המטבח לובש
ירוק

Tal_Ya_Tal

New member
סקר מקדים


אילו ירקות/ פירות רעילים
אתם מכירים? מאילו
ירקות ופירות כדאי
לנו להזהר?


אשמח לתגובות


L&L
TALYA
 
צריכה לחשוב

אגוזי ברזיל מותר רק 2 ביום אחרת זה רעיל.
תפוח אדמה הופך רעיל כשנחשף לאור ונהיה ירוק.
קליפות של אפרסמון יכולות לסתום את הקיבה (זה לא רעיל, רק מזיק).

צריכה לחשוב עוד.....מחכה לשמוע מה תספרי לנו
.
 

ady18

Well-known member
אממ

כול החסה \ כרובית שמרססים המון
מתארת שעשבי תיבול יותר רעילים כי הריסוס יותר מרוכז
פטריות אסור לקטוף סתם
 
בנוסף למה שכתבה פייה


תות שדה מכיל המון רעל כי כל הריסוס נספג.


נכון שקליפות הירק והפרי מכילות סיבים תזונתיים שבריאים לעיכול
אך מאידך הם סופחים את מרבית הריסוס החקלאי.

וגם בפירות מיובשים יש חומרים שראוי שלא יגיעו לבטן שלנו.
 

Tal_Ya_Tal

New member
כולכן כמובן צודקות


אך מעבר
לנושא הריסוסים,
שאותו אפשר לפתור,
(פשוט לקנות אורגני
)

אני התכוונתי כאן למשהו ש

הזכירה בחלקו. ישנם ירקות ופירות
שנראים לנו 'תמימים' ואפילו 'בריאים'
אך יש בהם רעלים שלעתים הם אפילו
מסוכנים לנו. (מעבר לקלקול שאנחנו מקלקלים
את הפירות והירקות על ידי הדברה ושינויים גנטיים.)

איך זה הגיוני? הרי ישנו קונצנזוס כמעט מוחלט שפירות
וירקות 'בריאים לנו'. הלא כן? ובכן, מסתבר, שלא תמיד


איך זה קורה????

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
על אף שאנו נוטים לחשוב


שאנחנו הם
נזר הבריאה
וישנם הרבה מ-א-ד אנשים
הסבורים שכל מה שקיים
ב
עבורם הוא
נועד, לא כך הוא


כמו שישנם בעלי חיים
שמגנים על עצמם באמצעים
שונים- הזיקית על ידי צבעי הסוואה,
הבואש- באמצעות סרחון איום
הדורב באמצעות הקוצים,

כך ישנם גם צמחים אשר
מגנים על עצמם מפני הכחדה
שלהם מידי בעלי חיים ובני אדם.

ישנן דוגמאות ידועות ובולטות כמו
למשל , הציאניד שבקליפת השקד.

לכן שקדים, אף על פי שהם מ-א-ד
מזינים ומכילים המון ויטמינים מקבוצת
B , ויטאמין E, ברזל, מגנזיום, אשלגן,
נחושת ,זרחן, חומצה פטאטונית וסידן,

בם יוצרים תגובה בסיסית בגוף ולכן נוגדים
צרבות, עוזריםבבנייה ותחזוקה של העצמות
והשיניים, יש לצרוך כשהם קלופים

לא קלויים
קלופים
ולא לקנות קלופים,
כי הם עומדים 'עירומים' בתוך השקית/קופסא/ שק, ללא שכבת
ההגנה שלהם, השומן שבהם מתחמצן ומתעפש. לכן, מומלץ
להשרות במים (בטמפרטורת החדר או במקרר) ולפני
השימוש לחלוט במיים רותחים ל1/2 דקה
ואז
הקליפה יורדת בקלות ואפשר להנות משקדים
נהדרים. כדאי מ-א-ד לאכול שקדים רק
כדאי לדעת איך


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
הלאה, נעבור למשפחה דיי גדולה


משפחת הסולניים.
מסוכר כבר הזכירה
את
תפוח האדמה הירוק.
אך זה מעבר לכך. תפוח האדמה,
החציל, הפלפל והעגבניה, שייכים למשפחת
הסולניים. המשפחה הזאת, מכילה רעל שנקרא סולניום

והרעל הזה קיים בכמויות גדולות יותר כאשר הירקות האלו
ירוקים


לכן, מומלץ לאכול אותם כשהם בשלים ובעלי צבע אדום / סגול/ או חום
אך בשום אופן לא
ירוק
. לגבי תפוחי האדמה, כדאי להקפיד
גם שלא יהיו להם 'עיניים' אחרי ש'ישבו' איזשהו זמן במזווה, הם מתחילים
להצמיח עיניים. היות שהפקעת מתחילה להצמיח את עצמה מחדש,
שוב מתגבר רעל הסולנין וישנם סיפורים על הרעלות תפוחי אדמה.

