אירוח בנושא פלדנקרייז מחר

פרלמנים

New member
אירוח בנושא פלדנקרייז מחר

מחר תתארח אצלנו חברה ותיקה בפורום, אילה טיכמן, מורה לפלדנקרייז ומוסמכת לעבודה עם תינוקות.
האירוח יהיה "פתוח" ניתן לשאול שאלות גם עבורנו, האימהות, וגם עבור הילדים... ללא מיקוד בנושא מסוים.

השיטה יכולה להביא ל:

שינה איכותית יותר
מצב רוח משופר
שיפור ביכולות התנועה – הרמת הראש, התהפכות, מעבר לישיבה, זחילה, הליכה, ריצה וקפיצה
שיפור בשיווי משקל, קואורדינציה ואוריינטציה
עירנות ומודעות רבה יותר לסביבתם הפיזית והחברתית
תנועה איכותית יותר וללא מאמץ מיותר
יכולות משופרות של פתרון בעיות
שיפור ביכולת הוורבלית ובהתפתחות השפה
יהיה לה הרבה מה לתרום לקטנטנים שלנו, וגם אולי-לנו... האימהות!
יהיה שווה!!!

ג'סיקה

אילהT

New member
שלום לכולם,

אני כבר מכינה את המקלדת שלי על מנת לענות לשאלות שלכם בקשר לילדיכם, או בנוגע לעצמכם.
תודה לג'סיקה על ההזמנה להתארח כאן.
את הפורום אני מכירה עוד מימיו הראשונים, כש"אמא של כדור" ניהלה אותו. היינו אז "קטנים אך חזקים".
טבעו של פורום שכזה הוא שהחברים הנמצאים בו מתחלפים במהלך השנים אך השאלות והבעיות - בדרך כלל דומות - משום ש-בילדינו מדובר.

לפני כמה שנים גלשה כאן אמא לתינוק קלאב פוט שסבתו היתה קולגה שלי. הסבתא עבדה עם הנכד לפי שיטת פלדנקרייז והאמא כתבה (לבקשתי) במה תרמה העבודה בשיטה להתפתחות בנה. לקריאת הדברים שכתבה האמא - יש ללחוץ כאן.

להת' מחר.

שלכם,
אילה טייכמן
מומחית בשיטת פלדנקרייז

talamar82

New member
שלום איילה

אני טל אמא של זין ב 9.5 חודשים נולד עם ק"פ דו"צ חמור...
בעצם אני לא יודעת כל כך מה לשאול.....
אני מאוד רוצה לשפר לו את היציבה, גם של כפות הרגליים ברצפה, אני רוצה לחזק לו את שרירי הרגליים כך שלא "ייפגר" אחרי הילדים כשייכנס לגן
איך בדיוק אני יכולה להיעזר בפלדנקרייז גם למעני?

תודה רבה

אילהT

New member
ערב טוב talama82

על מנת שאוכל לענות לשאלותייך - אשמח אם תואילי לספר לי קצת יותר:
האם את איתו בבית? האם הוא עם קרוב משפחה אחר או מטפלת? סדר היום שלו?
מה כבר עושה זיו מבחינה התפתחותית? האם הוא כבר מתהפך? האם מתחיל להתנסות בזחילה?
מה הרוטינה שלכם? כמה זמן ביום הוא ללא נעליים ומה התרגילים שאת נוהגת לעשות איתו?
האם בנוסף ל-קלאב פוט יש תופעות נוספות? (למשל היפוטוניה)
ובקשר אלייך...מה מעניין אותך?
יציבה? תנועה? ישיבה? תנועה ביחד עם זיו?

ממתינה לשמוע ממך ולהמשיך "לשוחח"
ערב טוב בינתיים.
אילה

talamar82

New member
היי!

הייתי עם זיו עד גיל חצי שנה כיום הוא אצל מטפלת והוא כבר בן כמעט 10 חודשים
סדר היום שלו: קם בבוקר קצת חיבוקים עם אמא... :)!
זוחלים קצת עומדים קצת וזזים למטפלת, אצלה הוא חופשי להסתובב, ברור שיש לו מחסומים במקומות מסוכנים..
הוא יושב לבד, ונכון לשבוע שעבר כבר עומד בעזרת שולחנות וכדומה..
כשמגיעים הביתה אחר הצהריים, אני משתדלת לשחק איתו, הוא רודף אחרי ברחבי הבית... ומעבר לפעילות הזו כמובן את המתיחות של כפות הרגליים
זיו נמצא עם נעליים בזמן שינה בלבד...
אין לנו שום דבר נוסף מעבר לקלאב פוט, ברוך השם...
מעניין אותי הכול, כל דבר חדש אשמח לשמוע ולהכיר...
בעלי איש הייטק ולכן לא מתאפשר לי כל כך להשאיר את הילד וללכת לחוג וכו'...
אז הייתי שמחה בנוכל לעשות זיו ואני דברים שיעשירו אותנו ביחד...

