שאלון קצרצר

Larc En Ciel

New member
שאלון קצרצר

מתי ואיך התחילה האהבה שלכן לדרמות/מוזיקה?.

כיצד אהבה זאת גרמה לשינוי בהתנהגות היומיומית שלכן? (מבחינת הרגלים וכ'ו).

מה הייתה התגובה של הסובבים אתכן? (משפחה/ חברים קרובים).

אם הייתן בסיטואציה עם אנשים שאתן לא מכירות טוב (מקום עבודה חדש/לימודים), והיו מעלים את הנושא של אסיה, הייתן מספרות על התחביב שלכן?.

אם הייתן יכולות להתחלף עם דמות ראשית בדרמה, עם מי הייתן מתחלפות?.

שיהיה המשך יום נעים~ וחג שמח~

nuly123

New member
התשובות שלי

מתי ואיך התחילה האהבה שלכן לדרמות/מוזיקה?
הסנונית הראשונה הייתה "סאם סון המתוקה" שהגיעה לערוץ ויוה ב-2007. הייתי סקרנית, אבל זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון, וכמעט פרשתי ממנה בפרקים הראשונים. החיבור התחיל בערך בפרק 4. אח"כ צפיתי בדרמות ששודרו בערוצי ויוה. זה הספיק לי עד שהגיעה "היהלום שבכתר" בשידור יומי וגרמה לי להתמכר. כשהיא הסתיימה והוחלפה בטלנובלה לטינית, זה היה הטריגר שגרם לי להוריד את "יי סאן" (בעזרת לינקים שקיבלתי הודות לפורום סדרות אסייתיות שנסגר מאז). מאז ועד היום ההתמכרות רק החמירה

המוזיקה הקוריאנית תמיד הייתה משנית אצלי - אני נהנית מחלק מהפסקולים, אבל לא עוקבת באופן פעיל אחרי זמרים או להקות. הלהקה היחידה שאני מכירה קצת יותר את ההיסטוריה והשירים שלה היא להקת Boohwal הוותיקה, וגם אליה הגעתי דרך הדרמות בעצם :)

כיצד אהבה זאת גרמה לשינוי בהתנהגות היומיומית שלכן? (מבחינת הרגלים וכו'):
הרבה שעות צפייה בדרמות (יותר מדי...) וגם כמה וכמה שעות תרגום; חברות יקרות
שהכרתי וירטואלית ואישית בפורומים ובקהילות השונות - עם אחת מהן גם טסתי לקוריאה בשנה שעברה לטיול כייפי (לא הייתי מעזה לעשות את זה בלעדיה
).

בסה"כ מתייחסים לזה כמו אל כל תחביב אחר... מקבלים אותי עם השגעונות שלי

אם הייתן בסיטואציה עם אנשים שאתן לא מכירות טוב (מקום עבודה חדש/לימודים), והיו מעלים את הנושא של אסיה, הייתן מספרות על התחביב שלכן?.

באופן כללי לוקח לי זמן להיפתח לאנשים, אבל בהחלט אני מספרת על זה לאנשים בסביבות כמו לימודים/עבודה - גם כשההיכרות לא מעמיקה. התגובות מגוונות - החל מ"עוד פעם את והסינים שלך"
ועד התעניינות וסקרנות

אני מעדיפה להישאר אני
אבל אם מדובר בהחלפה לזמן מוגבל, היה מעניין אותי להיכנס לנעליים של שתי דמויות שונות מאוד בגישתן לחיים, אבל גם משלימות אחת את השנייה לדעתי:
קיונג, הדמות הנשית הראשית בסדרה Ruler of Your Own World - בזכות הלב הגדול, הרגישות, האומץ וההתמדה.
שי-וון מ-Reply 1997, שעושה לרוב מה שבא לה, בלי לדפוק חשבון (כמעט...), אבל היא גם חברה טובה ואכפתית.

