סיפורים ותמונות

סוגרת שנתיים עם הטבעת.

אז מה היה לנו?
סגורה על 7
ירידה של 27-30 קילו.
כמעט ולא מקיאה.
אוכלת מעט מעט מאד.
נראית מעולה! מקבלת המון מחמאות.
ומאושרת מהתהליך.

תודה לפורום המקסים
שאני לא מפסיקה לקרוא וללמוד ממנו.
ובמיוחד לך אופירה
תודה על העזרה הטלפונית בכל עת.

אוףףףףף

בעוד שבועיים חוגגת בר מצווה לבני.
ואני ממשיכה לבלוס במבה, שוקולד, כאילו אין מחר.....
אפילו הטבעת לא מצליחה לעצור אותי מהזלילות שלי,
לסגור עוד את הטבעת בלתי אפשרי (ניסיתי)
כי ישר מתחיל לי צרבות וריפלוקסים נוראיים
בסגירה הנוכחית נכנס מעט מאד אוכל, אבל הממתקים......
לא מצליחה לעצור את עצמי.
למישהו יש פיתרון??
המזל היחיד שלפחות אני לא עולה כי כמות האכילה היא מינימלית.....
אבל כל כך רוצה לרדת עוד קצת ולא מצליחה.
מה עושים??

DBZI

New member
קורא בפורום ולומד שיש התלבטות רבה

אני קורא את הפורום ולא כותב...
מהקריאה אני מבין שקיימת התלבטות רבה להחלטה איזה ניתוח לעבור.
אני לא התלבטתי...
בגיל 59 במשקל 144 ק"ג ואחרי מאבקי משקל אדירים ואין ספור דיאטות ואחרי שעודף המשקל התחיל לפגוע בבריאות,
(לחץ דם, סוכר, שומנים בדם וכולסטרול, הופעת מחלת כלי דם, בעיות נשימה וצינתור עם שני סטנטים)
היה ברור לי שאני מחפש ניתוח בלתי הפיך שיוריד את משקלי לתמיד !!!

אני בחרתי בניתוח שרוול ללא היסוס.

היום חמישה חודשים אחרי הניתוח ברור לי שזו המתנה הכי יפה וטובה שהענקתי לעצמי !!!

נותחתי ב- 12/6 ואני שוקל נכון לעכשיו 96 ק"ג (188 ס"מ) "חתיך משגע"... ועוד היד נטויה (היעד 88-90 ק"ג).
כל התופעות הבריאותיות נעלמו ואינן. אני רץ כל יום 5 ק"מ ללא בעיה בכלל
והרופא לא מרוצה כי לחץ הדם שלי נמוך מדיי (106-66),
סוכר? כולסטרול? שומנים בדם? בצקות ברגלים? נחירות? כל אלה נחלת העבר הרחוק, שכחתי מזה.

היום אני אוכל ה כ ל רק מעט מאד, מרגיש מצויין ולא מבין למה לא עשיתי זאת לפני עשר שנים, אידיוט שכמוני !!

אשמח מאד לענות על שאלות ולעזור לחברי הפורום.

קפצתי לביקור

אני לא נמצאת פה יותר מדי לאחרונה- בעיקר בגלל חיי יום-יום מאד עמוסים, אך קופצת פה ושם לקרוא ולהתעדכן.
תכננתי לכתוב הודעה ארוכה לכבוד יום הולדת שנתיים לטבעת שחגגתי לפני כמה חודשים, אך לא עלה בידי.

עכשיו אני פה כדי לשתף בקצרה

אז למי שלא מכיר אותי-
שמי יהודית, עשיתי טבעת אצל ד"ר אבינוח ב-28 ביולי, 2010
שקלתי כ-153 ק"ג בשקילה של הועדה.
לקח לי כמה וכמה חודשים עד שהלכתי לסגור את הטבעת בפעם הראשונה. לא כי היתה לי הגבלה, אלא כי חששתי ולא מצאתי כוחות נפש להמשיך את התהליך שהתחלתי בניתוח.
בסגירה השניה נשקלתי אצל ד"ר אן וגיליתי שאני עומדת על 159.4 ק"ג- למיטב ידיעתי זה היה שיא משקלי.
לבסוף סגרתי וסגרתי שוב ושוב - עד לסגירה של 7.5
לפני מעט חודשים פתחתי רבע כיוון שהטבעת כמעט ננעלה לי וכיום אני עומדת על סגירה של 7.25