ביי לבינתיים

אילהT

New member
שוב שלום ל- talamar82

הבנתי שזיו ילדון פעיל וזריז
. לא כל כך היה לי ברור אם הוא מגיע להתיישבות לבד או שמושיבים אותו.
אבל שאלת על יציבות וכוח ברגליים...
בנוסף למתיחות שאת עושה - ההצעות שלי הן כאילו:
כשהוא יושב על הרצפה את יכולה "לשחק איתו משחק"...
לקחת כדור או צעצוע או מטפחת - מה שמתאים.
הוא יושב. את מהדקת את כפות הרגליים שלו אל הרצפה באופן שכזה: הידיים שלך מעל כפות הרגליים באזור של הקרסול. כך את מהדקת מבלי ליצור תחושת אי נוחות.
ומעבירים את כלי המשחק מתחת לברכיים שלו - מצד לצד. לא מהר. אם זה כדור קטן - מגלגלים לאט. כדי שהעיניים תעקובנה ויד אחת תדחוף ויד שנייה תחכה לו לכדור ו-תשימי לב שהאגן שלו קצת נע בעקבות ה"אילוץ" = כפות רגליים מהודקות לרצפה.

הצעה נוספת: כשהוא עומד להדק את כפות רגליו לרצפה (כמו שהסברתי קודם) ולאפשר לו לשחק במשהו תוך כדי עמידה.

בשלב הזה בו הוא נמצא לפי הדברים שרשמת לי לא נשמע שצריך לעשות משהו מיוחד בנוגע לפיתוח הכוח.
הוא מתחיל להעמד ולרדת בחזרה לישיבה ואילו אימונים משובחים למערכת השריר-שלד שלו.

מקווה שעניתי על השאלה שלך,
והמלצתי, כתמיד להורים, לשחק, לשחק, לשחק.
ערב טוב ולהשתמע,
אילה

talamar82

New member
שלום איילה

זיוי בהחלט ילדון פעיל, לא נח לדקה אלא אם כן מצא משהו (בדרך כלל מכשירים שונים שקשורים לחשמל, כפתורים...) שמאוד יעורר את הסקרנות שלו ואז לא נשמע אותו לפחות חצי שעה..
הוא מתיישב לבד, עובר למצב זחילה לבד וחוזר חלילה...

אני רוצה פשוט להבין את מצב ישיבה בו אני אמורה להושיב אותו..
טוסיק על הרצפה, כפות רגליים על הרצפה זה אומר שבין הירכיים לשוקיים תהיה זווית צרה ? אמת?

שאלה לגבי (אני עצמי)
איך אני יכולה לשפר את יציבות הכתפיים שלי? אני מוצאת את עצמי מתיישרת מלא פעמים במהלך היום...
מאז צעירותי הרגשתי שאני תמיד מכניסה את החזה פנימה מה שיוצר לי גיבנונת קטנה בשכמות...

אילהT

New member
הבנת מצויין!! הברכיים כלפי מעלה

וזה נראה כמו משולש.

פלדנקרייז = תנועה.
שלד = יציבות דינאמית כלומר גם יציבות וגם תנועה
אז...למה שהכתפיים תהיינה יציבות?? אם תהיינה לך כתפיים יציבות לא תוכלי להרים ידיים.
רוצה לנסות להסביר לי את השאלה בצורה שונה?

talamar82

New member
סליחה על האיחור...

הכוונה ליציבות כלומר זקיפות איך עלי לתרגל זקיפות בגב

hilla m

New member
שלום

הקטנה שלי בת ארבעה וחצי חודשים והשאלה שלי היא האם יש דרך באמצעות פלדנקרייז לעודד אותה להניח את המרפקים בזמן שהיא שוכבת על הבטן?
היא כבר הייתה מניחה את המרפקים, עד שבסביבות גיל 3 חודשים היא למדה לדחוף את הידיים ולהרים את הגוף גבוה יותר, כך שעכשיו שהיא שוכבת על הבטן היא כאילו "שכחה" איך להניח מרפקים.. מה שגורם לכך שהיא לא יכולה לשחק כשהיא על הבטן והיא מתלוננת עד שהופכים אותה על הגב.

בנוסף, הידיים ממש לצידי הגוף כך שגם כשהיא מנסה להתהפך היא לא מצליחה...

