בישלתי לכל שבוע הבא
סוף סוף היה לי יום שישי בבית ולמרות שאני נורא עייפה ועמוסת מטלות, החלטתי בכל זאת להקדיש כמה שעות לבישול, שיהיה כיף כל השבוע. התוצרים -
סלט עדשים שחורות ברוטב לימון-מלפפון--נענע-צ'ילי. הכנתי כמות גדולה של בסיס הסלט, כי העדשים עם הרוטב מחזיקות היטב במקרר כל השבוע. לבסיס הזה אני אוסיף כל פעם משהו אחר. אתמול אכלנו מלון ירוק עם הסלט. אופציות אחרות להמשך השבוע פילטים של לימון, מלפפון, מנגו, אבטיח, עגבניות... לא חסר.
קציצות סלק של ליידי באג! יקירתי הן יצאו מדהימות, אם כי טיפ טיפה יבשושיות, בגלל האפיה (תמיד יוצא יותר יבשושי מטיגון). הכנתי כמות יחסית קטנה כי היו לי רק ארבעה סלקים ואכלנו אותן לארוחת צהרים. את מה שנשאר העברתי למקרר וכשקמתי מהשנ"צ גיליתי שהפרטנר הרעב תמידית טרף שתיים נוספות בסנדוויץ
קציצות קישואים מטוגנות שהלכו להקפאה. קציצות אורז מטוגנות שהלכו להקפאה. בערך 20 מכל סוג.
קישואים ממולאים באורז אדום ורוטב לימון ונענע. היו לי רק קישואים ארוכים ולא עגולים, אבל הסתדרתי יפה עם ריקונם עם תפוחן פשוט. הכנתי סיר יפה והם שימשו לארוחת ערב אתמול וגם ישמשו להמשך השבוע.
מכיוון שהיה לי בסיס גדול של אורז אדום הוספתי סלט אורז אדום עם ירוקים וסלט אורז אדום עם פירות - שניהם בכמות קטנה יותר שתחזיק בטח עד יום ראשון שני.
ממרחים ביתיים - חידשתי את המלאי - חומוס, טחינה ירוקה, ממרח חצילים בגריל וטחינה, סלסלת מנגו, ממרח שעועית, חרדל וקטשופ שנגמרו. הכנתי גם רסק עגבניות להקפאה שיהיה.
מכיוון שצריך משהו ללוות את הממרחים האלה - אפיתי לחם תבלינים ולחם עשבי תיבול (טבעוניים).
צנצנות כבושים - אחת של כבושים בנוסח סיני - כרוב, גזר, מלפפון, קולרבי. אחת של אבטיח כבוש ואחת של צנוניות ולפת.
עוגיות - קופסת עוגיות (קופסה = 35 עוגיות קטנות בערך) טחינה עם אגוזים וקופסת עוגיות שיבולת שועל-חמאת בוטנים עם שבבי שוקולד צ'יפ.
אתמול היו כאן כד של שייק ירוק, כד של סלק-ג'ינג'ר (מהקצת סלק שנשאר מהקציצות) וכד של מנגו-פאפיה. היום יש כאן כד של שייק ירוק וכד של ענבים-קיווי שהכנתי על הבוקר.
יש גם גרניטה של קפה קר על בסיס חלב אורז מפולי קפה שעברו השרייה לילה ונטחנו. טעים
שמתי עדשים ומש להנבטה, שיהיה להמשך השבוע. אם לא נצטרך אותם אבשל אותם ואקפיא לשימוש בהמשך ובמש אשתמש לסלטים.
בקיצור - היה הספק
למנה אחרונה החצי הביא גלידת סויה מהסיציליאנית ויש המון פירות אז לא הכנתי כלום.