אחלה שאלון

Larc En Ciel

New member
אני ממש אוהבת את Boohwal

יש לך שיר מועדף?
.
ויצא לך לשמוע שירים עם הזמרים הישנים או רק עם Chung Dong-ha?.

nuly123

New member
קשה לבחור שיר אחד

אני אמנם לא מכירה את כל הדיסקוגרפיה שלהם (רחוק מזה...), אבל יש כמה שירים שאני אוהבת מאוד, בעיקר מהתקופות המוקדמות ועם הזמרים הישנים, אבל לא רק :)

שמעתי עליהם בפעם הראשונה בעקבות שיר שבוצע ב"דרים היי", ואז חיפשתי את הביצוע המקורי. אחר כך צפיתי במיני דרמה Rock Rock Rock שמספרת חלק מסיפורה של הלהקה, מנקודת המבט של מייסד הלהקה והמנוע שמאחוריה - קים טה וון (שנשאר בה מאז ועד היום, עם כל חילופי הנגנים והזמרים).

אם אני צריכה לבחור רק שיר אחד - אז Never ending story בביצוע המקורי מ-2002 עם Lee Seung Chul. בפעם הראשונה ששמעתי אותו הוא נשמע לי קיטשי ואירוויזיוני, אבל זה הפך לשיר שאני יכולה לשמוע המון פעמים ולא נמאס לי. אני אוהבת את המלודיה ואת הקליפ, אבל הוא גם מייצג בעיניי את הדרך שעברה הלהקה ששרדה כ"כ הרבה שנים ונולדה מחדש כמה וכמה פעמים (וזה בעצם הפירוש של שם הלהקה - לידה מחדש/תחיית המתים).

יש עוד שירים שאני אוהבת כמו:

The Story of You and the Rain
The More I Love
Reminiscence III
Heeya
The Only Road

נראה כמה שירים אפשר לצרף בהודעה אחת

Larc En Ciel

New member
יש לנו טעם דומה מבחינת השירים

רק שאצלי השיר The Story of You and the Rain עם Lee Seung Chul לוקח את המקום הראשון, במיוחד אחרי שראיתי את הלייב.
ואני מוסיפה לרשימה שלי את Something that I love, שהוא היה השיר ההקוריאני הראשון שלי
.

האמת שאני לא הכי בקיאה בהיסטוריה של הלהקה, אני רק יודעת שהיה סולן שנהרג בתאונת דרכים (אם אני לא טועה הוא שר בלינק של The More I Love ששמת). שהם עברו המון עד שהם הצליחו. וש-Lee Seung Chul עזב כי מישהו (אני לא זוכרת בדיוק מי) לכלך עליו
.
ומגניב לא ידעת שזה פירוש השם של הלהקה
, יש מצב שהם שינו אותו בגלל כל מה שקרה להם, אחד השמות הישנים שלהם היה The End ממה שאני יודעת
.

nuly123

New member
לגבי The Story of You and the Rain

לי סונג-צ'ול מבצע את השיר גם בגרסה ששמתי - אבל העיבוד יותר רוקיסטי כמובן. זו הגרסה הראשונה ששמעתי, ולכן אני קשורה אליה יותר (למרות שגם גרסת הלייב יפה... אבל שונה). השיר הזה תפס גם מקום מרכזי במיני דרמה "רוק רוק רוק", כי זה השיר הראשון שקים טה-וון כתב על אהובתו הראשונה.
Something that I love ממש יפה

לפי מה שקראתי (וגם הוצג במיני סדרה עד כמה שאני זוכרת), השם המקורי של הלהקה אכן היה The End, אבל הוא הוחלף די מהר, אחרי פרישתו של הסולן הראשון. הוא פרש לפני שהלהקה הקליטה את אלבומה הראשון, ואז נכנס לתמונה לי סונג צ'ול, והשם של הלהקה שונה ע"י קים טה-וון לשם אופטימי יותר :)

