המטבח לובש ירוק: שאלת סקר מקדימה

Tal_Ya_Tal

New member
המטבח לובש ירוק: שאלת סקר מקדימה


בקר מואר
ושבוע מופלא
לכן בנות. לאחר
שראינו בשבוע שעבר,
שחלקכין הכבד שמות

ו
מאמץ למען איכות הסביבה,
רציתי לבדוק אתכן עד היכן, אתן מוכנות
ללכת עם נושא איכות הסביבה. אילו הייתן
יודעות שמזון מסוים (אולי אפילו שאתן אוהבות)
נמנע עם המזהמים הסביבתיים. האם הייתן מוכנות :

א. לוותר עליו כליל

ב.לצמצם את צריכתו

ג. לא ולא - עד כאן


להשתמע אחה"צ

L&L
TALYA
 
יש לי קוושי עם הסקר

כי השאלה אינה ברורה
על סמך מה אקבע אם מזון הוא מזהם?
כוונתך בשלב הגידול? ההכנה? העיבוד?

שהרי אין אצלי אוכל מעובד
לכן מתקשה להשיב.
 

Tal_Ya_Tal

New member
קודם כל תפו- את כבר עושה לעצמך

ולבני
ך טובה גדולה,
שאין אצלך אוכל מעובד. יחד
עם זאת, יש מזונות שעצם גידולם,
טיפוחם, התעשיה סביבם ושיווקם נחשבים
כמזהמים יותר ולא רק מזהמים, אלא
גורמים לכ 51% מגזי החממה
וזה אפילו יותר ממה שכל
התחבורה בעולם גורמת.

למעשה, נעשתה
השוואש של גידול
אחד = ל 9

הנוסעות על הכביש יום-יום
במשך שנה שלמה. (טוב, המחקר
הזה נעשה כמובן בארה"ב אך כמה הם ימי
חיי
לדעתך עד שהוא מובל לשחיטה???
לא עולה על מספר מועט של חדשים= 9 |אוטוֿמכוניות

על הכביש
שנה ששלמה
כמה
ים אוכלים האמריקנים
בשנה
בחודש
בשבוע
ביום
שלא לדבר על שאר בע"ח.

לזאת הכוונה. ישנם הסברים בהמשך|4וֹ||שמאלה|


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
גמאני תפו מ
חקלאי

אך אנחנו גידלנו
הדרים,
ירקות,
ונשירים (אפרסקים,
גויאבות ואגסים)

את רפת ה
ות
ואת לול ה
ות
חיסלו עוד בטרם נולדתי.

למעשה, כשנולדתי אבי גידל

המון המון המון |תות


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
יפה לך
אני מראשל"צ


, פעם ראשל"צ הייתה
עדיין מושבה שהוקמה על ידי
חקלאים. (חלקם היו עצמאיים כמו
הסבא-רבא שלי אך חלקם נתמכו על ידי
הברון אדמונד דה רוטשילד
) מוכר?

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
א-פרופו מזון מעובד
תפו...

את משתמשת בקמח

סוכר
(לא חשוב מאיזה סוג)
|מלח
פלפל
תבלינים

שמן
קפה
קקאו
שוקולד

שיבול שועל
נבט חיטה
סולת
בורגול
גריסי פנינה

קמח תירס
עמילן תפוחי אדמה
שבבי קוקוס

פירורי לחם|?ֿ| אצות ים מיובשות
עגבניות מיובשות

פירות מיובשים
סילאן
דבש
ירקות קפואים


אנחנו לא שמות
א-ב-ל, כל אלה מזונות מעובדים


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
שלא לדבר על
ומוצריו


ה-כ-ל מעובד.
כל ה
ות למיניהן,
היוגורטים כבר עבדו את
המרקם הטבעי שלהם. הם שונו
מולקולרית. לא כל שכן שלל המעדנים
הרב. גם ה
עצמו. אם יש על מיכל ה

תאריך תפוגה של עוד חודש, ת-אמ-י-נ-י לי שזה

כי
אמיתי מחזיק מעמד יומיים גג


L&L
TALYA
 
עונה

לצמצם בטוח, לוותר - תלוי במקרה הספציפי. בסופו של דבר אנחנו רוצים לחיות פה, ולהנות מהחיים. כמעט כל דבר שאנחנו צורכים פוגע בכדור שלנו - דלק למשל...
 

Tal_Ya_Tal

New member
את כמובן צודקת


בקביעתך שכמעט כל דבר שאנו צורכים פוגע ב|גלובוס| כמו דלק למשל. אך יחד עם זאת, ישנם דברים שאנחנו עושים שפוגעים יותר. ולמעשה, אנחנו יכולים להפחית את הנזק בצורה משמעותית. ההתחממות הגלובלית, היא אולי אחד האיומים הרציניים ביותר שהאנושות חוותה אי פעם (הנה עכשיו זה הצקלון במזרח הודו) ועדיין, על ידי התמקדות בפליטת הפחמן הדו-חמצני, ארגוני איכות הסביבה לא השכילו להבחין שגזי חממה אחרים, שגורמים יותר נזק ואותם אפשר לנטרל בדרך יותר פשוטה, מעורבים בכל תהליך ההתחמות הגלובלית. על גז המתאן שמעתן? ובכן, המתאן הוא גז חממה, שלפי השיקולים 'הכי פחות מזייק' פשוט מפני שהוא נמצא קרוב לאדמה ונפלט ממנה, אך מתנקה זמן רב לפני הפחמן הדו-חמצני שנותר זמן רב באטמוספירה. המתאן נוצר בעיקר מפסולת של בעלי חיים המחדירים יחד אתו לאדמה אמוניה ,אנטי ביוטיקה, חיידקי כולי ועוד. יחד עם זאת, גם היונקים ההרביבוריים שחיים בטבע פולטים גז מתאן אך את כמויות המתאן הגדולות ביותר פולטים מיליוני היונקים ההרביווריים שאנחנו, בני-האדם, מגדלים - עדרי הצאן, הבקר (100-80 מיליון טון מתאן לשנה). המתאן נפלט ממערכת העיכול של היונקים הצמחוניים בעיקר דרך הפה - בשיהוק ("גרעפס"). גם ממערכות העיכול שלנו, בני-האדם, נפלטת כמות קטנה של מתאן ביחד עם מימן וגזים נוספים, אלא שאצלנו הוא נפלט דרך פי הטבעת (במה שמכונה בעברית תקנית "נפיחה"). וא-ג-ב, בתזונה מבוססת צמחים וחיה אמיתית, אין כמעט נפיחות. שכן המזון מתעכל בקלות רבה ללא קשיים כלשהם. :) L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אנו אוכלים את ה
שלנו


