את כמובן צודקת
בקביעתך שכמעט כל דבר שאנו צורכים פוגע ב
כמו דלק למשל. אך יחד עם זאת, ישנם דברים שאנחנו עושים שפוגעים יותר. ולמעשה, אנחנו יכולים להפחית את הנזק בצורה משמעותית. ההתחממות הגלובלית, היא אולי אחד האיומים הרציניים ביותר שהאנושות חוותה אי פעם (הנה עכשיו זה
הצקלון במזרח הודו) ועדיין, על ידי התמקדות בפליטת הפחמן הדו-חמצני, ארגוני איכות הסביבה לא השכילו להבחין שגזי חממה אחרים, שגורמים יותר נזק ואותם אפשר לנטרל בדרך יותר פשוטה, מעורבים בכל תהליך ההתחמות הגלובלית. על
גז המתאן שמעתן? ובכן, המתאן הוא גז חממה, שלפי השיקולים 'הכי פחות מזייק' פשוט מפני שהוא נמצא קרוב לאדמה ונפלט ממנה, אך מתנקה זמן רב לפני הפחמן הדו-חמצני שנותר זמן רב באטמוספירה. המתאן נוצר בעיקר מפסולת של בעלי חיים המחדירים יחד אתו לאדמה אמוניה ,אנטי ביוטיקה, חיידקי כולי ועוד. יחד עם זאת, גם היונקים ההרביבוריים שחיים בטבע פולטים גז מתאן אך את כמויות המתאן הגדולות ביותר פולטים מיליוני היונקים ההרביווריים שאנחנו, בני-האדם, מגדלים - עדרי הצאן, הבקר (100-80 מיליון טון מתאן לשנה). המתאן נפלט ממערכת העיכול של היונקים הצמחוניים בעיקר דרך הפה - בשיהוק ("גרעפס"). גם ממערכות העיכול שלנו, בני-האדם, נפלטת כמות קטנה של מתאן ביחד עם מימן וגזים נוספים, אלא שאצלנו הוא נפלט דרך פי הטבעת (במה שמכונה בעברית תקנית "נפיחה"). וא-ג-ב, בתזונה מבוססת צמחים וחיה אמיתית, אין כמעט נפיחות. שכן המזון מתעכל בקלות רבה ללא קשיים כלשהם.
L&L TALYA