סרטון מעבודות העפר לאגם בפארק נחל ב"ש

ש מים

New member
כל הכבוד!

אבל אני מקווה שמי שהחליט חשב היטב ולקח בחשבון את התמונה הכוללת: הקמת (ועוד יותר מכך - אחזקת) פארק כזה עולה הון-עתק. ייתכן מאוד שלעיריית ב"ש יש את התקציבים, אבל יש בבאר שבע גם אוכלוסיה קשת-יום ושכונות שזקוקות נואשות לשיקום וטיפוח וקידום. אני מקווה שהקמת הפרק ותחזוקתו לא יגרעו מפעילות בתחומים האחרים, החשובים לדעתי הרבה יותר.

poland1

New member
יש את רשות פארק נחל באר שבע.. יש

כבר מנהל שאחראי על הפארק וכל אלה אחראים על החזקתו, הם קיימו בחודש שעבר את הישיבה הראשונה..

אני חייב לציין שרוב הפארק נבנה מתרומות של גורמים פרטיים ובמיוחד של ה-JNF ארה"ב... סך כל התרומות עומד על כ-250 מיליון ש"ח, בשנת 2009 הממשלה בראשות נתניהו אישרה לפארק 150 מיליון ש"ח שיפרסו על פני 7 שנים (כ- 21 מיליון ש"ח בשנה שיתחלקו בין המשרדים השונים) ואכן מוזרם התקציב הזה..
סך כל הפרוייקט (ללא הזרמת מים לנחל) עומד על כ-400 מיליון ש"ח שכבר קיימים ברובם..

כולי תקווה שהעירייה תדע לתחזק את הפארק בצורה נבונה ואני בטוח שגם יכנס לה לא מעט כסף מהתיירות לשם, היזמים שיגיעו לאזור, עליית ערך הקרקע באזור וכו'.. זהו באמת פרוייקט מחולל שינוי לדעתי

ציוניסט

New member
יש כוונה להזרים מים מטוהרים בנחל באר שבע?

זכרתי שקראתי על זה משהו אבל אני לא בטוח.

poland1

New member
בהחלט, אבל רק בתחום העיר באר שבע כמובן...

לפי דברי ראש העיר בנאום שלו לפני כמה שבועות נאמר שיש כוונה כזו וזה חלק מהחזון של הפארק...

בנאום הוא אמר כי הגיעו מומחים מסן אנטוניו שהיו אחראים שם על מילוי הנחל במים לאורך העיר.. והם בעצם עשו בדיקת היתכנות להזרמת מים לנחל בתחום העיר באר שבע לשם שיט, קיט ובניית בתי מלון סביבו והם קבעו שזה בהחלט אפשרי.

הם גם נתנו אומדנים לביצוע מבחינה כספית.. מדובר על כ-200 מיליון ש"ח בשביל למלא את הנחל במים.. וראש העיר, רוביק דנילוביץ', הבטיח שגם אם זה יקח 7 שנים או 10 שנים או 15 שנים.. בנחל באר שבע יזרמו מים בעתיד כמו שקרה בסן אנטוניו וכיום זה נהפך לעוד יעד בפארק נחל באר שבע, לעוד פרוייקט חשוב.

כיום ראסל (מהJNF ארה"ב) הבטיח 50 מיליון ש"ח לפרוייקט הזה מצידו, רוביק אמר שהוא מוכן לשים עוד 50 מיליון מכספי העירייה וכעת מנסים לגייס מהממשלה ומגורמים נוספים עוד 100 מיליון כדי להתחיל במיזם בעתיד..

זה לא יקרה היום ובטח שלא מחר.. רק אחרי שיטפלו לגמרי בביוב בערוץ הנחל שמגיע מחברון יהיה אפשר להתחיל לדבר ברצינות על הזרמת מים לערוץ הנחל ושיט סירות.. וכמובן שגם תהליך הזרמת המים זהו תהליך ארוך שאני מניח שיעשה בהדרגה ובעדינות, אבל אני חושב שבטווח הרחוק כשיסתיים הפרוייקט, דבר כזה באמצע העיר יעשה לה דברים טובים ביותר.

