בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


לארוחת שישי אני מתכננת להביא מוקפץ עם אטריות וירקות ברוטב אסייתי מתקתק, סלט ירוק, פורטבלו צלויות במרינדה, קלחי תירסים מבושלים/צרובים, לקינוח עוגת גלידה ביסקויטים ואבטיח. אם יהיה לי בטעות עודף זמן אכין גם סלט סלק. אחרים יביאו גם אורז מטוגן עם ירקות, גלילות חציל במילוי של משהו שלא הקשבתי אז לא זוכרת, סלט קישואים בנענע ולצערי גם מנה אחת פחות טבעונית (בלשון המעטה). באופן יחסי יש נצחון מוחץ לטבעונות על השולחן הפעם


מה בתכנון אצלכם?
 
פיקניק משפחתי לחוף הים

מבחינתי זה מאתגר כי יש אצלנו רגישות תחושתית שחול גרוס מאתגר אותה ברמות שלא יאומנו. לכן צלחות וכלים זה רעיון לא מבריק למצב הזה

מחפשת מזונות שקל לקחת בעזרת קיסם או מזלג ללא צלחת. כך המחלק/ת יהיו אחראים להעביר ללא חול מהכלי העיקרי אל מי שירצה. מסורבל אבל יעיל.

אז בתכנון קציצות אורז ועדשים עם איזשהו ירק- טרם הוחלט, מטוגנות שאפשר לתפוס בין האצבעות ולתחוב לפה.
מאפינס קטנים של דלעת.
פטריות שמפניון טבולות בקמח חומוס,שום כתוש, קארי מדרס וסודה ומטוגנות שאפשר לנעוץ קיסם ולשלוף.

אין לי מושג מה עוד וזה די מייאש
 

נטאשKה

New member
מה עם...

שיפודים? שיפוד שכולל טופו וירקות שונים במרינדות.
פירות בקופסה. קלחי תירס רצוי חתוכים לחצי כך שיותר נוח לאכלם.
סנדוויצ'ונים, רצוי עם מילויים לא נוזליים.
טופו אפוי - קל לקחת בקיסם.
ירקות חתוכים עם לימון ומלח גס. ירקות קשים בלבד שקל לקחת בקיסם.
 

ladybug6

New member
ועוד קצת

מאפים קטנים מבצק שמרים במילוי לבחירתך,
אפשר להמיר את הבצק לסוג נ"ג ושיהיה יותר בסגנון של אפנדס או פריך כזה.
פשטידה יציבה שאפשר לחתוך לקוביות בגודל של קציצה. אפשר פשטידת פסטה (או פסטת-אורז נ"ג) ברוטב עגבניות וחצילים, למשל.
שניצלונים מטופו ושניצלונים ממגוון ירקות חתוכים לפרוסות עבות (קישואים, בטטות, כרובית..מה שיש לך סבלנות לצפות ולטגן. אפשר גם לאפות). אולי במקום פירורי לחם אפשר לאלתר תערובת נ"ג עם שקדים גרוסים וקמח אורז ושבבי תפו"א או משהו כזה.
קרוסטיני או שכחתי איך קוראים לכדורי אורז מטוגנים בציפוי פריך.
סושי?
מסביב קצת ירקות חתוכים, זיתים, חמוצים וכו'..
 
שניצלים מירקות

הכנתי כאמור בהודעת ה"בסוף" הציפוי האולטימטיבי הוא סודה- המשקה מעורבב עם קמח חומוס/ קמח אפונה, מדהים כמה זה יוצא דומה לביצה וקמח חיטה.
במנוסף הפעם ערבבתי בו חמאת בוטנים ותיבול צהוב- יצא מהמם
 
בסוף הטלתי וטו על הים באופן הזה

והכנתי קציצות אורז, עדשים ,טופו ותיבול קארי מדרס וקצת סילאן

שניצלים מפרוסות דלעת ופטריות שמפניון בבלילת סודה וקמח חומוס שהועשרה בחמאת בוטנמים והרבה כורכום- עליהם שפכתי מלוא מחבת קוביות דלעת קטנות ,קוביות טופו קטנטנות, פרוסות שום ,סויה וסילאן.