ירדתי עד היום קרוב ל-50 ק"ג (ממש עוד קילו-שניים ואני סוגרת 50)

ההתמודדות שלי עם הטבעת לא קלה.
הראש שלי עדיין מסרב לקבל את ההגבלה למרות שהתרגלתי לצורת אכילה שונה.
אני לא מקיאה על בסיס קבוע, אך זה כן קורה לי מדי פעם.
מודעת לטעויות ועובדת לשנות. גם ברמה הפסיכולוגית וגם ברמה המעשית.

התמונה הישנה יותר לא מראה אותי במשקל השיא, אך הייתי לא מאד רחוקה משם. (פשוט לא מצאתי תמונות מאותה תקופה
)
היא צולמה בארה"ב כמה שעות לפני תפנית מאד גדולה שהיתה לי בחיים. (ההבנה הפתאומית שיש אופציה כזו הנקראת "גירושין")
התמונה החדשה צולמה ממש לפני שבועיים בארה"ב, גרושה כבר שנה, קלה יותר בכל מיני מובנים ו.. כמעט שמחה

רוצה להודות לכם על התמיכה והעזרה ולאחל לכולנו המשך ירידה פורה וחיים מאושרים

שמחה לשתף

אתמול חגגנו בר מצווה לבני.
האירוע היה יפה, האולם חגיגי, האוכל טוב,
חתן הבר מצווה חמוד ויפה, אחיו מקסימים.
אבל שיא השיאים, מלכת החגיגה, הייתי אני!!!!
כן, כן, תרשו לי להשוויץ,
אתם ממילא לא מכירים אותי

לבשתי שמלה ארוכה וצרה הייתי פצצה!!
אנשים היו בהלם.
במיוחד אלו שלא ראו אותי בשנה האחרונה,
הילכתי כמרחפת בין השולחנות, וראיתי בזוית העין אנשים פשוט מסובבים
את הראש אחרי.
כמובן לא טעמתי ביס כל האירוע.
מה אומר לכם,
הטבעת הזו שווה כל רגע,
תמיד חשבתי כך,
אבל אחרי אירוע מרגישים כך כפל כפליים.
זה כיף גדול להיות רזה תמיד.
אבל באירוע מרגישים את זה יותר.

טוב. נראה לי שחפרתי לכם,
אבל רציתי לשתף

nony4

New member
התגעגעתי אז באתי..

מה שלומכם חברים יקרים
אני בסדר גמור, נרשמתי שוב למכון לפני כשלושה שבועות ואני מתמידה 4 פעמים בשבוע..
מרגישה מצוין אחרי ניתוח בטן וזרועות.. החיים חזרו למסלולם כמעט ב - 100%
חוץ מזה שקר מאוד.. והרבה שכבות לא ממש עוזרות.. הכל חיובי

שיהיה המשך סוף שבוע מקסים לכולנו..

nony4

New member
אופירה ביקשה שאעלה תמונה..

מנסה לצרף תמונה מלפני הניתוח במשקל 155.5 ק"ג

DBZI

New member
פוסט מרגש שנכתב בפורום אחר אך ראוי שייקרא

הפוסט הזה נכתב בפורום משורוולים... ראיתי חובה לעצמי להביא אותו לכאן בגלל שהוא ריגש אותי, בגלל שהוא כל כך נכון... וגם בגלל שאני מכיר את האיש ובגללו הפכתי גם אני למשורוול...
הפוסט הזה ראוי להיקרא ע"י כל מי שיש לו משקל עודף מופרז וכל מי ששוקל פעילות ניתוחית...

היום עברה שנה מאז הניתוח. בזמנו קראתי לא מעט הודעות שרוולדת בפורום ואני זוכר איך נורא רציתי להיות גם כבר שנה אחרי והנה אני פה.

אני לא הולך לכתוב על הדברים שכולם כותבים עליהם - כן, ירדתי המון במשקל. כן, ירדתי במידות מ 5XL שהיה צמוד ל-M רפוי. כן, אומרים לי שאני נראה טוב ויש מחמאות וכו' וכו'. מי שרוצה - יש בחתימה שלי תמונות של לפני ואחרי.

