סרטון מעבודות העפר לאגם בפארק נחל ב"ש

poland1

New member
מידע על האגם הייחודי:

עיריית באר שבע מקימה את האגם השני בגדלו בישראל שישתרע על פני 90 דונם! בפארק נחל באר שבע. זהו האגם השני בגודלו שיהיה בישראל אחרי הכנרת.

מדובר כאמור באגם בשטח של כ- 90 דונם, כאשר לצידו מתחם דשא ואטרקציות המשתרע על פני כ-670 דונם, ויכלול חורשות, אתרי פיקניק, שבילי הליכה ושבילי אופניים, מתחמי פנאי ונופש לכל המשפחה על שפת האגם ועוד.

מתחם האגם בפארק משתרע על כ 670 דונם בחלקו המזרחי של הפארק סמוך לכביש 40.
השלב הראשון בפיתוח מתחם אדיר זה ישתרע על 320 דונם ויכלול - שיקום סביבתי של האתר,חפירת גוף המים אשר ישתרע על 90 דונם ופיתוח מרחב פארק הסובב את גוף המים.

ביצוע פרויקט אדיר זה בעלות של 20 מליון ש"ח , אשר תוכנן ע"י אדריכל נחמיה ארי, חברו מינהלת הפארק בחברה הכלכלית ועיריית באר שבע, רשות הניקוז שקמה בשור, הקק"ל, המשרד להגנת הסביבה ואירגון JNF ארה"ב.

גוף מים גדול בסביבה מדברית יהווה עוגן מרכזי ייחודי לפעילות פנאי ונופש בפארק נחל ב"ש וישרת לא רק את תושבי העיר באר שבע , אלה את תושבי הנגב כולו. בשלבי הפיתוח הבאים יבנה על גדת האגם מתחם למסעדות, גלריות, חנויות ואתר להשכרת סירות.

המים למילוי האגם הינם מי קולחין מטוהרים ממכון טהור השפכים של העיר באר שבע, מים המשמשים כבר עתה להשקיית הפארק.

yogevk

New member
כמה מים מפיקים במכון?!

איך שזה נראה המים משמשים גם למזרקות גם להשקיה של הגינות וגם למלא את האגם בעתיד.

poland1

New member
בהחלט, כבר כיום הניחו את התשתית בגינות

ציבוריות רבות בעיר והיעד הוא שבתקופה הקרובה כל העיר תושקה במי קולחין מטוהרים...
כבר היום כל המזרקות ברחבי העיר וכל מתחם פארק נחל באר שבע מושקים במי קולחין מטוהרים.

הנה קצת מידע על המכון וכמות המים המופקים בו:
"המים ישמשו את עיריית באר שבע גם לצורך השקיית הגינות הציבוריות בעיר. בכוונת העירייה להשתמש במים גם לפרויקט נטיעת עצים, להקמת אגם מלאכותי בפארק נחל באר שבע וכן למיזמי מים ואטרקציות נוספות. המחיר אותו תשלם העירייה יהיה 10% מהמחיר הרגיל שהיא מחויבת בו כיום למים שפירים.

המתקן יתופעל על ידי חברת קולחי הנגב למשך 18 השנים הבאות. בשלב ראשון, שביצועו כבר החל, יספק המכון החדש 14 מיליון מ"ק בשנה מי קולחין להשקייה חקלאית. לאחר שיתקבלו אישורים ממשרד ממשרד הבריאות, תהליך שעשוי לקחת כמה חודשים, יחל השלב השני, בו תגדל התפוקה ל-20 מיליון מ"ק. כדי לווסת את כמויות המים, הקימה החברה 4 מאגרי מים בנפח 8.1 מיליון מ"ק, הנפרסים לאורך תוואי הזרמת המים."

darkshadow1

New member
מדהים!

