סיכום חודש יוני

Macphista

New member
אני לא קיבלתי את הרושם ששאו"ק מלא באיברי מין

בהשחתה שלהם או מלא מין עם ילדים.
כן, זה קיים, אבל להגיד שהספרים מלאים בזה לדעתי זה לחטוא לספרים.

מאחר וכל קורא שם לב לדברים מסוימים, ובזמן הקריאה הוא מבליט אלמנטים מסוימים שקשורים לעולם הפנימי שלו ולעולם התוכן שלו (כמו שאני חושבת שכל מי שמנסה להגיע לגדולה נפגע, או שקורא אחר חושב שלמרטין יש יחס שלילי לנשים כל פי הפרשנות שלו את הדמויות הנשיות בספרים), אז כנראה שיש קוראים ששמים לב במיוחד לכל הנושא של מין, השחתה ומין עם ילדים.
מעט מטריד שדווקא נושאים כאלה מובלטים אצל קוראים מסוימים בזמן קריאה, אבל, אתם יודעים, חלק מתהליך הקריאה נמצא אצל הקורא- הפרשן, לכן כל אחד קורא אחרת, מבין אחרת, ומפרש אחרת בהתאם למה שעובר לו בראש.

vg04285

New member
אותי היה מטריד אם נושא כמו פדופיליה היה משהו

שקוראים לא שמים לב אליו, ולא "מובלט" אצלם. אבל לשמחתי, נראה שלא כך המצב.

Macphista

New member
אוקיי, בנקודה הזו אתה צודק.

אבל יש הבדל בין לשים לב, למשל דיאנריז נאנסת כנערה על ידי דרוגו, איברי המין של הבלתי טמאים וואריז, עוד דמות שהיא פדופילית בספק אבל רק בוהה... לבין להפוך את זה למרכז הספרים, או למרכז חווית הקריאה.
כן, זה שם, זה לא נעים לקריאה, לפעמים גם מזעזע לקריאה, אבל זה מתאים ל"ריאליזם" שנבנה בסדרה לחברה הזו.
והעובדה שזה מטריד אותנו בזמן הקריאה יותר מדברים אחרים שלא קיימים אצלנו בחברה זה סממן חיובי.
אבל מכאן לקחת את זה ולהפוך את זה למשהו כל כך מרכזי חוטא לדעתי לספרים.

אני באמת מנסה להבין, קראת את הספרים ו... מה? לא נהנת בגלל הקטעים האלה? שים את הביקורות בצד לרגע. מה אתה חושב על הספרים? עד כמה גדול נראה לך שעניין המין הלא מוסרי בספרים והאם הוא פוגם בחווית הקריאה שלך?
אגב, מעניין אם מישהו ספר כמה מילים מסך כל המילים בספרים עסקו במין, ו... כמה עסקו באוכל... נראה לי שאוכל זוכה.

CallMeCavanaugh

New member
מצחיק מה שכתבת על מרטין

טולקין כתב את כל הספרים כי הוא רצה לכתוב על העולם שלו שבו מדברים בשפות שהוא המציא. הוא לא התחיל מהסיפור והמשיך לעולם אלא להיפך, כך שלטעון שזו בעיה אצל מרטין ושטולקין הוא ספר טוב באותה נשימה זה מגוחך.

קודם אמרת שלא קראת כמעט בספרים, עכשיו פתאום את יודעת מה יש בספרים כי קראת בהם? תחליטי ותודיעי, אחרת אי אפשר יהיה לנהל דיון סביר.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לא מומלץ

התיאבון שלהם גדל, ובסוף אתה מאבד יד. אתה עשוי לחשוב שיהיה נחמד להיות ג'יימי, אבל כישורי ההקלדה שלך ייפגעו, אז תעשה את השיקולים שלך...

שר הטבעות זה הספר הכי משעמם שקראתי

לא מבין איך אפשר בכלל להשוות בין מרטין לטולקין.

