בישולים לסופ"ש

awareness3

New member
וסלט דלעת חריף

טיגנתי בצל, הרבה שום, פלפלצ'ומה, כמון,מלח, הוספתי דלעת מבושלת ומעט חומץ

ladybug6

New member
בהצלחה עם הפריקסה!

ואם לא יהיה משהו, לפחות יש לך אחלה ממרחים לכל השבוע :)

littlegem

New member
העיקר שטעים! קניתי טונה צמחונית

וזה ממש
(ממש מזכיר דג אמיתי) . לבדוק לך מה יש בזה?

awareness3

New member
תודה, אין צורך

לא היה לי רצון להגיע אל הטעם, רק שיהיה משהו "נגיס" בכריך, היה מעולה

הי, צריכה רעיונות

לאורחת שבת טעימה, "מרשימה" משביעה. לצערי אי אפשר ממולאים, מוקפץ או לזניה.
אשמח לתפריט למנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח.

awareness3

New member
אולי

פטריות אפויות עם פטה שקדים לראשונה
פסטה שמנת קשיו ובזיליקום לעיקרית
ומלבי קוקוס קר לקינוח

ladybug6

New member
ואולי

גלילות חציל במילוי כמו בולונז
למנה עיקרית פסטה ברוטב רוזה עם עגבניות שרי
ליד זה סלט ירוק עם תאנים ושקדים בויניגרט
ולקינוח עוגת גלידה או כדורי שוקולד או מלבי באמת

cyethra

New member
אצלנו

- כרוב ממולא באורז מלא עם הפתעות ברוטב עגבניות
- לביבות אפונה
- לביבות עדשים שחורות ושעועית
- כרובית בלימון
- קישואים ברוטב עגבניות
- שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
- תפוחי אדמה בתנור (עם קליפה)
- טחינה

נטאשKה

New member
בישלתי לכל שבוע הבא

סוף סוף היה לי יום שישי בבית ולמרות שאני נורא עייפה ועמוסת מטלות, החלטתי בכל זאת להקדיש כמה שעות לבישול, שיהיה כיף כל השבוע. התוצרים -

סלט עדשים שחורות ברוטב לימון-מלפפון--נענע-צ'ילי. הכנתי כמות גדולה של בסיס הסלט, כי העדשים עם הרוטב מחזיקות היטב במקרר כל השבוע. לבסיס הזה אני אוסיף כל פעם משהו אחר. אתמול אכלנו מלון ירוק עם הסלט. אופציות אחרות להמשך השבוע פילטים של לימון, מלפפון, מנגו, אבטיח, עגבניות... לא חסר.

קציצות סלק של ליידי באג! יקירתי הן יצאו מדהימות, אם כי טיפ טיפה יבשושיות, בגלל האפיה (תמיד יוצא יותר יבשושי מטיגון). הכנתי כמות יחסית קטנה כי היו לי רק ארבעה סלקים ואכלנו אותן לארוחת צהרים. את מה שנשאר העברתי למקרר וכשקמתי מהשנ"צ גיליתי שהפרטנר הרעב תמידית טרף שתיים נוספות בסנדוויץ

קציצות קישואים מטוגנות שהלכו להקפאה. קציצות אורז מטוגנות שהלכו להקפאה. בערך 20 מכל סוג.

קישואים ממולאים באורז אדום ורוטב לימון ונענע. היו לי רק קישואים ארוכים ולא עגולים, אבל הסתדרתי יפה עם ריקונם עם תפוחן פשוט. הכנתי סיר יפה והם שימשו לארוחת ערב אתמול וגם ישמשו להמשך השבוע.

מכיוון שהיה לי בסיס גדול של אורז אדום הוספתי סלט אורז אדום עם ירוקים וסלט אורז אדום עם פירות - שניהם בכמות קטנה יותר שתחזיק בטח עד יום ראשון שני.

ממרחים ביתיים - חידשתי את המלאי - חומוס, טחינה ירוקה, ממרח חצילים בגריל וטחינה, סלסלת מנגו, ממרח שעועית, חרדל וקטשופ שנגמרו. הכנתי גם רסק עגבניות להקפאה שיהיה.

מכיוון שצריך משהו ללוות את הממרחים האלה - אפיתי לחם תבלינים ולחם עשבי תיבול (טבעוניים).

צנצנות כבושים - אחת של כבושים בנוסח סיני - כרוב, גזר, מלפפון, קולרבי. אחת של אבטיח כבוש ואחת של צנוניות ולפת.

עוגיות - קופסת עוגיות (קופסה = 35 עוגיות קטנות בערך) טחינה עם אגוזים וקופסת עוגיות שיבולת שועל-חמאת בוטנים עם שבבי שוקולד צ'יפ.

אתמול היו כאן כד של שייק ירוק, כד של סלק-ג'ינג'ר (מהקצת סלק שנשאר מהקציצות) וכד של מנגו-פאפיה. היום יש כאן כד של שייק ירוק וכד של ענבים-קיווי שהכנתי על הבוקר.

יש גם גרניטה של קפה קר על בסיס חלב אורז מפולי קפה שעברו השרייה לילה ונטחנו. טעים

שמתי עדשים ומש להנבטה, שיהיה להמשך השבוע. אם לא נצטרך אותם אבשל אותם ואקפיא לשימוש בהמשך ובמש אשתמש לסלטים.

בקיצור - היה הספק

למנה אחרונה החצי הביא גלידת סויה מהסיציליאנית ויש המון פירות אז לא הכנתי כלום.

נטאשKה

New member
ושכחתי את הקטע הטוב ביותר

מכיוון שהיה לי שבוע באמת די מחורבן וחודש ממש מתיש וקשה, אז הפרטנר הגדיל לעשות אתמול בלילה ובסביבות אחת עשרה הדלקנו את הסטרימר וצפינו בארבעה סרטים שרציתי לראות בצירוף פופקורן מתוק-מלוח, פופקורן צ'ילי, פירות ואלכוהול.

היה כיף אמיתי

merav999

New member
וואו!

הספקת ממש הרבה והכל נקרא כל כך טוב. מה עם סבא שלך? מקווה שהוא מרגיש טוב יותר

מה זה סלסלת מנגו? את הלחמים את עושה באופה לחם?

נטאשKה

New member
אין לי אופה לחם

אני לשה לחם ביד.

סלסלת מנגו - כמו סלסלת עגבניות מקסיקנית (סלסה זה כמו רוטב רק יותר סמיך, אבל לא מספיק סמיך כדי להיות מצע או פירה).

סבא עובר ניתוח בשבוע הבא ובנתיים שוחרר הביתה, כלומר לבית ההורים שלי כי הוא לא יכול להיות לבד. אז אני כל יום שם לשחרר קצת אוויר לאמא שלי.

למעלה