האלבום הראשון די הצליח - במיוחד הלהיט Heeya שדווקא לא נכתב ע"י קים טה-וון. האלבום השני הצליח פחות. לפי מה שראו בסדרה, הוא היה פחות להיטי, וקים טה-וון התעקש לשיר חלק מהשירים בקולו הצרוד... אחרי צאת האלבום השני, היו כנראה בעיות אגו ובעיות נוספות (כמו שימוש בסמים ומאסר של קים טה-וון). לי סונג צ'ול פרש מהלהקה לטובת קריירת סולו מצליחה. אחרי כמה שנים, קים טה-וון פגש את Kim Jae Gi שעודד אותו לחדש את פעילות הלהקה ולכתוב שירים. הם הקליטו כמה שירים, כולל The More I Love, אבל Kim Jae Gi נהרג בתאונת דרכים
הסקיצות שהקליט היו כ"כ מוצלחות שהן נכנסו לאלבום, ואת מקומו בלהקה תפס אחיו הצעיר, Kim Jae Hee שהיה בעל גוון קול דומה.
מאז ועד היום התחלפו כמה וכמה סולנים ונגנים, אבל קים טה-וון נשאר :) ב-2002 לי סונג צ'ול התאחד שוב עם הלהקה - לשיתוף פעולה שכלל אלבום והופעות, אבל מאבקי אגו וקרדיט שוב גרמו לפיצוץ ולפרידה מהירה... ונשאר הלהיט Never ending story.

יש בלוג שמוקדש ללהקה עם הרבה מידע:

https://boohwal.wordpress.com/

וגם סקירה מקיפה שנכתבה בעברית:

http://www.agenda.co.il/1184/forum/860162

והנה ראיון מתורגם מלפני כמה שנים עם קים טה-וון:

Larc En Ciel

New member
אני אוהבת את שתי הגרסאות אבל גרסת הרוק תפסה אותי יותר

כן, גם המילים שלו יפות
.

האמת שאני זוכרת שקראתי משהו על זה שאח שלו החליף אותו
.
ותודה על המידע והלינקים
.

Larc En Ciel

New member
חח אני אשכרה ישבתי ושמעתי את כל הפלייליסט הזה

וטוב אני לא יכולה להאשים אותך
.

cheburasha

New member
שלי

מתי ואיך התחילה האהבה שלכן לדרמות/מוזיקה? האהבה שלי היא לסרטים דווקא, למוסיקה בכלל לא ולדרמות רק בדיעבד. הסרט שהדליק אותי היה כלתי הקטנה. עם כל הדביליות והנאיביות שלו תפס אותי חזק וקים רה וון נשאר בין השחקנים האהובים.

כיצד אהבה זאת גרמה לשינוי בהתנהגות היומיומית שלכן? (מבחינת הרגלים וכ'ו). אני רואה יותר סרטים, אני תוקעת מילים קוריאניות פה ושם. הרינגטון מהגן הסודי מחכה להתקנה על הפלאפון. קניתי טאבלט בשביל לראות סדרות במיטה, התחלתי ללמוד שפה קוריאנית, חולמת ומדברת כל הזמן על לנסוע לקוריאה. מחלקת את האנשים על בסיס "נגועים" / "לא נגועים". כל מקום עבודה חדש אני מחפשת את אלה ששרוטים כמוני
ומוצאת

והכי גרוע: כשאני יוצאת עם מישהו, אני חושבת על האם הוא שווה ערב בלי סרט/ סדרה אסיאתי
לרוב לא שווה
כל פעם שאני מפסיקה מע' יחסים אני אומרת לעצמי - סוף סוף יכולה לראות מה שבא לי בשפה שבא לי
אבל האמת שזה עצוב. דרוש בן זוג שגם אוהב קוריאנים חחחח

אם הייתן בסיטואציה עם אנשים שאתן לא מכירות טוב (מקום עבודה חדש/לימודים), והיו מעלים את הנושא של אסיה, הייתן מספרות על התחביב שלכן? ברור! איך לא?!