בואו נדבר על דברים אחרים. בואו נדבר על מישהו שבדיוק הגיע יום הולדתו ה-34, אך סביר להניח שהוא לא יגיע אל יום הולדתו ה-40. מישהו שרמת הכולסטרול הכללית בדמו היא באיזור ה-400, הטריגלצרידים שלו באיזור ה-300. יש לו עודף סוכר בדם - 120: מצב טרום סוכרתי. יש לו בעיה של תפקודי כבד. הוא סובל מכאבי מפרקים וגב. הוא נוחר מאד בלילה ולפעמים מתעורר מזה. הוא לא ישן טוב ולא בגלל דאגות כלכליות אלא בגלל שגם 8 ו-10 שעות שינה לא מספיקות כי הנחירות מתישות אותו. הוא גם מעשן בנוסף לכל.

האיש הזה הוא אדם מאושר ושלם עם עצמו. אין לו בעיה אם איך שהוא נראה והמעטים שמעזים להעיר לו - הוא כבר שם אותם במקום. השומן הפך להיות חלק מה-Trademark שלו וטוב לו עם זה. אבל למרות שהוא אדם מאושר, יש לו משפחה גדולה, אשה אוהבת וגם עבודה טובה - אבל הוא יודע שמצבו הבריאותי לא טוב בכלל. וזה מאד מפריע לו.

כשהוא מדבר על זה עם חברים או קרובי משפחה, אומרים לו 'הכל בראש' או 'אתה צריך כוח רצון'. אבל לאיש יש כוח רצון, כוח רצון מאד חזק. הוא פילס את דרכו בתחום מקצועי קשוח מאד. הוא עושה פרויקטים פרטיים, מייעץ לחברות, מזיז את כל העולם כשהוא רוצה משהו. אין דבר שהוא בלתי אפשרי עבור האיש - חוץ מהמצב הבריאותי שלו. אבל כולם אומרים לו 'תעשה דיאטה'. והוא עושה, אבל נכשל שוב ושוב. אז בשנים האחרונות הוא כלל לא מנסה, כי טעם הכשלון החמוץ מונע ממנו לנסות.

יום אחד האיש הולך ליעוץ רפואי אמיתי, ועושה בירורים באינטרנט ומבין שלא רק שהוא בסכנת חיים אמיתית ומוחשית - אלא שכל ההסתכלות על הבעיה היא הסתכלות לא נכונה. בעיית ההשמנה, שמסכנת את חייו, היא לא בעיה אסתטית, זה לא שהוא צריך להוריד את הכרס הקטנטנה של גיל 35, או לעשות קצת שרירים בידיים כדי להראות טוב. זו בעיה רפואית לכל דבר. ובעיות רפואיות לא פותרים לבד, עם דיאטה, או עם קבוצת תמיכה או עם כל מיני ידעונים ומכשפים. בעבר גם נטען שחולי אפילפסיה, אין אונות ואפילו סרטן צריכים לפתור את הבעיות שלהם לבד ו'שהכל בראש', אבל זה לא ככה. יש לו עודף משקל של יותר משישים קילו וזו בעיה רפואית. כל הרופאים שאיתם הוא נועץ ממליצים על ניתוח שרוול. בהתחלה זה נשמע דרסטי מדי, אבל הוא מבין שאם זו בעיה רפואית, כדאי לו מאד להקשיב למה שהרופאים אומרים לו.

בוא נקפוץ קדימה. האדם הזה חגג לפני שלושה חודשים את יום הולדתו ה-35 והיום עברה שנה בדיוק מהניתוח שלו. הכולסטרול שלו נורמלי (180 ובמגמת ירידה), הטריגליצרידים שלו במצב מצוין (60). הסוכר שלו ברמה של 88. תפקודי הכבד מצוינים (AST ו-ALT ברמה הנורמה - 22). הוא כבר לא נוחר. הוא ישן 7 שעות בלילה ומתעורר ביקיצה טבעית. הוא יודע שיש לו סיכוי לחיות ולרקוד בחתונות של הילדים ואולי גם של חלק מהנכדים. הוא כבר לא מעשן יותר משנה.

האיש הזה הוא כמובן אני.