Rodrik Harlaw

Well-known member
האמת שכן

הגבתי לך למעלה מוקדם מדי לפני שהבנתי שאני מתעסק עם טרול/ית

israelmiv

New member
הודעה ממש מוזרה

קודם כל, אני בספק אם מה שכתבת בכלל רלוונטי לפורום הזה. להגיד "קראתי קצת ואני חושבת שזה דפוק" מתאים לפורום "ספרים", או פורום "שעות פנאי" המינימום שצריך בשביל לכתוב הודעה בפורום של ספר מסוים היא להגיע עם מידע קצת יותר מבוסס, ולנמק את ההכרזה שלך מעבר ל"להרושם שקיבלתי".

אשמח גם אם תפרטי למה התכוונת ב"גיקית". לצורך המחשה, אשמח אם תקחי את שר הטבעות ותפרטי לי מדוע ששאוש"ק היא גיקית ושר הטבעות לא. ומה זה בכלל אומר?

אך חשוב מכל, אי אפשר לבסס דיעה על מידע כל כך חלקי. בטח שלא דיעה נחרצת כזאת. מה שקראת על הסדרה לא מוכיח כלום. הכתבות שעוסקות בספרים נתפסות תמיד למין והאלימות חלק בגלל שזה הכי מעניין את הקוראים, וחלק בגלל שהכתבים בעצמם לא קראו את הספרים ולא יודעים שום דבר מעבר לזה.

ואם את רוצה לתקוף אותי אישית ולהסביר למה בכלל כתבתי את ההודעה הזאת, אני אעזור לך. ההודעה שלך באמת עיצבנה אותי. אבל לא בגלל שאני קנאי לספרים (אני גם אוהב את סטיבן קינג, don't care) אלא כי היא כתובה בצורה בוטה ומלאה באמירות חסרות ביסוס.

vg04285

New member
גם שר הטבעות גיקי.

אבל הוא לא סוטה. אני באמת צריכה להסביר למה?
קראתי של תקצירים של מעריצים, או סוג של מעריצים (כאלו שלא הבנתי אם הם בכלל אוהבים את הספרים, אבל הם ממשיכים לקרוא אותם).
אני קוראת גיקים והם כותבים על זה הרבה (בעיקר בזמן האחרון).
לדעתי מרטין הוא זה שמתעניין במין ואלימות, לאו דווקא הקוראים.

למה צריך להיות מוסר השכל?

אני אצטט את רומח הדרקון " אתה יכול לרקום את העולם באימים, ועדיין מה שיש הוא זה שיהיה".

אם נד לא היה מתעקש כל כך לגלות מה היה קורה לג'ון ארין, סאנסה הייתה מתחתנת עם ג'ופרי, רנלי וסטאניס היו באים לחתונה ומכירים בג'ופרי כמלך החוקי , ובראן היה מגיע לחתונה ורוקד על הרגליים שלו, וכל הטענות של "ההורים של ג'ופרי הם אחים!" לא היו מושמעות לעולם (סגור ציניות, אני חושבת שלפחות מבחינת סאנסה הסיפור הזה הוא טוב בהרבה מאשר נישואים לג'ופרי).

אם רוב לא היה חושב שמגיע לו להיות מלך, האם הוא עדיין לא היה יורד דרומה להציל את אחיותיו? אגב, יש עוד כמה צעדים בין ההחלטה לרדת דרומה לחתונה האדומה, את יודעת, להכנס עם בחורה למיטה, להתחתן איתה, לבטוח בפרייס אחר כך....

אם דיאנריז לא הייתה חושבת שמגיע לה, היה רוצחים אותה, למה ? כי היא נצר לבית טארגיין, והיא בילתה את כל החיים שלה לפני הסיפור בבריחה מרוצחים, וגם בספר הראשון ( כשהיא אישתו של, ולא מפגינה שום רצון לשלוט על עם אחר) מנסים לרצוח אותה

אם אובריין לא היה מנסה לנקום את מות אחותו , הוא אולי היה חי והנחשיות היו עסוקות בלזמום להנאתן בדורן, אבל את מי זה היה מעניין?