אם הייתן יכולות להתחלף עם דמות ראשית בדרמה, עם מי הייתן מתחלפות? אוי, זאת שאלה שלי תמיד קשה לענות עליה. אבל נראה לי הדמות הנשית הראשית בכבודו של ג'נטלמן הכי קרובה אלי מכמה בחינות ואני דיי מתחברת אליה ולסיטואציה שלה ולא הייתי מתנגדת לחיזורים של ג'אן דון גאן

חוץ מזה, זאת שרואה רוחות רפאים במאסטרס סאן. זה מפחיד מצד אחד אבל מצד שני מגניב

nuly123

New member
אחלה שיטה לקביעת סדר עדיפויות :)

אם פעילות מסוימת שווה ויתור על זמן איכות מלוכסן

אני הייתי מפחדת להתחלף עם הראשית ממאסטרס סאן, אבל כל עוד סו ג'י סוב במרחק נגיעה, זה בסדר

maayanro123

New member
עונה

מתי ואיך התחילה האהבה שלכן לדרמות/מוזיקה? כששידרו את "סאם סון המתוקה" בויוה. אחרי זה הייתי רואה את כל הסדרות ששידרו שם (חוץ מהיסטוריות וכו' שלא אהבתי), בשלב כלשהו עשיתי הפסקה של כמה שנים ואז חזרתי לזה וגיליתי שאפשר לראות סדרות דרך האינטרנט ומשם ההתמכרות שלי רק החריפה

בקשר למוזיקה - זה התחיל כמובן מהסדרות כי אהבתי את ה OSTים שהיו שם, ואז חיפשתי להקות שאהבתי ומשם זה נמשך ונמשך. אבל האמת היא שרק בשנתיים האחרונות התחלתי גם לשמוע מוזיקה יותר ברצינות ולחפש להקות ושירים וכדומה.
סרטים התחלתי לראות בשלב מאוחר.. אחרי שהתחלתי דברים דרך האינטרנט. אני עדיין מעדיפה סדרות על סרטים ברוב המקרים, אבל גם נחמד לגוון מדי פעם עם סרט

כיצד אהבה זאת גרמה לשינוי בהתנהגות היומיומית שלכן? (מבחינת הרגלים וכ'ו) - בעיקר יותר מדי שעות בצפייה בסדרות/סרטים/תוכניות בידור

מעבר לזה, להיכנס לאתרי אינטרנט כמו סומפי ודומיו כדי להתעדכן במה שקורה, לחפש שירים חדשים בקוריאנית, וכמובן הפורום, וכתוצאה מזה שהתחלתי לנהל אותו אז גם כמות הזמן שאני משקיעה בנושא גדלה וגם יצא שאני מתעניינת ביותר דברים שקשורים לזה.
ואני ממש רוצה ללמוד קוריאנית ולטייל בקוריאה

מה הייתה התגובה של הסובבים אתכן? (משפחה/ חברים קרובים) - אצל רוב האנשים שאני מכירה זה עדיין נתפס כתחביב מוזר, וכתוצאה מכך גם אין יותר מדי אנשים סביבי שמודעים לתחביב הזה, אבל מי שכן יודע את זה עליי כבר למד להשלים עם זה.
אחת הסיבות שהגעתי לפורום מלכתחילה היא שאנשים סביבי לא ממש מתעניינים בזה והם עדיין חושבים שזה מוזר.

אם הייתן בסיטואציה עם אנשים שאתן לא מכירות טוב (מקום עבודה חדש/לימודים), והיו מעלים את הנושא של אסיה, הייתן מספרות על התחביב שלכן? לא ממש, לפחות לא בהתחלה. אני בד"כ אדבר על זה רק עם אנשים שאני מרגישה בנוח לידם או עם אנשים שאני יודעת שגם מתעניינים בזה.