זה הלקח המרכזי שחשוב לי להעביר - הרבה עושים את הניתוח הזה מסיבות אסתטיות. גם התוצאות, מטבע הדברים, מאד מרגשות ונעימות ואנו מתגאים ומתנאים (בצדק) בתמונות של לפני ואחרי. אבל הניתוח הזה הוא לא ניתוח אסתטי, הוא ניתוח מציל חיים.

על אנשים צעירים יותר, הניתוח נותן אימפקט דרמטי מאד בכל תחומי החיים. הדבר שונה כאשר מדובר באנשים מבוגרים יותר עם משפחה. התהליך אצלנו הוא מורכב יותר בכל המובנים ובמיוחד במובן הנפשי. השנה האחרונה וגם תקופת ההכנה הארוכה שלפניה היתה Annus mirabilis אמיתית. סוג של רכבת הרים רגשית (וגם גופנית) מטורפת.

אני יכול לנחם את מי שנמצא בהתחלת או אמצע התהליך - זה עובר. הרגשות מתייצבים, בסוף אתה מתאפס על עצמך וחוזר להיות מי שהיית. מינוס כמה קילוגרמים ופלוס כמה הרגלים בריאים.

אני יכול לברבר פה עוד על הדרך שעברתי - על השינוי בהרגלי התזונה, על הספורט שהפך להיות חלק קבוע מאד בחיי. על החצי מרתון הראשון שאני עומד לעשות בעוד פחות מחודש - חלק מהחלטות השנה החדשה שלי. על השחייה שלמדתי ועכשיו אני מסוגל לשחות למעלה משעה רצוף בבריכה - ועל ההכנות לטריאתלון. אני יכול לדבר על כל המלתחות שהחלפתי. על מבנה הגוף שלי שהשתנה והפך למבנה גוף של אצן. אבל לא אלאה אתכם.

מה שחשוב הוא שהניתוח הוא ניתוח רפואי ומציל חיים. המוח שלנו, שמשולב גם בגוף שלנו, לא שונה ממחשב משוכלל שעובד כבר כמה שנים רצוף. גם המתכנתים הטובים ביותר שינסו להאיץ את המחשב לא יהיו יותר טובים מריסט אחד פשוט. הריסט הזה הוא הניתוח שלראשונה איפשר לי ניתוק פיזי ונפשי מההתמכרות לאוכל. הריסט הזה בעצם מונע, גם היום כשאפשר יותר, את הבליסה והזלילה.

עכשיו מה שנותר הוא כמובן הפחד שמשותף לכל אחד לאבד את מה שהשגתי. אני כמובן מכיר את הסטטיסטיקות. אחרי שלוש שנים יש השמנה, אחרי שש שנים יש השמנה נוספת. אני מקווה שאני אצליח לנצח את הסטטיסטיקה. אני מקווה שהספורט ימשיך להיות חלק מחיי עד שאמות (בגיל 90 פלוס מוקף בילדי, נכדי וניני - כן?).

השרוול עדיין מגן עלי, אבל אני לא מגיע למצב שהוא צריך להגן עלי - זו תוצאה של הריסט שנעשה למוח ולגוף שלי.

אם אתם מתלבטים, חושבים או חוששים - ההמלצה שלי היא לעשות את זה - בגלל הבריאות.

אין מילים...

LATIN GIRL77

New member
שבת שלום בית יקר
לא יכולתי שלא לשתף אתכם

בעקבות השתתפות במרתון גי'לט תל אביב בעוד חודשיים , חיפשו משתתפים עם סיפור מרגש שקשור למרוץ, לפני עשרה חודשים מרתון גי'לט היה המרוץ הראשון שבו השתתפתי וגרם לשינוי משמעותי בחיי, מאז הגיעו עוד חמישה מרוצים ומתוכננים עוד שלושה

כתבתי כמה מילים ושלחתי, האמת שכבר לגמרי שכחתי מזה ולא סיפרתי לאף אחד , משתפת אתכם בעיקר כי אם עד כה לא שיתפתי כול אחד בניתוח ויכולתי בקלות להגיד בכתבה שהשינוי נובע מספורט ושינוי תזונתי - שגם זה לא יהיה שקר מוחלט אגב כי עשיתי שינוי של 180 מעלות בתזונה .(בעזרת חברה שלומדת שנה שלישית נטורופתיה )
אבל........ ואבל גדול! החלטתי שזה השלב שאני כן מספרת על הניתוח, שאני לא צריכה להתנצל, להיפך! שאני גאה בהישגים שלי, שלקחתי על עצמי פרוייקט והחלטתי שזאת לא עוד סתם דיאטה.

