ראיון מעניין מאד עם שחר צוברי

הוא עירער אבל העירעור עד כמה שידוע לי

לא היה על חסימות שכאורה צוברי ביצע עליו. אלא אם כן אתה יודע משהו אחר.

כשאני אומר אנגלית רצוצה, המטרה לא לפוגע בו, אלא להצביע שאוצר המילים הדל שלו באופן יחסי למי ששולט בשפה בצורה טובה יותר, לא היה בהכרח בוחר להשתמש בביטוי הזה.

בכל מקרה אין שום עדות אמיתית בראיון של צוברי שהוא מעיד על מעשה מעשה בלתי ספורטיבי, הפירושים של דבריו יכולים להיות גם מטאפורים לגמרי.

BentzWatchJudo

New member
הערעור היה על התנהגות בלתי ספורטיבית של צוברי

עד כמה שידוע לי.

אין בעיה אם שחר ניסה לעכב את נמרוד כל עוד אין עבירה על חוקי השייט או התחרות. זה חלק מובנה בתחרות.

הערעור לא היה על פעולה אישית של צוברי

אלא על פעילות שני השייטים הישראלים האחרים, מהמועדון האילתי החברים של צוברי.
אלה שני דברים שונים.

בכל מקרה, אני חושב שההתעסקות היום לאחר שחתום וגמור צוברי הוא הנציג הרשמי של ישראל לאולימפיאדה מיותרת.
רבים התרגלו לחשוב שמשיח עומד להיות שם, כולל אנוכי, אבל חלאס נגמר. צריך לגלות בגרות.

צוברי הוא הנציג של ישראל וצריך לאחל לו שיעלה ויצליח.

כפי שהראתי בקישור אחר עמיר ענבר הודה שהמאבקים הקשים בינו לגל פרידמן היו זהים וחריפים באותה מידה, בגלל התנאים.
מה שצריך ללמוד להבא הוא לדעתי שהתחרות צריכה בין גולשי עתיד צריכה להסתיים הרבה יותר מוקדם, 7-8 חודשים בטרם האולימפיאדה ולא כשני ישראלים שותים זה לזה את המיץ.

BentzWatchJudo

New member
אין טעם להכריז בכל תגובה מחדש שהדיון מיותר.

זה בסה"כ דיון בפורום קטן בתפוז.
נתקלתי בסרטון וחשבתי שהוא יעניין חלק מהקוראים כאן. פרג הגיב כמו שהגיב ולכן זה עורר קצת דיון.
לא צריך להתרגש.

צריך לההזכיר וגם להודות שבתחרות הזו

למי ששכח, שצוברי השאיר למשיח רק אבק, כמעט בכל שיוט הוא השאיר אותו הרבה הרבה מאחור ולא היה צריך בכלל לחשוב על חסימה.

OK, תן קישור בבקשה שבו נכתב שמשיח הגיש

עירעור על מעשה לא ספורטיבי במים אישית של משיח בתחרות הזו.
אתה טענת את זה, אבל משום מה לא הבאת עדות לכך.

עדי פרג

New member
מצטער-לא השתכנעתי-להפך!

מה שאתה בעצם אומר שחוקי השייט הם כאלו שיוצרים מצבים שבהם עדיף להפריע למתחרה מאשר להשיג הישג ספורטיבי.
אם זה המצב יש רק שתי אפשרויות:
1. להפוך את השייט לאיזה ספורט מקצועני או ספורט אקסטרים, שבו הערך הספורטיבי של התחרות הוא בדרגה שניה אחרי הערך הכספי/האינטרס המציצני.
2. לשנות את חוקי השייט באופו שבו למתחרים יהיה עדיף להתרכז בהישג שלהם מאשר להפריע ליריב.

