בישולים לסופ"ש

littlegem

New member
בישולים לסופ"ש אפשר שאלה?

אני רוצה לעשות בורקס במילוי של הסויה היבשה. (כזה)
איך אפשר לתבל שיהיה דומה בטעם למילוי בורקס מבשר? תכננתי לעשות מילוי "מזרחי" ולהוסיף צנוברים אבל הם נורא יקרים...
 

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


כבר היום הכנתי פסטה עם ירוקים (תרד, כרוב ניצנים, שעועית ירוקה, זוקיני, בזיליקום) בשמן זית והמון שום.
יש לי לוביה מושרית שמחכה שאעשה איתה משהו ואני עדין מתלבטת מה.
יש תירסים שלמים שיבושלו ויכורסמו עם מלח.
ומחר נעשה קפיצה לירקן ונראה מה מעניין אצלו, ונחליט מה הלאה.

אצלכם?
 
חומרי גלם טריים

דלעת יפנית
שני חצילים בינויים חלקי לחי
כך וכך זוקינים קשי בשר
עלים עלים כל מני מינים של עלים
תפוחי אדמה ישר מהשדה, וורודי עור
חסה

רעיונות? אין. עוד נראה

מלון גדול הגיע עם הארגז והוא בקרור- סורבה מלון, עשב לימון, לימון ובזיליקום? יש לי מתכון נראה מה הוא מצריך

פרות יגיעו הערב, שמתי עיני על המנגו מאיה הריחניים אצל הירקן
 

Gidi Shemer

New member
הכתיבה הפואטית שלך מעוררת תיאבון

עוד לפני שאני בכלל חושב על מה לעשות עם החציל, אני קורא "חלקי לחי" ומתחיל לרייר.

אגב, מנגו מאיה הזכיר לי משהו-
גדלתי בתל-אביב ואת קניות הירקות שלנו עשינו בשוק הכרמל. מנגו לא היה בשוק בילדותי, אבל התחיל להופיע בשלב מאוחר יותר ואכן אהבתי אותו. אחרי הצבא הצטרפתי לקיבוץ וביליתי שעות ארוכות ב"גיוסי שבת" בקטיף מנגו, כולל יכולת האבחון בין מאיה לטומי, לקיט ולאחרים. מבין הזנים שגודלו אצלנו, מאיה היה בהחלט המשובח.

כשהלכתי ללמוד באוניברסיטה, התגוררתי בשלב מסוים ליד שוק הכרמל, מקום נפלא לבלות כסטודנט. או אז הבנתי (לאחר שכבר ידעתי להביחן בין הסוגים השונים) שכל פעם שבעל הבסטה היה צועק "מנגו מאיה, דבש, בזול" מדובר בזן הכי רחוק ממאיה שאפשר. זה לא שאמינות בעלי הבסטה בשוק היא איזושהי תכונה שהם עצמם מתהדרים בה, אבל אז הבנתי עד כמה אין קשר בין מה שמוכרים למה ש"מוכרים".
 
בסוף

החצילים נאפו בתנור, הוגשו על צלחת תואמת סגלגלת צורה עם העוקץ ללא הקליפה, לצידם טחינה ירוקה מצויינת.
סלט ירקות קצוצים קטן עם הרבה הרבה ירוקים מהגינה, הכנסתי פנימה בהחבא גם זוקינים קצוצים קטן, שדרוג פציח ונפלא.
לחם רגיל עם אחוז גבוה של קמח שיבולת שועל.
לחם נ"ג מקמח טף וקמח סורגום. ממש מרגש אותי בכל פעם שזה מצליח ושיש לישן לצידי לחם אמיתי לטבול אותו בטחינה וברוטב של הסלט- כמו שאהב כל כך לעשות טרם ימי הצליאק.
סלקים מצויינים עשירי טעם בתנור על קליפתם, נפרסו ונאכלו כך.
חומוס

היה גם אורז שהוכן מבעוד יום אבל אפילו לא חיממתי. מחר אטגן עם קוביות קטנות של טופו ורוטב סויה/ שום/ סילאן

יין שהכנו בעצמנו ביקב שורק.
אבטיח ועוגת שוקולד נ"ג לקינוח.

בצהריים אכלנו במסעדה ואף אחד לא היה רעב במיוחד. אני עוד אפופת אדי אלכוהול ייניים בצבע בורדו עז, ככה שהמזון חייב היה להיות קל.
 

ladybug6

New member
נשמע טוב
אצלי הלוביה הפכה בסוף

לתבשיל מהמם של לוביה ברוטב עגבניות וקציצות סולת קטנות בפנים. חורפי משהו אמנם, אבל אני אוהבת תבשילים כאלה כל השנה..
יצא כל כך טוב שאני אעלה לבלוג ברגע שאמצא זמן
 
השבוע

אני עובדת בשבת - כלומר, מנסה לעבוד בשבת
אם זה ילך אולי אתחיל לעבוד באופן קבוע
אז לבינתיים אין בכלל בישולים
אין לי כח לכלום
בשבת אני אוכל מהמטבח של העבודה
ובשבוע הבא - נקווה לטוב....
סתם, אולי שבוע הבא אני אעשה RAW FOOD לכבוד המבחן בתזונה
ואז אני כבר לא צריכה לבשל כלום אלא רק לדאוג להרבה פירות וירקות
 

awareness3

New member
וכאן

קציצות כרובית ועדשים (תמיד מתקבל באהבה רבה
)
עדשים שחורות עם בצל סגול שנאפה בתנור עם חומץ בלסמי ושמן
סלט קר של אורז מלא עם שקדים, גרעיני חמניה, חמוציות, פלפל אדם ובצל ירוק

צריך להכין:
קישואים
סלק
וסלט - עדיין לא נפתרתי מהידיעה שצריך להכין לארוחה - סלט, למרות שכבר הרבה זמן רוב הארוחות שלי הן סלט
 

יוספה 51

New member
אשמח לקבל מתכונת של עדשים

וכרובית, כקציצות. נשמע טעים. ואצלי מוכן לאכילה- הכרובית של אייל שני (עם שמן זית ופירורי לחם), נגיסי הברוקולי, עדשים שחורות מטוגנות עם בצל, גמבה ועגבניות ומהשאריות מג'דרה של אורז ועדשים שחורות, סלט סלק ותפוחי עץ (טעים טעים, ברוטב של בסיליקום), וכן, מנגו זה אחד הפירות הכי.. אגב, כשייק זה נפלא לגמרי, אפשר עם תוספת וניל קטנה או סתם חלב קוקס. אפשרות אחרת לשייק זה - מנגו בננה מלון (כמו בשיר), ממש מתאים לעכשיו.
 

נטאשKה

New member
בלאגן גדול אצלינו אז כמעט לא היה כלום

סבי שוב בבית חולים ויש בלאגן.

בגזרת האוכל היו חצילים מאודים בסטימר בתבשיל חלב קוקוס, קארי ירוק, שעועית עדינה, ג'ינג'ר, בצל ושקדים קלויים במחבת. אכלנו אותם על אורז אדום נקי לא מתובל.
 
למעלה