זהירות בשימוש במי ביוב מטופלים

שימוש לצרכי נופש במי ביוב מופלים (בפירוש לא מטוהרים - כי אין מוצר כזה) מהווה אתגר לא פשוט.
הטיפול חייב להיות טיפול יסודי, מעבר למה שקיים היום. אינני משוכנע (לגבי חלקם אני משוכנע שלא) שהטיפול לו זוכים המים הזורמים כיום הנחל באר שבע ו/או אלו המופקים כיום במפעלי הטיפול מתאים למטרה זו. חייבים להעמיק את הטיפול ולהביאו לרמה של מי שתיה. המים באגם חייבים להיות תחת סירקולציה ו/או ערבול תמידי; מי הנגר העל קרקעי בחורף, מגיעים בספיקות גבוהות ומכיל כמויות סחף - יש ליצור מתקני כניסה מבוקרת ומתקני בלימת הסחף מכניסתו למאגר; קיימת בעיית חילחול המים, שלא לדבר על האידוי הרב; חייבים להתחשב בהמשך הזרימות השטפוניות והאחרות בנחל ובצרכנים המצויים במורדו..

poland1

New member
אני יודע שרמת הטיהור היא ברמה שלישונית

שמספיקה לפי דברי העירייה להשקיית העיר בכלל והפארק בפרט, מילוי מזרקות ואגמים וכו', צריך לדעתך רמה גבוהה יותר?

טיפול לרמה שלישונית

יתכן ומספיק להשקיית הפארק - לא בטוח שהוא מספיק לאגם בו המים עומדים.

durdur1

New member
מדובר בתוכנית הזויה

אנחנו לצערנו מדינה שחונה שיש לה מחסור עצום במים ופה מדובר בתכנית שאמורה לבזבז מליוני קוב בשנה של מים מטוהרים שיכולים לשמש לחקלאות גינון וכו'.
ראש העיר בטח חושב שאנחנו מטומטמים שנבלע כל מה שהוא והיחצנים שלו ימכרו לנו....כל השוואה לסן אנטוניו כמו שעושה ראש העיר היא שקרית. סן אנטוניו שבטקסס היא עיר גשומה (כ-800 מ"מ) לאורך כל השנה ואין בה תקופת יובש של 7-8 חודשים כמו בארץ. מה גם שהנחל בסן אנטוניו הוא בסך הכל ברוחב של 10-20 מטר לעומת רוחב של כ-100 מטר של הואדי של נחל ב"ש - מה שמצריך גם ספיקה פי עשר.
בשביל למלא את נחל ב"ש פעם אחת בקטע שעובר בתחומי העיר ב"ש, דרושה חצי מהכמות השנתית של המים שמטוהרים במכון טיהור של ב"ש. ואני כבר לא מדבר על חלחול ואידוי וכו'. חוץ מזה שאם קורה שטפון פתאומי כמו שכבר קרה לא מעט פעמים בעבר של ב"ש, והנחל כבר מלא במים, זה יגרום להצפה של חלקים נרחבים בבאר שבע.

אני כבר לא מדבר על המאות הרבות של מליונים שתעלה התכנית ההזויה הזאת. אבל זה לא חדש לראש העיר הזה שמבזבז את כספי הציבור על מסע תעמולה מתמשך שנמשך לאורך כל הקנדציה שלו. עשרות רבות של מליונים (ואולי אפילו מאות) מכספי הציבור שנזרקים סתם כך באויר ללא שום תכלית ולמען האדרת שמו של ראש העיר בלבד. כל הבזבוזים הללו פוגעים בשרותים שהעירייה נותנת לנו, מכבידים עלינו את נטל המיסים וגורמים להעמקת הגרעון התקציבי של העיר. אבל מה כל זה חשוב? העיקר זה מסע הבחירות של ראש העיר שנמשך לכל אורך הקנדציה.

poland1

New member
העיר באר שבע בראש ובראשונה הייתה שותפה

למיזם מכון הטיהור ושילמה לא מעט מכספה, מן הראוי שהיא תהנה ממנו בטווח הרחוק..
בעיית המים שאתה מדבר עליה בישראל כבר לא תהיה קיימת תוך שנה-שנתיים עם כל מפעלי ההתפלה שיפתחו.. לא תהיה בעיית מים בישראל וזה לא משנה כמה גשם ירד..