תפוחי אדמה אפויים עם שכבת בצל מלמטה ושכבת דלעת מגוררת מלמעלה, פפריקה רגילה וחריפה , מלח ומעט שמן זית.

טחינה ירוקה עם פטרוזיליה, כוסברה, פלפל חריף מהגינה, שום ומיצלימון

האחרים הכינו לחמניות ממולאות בפטריות ובצל
פשטידת קישואים ותפוחי אדמה צמחונית.
סלט עדשים

אורז לבן

שתי מנות בשר

אלה הצטרפו לעוגת פרות הפוכה עם שזיפים צהבהבים בעלי לחי וורודה שטוגנו קודם וצופו בקרמל . נ"ג. קרם וניל להגשה.
ועוגה מהצד השני גם
 

ladybug6

New member
אני ממש רוצה לנסות את הבלילה הזו

אבל אף אחד לא שותה פה סודה. את חושבת שאבקת סודה עם קצת מים תעשה את העבודה? או ששאלתי שאלה מטופשת?
 

RSPA

New member
את יכולה לנסות עם משקה מוגז אחר כלשהו

הרעיון לנצל את הגזים שבמשקה (מים ואבקה לא יצרו גזים או אם יצרו מעט הם גם לא יהיו באותה איכות ולאורך זמן).
חשוב שהמשקה המוגז יהיה בטעם שתואם לסגנון הבלילה (או ללא טעמים בכלל כמו בסודה סתם). אם במקרה יש לך תחת היד משקה מוגז בטעם לימוני כלשהו זה יכול להתאים. אני הייתי מנסה אפילו עם קוקה קולה. מה שכן לא הייתי משתמש במשקה מוגז דיאט אלא רק בכזה שמכיל סוכר ממש.
 
אין לי מושג אבל לא נראה לי שיש קשר בין סודה

לשתיה ובין האבקה הנקראת כך חוץ מהשם...
סודה לשתייה (נתרן מימן פחמתי, סודיום ביקרבונט) היא מלח נפוץ. נוסחתו היא: NaHCO3.
המשקה מי סודה (ובקיצור "סודה") מכיל מים שבהם מומס פחמן דו-חמצני. תהליך המסת הפחמן נקרא פחמון. תהליך זה יוצר חומצה פחמתית שנוסחתה: H2C03.
 

merav999

New member
אצלי יש

סושי עם גזר, מלפפון ופטריות מטוגנות בטריאקי.

פאד תאי - הרוטב במתכון ממש מעולה. אני חתכתי את הטופו לקוביות וטיגנתי ברוטב סויה ולא בשמן עמוק כמו שבמתכון וגם הוספתי מקלות גזר שנשאר לי מהסושי.

ואני מתכננת עוד לעשות את הקציצות סלק של החיפושית.
 

ladybug6

New member
אני מתה על הסרטונים שלו


קורע מצחוק.
דווקא המתכון הזה היה נראה לי די מגעיל, ערבוב מוגזם של טעמים חזקים.. אולי אני סתם שמרנית מדי
 

merav999

New member
אני דווקא אוהבת את הרוטב

יוצא חמוץ-חריף שלדעתי טעים.
 

littlegem

New member
סלט ירקות עם חומוס (משימורים)

בפעם שעברה היה לזה קצת טעם לוואי של "קופסה" אולי צריך לבשל או להקפיץ אותם קצת לפני.
וגם בורגול לערבב עם זה כי מנסה להוריד קצת כמויות לחם..
 

צליליתה

New member
טיפ לשימוש בחומוס מקופסא

לשפוך את תוכן הקופסא למסננת
לשטוף בהרבה מים
טעם הלוואי נמצא בנוזלים
 

awareness3

New member
וטחינה סלק

מסלק וגזר צלוייים שנשארו ונטחנו יחד עם הטחינה
 
למעלה