אם הייתן יכולות להתחלף עם דמות ראשית בדרמה, עם מי הייתן מתחלפות? בשביל הגיוון, הייתי מתחלפת עם דמות של פרינססה מפונקת שלא עושה כלום כל היום, כי אם כבר יש לי את האפשרות להחליף, אז הייתי הולכת על משהו שרחוק ממני בחיים האמיתיים, ואני רוצה לראות איך זה להיות בנעליים שלה. אני מניחה שהדמות של Yoon Eun Hye ב Take Care of the Young Lady תתאים?

nuly123

New member
גם אני נכנסת על בסיס יומי לבלוגים ואתרים בנושא

רשימת המועדפים שלי השתנתה מהקצה אל הקצה מאז שנדבקתי בחיידק המלוכסן
אני גם מוצאת את עצמי בוהה יותר בתמונות של כל מיני שחקנים... ופתאום גם בחורים עם איפור נראים לי כמו הדבר הכי טבעי בעולם

זה מזכיר לי פוסט שקראתי לא מזמן - על שינוי הטעם בעקבות החשיפה לתעשיית הבידור הקוריאנית:

Do I Really Find That Sexy?-How kentertainment has changed my tastes in what I find attractive.

maayanro123

New member
אצל איידולים האיפור נפוץ במיוחד, בעיקר אייליינרים וכו'..
אני לרוב מופתעת כשאני מוצאת להקה בלי איפור.
אבל גם לשחקנים לא חסר

כמות הדברים שאני מוצאת פתאום חמודים בגלל האסייאתים האלה

יש כ"כ הרבה דברים שאם בחור רגיל היה עושה הייתי חושבת שהוא ממש מוזר ובורחת משם די מהר, אבל כשהם עושים את זה זה נהיה הדבר הכי חמוד בעולם
(למשל - aegyo)

אהבתי את הפוסט, תודה

וגם הכניסו לשם את Boy's Day
(זה לא פייר שרן נראה כ"כ טוב בתור בחורה
)

Larc En Ciel

New member

מתי ואיך התחילה האהבה שלכן לדרמות/מוזיקה?
מבחינת דרמות:
הראשונה של הייתה ouran highschool host club אי שם בשנת 2009, וממש לא התחברתי לזה. ואז בתחילת 2012 נתקלתי ב- Playful Kiss הקוריאנית בויוה פלוס, ולמרות שממש לא התחברתי לדרמה, החלטתי לתת לדרמות הזדמנות בעקבות הותק שהיה לי עם יפן.
מבחינת מוזיקה: התחלתי בשנת 2006 עם להקות רוק יפניות. ואז מצאתי כתבה על קייפופ באינטרנט. החלטתי לתת לזה הזדמנות והייתי בלהם ממה שראיתי (הקליפ הראשון שלי היה פאנטאסטיק בייבי של ביג באנג
), אז במקום קייפופ ניסיתי להקות רוק קוריאניות וככה הכרתי את Boohwal שהיא הלהקה הקוריאנית הראשונה שלי
.

כיצד אהבה זאת גרמה לשינוי בהתנהגות היומיומית שלכן? (מבחינת הרגלים וכ'ו).
יותר מדי שעות על המחשב. הוספת מילים למשפטים רגילים כמו Omo, Aigoo ושאר הירקות
. זמזום של שירי קייפופ כל היום
. וחפירות קייפופ עם חברה מחו"ל, שהכרתי לה את עולם הקייפופ. וכמובן מעיין
.

המשפחה בעיקר הרימה גבות, אבל הם התרגלו כבר לשגעונות שלי חח. ומבחינת חברים בואו נגיד בסופו של יום הצלחתי להדביק אנשים "במחלה" שלי
.

כן כבר הייתי בסיטואציה הזאת, וחוץ מאחת שעשתה לי פרצופים מוזרים, ואמרה שזה נשמע לה כמו דרמות בשקל (כמובן שלא שתקתי לה). ולבסוף הרווחתי מזה והכרתי עוד מישהי שהייתה שותפה לאהבה שלי
.

האמת שלא מצאתי דמות שהייתי רוצה להתחלף איתה בדרמות
.. חוץ מכאלה מסיבות שטחיות לחלוטין של בני זוג בדרמה
.

למעלה