לגבי השטפונות, האידוי וכו', לא סתם יש אדריכלים ומומחים שיצטרכו לתת את הדין, ולכן ציינתי שגם התכנון יקח זמן רב ובטח שהקמת המיזם..
כפי שכתבתי האומדנים לביצוע הפרוייקט הזה הם כ-200 מיליון ש"ח

בסן אנטוניו לידיעתך משנת 1969 עובדים על הנחל הזה ורק בשנים אלה התוכנית הגיעה לסיומה והחזון הפך למציאות.
אז כרגיל הספקנים יגידו שזה לא אפשרי, אבל אני אומר לך שעם תוכנית עבודה נכונה, תכנון נכון ותקציב יהיה אפשר להגיע לתוצאה הזו בטווח הרחוק מאוד.. פעם זה היה בגדר סתם חלום, היום ראש העיר רוצה להפוך את זה למציאות ולא סתם הוא הביא מומחים מסן אנטוניו.

luckydude

Active member
סאן אנטוניו...

ה River Walk המפורסם בסאן אנטוניו אינו דבר חדש. הוא נבנה במשך שנים כשההתחלה היתה לפני כ70 שנה עם תוספות במשך השנים. מה שייצרו שם זו באמת אטרקציה תיירותית ברמה לאומית אם לא עולמית - קומה אחת מתחת לפני הרחוב בעיר. ההבדל הגדול הוא שכמו שצויין מעל, סאן אנטוניו זה אזור מאוד גשום (במונחי ארצנו), גשום פי כמה מבאר-שבע ולכן יש הרבה יותר מים זמינים שם.

בנוסף, זה לא בדיוק מדוייק לומר ש"לא תהיה בעיית מים בישראל". תודות להתפלה אכן יהיה מספיק מים לצריכה הבייתית והתעשייתית אבל רוב צריכת המים במדינה היא לחקלאות ובגדול בחקלאות לא משתמשים במים מותפלים (יקר מדי).

poland1

New member
אם רוצים אין זו הגדה.. עיריית באר שבע נתנה

כסף נכבד לפרוייקט מכון טיהור השפכים והיא גם עוד משלמת על צריכת המים משם.. מן הראוי שבעתיד היא תקצור ממנו את הפירות.. ואם פרוייקט כזה אפשרי הרי הוא מבורך., גם אם זה יקח 40 שנה.

poland1

New member
ואגב, עצם זה שהביאו לבאר שבע את המומחים

שהיו אחראים על הפרוייקט המדהים הזה בסן אנטוניו לבדיקת היתכנות, זו הצהרת כוונות.. ואם הם אחרי בדיקה מקיפה החליטו שזה בהחלט אפשרי ואפילו נתנו אומדן ביצוע של 200 מיליון ש"ח זה אומר שהכל אפשרי :)

darkshadow1

New member
גודל האוכלוסיה הוא הנתון החשוב כאן.

בסן אנטוניו לבדה יש כ-1.3 מיליון תושבים ובמטרופולין שהיא המרכז שלו יש כמעט 2.2 מיליון תושבים. כלומר יש שם תקציבים שבאר שבע לא יכולה בכלל לחלום עליהם והצדקה להקמת פרוייקטים בקנה מידה גדול (פשוט כי יש הרבה יותר אנשים שיהנו מהם).

poland1

New member
ולבאר שבע רוצים לגייס הרבה אנשים ותאכלס

הנגב הוא אזור העתיד של ישראל עם שלל השטח שלו (זה מה שאני חושב)

