פינת הדיון! פינת הדיון!

kisslali

New member
סמטוכה של שמות

בסיבוב הראשון הוספתי את שמו של בעלי לשלי מהבית, אחרי שהתאלמנתי פרצה מלחמת העולם ביני לבין משפחתו וחמאס רציתי למחוק את השם שלהם, בגלל הילדים השארתי.. בסיבוב הנוכחי היה לי ברור שלא אקח שום שם מלבד זה שנולדתי איתו, מסיבות ביורוקרטיות לא שזה להחליף את ההוא מהנישואים אבל מתישהו אחזור למקור וזהו.אז כן, כל עוד הילדים הקטנים לא להחליף, אח״כ לא משנה.ללי

kisslali

New member
כי כשהילדים גדלו הם הבינו את המניעים שלי

וכשהיו קטנים חששתי שירגישו אבודים ולא שייכים

ללי

אדמiנית

New member
חשיבות השם

כשבעלי הראשון ואני נישאנו, עברתנו את שם המשפחה שלו, בחרנו את שם משפחתנו החדש ביחד .
כשהתגרשנו, היו לי שלושה ילדים, היה לי חשוב לא להבדיל את עצמי מהם מבחינת שם המשפחה, מה גם שהשם הזה היה גם בחירה שלי.

כשנישאתי בשנית, הוספתי את שם המשפחה של בעלי השני לשם הראשון.

גם לי יש סיפור על שדה התעופה.
לפני מספר שנים, נסענו בעלי (הנוכחי) ואני לטיול בר/בת מצווה של הילדים שלנו (לא משותפים, שניים שלו ואחד שלי ).
עדיין לא היינו נשואים אז, ולכל אחד היה שם משפחה אחר.
בשדה התעופה, ניגשנו יחד לדלפק הצ'ק אין, וכשראו ששם המשפחה שלנו שונה, שאלו אם נוסעים ביחד, ואיך אנחנו קשורים אחד לשני.
לא היו בעיות, אבל עצם המעמד שבו את צריכה להתחיל להסביר מי קשור למי, איך ולמה - לא ממש חוויה נעימה.
כשהגענו ללונדון, כדי למנוע את השאלות/חקירות הקשורות למצב המשפחתי שלנו, התפצלנו לשני פקידי הגירה.

זה לא ממש נורא, אבל כשהשמות משותפים, זה הרבה יותר פשוט מבחינת בירוקרטיה.

נושא אפשרי נוסף לדיון: נישואין בפרק ב' - כן/לא?

mother cat

New member
מעניין עניין הלהתפצל אצל פקידי ההגירה

שקלתי לעשות את זה בנסיעה האחרונה בעיקר כי לי ולילדים שלי יש דרכונים בריטיים ולבעלי ולילדים הגדולים שלו אין - אבל לא סמכתי עליו שיעבור את ההגירה בלי להגיד איזה שטות שתסבך אותו אז כבר העברתי את כולם יחד. פקיד ההגירה דווקא לא הניד עפעף.
&nbsp
נושא הדיון - תפרטי קצת השאלה שאת מציעה...

אדמiנית

New member
נושא הדיון שהצעתי:

מה החשיבות, אם בכלל, להתחתן בפרק ב', האם להישאר 'ידועים בציבור' או להינשא.
אם כן, אז כדת משה וישראל? נישואין אזרחיים?
בעד, נגד, מה דעתכם?

poly1982

New member
ואגב: יופי של רעיון לפינה

נשמע כמו משהו שאשמח להשתתף בו. ענייני ונטול אמוציות

mother cat

New member

שמחה מאד לשמוע. ואשמח לעוד סיפורים ורעיונות כדי שאוכל להמשיך לתחזק את זה...

נדמה לי שכבר התייעצתי בנושא...

בפרק א הוספתי את שם המשפחה שלו, אבל בד"כ השתמשתי רק בשם המשפחה שלו.
כשהתגרשנו הילדים היו עוד קטנים, הוא רצה דוקא ש"אשחרר" את שם המשפחה שלו, אבל אני רציתי שלי ולילדי יהיה שם משפחה זהה, אז אמרתי שאשתמש בשני השמות עד שהקטנה תהיה בת 18.
אז זהו - הקטנה בת 18.
אין מצב שאקח את שם משפחתו של הפרק ב', כי אשתו לשעבר, שגרה כמה רחובות מאיתנו באותו הישוב, משתמשת בו, ולא נראה לי שנהיה שתינו "גברת X".
אז אני מתלבטת.
מצד אחד, מעולם לא אהבתי את שם המשפחה של הוריי, שהינו גלותי ואין לו היסטוריה ארוכה ומפוארת במשפחה ממילא
מצד שני, שם המשפחה של ה- X...
מצד שלישי, שם המשפחה של הזוגי (ואשתו לשעבר)
ומצד רביעי שם משפחה חדש, טרי, שאמנם אוהב אבל ייקח לי זמן להתרגל אליו...

ornme

New member
והאיש שלך, גם הוא יאמץ את השם החדש?

כי אם לא, הוא והאקסית שלו יהיו עם אותו שם ואת תהיי עם שם אחר.

זה מה שיהיה, אם יהיה

הילדים שלו עדיין בגיל ביה"ס, איו סיבה שישנה.
בעצם... את יודעת שאפילו לא חשבתי על זה עד שקראתי את מה שכתבת?
&nbsp

mother cat

New member
כתבתי אתמול תגובה והיא נעלמה

אני זוכרת שהתיעצת בנושא לפני כמה חודשים.
&nbsp
נשמע לי שבאמת יש יתרונות וחסרונות לכל אופציה. לא יודעת מה להגיד...
&nbsp
האקס עדיין רוצה שתוותרי על שם משפחתו? אני חושבת שאם לא כנראה הייתי נשארת ככה פשוט כברירת מחדל וכדי לא להחליט.

kisslali

New member
זוכרת שהדיברת על זה

ואז, בפעם הראשונה הבנתי למה האקסיות של הזוגי, שתיהן, נשארו עם השם שלו. עד אז, בטפשותי, חשבתי שהן נאחזות בשם שלו וסירבתי לחשוב בכלל על השם הזה בגללן. גם עכשיו שאני מבינה את המניע לא הייתי רוצה להכנס למועדון :)

מזל שאני אוהבת את שם נעורי.

ללי

למעלה