הלאה, נעבור למשפחה דיי גדולה
משפחת הסולניים.
מסוכר כבר הזכירה
את
תפוח האדמה הירוק.
אך זה מעבר לכך. תפוח האדמה,
החציל, הפלפל והעגבניה, שייכים למשפחת
הסולניים. המשפחה הזאת, מכילה רעל שנקרא סולניום
והרעל הזה קיים בכמויות גדולות יותר כאשר הירקות האלו
ירוקים
לכן, מומלץ לאכול אותם כשהם
בשלים ובעלי צבע אדום / סגול/ או חום
אך
בשום אופן לא
ירוק
. לגבי תפוחי האדמה, כדאי להקפיד
גם שלא יהיו להם 'עיניים' אחרי ש'ישבו' איזשהו זמן במזווה, הם מתחילים
להצמיח עיניים. היות שהפקעת מתחילה להצמיח את עצמה מחדש,
שוב מתגבר רעל הסולנין וישנם סיפורים על הרעלות תפוחי אדמה.
בכלל, כדאי להדגיש את החשיבות של אכילת פירות וירקות
בשלים
-
פלפל ירוק איננו בשל
אפשר לאכול פלפל אדום, צהוב, כתום, אך בשום אופן לא ירוק!
'עגבניות ירוקות מטוגנות' (היה
סרט כזה) הן עגבניות בוסר
(יש ארצות שבהן נהוג להחמיץ עגבניות ירוקות- רוסיה, רומניה) מ-א-ד
לא מומלץ
מעבר לעגבניה המלאה בסולנין, גם החומץ והמלח
לא מוסיפים לבריאותינו. החומץ מכיל
חומצה אצטית , שכמו שהיא צורבת את קערת
הסלט, או את האבנית שבקומקום החשמלי, כך היא צורבת את דפנות המעי והקיבה
וחציל, כך וכך הוא מגרה את החיך למספר גדול של אנשים. אז בודאי שלא מומלץ לאכלו
כשאין הוא בשל. איך אנשים בכלל התחילו לאכול את הירקות ממשפחת הסולניים
ישנו סיפור על הילידים בדרום אמריקה, שכאשר הספרדים כבשו אותם, הם הציעו להם את
הפלפלים,(החריפים) העגבניות , החצילים ותפוחי האדמה, מתוך מחשבה שזה יהרוג
אותם. אך אלה האחרונים , אכלו אותם בתאווה, ואף יבאו אותם חזרה לארצם.
כך הגיעו הירקות הסולניים ליבשת אירופה והפכו לחביבי מאכלי אגן הים
התיכון.
L&L
TALYA