אני לא מאמין שבבאר שבע מקימים את האגם הגדול בעולם, גדול יותר מימת מישיגן ואגם ויקטוריה ביחד! צריך להוריד את הכובע בפני עיריית באר שבע שמצליחה במאמצים עילאיים להרים פרוייקט בסכום חסר תקדים של 20 מיליון ש"ח!
אני בטוח שהאגם הזה לבדו יביא להגירה המונית לבאר שבע ולעלייה במעמדה של העיר ברחבי העולם, בדיוק כמו שאגם ירוחם שהוקם כבר לפני שני עשורים פתר את כל בעיותיה של העיר והפך לאטרקצייה תיירותית שמושכת מאות אלפי מטיילים בכל שנה!

poland1

New member
אתה שומע את עצמך אדון ציני?

מה המקום להשוות לאגם ירוחם שבכלל התייבש לגמרי בתקופה האחרונה שלא נדבר על כך שבכלל לא נבנה כחלק מפארק ושבראש ובראשונה נועד לרסן את הגאות בנחל בעזרת סכר שעל הדרך יצר אגם.

האגם בפארק נחל באר שבע הוא חלק מהפארק הגדול בישראל ברשות מוניציפלית אחת והוא ישתרע על כ-5,300 דונם.. טיילות רבות בשני צידי הנחל שרובן כבר קיימות, מקומות תירותיים כמו מצפה בית אשל ששוקם ומרכז מבקרים באר אברהם שנמצא בבניה, אמפיתיאטרון הגדול במדינה ל12,000 צופים שנמצא בשלבי בניה מתקדים ויפתח בקיץ 2013, ספורטק ענק, פארק מים, וכמובן האגם הענק..
כל אלה יצרו אטרקציה ייחודית לתושבי הנגב שצמאים לירוק בעיניים.

על גדת האדם יבנה מתחם למסעדות, גלריות, חנויות ואתר להשכרת סירות...
האגם הזה תוכנן מראש ע"י אדריכל מקצועי.. השקעה בפארק נאמדת בכ400 מיליון ש"ח שכבר קיימים בקופת רשות הנחל (250 מיליון תרומות וכסף מהעירייה ועוד 150 מיליון מהממשלה שניפרסו עד 2015)

קבור את הראש בחול, אדון ציני נכבד.
הקנאה, הקנאה...

poland1

New member
מתקדמים* ואגב, הסרטון הוא ההוכחה שהפארק

בכלל והאגם בפרט נמצאים בשלבי פיתוח מואצים כל הזמן וזה כבר לא חזון כמו שהיה בשנים האחרונות.. זה ממש כאן וזה ממש בבניה!

darkshadow1

New member
אין בי טיפת קינאה.

מה שמעצבן אותי זה שהתגובות שלך נשמעות באופן קבוע כמו עלון תעמולה של עיריית באר שבע ולא כמו תגובות של בן אדם רציני. אין לי בעיה עם פרסום של הקמת מתקן זה או אחר בבאר שבע- כן מעצבן אותי כשהפרסום הזה מלווה בנתונים שקריים ("האגם השני בגודלו שיהיה בישראל אחרי הכנרת!") ובכל מיני אמצעים רטוריים שמתאימים במקרה הטוב לעלון פירסומי חובבני.

poland1

New member
אני עשיתי העתק הדבק למידע מאתר החברה

הכלכלית של העיר וזה מה שנרשם שם..
לא אתחיל לנסח בשבילך מחדש כדי שתהיה מרוצה

ש מים

New member

(מראה לי שהבחור עובד בחברת יחצ"נות שנשכרה ע"י עיריית ב"ש, וסובל מהזדהות-יתר עם המשרה
)

durdur1

New member
לא להאכיל את ה

במקרה הזה
=יחצ"ן של עיריית באר שבע. הדמגוג הזה מגיע לפורומים רבים ומטרתו אחת - הפצת תעמולה. ובכל פורום שהוא משתתף בו הוא הופך תוך זמן קצר לבדיחת הפורום.