יש כמה סילופים בכתבה... לא ישבתי במקרר 24 שעות ואכלתי...חחחחח אבל כן אהבתי ועודני אוהבת לאכול, רק שלמדתי להנות מאוכל בכמויות מדודות.

עיקר החשיפה היה כדי להראות שהכול אפשרי והשמיים הם לא הגבול, ואם נגעתי באדם אחד וגרמתי לו לשינוי, אשריי.

סופ"ש מופלא לבית היקר שליווה ברגעים כאלו ואחרים, אתם תמיד בליבי

קוביd1

New member
חמישית נסיכה

עוד מעט תיהי נסיכה שלמה ולא חמישית ,סבבה על הירידה את בדרך הנכונה

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת מה איתך -

אני בכל אופן כרגע קיבלתי פס עוגת שמרים מחברה שלי, חילקתי ל-2, חתכתי לחתיכות, שמתי בקופסת פלסטיק, עטפתי במגבת, לקחתי שרשרת מתכת וכרכתי חזק חזק סביב המגבת, בצורת X, ונעלתי את חוליות השרשרת במנעול קטן. יש בבית 4 מנעולים קטנים לצורך העניין.
את המפתח אשים מחר בתיבת הדואר או בגינה או באיזה מקום ברחוב, העיקר שלא תהיה לי מוטיבציה לרדת ולקחת אותו. בערב שבת בדרך מהקניות הביתה, אקח איתי את המפתח הביתה, והקופסה תיפתח לכבוד שבת.
מותר לאכול ממתקים. אני בהחלט אוכלת - עם חשבון. אבל אני לא יכולה לסמוך על עצמי, אז אני דואגת שלא יהיה לי זמין.

אז אפשר לשאול מאיפה לך במבה ושוקולד? ולמה אין בבית ארון עם מנעול או שרשרת עם מנעול? ומה שלום השכנה והארונות שלה? והבעל? או איזה ילד גדול ואחראי?
וזה לא קשור לבר מצווה. וכי אחרי הבר מצווה אין לך בעיה שתאכלי במבה ושוקולד בלי חשבון? צריך להכניס את זה למסגרת בכל מקרה, לא משנה מתי.
עכשיו חורף. המון שתיה חמה ומרקים חמים.

תפסיקי להעניש את עצמך ותתחילי לפנק.
את יודעת איזה איכות זו אמהות לילד בן 13? את עומדת בפני חווייה מכוננת ומרוממת מאוד - בשנתיים הקרובות פתאום הילד יתחיל לתפוס גובה בקצב מחריד, להשתנות לך מול העיניים, ובלי שתרגישי (כי הוא ימשיך להתנהג כמו ילד) להפוך לגבר, שכולו שלך!
פתאום מישהו יגיד לך "אמא" בקול גברי ועבה, ואין מחמאה יותר גדולה מזו לאשה בשנות ה-30 של חייה. וגם בשנות ה-40. וגם בשנות ה-50.
אני מרגישה כמו בחורה מאוהבת כשבן ה-30 שלי קורא לי "אמא", אני בעננים כשאשתו מחייכת אלי וצוחקת איתי (ואתם מבינים כבר מה הולך להיות בעתיד...). וכשיש לי הזכות להנחות במשהו זעיר את הגבר המוצלח הזה בין המחמאות שאני מרעיפה עליו כל היום - אני ברקיע השביעי. אין דברים כאלה.
אז על מה בדיוק מגיע לי עונש? אני מלכה, אני נסיכה. ואת עוד יותר!

אופירA

New member
מנהל
מעולה, אשמח מאוד אם תצטרף לצוות שרוולי הפורום

הרווחת את החיים שלך במתנה!
בתוך פחות מחצי שנה ירדת מ-BMI41 ל-BMI27, ועם הקילוגרמים התנדפו גם הלחץ דם העודף, השומנים בדם, הבצקות, בעיות הנשימה והלב.
מהסיפור שלך אפשר להתבונן ולראות כמה בעיות מביאה השמנת היתר!
וכמה טוב בלעדיה
.