להם היכולת לפעולה מוטלת האחריות לפעול", אמר ניקולס קייג' בסרטו "אוצר לאומי", בהתבסס על משפט מתוך מגילת העצמאות האמריקנית. בדו"ח שהתפרסם בשנת 2006 נאמר, שאם יחול הגידול הצפוי (הכפלה) של יצור מוצרי חלב ובשר, עד 2050, עולמינו לא ישרוד. ועוד נאמר שאמצעים היו צריכים להנקט זה מכבר להוריד את התפוקה לפחות לכדי מחציתה. מה דעתכן? L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
בעקבות פרסום הדו"ח


יצאו מס' סלבריאטים ושוחרי הומאניות לפעול. אחת מהן, מאסטר צ'ינג היי, מורה רוחנית והומאניטרית, אזרחית כבוד של האו"ם ארגנה כנסים עולמיים וטלהקונפרנסים בנושאי תזונה מבוססת צמחים ואיכות הסביבה. באחד מהכנסים הללו נכח דר' וויל טאטל שכתב את ה|ספר| דיאטת השלום העולמי שתורגם גם לעברית|דגל| סלבריטאי נוסף ש'עלה על הגל' בהומאניותו כי רבה, היה... סר פול מק'רתני, שהנהיג תחיל בבריטניה את Meatout Monday שיצר תקדים בעולם. פול מק'רתני, צמחוני זה שנים, ניהל ביחד עם אשתו לינדה, מפעל לייצור תחליפי בשר (בסגנון 'טבעול' הישראלי). פול התבטא פעם, ש 'אילו קירות בתי המטבחיים היו שקופים, אנשים היו מפסיקים לאכול בשר' (נאיבי הבנאדם) בעקבות יוזמתו של סר פול מק'רתני, גם בארץ, הייתה התארגנות של מגזיני האוכל ה'שווים' ומספר מסעדות יוקרה במרכז, ביוזמתו של מגזין האוכל הותיק 'על השולחן' ויצרו את "שני צמחוני" אף שבהתחלה כל העניין היה טרנדי בלבד, בואו של גארי לכאן, 'הפך את הקערה על פיה'. מה דעתכן? L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אז מה אנחנו יכולות לעשות


לא אלאה אתכן בסיפורי גארי וגם לא בדו"ח האום. בכל דרך אפשרית שניסיתי להעבירה דרך הפורום, זה לא עבר. כנראה יש סיבה:) אז 'עם קצת עזרה מידידייו' פול מק'רתני יצר תנועה עולמית של Meatout Monday באומרו, שאם כל אחד יוותר רק על ארוחה בשרית אחת פעם בשבוע, כבר תרמנו להפחתת הגלובל וורמינג. באה מיקי חיימוביץ' בארץ וחזקה את היוזמה שהתחילו המסעדות והמגזינים ושכמעט נדמה בקול ענות חלושה. באו ה'חבר'ה של וגאן פרנדלי והוסיפו נופך, צירפו מסעדות ובתי עסק נוספים לכל הטרנד (זה טרנד|?|) הצמחי. ומה אנחנו במטבח הפרטי שלנו מוכנות לעשות (או שמא זה כבר מטפח|?||שתיל|) אז עוד תמונה מן המטפח הפרטי שלי- בבקשה L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
קציצות ללא בשר/ביצה/קמח


אז הנה מתכון
(קצת מאולתר) של
הקציצות שהכינותי ל
:
200 גר' עדשים ירוקות מושרות ללילה
1 זוקיני מגורר דק
1 גזר מגורר דק
1 בצל יבש קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1כף שמן זית כתית
1כף רוטב סויה תמארי
1כפית כמון
1 כפית חוואיג' למרק

במעבד המזון עם סכין המתכת,
טוחנים תחילה את העדשים ואזֿ
מוסיפים ומעבדים את כל המרכיבים
לתערובת אחת גדולה, , יוצרים קציצות
בעזרת כפות הידיים ומטגנים קלות במחבת כבדה
עם מעט שמן זרעי ענבים /או שמן קוקוס . (אפשר גם לאפות)

בתיאבון,

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אז כמה
נחסוךביום ללא בשר


למנת בשר
בקר 1 (אחת)
משתמשים ביותר מ 5,445.52 ליטר
מים ( 1,200 גלון )

למנת
עוף 1 (אחת)
משתמשים ביותר מ-
1,499.52ליטר
מים (330 גלון )

לארוחה טבעונית שלמה 1 (אחת)
הכוללת טופו
, אורז
וירקות
משתמשים רק
ב-445.50 ליטר מים
(98 גלון )




L&L
TALYA
 
למעלה