ובריאן, אוי בריאן, אולי האדם שהכי לא באמת הייתה לו אופציית בחירה : אביר הקרנפים החביב הראה לנו את תפיסת העולם בווסטרוס - נשים צריכות להיות יפות, ולעשות הרבה ילדים. בריאן ( יכול להיות שראית יותר מדי את הסדרה ?) היא לא מוזנחת, היא לא קצת לא יפה - היא מכוערת. אחד המחזרים שלה ( ג'יימי פוגש אותו והם מרכלים עליה קצת) טוען שהיא הייתה גדולה קצת יותר מהחזירה בחצר ושעירה הרבה יותר ממנה. את יודעת, בגיל שלוש עשרה, עדיין בשלב שבו היא התלבשה יפה למחזרים וניסתה להיות ליידי. מה באמת האופציה של החיים האלה השאירו לה?
נישואים לאדם שישנא אותה ויבוז לה, שיבחר בה בגלל עושרו של אביה? אני לא מניחה את אופציה ב' - שמה שגורם לה להיות כל כך מכוערת מונע ממנה גם להכנס להריון, אבל לפי מה שאני זוכרת, בריאן המנסה להיות ליידי פכיעה הרבה יותר מבריאן האבירה

Macphista

New member
השוואה קלילה בין הדמויות בסדרה לבין הספרים

מבחינת מראה חיצוני-
http://www.dorkly.com/post/64753/ho...acebook.com&utm_medium=post&utm_campaign=july
דאריו נהריס מעניין במיוחד.

בכל מקרה, כשאני קוראת משהו אני לא יכולה שלא לחשוב מה הכותב מנסה להגיד לי. לכן תהיתי על מוסר ההשכל.

ובנוגע לבריאן ומה שגברים אומרים על המראה שלה- לאנשים יש נטייה להפריז בתיאורי נשים, וגם גברים בעצם.
אם בחורה מושכת היא הופכת להיות הדבר הכי מדהים עלי אדמות, ואם בחורה לא מושכת היא שעירה, גדולה יותר מחזיר, וכו' וכו' וכו'.
לכן אני לא מתרגשת ממה שאיזה בחור אמרה עליה כשהיתה בת 13.

ולגבי העניין אם בריאן יכולה או לא יכולה להיכנס להריון... דפאק? מעדיפה לא להגיב לזה.

בריאן יכלה להישאר באי הספיר גם אם לא בחרה להינשא. אבל זה לא משנה. אני מדברת על כך שהבחירה שלה לעשות כרצונה, גם בניגוד למוסכמות, גרמו לה להיפגע ולאבד לא מעט.

דאריו מעניין במיוחד כי יש התמקדות על מה . (ספ

שתיארו עליו בספרים, דאינרז לא מתוראת כיוצאת מהלהבות ככה ( ואגב, תגלשי למטה ותעברי ל "7 דברים מדאיגים יותר מהחתונה האדומה "). וכן, יש שם עוד כמה דברים שפשוט לא טורחים לשים לב אליהן (דאני מבוגרת יותר ממה שהיא בספרים, אנחנו תופסים את הדור של פטיר/סרסיי/ קייטלין כבני 40-50, למרות שבפועל הם בני שלושים, מעניין שאחרי כל כאב הראש שזה גרם,בחרו לצייר את ג'ופרי עם שיער כהה יחסית).

והטענה שלי היא, שכולנו נפגעים, השאלה היא האם אנחנו מעדיפים לעשות את מה שנכון בעיניינו ולספוג את הפגיעות האלו,או לא לעשות את זה ולספוג פגיעות אחרות.

למעלה