתייקר ככל שהכלב יתבגר.

כמו במקרה של דבי, גם אצלנו יש דידקטבל של 250$ לשנה וכיסוי של 90% מהעלות מאותה נקודה והלאה.
שלא כמו אצל דבי, הפוליסה של הכלב שלנו מכסה כל שירות או צורך רפואי, כולל הכל. ביקורים שוטפים, חיסונים שוטפים, תרופות שוטפות (תולעת לב, הכדורים נגד קרציות ופישפשים וכיוצ"ב).
נכון לכרגע - הפוליסה עולה לנו כ 1,500$ לשנה.
אצל הוטרינארים היקרנים של האזור שלנו, מצאתי שההוצאות הרפואיות השוטפות של הכלב:
הביקור השנתי לחיסונים ובדיקות בריאות שוטפות,
ניקוי שיניים שנתי (שצריך לעשות לו בהרדמה),
והתרופות השוטפות נגד קרציות, תולעת לב וכיוצ"ב -
מצטברות לכדי כ 1,000$ בשנה.
כלומר - אחרי דידקטבל וקו-פיימנט, מקבלים מהביטוח הרפואי כ 650$ בחזרה.

מזה יוצא שאם שום דבר לא נחוץ יותר מהשוטף - במקום להוציא מהכיס 1,000$ על הוצאות רפואיות שוטפות בשנה אנחנו מוציאים כ $1,900 לשנה.
או, במילים אחרות - הביטוח עולה לנו אפקטיבית כ 900$ לשנה.

אם קורה ולכלב יש "תקלת שבר" אחת או יותר במשך השנה שדורשת טיפול רפואי - די סביר שהמחיר האפקטיבי של הביטוח יתאפס.
אם, חס וחלילה, הכלב יזדקק לטיפול רפואי יותר אינטנסיבי - הביטוח יתחיל "להחזיר את עצמו".

הסיבה שאנחנו מחזיקים את הביטוח הזה היא כדי לא להגיע למצב שבו אנחנו נאלצים לוותר על מתן טיפול רפואי כזה או אחר לכלב בגלל העלות של הטיפול.

JimmyGee

New member
תודה על הפירוט Boston

לטווח ארוך כנראה שביטוח לא משתלם. גם אם כל שנה הפרמיה האפקטיבית היא "רק" $1,000, זה עדיין $10,000 בעשר שנים, כשרב הסיכויים (טפו, טפו, טפו) שלא מגיעים לכזה סכום מעל הטיפולים השוטפים. זה גם, הגיוני כי החברת ביטוח אמורה להרויח.
לגבי "לא להגיע למצב שבו אנחנו נאלצים לוותר על מתן טיפול רפואי", אני מסכים בהחלט עם הגישה. אני אבדוק אם זה בכלל אפשרי עם כלב בן 10.

Boston Guy

New member
זו פשוט צורה של "לשלם מראש בתשלומים" על ההוצאות בסוף הדרך...

אני מקווה מאוד שהכלב שלי לא יצטרך "לנצל" את כל מחיר הפוליסה שאני משלם בשנים הקרובות. אבל הנסיון (הכואב) שלי מהכלבה הקודמת לימד אותי שהשנים האחרונות לחיי החיה יכולות להיות מאוד, מאוד יקרות מבחינת שרותי רפואה. וכמובן שזו גם הסיבה שאי אפשר להתחיל פוליסת ביטוח לכלב מבוגר... אם אתה רוצה שלכלב יהיה ביטוח רפואי כשהוא יהיה בן 12 - צריך להתחיל לשלם פרמיות כשהכלב עדיין צעיר.
מצד שני - כשעמדתי בפעם שעברה בפני ההחלטה האם להתחיל מסלול טיפול שעלול לעלות עשרות אלפי דולארים לשנה (במידה והוא יצליח...) עבור חית המחמד שליוותה את צאצאיי לאורך רוב ילדותם - ושמבחינתם היא ה"כלב המיתולוגי של ילדותם" - נאלצתי להחליט לא לעשות זאת. תקוותי היא שבפעם הבאה זה יהיה אחרת.

JimmyGee

New member
אין ספק שכלב של המשפחה בסוף חייו זה דבר מאוד קשה לחוות

הכסף גם לא בהכרח עוזר פה. איכות החיים שלו יורדת וזה גם לא שאפשר להאריך את חייו יותר מדי כשמדובר בבעיה כמו סרטן.

למעלה