בתור באר שבעי שמכיר אותו ואת השטויות שהוא כותב כבר 4 שנים, אני אומר לך שהוא פשוט מוציא שם רע לכל הבאר שבעים.

פרויקט מעניין, אך ממש לא השני בגודלו בישראל

הנה כמה נתונים. את השטח מדדתי בעצמי בתוכנה לצרכי עבודה, ניתן להגיע לתוצאות דומות גם באתרים כמו beta.govmap.gov.il. ודאי יש אי דיוקים בטווח של כמה דונמים לפה ולשם, כתוצאה מתנודות במפלס המאגרים או סתם טעויות חישוב - אך בגדול המידע כאן מדויק.

אגמון החולה - 1145 דונם (כולל איים ושטחי ביצה, קשה להפריד. בכל מקרה, זהו גוף המים המלאכותי הגדול בישראל למעט הבריכות התעשייתיות בים המלח).
מאגר אשכול (הגדול) - 715 דונם
מאגר אשכול (הקטן) - 335 דונם

שני מאגרים מצפון למנחת מגידו - 675 ו- 660 דונם.

מאגר כפר ברוך (מה שנשאר ממנו אחרי הריסת המאגר הישן ובניית מאגר מצומצם) - 645 דונם.

האגם בשמורת החולה - כ- 560 דונם (קשה להפריד אותו בתצ"א משטחי הביצה. אולי יותר).
מאגר נחלי מנשה (כשהוא מלא) - 555 דונם.
אגם דלתון - כ- 545 דונם.
מאגר עינן (בעמק החולה) - 410 דונם.

אגם הסופרלנד (ראשל"צ) - 175 דונם - למיטב ידיעתי "האגם העירוני" הגדול ביותר בישראל כיום.

אם הצפון והמרכז רחוקים לך - מאגר בתלמי אברהם - כ- 400 דונם, מאגר ליד גבולות - כ- 255 דונם.

גם המאגרים בנחל הערבה גדולים יותר ממספר הקסם של 90 דונם, אך כיוון שהם יבשים לרוב, אין טעם במדידה מדויקת שלהם.

קצת צניעות לא תזיק לפרנסי העיר, ואולי גם הכרת הארץ...

poland1

New member
אכן נראה שלא עשו בדק בית אמיתי..

הבאתי את המידע מאתר החברה הכלכלית..
בכל מקרה האגם הזה לא עתיד לשמש כסתם מאגר מים, אלא כאתר לנופש.. לצרכי שיט וקיט והרבה תרבות פנאי...

zahipan10

New member
מדובר על האגם המלאכותי השני בגודלו בישראל

האגם בראשון לציון הוא הגדול ביותר ולאחר מכן האגם בבאר שבע, אבל מה שחשוב זה לא הגודל של האגם אלא איכות הפיתוח שלו והאטרקציות שהוא מציע, ולפי התוכניות שראיתי מדובר באחלה אגם עם אטרקציות נחמדות סביבו, רק שיבנה במהרה הוא יעשה הרבה טוב לבאר שבע.

איך אתה מגדיר אגם?

גוף המים שיוקם בבאר שבע הוא לדעתי אפילו לא ה- 20 בגודלו בישראל.

רק בתחומי רשויות עירוניות ניתן יהיה להגדיר אותו, עם הקמתו, כשני בגודלו לאחר ראשל"צ (לא להרבה שנים, יש תוכניות לאגם בפארק אריאל שרון).

zahipan10

New member
מבחינתי אגם מלאכותי זה גוף מים שהוקם...

בתור אטרקציה לשם בילוי, שאר גופי המים הם פשוט מאגרי מים והם אינם אגמים.
וזה לא באמת משנה מבחינתי אם האגם בבאר שבע הוא הגדול בישראל או העשירי בגודלו בישראל, מבחינתי איכות הפיתוח של המתחם ומספר האטרקציות שיהיו בו זה הדבר המרכזי שמעניין אותי.

למעלה