בכלל, כדאי להדגיש את החשיבות של אכילת פירות וירקות
בשלים
-
פלפל ירוק איננו בשל

אפשר לאכול פלפל אדום, צהוב, כתום, אך בשום אופן לא ירוק!
'עגבניות ירוקות מטוגנות' (היה
סרט כזה) הן עגבניות בוסר
(יש ארצות שבהן נהוג להחמיץ עגבניות ירוקות- רוסיה, רומניה) מ-א-ד
לא מומלץ
מעבר לעגבניה המלאה בסולנין, גם החומץ והמלח
לא מוסיפים לבריאותינו. החומץ מכיל חומצה אצטית , שכמו שהיא צורבת את קערת
הסלט, או את האבנית שבקומקום החשמלי, כך היא צורבת את דפנות המעי והקיבה


וחציל, כך וכך הוא מגרה את החיך למספר גדול של אנשים. אז בודאי שלא מומלץ לאכלו
כשאין הוא בשל. איך אנשים בכלל התחילו לאכול את הירקות ממשפחת הסולניים



ישנו סיפור על הילידים בדרום אמריקה, שכאשר הספרדים כבשו אותם, הם הציעו להם את
הפלפלים,(החריפים) העגבניות , החצילים ותפוחי האדמה, מתוך מחשבה שזה יהרוג
אותם. אך אלה האחרונים , אכלו אותם בתאווה, ואף יבאו אותם חזרה לארצם.
כך הגיעו הירקות הסולניים ליבשת אירופה והפכו לחביבי מאכלי אגן הים
התיכון.

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
נכון אמרה עדי


שישנם
עשבי תיבול
שהם רעילים

ולאו דווקא מפני שהם
מרוססים. (והם א-כ-ן מ-א-ד)
אך גם אם נקנה עשבי תיבול אורגניים.

התרגלנו לחשוב שעשבי התיבול 'בריאים לנו'
אך גם כאן ישנם עשבי תיבול שמגנים על עצמם
באמצעות שמנים אתריים. צמח כזה הוא הרוזמרין.
אף שיש לו סגולות מרפא רבים, צמח הרוזמרין מכיל
שמן אתרי חזק מ-א-ד המרחיק חרקים. (יש טיפול בכינים
עם שמן רוזמרין) השמן מכיל צינאול, קמפור ובורנאול אשר
מרדים את קצות העצבים הפריפריים ולכן טוב לטיפול בכאבים,
כוויות, חבלות, נקעים וכאבי שינים. נכון, נשמע 'טוב' אךזהו חומר חריף
מ-א-ד ולכן יש להזהר אתו. כך גם עם צמחי תבלין חריפים אחרים למשל
בצל ושום

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
קראתם נכון


בצל ושום.
מה רע בבצל ושום

הרי אומרים שהם 'מנקים את הדם'
הם ה'אנטיביוטיקה של הטבע'
אז זהו, שזה לא מדויק.
זוכרים את הריח
הנודף ממכם
כשאתם אוכלים שום

זוכרים את הדמעות שזולגות
לכם כשאתם מקלפים בצל


כל חומר, שהגוף שלנו
דוחה, מופרש החוצה
עם ריח חריף כזה.
כן, גם גרגרנית
יוונית (חילבה)

אז היה זה
הרמב"ם
שאמר:
יהיו מזונותיך
תרופותיך ותרופותיך
מזונותיך, אך הכוונה בודאי
לא הייתה לאכול בצל ושום.

א-ג-ב, יוגים, שכידוע ניזונים ממזון סאטווי
(מזון סאטווי הוא מזון אצילי, טהור)
אינם כוללים בתזונתם בצל ושום
ואף לא
פטריות


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
נלך הלאה- לחומצה האוקסלית


חומצה האוקסלית מצויה בחלק
גדול מן המזונות הנחשבים
'בריאים' כגון: תרד, סלק,
סלק עלים (מנגולד),
פטרוזיליה, שומשום
מלא, רוברבר(ריבס)
ואגוז הקקאו

החומצה האוקסלית מפריעה
לספיגת הסידן ויוצרת מלחים
בלתי מסיסים בגוף השוקעים בכליות
ויוצרים אבנים בכליות או בפרקים וברקמות
השרירים. לכן, אם אוכלים טחינה משומשום מלא,
בתקווה לספוג הרבה סידן וברזל, שכרו יוצא בהפסדו.
יש טחינה ששם מנביטים את זרעוני השומשום על מנת לנטרל
את החומצה האוקסלית. טחינה אמרה היא כזאת

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
ומה באשר לאפרסמון


ולסתימת המעיים

אז ככה, כבר אמרנו שפירות
יש לאכול בשלים. כשהאפרסמון
בשל, הוא נימח כמו ריבה. ואז, פשוט
מוציאים אותו מתוך הקליפה
ומשתמשים בציפה
בלבד. יש כאן
סרטון-מתכון
על 'אג-נוג'
מ.. אפרסמון
קריסטינה מדגימה
איך להשתמש באפרסמון.
וגם כאן, איך אוכלים אפרסמון
ובמתכון של קריסטינה- היה בין היתר
גם אגוז מוסקט, כן, גם אתו עלינו להזהר

יש בו חומר רעיל שנקרא מ-י-ר-י-ס-ט-י-צ-י-ן


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
דר' עמרית בן סירא


מדברת על הקשר
שבין חומצה אוקסלית
ופיברומיאלגיה. חלק א'
ובהמשך כאן- גם חלק ב'

L&L
TALYA
 
למעלה