תודה

אילהT

New member
ערב טוב hilla m

רציתי לשאול אותך, האם כשהיא (מה שמה?) בידיים, היא גם נוהגת להתמתח כפי שגילתה כשהיא על הבטן?
האם היא יונקת חלב אם או מקבלת תחליף חלב בבקבוק?
באיזו תנוחה נוהגים להאכיל אותה?
ועוד שאלה: כשאת כותבת לי שהידיים לצידי הגוף כלומר - כפות הידיים לכיוון האגן והרגליים?

אני מחכה לתשובותייך.
לילה טוב
אילה

hilla m

New member
שמה ליאור :)

אם הבנתי אותך נכון ב"להתמתח", אז היא לא מתמתחת... נדיר מאוד שהיא שולחת יד קדימה, שני ידיים ממש לא וגם לא מאוד רחוק/מתוח.
למען האמת הידיים די קרובות לגוף רוב הזמן, גם כשהיא על הגב והיא משחקת עם מובייל, היא שולחת ידיים אבל היא לא תתאמץ לשלוח יד לחפץ רחוק קצת יותר.

היא מקבלת תחליף מגיל חודש בערך ואני מניחה אותה על הרגליים שלי כשהיד שלי מתחת לצוואר שלה... אם את חותרת לעניין הערסול, היא לא ממש אוהבת שאני מערסלת אותה, היא די מתנגדת... אני מאוד מנסה לפתות אותה לזה עם מוסיקה ובכל מיני דרכים יצירתיות...

בעניין כפות הידיים- אז הן לכיוון קדימה, לכיוון הראש, לא אחורה, אבל די בצידי הגוף.

עוד דבר שלא ציינתי קודם, כשאני כן מראה לה פיזית איך להניח את המרפקים היא זורמת עם זה לכמה שניות ומשחקת עם החפץ שמונח מולה, אבל ממש אחרי כמה שניות היא בורחת ל"אווירון" ואחרי זה נשענת על כפות הידיים.
יש לציין שכשהיא על כפות הידיים היא משמיעה קולות של אי נוחות או של דחיפה כאילו היא הייתה רוצה לעשות משהו אחר...

תודה
ולילה טוב :)

hilla m

New member
אוקיי עכשיו רק הבנתי את השאלה הראשונה

התשובה שלי הייתה על התמתחות בזמן שכיבה...

אם התכוונת להאם היא מתמתחת כשאני מחזיקה אותה על הידיים... אז גם לא ממש מתמתחת....

אם אני מנסה לערסל והיא לא אוהבת את זה, אז כן היא ממש מתמתחת ועכשיו נופל לי האסימון שזה באמת אותו "סאונד" שהיא משמיעה כשהיא דוחפת עם הידיים כשהיא שוכבת על הבטן ולא נח לה...
אם אני לא מנסה לערסל, היא לא מתמתחת, אלא שולחת ידיים אבל גם לא מאוד רחוק...

hilla m

New member
סליחה על החפירה :)

אבל אגב עד שהיא למדה למתוח את הידיים בשכיבה על הבטן היא הייתה מתהפכת מבטן לגב המון!! לכן זה נורא מתסכל...

אילהT

New member
שוב שלום לך hilla m

ליאור היא ממש צעירה. ונשמע לי מדברייך שהיא עוד לא כל כך מכירה חלקים בגוף שלה.
אני מציעה בנוסף לרוטינה ולדברים שלימדו אותך וכל מה שאת עושה איתה כבר לעשות להוסיף הרבה מגע. הרבה מאוד מגע.

אני בטוחה שאת מלטפת, ומחבקת ומנשקת ואוהבת אותה עד אין קץ [איך לא?]
המגע שאני מדברת עליו הוא מגע עמוק.
אני אנסה לתאר בכתיבה ומאוד מקווה שתביני. אני מציעה שתתרגלי על עצמך קודם ואז על ליאור (אם לא תביני - אל תהססי וכתבי אלי שוב כדי שאוכל להבהיר את הנושא.)
דבר ראשון שאני מציעה לכל הורה לתינוק שאני פוגשת - הן הטפיחות.
כף היד פרושה והאצבעות רכות.