עם חשיבה נכונה, חלומות מרחיקי לכת אנחנו נגיע רחוק.. אנחנו צריכים רעיונות משוגעים, אין מה לעשות..
200 מיליון ש"ח להזרמת מים בנחל זה לא סכום גדול כל כך בקנה מידה של באר שבע (פארק נחל באר שבע ללא הזרמת מים לנחל עולה כ400 מיליון שקל ואת התקציב הזה כבר השיגו).. אני חושב שפרוייקט כזה יעשה רק טוב.. יזמים יקנו את השטח מסביבו, ערך הקרקע יעלה, יכולים להיות בעתיד בתי מלונות ואטרקציות ייחודיות שרק יכניסו כסף.. אפשר מהר מאוד להחזיר את ההוצאה כי מהדברים האלה מניעים את גלגלי הכלכלה.. חייבים תיירות, לבאר שבע יש סיפור מרתק ויוצא דופן שפשוט לא ידעו לספר עד היום... אם זה אברהם אבינו, אם זה השלום הראשון שנעשה כאן בבאר שבע (הברית בין אברהם לאבימלך), היסטוריה של 6,000 שנה (בין הערים היחידות עם היסטוריה כזאת), העיר העות'מאנית היחידה בארץ שהתורכים תיכננו מראש (העיר העתיקה) וכו' וכו'..

אם בעולם הצליחו לגרור מאות אלפי תיירים לראות פסל של ילד משתין או דברים כאלה ואחרים.. עיר עם סיפור כמו באר שבע יכולה לעשות הרבה רעש אם ידעו לשווק אותה ולספר את הסיפור נכון..

נראה שההנהגה הנוכחית של העיר יודעת לעשות זאת והיא משקיעה לא מעט בתיירות.

amit1270

New member
התפלת מים צורכת אנרגיה רבה

אסור לחשוב שבזכות ההתפלה נזכה לכמות מים בלתי מוגבלת. להתפלה יש מחיר, וחסכון במים יהיה מחויב המציאות גם כשישלימו את מכוני ההתפלה.

poland1

New member
ברור שעדיין תצטרך להיות מודעות לחיסכון במים,

אבל מתקני ההתפלה בכלל לא קשורים לפרוייקט, בגלל שבבאר שבע ישתמשו במים שבמילא לא מיועדים לשתיה ממכון טיהור השפכים של העיר שהיא הייתה שותפה מלאה בהקמתו..

אני בטוח שיש סיכוי שהמומחים גם ימליצו לאגור את מי השטפונות הרבים שעוברים בערוץ הנחל בימי החורף הגשומים, כדי למלא את הנחל וכו' וכו' יהיו פתרונות..

ישנם אדריכלים וממומחים וישנם אדריכלים ומומחים

מבלי להתייחס לאיש מן המתכננים, שאיני יודע מיהם - אם וכאשר יצטרכו לתת את הדין על מעשיהם, אז יהיה מאוחר מדי.
אני מקווה שצוות המתכננים מודע לקשיים ולמגבלות ויפעל בהתאם.
באשר לבעיית המים - מים רבים יזרמו כמי ביוב ותמלחת בירדן ( הדרומי כמובן) עד שנגיע למנוחה ולנחלה בנושא המים.
המים הוא מצרך אזורי ואין לנו בלעדיות עליהם. האוכלוסיה גדלה רמת החיים עולה ואיתם גם צריכת המים.

מומחים זרים, אינם בהכרח ערובה לתכנון נכון. אחד מהכשלונות הנפוצים בפיתוח - הוא ההעתקה מפרויקט אחד אל משנהו. חשוב מאד ללמוד ולהוסיף ידע - אבל הישום חייב להיות מותאם לתנאים המקומיים בו מצוי הפרויקט. אינני משוכנע שסן-אנטוניו דומה במשהו לבאר שבע.

בכל מקרה נחוצה זהירות רבה ואין לי להוסיף יותר מאשר ברכת הצלחה.

poland1

New member
אני מקווה שיקחו את הפרוייקט בכובד ראש..

בתאכלס זה פרוייקט כבד שצריך לקחת בזהירות ולכן זה גם תהליך ארוך...

למעלה