בבקשה מתכון שלי שגרף מחמאות
טיגנתי בצל עד להזהבה,
פטריות (פשוט משימורים)
ואת הפתיתי סויה אחרי השריה במים רותחים.
לתוך המחבת עם הבצל ה)מתוגן (המון בצל מתוגן)
ותיבלתי במלח, פילפל שחור, שום, פפקריקה מתוקה, כמון, כורכום, אגוז מוסקט פלפל אנגלי טחון (אולד ספייס) נענע (טרייה קצוצה) בזילקום (יבש או טרי) טימין. והסוד שלי חרדל צהוב טחון (אבקה) ומהתבלינים בנדיבות על חבילה שלמה של פתיתי סויה אני שמה 3-5 בצלים גדולים, רבע כפית מכל תבלין חוץ מהמהפפריקה והכורכום שמהם לפחות חצי כפית
אם אין לך בעיה עם רטבים מוכנים, ממליצה להוסיף במקום מלח רוטב סויה ורוטב ברבקיו......
(לי הם אסורים
וגם על המלח אני נוטה לוותר כשזה רק לעצמי)
את הצנוברים את יכולה להחליף בקשיו קצוץ גס או אגוזי מלך קצוצים גס
ממליצה לקלות אותם לפני שקוצצים ולהוסיף לתערובת רק ממש לפני המילוי.
אישית אם יוצא לי רטוב מידי אני פשוט מפזרת קצת קורנפלור מלמלה ומערבבת עוד קצת.... אני אוהבת אחרי שהכול מתובלן להוסיף מים רותחים שיווצר רוטב ולבשל עד שהוא מתיבש....
עוד תוספות שיצא לי "לזרוק" פנימה בשחזורים, יין במקום מים (לבן או אדום הולך יופי) אבקת מרק עוף פרווה, בהרט (מחליף אצלי מרק עוף כי אין בוא מלח)
המילוי הזה משמש אותי גם כרוטב לפסטה או תבשיל בפני עצמו, או סלופי זו טבעוני..... וכן הלאה.... בכנות, כוס מדידה כמנה היא ארוחה בפני עצמה בשבילי ביחד עם ירקות חתוכים
בתאבון
(עשית לי לגמרי חשק יש מצב שיהיה גם תבשלי במקביל לפשטידה