נאמר שהיא על הבטן.
אני מתחילה לטפוח בקלות על רגל אחת. [תמיד בפלדנקרייז עובדים קודם עם (על) צד אחד ואחרכך עוברים אל הצד השני). אני טופחת בקלות ובקצב נוח על כף הרגל, השוק, (לא טפיחות ישירות מאחורי הברך), הירך, הישבן, הגב מהמותנית ועד הכתף, על הכתף, על הזרוע, על האמה וחוזרת את כל הדרך בחזרה אל הרגל. זה אפשר לעשות במשך דקה או שתיים. לא למהר!! לתת לה להתרגל למגע, לקצב, לטפיחות. את יכולה לשיר לה שיר או המהום או דיקלום. מה שבא לך.
אותו דבר לרגל השנייה והלאה.
אחרכך להפוך אותה. לשכב על הגב. אותו דבר. כשהיא על הגב - את מתקרבת אליה עם הפנים. כך שהיא ממש יכולה לראות היטב את הפה שלך ואת העיניים שלך.
ו-לשיר או לדבר אליה.

יתכן ותראי שהתנועה של הידיים שלה תהייה יותר חופשייה.
ספרי לי.

בקשר לעירסול...נסי להניח אותה לרוחב הירכיים שלך כשאת יושבת על כורסא או ספה נוחה. תנסי ליצור מצב שהמותנית שלה היא בין הירכיים שלך (קצת שוקעת) והברכיים שלה מתרוממות יותר. אולי היא תהייה מוכנה לתנוחה הזו. - בכל אופן, אני מציעה לבלות הרבה זמן בטפיחות.

תינוקות מאוד אוהבים את הטפיחות הללו. זה מאפשר להם להקשיב לגופם פנימה, להתחיל להבחין באיברים השונים (אפשר לומר את שמם בקול רם: הנה היד שלך. הנה הרגל שלך וכו') המגע מייצר תהליכי הפרשת מיאלין (החומר העוטף את מערכת העצבים ומאפשר העברת מסרים תחושתיים ותנועתיים) ועוד...

מחכה לשמוע ממך הלאה.

אילה

hilla m

New member
היי אילה

רוטינה? דברים שלימדו אותי?

בכל אופן, המון תודה על התשובה המפורטת.

ראשית, מעבר לליטופים וחיבוקים אני מאוד משקיעה במגע עמוק, ממש מההתחלה. אמנם לא ידעתי שיש לזה שם ותפקיד, אבל הרגשתי באמת את מה שהסברת על זה שכך היא תכיר את הגוף שלה...
אבל לא בדיוק כמו שאת מתארת... וגם לא נראה לי שהגעתי הרבה לאזור השכמות והכתפיים...

בכל מקרה, בימים האחרונים קיבלתי עוד כמה המלצות כאן בפורום :) והתחלתי לראות קצת שיפור... אבל היא עוד לא ממש שולחת רחוק את הידיים.

אני בהחלט הולכת ליישם את מה שהצעת ואני אספר לך על ההתקדמות.

שוב, המון תודה!!
הילה.

כאבים במותנית

אילה שלום,

כשאני מחזיקה את עידו, בן 3 חודשים ק"פ ברגל ימין, הגב שלי נוטה חזק אחורה. אני מנסה מדי פעם להתיישר אבל אז קשה לי מאוד להחזיק אותו. יש לי גמישות יתר בגב, שאני מודעת אליה ובכל זאת כואב לי להחזיק אותו ככה זמן רב. המצב נשאר זהה גם כאשר הוא עם הגב אלי וגם כאשר הוא עם הבטן. יש לך רעיון מה אפשר לעשות?

תודה רבה,
נבט

אילהT

New member
שלום לשקד מלמד

כאבי גב בעמידה כשנושאים תינוק בידיים זה מאוד לא נעים! אני יודעת מנסיוני.
מבלי להיכנס לעובי הקורה, להמשיך לשאול שאלות וכו' אני מנסה להציע לך משהו ומאוד אשמח אם אחרי ההתנסות תחזרי ותכתבי לי, טוב?

הסבר קצרצר - כשאת עומדת ועידו בידייך, הגוף מבצע "איזון" יחסי ופועל למען יצירת מצב של "שיווי משקל" בין משקל הגוף שלך לבין המשקל הנוסף (עידו) שנמצא בידייך. זו בדרך כלל הסיבה שהגב נוטה לאחור.

אני מבקשת להציע לך לבדוק: עמדי כך שיהיה פיסוק קל בין הרגליים שלך. האם שינוי התנוחה מאפשר לך להחזיק אותו בידיים יותר זמן או עם פחות הטייה של הגב?

שאלה נוספת: כשעידו בידייך - האם הוא צמוד אל החזה שלך, אל הבטן או אל האגן? מפני שכל זוית אחיזה משנה את היחסים שבין העמידה ורצון ה"מערכת" למצוא שיווי משקל.

ממתינה לשמוע ממך.
המשך יום נעים,
אילה

למעלה