הרופא לא מרוצה? תשתה קצת יותר מים ותרצה אותו... תספור את כמות המים שאתה שותה (לא כולל כוסות נס קפה או קפה שחור), ותוודא שאתה לא שותה פחות מ-2 ליטר מים ביום. בגודל שלך זה מאוד חיוני. אפילו יותר מ-2 ליטר. וזה בלי להביא בחשבון את תוספת השתייה בעקבות הפעילות הגופנית האירובית!
שתיה מרובה של מים עוזרת לחילוף החומרים ולירידה במשקל. לא יותר מידי - אין לנו מטרה לפגוע בתפקוד הכליות, אבל לא פחות מידי.

חשוב מאוד שתעשה היום כל שביכולתך כדי ללמוד הרגלי תזונה נכונים, אפילו שאתה לא זקוק להם כרגע. צורת אכילה נכונה, מה נכון ובריא לאכול, מתי ובאיזה קצב. כל הדברים הללו חשובים מאוד כדי לשקם את חילוף החומרים ולשמור את התוצאות לעתיד לבוא. גם הפעילות הגופנית כמובן צריכה להפוך לסדירה ועקבית, וחייבת להיות מהנה כדי שאפשר יהיה להתמיד בה לאורך החיים.
אמנם אינך ילד, אבל בכל זאת יש לך עוד בערך 40 שנה לחיות, וזה לא מעט...

הניתוח אינו בלתי הפיך ואינו מוריד את המשקל לכל החיים. הלמידה שלך איך לשמור על הבריאות והתזונה - היא שתעזור לך לשמור את הירידה לכל החיים. יכולת האכילה תתרחב במשך השנים, אי אפשר לעשות סיכום סופי לאחר 5 חודשים. זה סיכום ביניים בלבד (שכמובן, מאוד משמח
).
בנוסף, צריך לראות מה יהיו במשך השנים ההשלכות של ירידה כל כך מהירה וקיצונית במשקל. בד"כ נעדיף שהירידה תהיה בקצב מתון יותר, כי קיצוניות לא טובה לשום כיוון. אבל מה לעשות שהגוף הגברי יורד במשקל בד"כ בקצב מהיר. בוודאי כשהשינוי ההתנהגותי שנעשה גדול מאוד.
העיקר לשמור מכאן והלאה על הבריאות כמכלול, ולהשיג איזון טוב לגוף-נפש בכל הפרמטרים. לא רק משקל.

בהצלחה רבה, ותמשיך לקרוא ולכתוב.

אופירA

New member
מנהל
יהודית! כמה יפה! בסוף זה קרה!

היה קשה, אמרנו סבלנות, ובסוף זה הלך לך - 50 קילו! אמאל'ה! וכמה יפה! כל פעם יותר ויותר. מה יהיה?

השינוי העצום אצלך מלמד שהדרך של "סבלנות וקחי את הזמן שלך" עובדת בשבילך! אז לכי עליה בנחת. את במקום מצוין!
הקאות מדי פעם זה תהליך של למידה, וגם שם את יכולה לתת את הזמן כמה שאת צריכה. הכל בסדר.

קוביd1

New member
מזל טוב לבר המצווה

כמה טוב לשמוע שהיית מלכת החגיגה, מסמר הערב
בנוסף לחתן הבר מצווה
הרבה בריאות
תשמרי על ההשגים.

קובי

קוביd1

New member
שמח לשמוע שהתגעגעת

באת לבקר ואני מקווה שהביקורים שלך יהיו יותר תכופים
עשית פלסטיקה ניתוח בטן וזרועות שיפוץ כללי בטח את נראית נהדר
הרבה בריאות ותיהני מהמראה החדש שלך

סופשבוע חמים ,מגיע לנו אחרי הקורררר הזה.

קובי

nony4

New member
אהבתי. מזדהה עם כל מילה שנכתבה!!

האמת שאי אפשר היה לכתוב את זה יותר טוב ממה שזה כבר כתוב
אין ספק שהניתוח מציל חיים!!

שיהיה בהצלחה לכל אחד ואחת מכם שמתבלטים או בתחילת הדרך.

קוביd1

New member
שבת שלום לך

שמח מאוד לשמוע על השינוי בחיים שלך שינוי של 180 מעלות
בהצלחה בהמשך

קובי

למעלה