בסופו של דבר, אם ספורטאי מתראיין ומודה שעסק בהפרעה ליריב ולא בנסיון להגיע בעצמו לתוצאה טובה - משהו כאן עקום מהיסוד.

apy ape

New member
זה לא המצב בתחרות שייט רגילה

בתחרות שייט רגילה עם גולשים איכותיים, צוברי היה צריך לחשוב גם על עצמו ועל המקום הראשון שלו, וכך לא היה לו זמן לבזבז על נמרוד משיח. תחרות שלמה היא אף פעם לא ראש בראש, מקסימום שיוט אחד.
בגלל השיטה המעוותת הזאת האיגוד יצר מצב שצוברי גם יכול לשמור על משיח וגם לא לחשוש למקום הראשון שלו בתחרות התת-רמה הזאת שלא מדמה כלום. בכל תחרות נורמאלית עם מתחרים אמיתיים משיח יצא כשידו על העליונה. אני לא מצליח להשתחרר מהתחושה שאיבדנו מדליסט אולימפי בגלל סכלות של יהודה מעיין

doron62

New member
לא ברור לי מאפה התחושה הזאת

משיח היה רחוק מהפודיום לאורך כל התחרות.התחושה שלי (וגם שחר אמר זאת) נמרוד בא לתחרות שאנן ולא ממש מפוקס.הוא הגיע כאילו העסק כבר גמור והוא באולימפיאדה ורק צריך לסמן וי על התחרות.יש פה מספיק אנשיפ שעסקו בספורט בעצמם (לא אני) שיגידו לך שזה המתכון הכי בטוח לכשלון.אני כמעט בטוח שאם נמרוד היה נגיע נחוש עם סכין בן השינים לתחרות הוא היה מצליח במשימה.אף אחד לא לקח לו משהו שהיה שלו.

BentzWatchJudo

New member
ותוסיף את הנתק בין משיח ופרידמן

נמרוד לא הגיע בשיאו לתחרות וזאת בלשון המעטה.
אני מנחש שזאת אחת הסיבות העקריות שאין יותר רעש סביב עניין החסימות לכאורה.
נמרוד וסביבתו כנראה מבינים שאין להם קייס במצב בו נמרוד הגיע לתחרות.

כל מה שכתבתי בתגובה הזאת זה תחושה שלי בלבד. נא לא לבקש קישורים והוכחות

BentzWatchJudo

New member
ההישג הספורטבי הנדרש הוא:....

להיות בסוף התחרות עם פחות נקודות שליליות מהיריבים.
כל דרך שלא עוברת על החוקים כשרה.

doron62

New member
הוא היה צריך לעשות את שנהם

גם לגמור ראשון וגם למנוע ממשיח פודיום.וזה דרך אגב מה שהיה קשה........כי כשאתה רץ קדימה קשה לך להתעסק עם משהוא אחר ולכן אולי היה השמוש בחברים.

עדי ככה בנוי הענף הזה יש בו הרב טקטיקות שגם אני לא מכיר .

אני יכול להבין את תפיסתך לגבי הספורטיביות -האומרת שספורטאי צריך להתעסק רק ביכולת שלו ..........אבל יש ענפים שמובנים אחרת.

יש כאן מומחים יותר גדולים ממני לשייו -למשל מילת שלום שיכול להסביר לך את העניין.

בכל מקרה יש כללים ברורים למה מותר ומה אזור.

guinnart

New member
גם במשחקי לוח לגיל 4 חלק מהמשחק הוא להפריע

ליריב להשיג את מטרתו.
תנסו לשחק פעם "פיל וחתול בהרפתקה במסלול" עם ילד אמביציוזי וחכם...
נראה לי סביר שיש בספורט ברמה גבוהה גם תהליכי חשיבה וטקטיקה שמטרתם למנוע מהיריב לנצח אותך.

apy ape

New member
אסכם את הדיון מצידי כך

אני חושב שיש הרבה היתממות מצדכם בדיון הזה. צוברי הביא איתו צי שלם ששייט במטרה אחת - להשאיר את נמרוד מאחורה ולגרום לכך שהוא ינצח בתחרות. זה לא דומה למה שמשיח עשה בזמנו, וזה טקטיקה שאולי עזרה לו הפעם, אבל לא תביא אותו רחוק בלונדון.

אני מניח שזה היה מפריע לי הרבה פחות אם הייתי חושב כמוכם שצוברי מתאים יותר ללונדון ויכול להצליח שם. לדעתי הוא לא יצליח. ונמרוד היה מועמד מוביל למדליה. וזה מאוד מצער אותי. אבל נחיה ונראה... הדיון הזה כבר התיש אותי

למעלה