שרשור פרק השחזורים- 8.1.13

Haad Yao

New member
אם אני לא אוהבת מתמודד

זה אומר שלמישהו יש בעיה? לאף אחד אין.

בכל אופן, אני חושבת שג'קי היא שתי רמות מעל סמדי ואבי, אבל השבחים שמרעיפים עליה נשמעים לי לא אמינים ומוגזמים. אני חושבת שתמיד הרייטינג משחק תפקיד מרכזי בתוכניות מהסוג הזה (לא רואה הרבה ריאליטי, רק מאסטר שף, אבל התחושה שלי שההפקה שוקלת טוב טוב מי יהיה בגמר, ואז המתמודדים המועדפים מתחילים לקבל שבחים מוגזמים. לא רק במקרה הזה).
 

אבי2322

New member
אני לא מבין מה הקטע שלך נגד ג'קי??

בפרק הקודם היא הכינה את המנה הכי יצירתית וזה לא מספיק לך.היא ופאולין היחידות שהכינו מנות יצירתיות רק שלג'קי המנה יצאה מאלפת ואילו פאולין כשלה במשימה.פאולין שבאה מהמטבח הצרפתי/איטלקי לא הצליחה לשחזר את המנה במדוייק מבחינת הטעמים אם כי השחזור היה מדוייק להפליא בהגשה ובכמות החומרים אבל הטעם היה קצת שונה.
אני לא מבין את הביקורת שלך,הרי פאולין בעצמה הודתה שהיא שכחה להוסיף גבינה למילוי ורק ברגע האחרון היא נזכרה.
לדעתי המנה של ג'קי בפרק הקודם היתה גאונית,אם אייל היה אומר את זה הייתי מסופק אבל ליונתן אני מאמין בלב שלם.

אף אחד לא טען לרגע שהמנה של פאולין היתה כשלון(עובדה שהיא זכתה כמצטיינת של המשימה)הויכוח היה רק עד כמה השחזור של המנה שלה היה מדוייק האם ב100% כמו שאייל טען או ב95% כמו שחיים טען.
 
ומה הקטע שלכם עם ביקורת?

כל אחד אומר מה דעתו.
אולי פשוט נסכים מראש שכולם מעולים וכולם מאסטר שף, וזא הפורום יהיה ריק כי אין מה לדבר עליו

במקום לבכות תנו סיבות למה לדעתכם ג'קי יותר טובה
 
אני באופן אישי לא נוהגת לבכות ממאסטר שף

אז לבכות אני לא בוכה.

בוא תסביר לי אתה למה ג'קי לא טובה, והפייבוריט שלך כן?

ג'קי טובה כי השופטים טועמים את האוכל שלה ואומרים שהוא טוב, לא אני ולא אתה טעמנו מהמנות.
קשה לי לנסח כרגע במילים אבל אני בטוחה שגם אתה מבין שהבקורות כלפי ג'קי לא אובייקטיביות...
מכיוון שאובייקטיבית, הגיעה בחורה שאף אחד לא האמין לה, התלוננו עליה שהיא אבי או סמדי כי היא תישאר מקובעת לאוכל המרוקאי שהיא מכירה (מודה שגם אני חשבתי), אבל לא כך היה, הבחורה עושה כברת דרך (המהות של התכנית ללמוד ולהתפתח לא?), יוצאת מהקבעון ועושה את זה באינטילגנציה גדולה.
היחיד שאני מסכימה שטוב ממנה בקצת זה תום (הפייבוריט שלי), השאר ממש רחוקים ממנה בעיקר סלמה שלא ברור לי מדוע החזירו אותה. תמיד בהיסטריה, תמיד מגישה מנות כמעט מוכנות.

מותר לכם להשמיע ביקורת, מותר לאחרים "לבכות" ולא להסכים עם הבקורת שלך - בעיקר אם היא נשמעת מאוד לא אובייקטיבית.
 

אבי2322

New member
לא יודע אם ג'קי יותר טובה

משאר המתמודדים אבל בלי ספק היא אחת הטובות,כל חמשת הגדולים הם ברמה גבוהה מאד ולכולם מגיע להיות בגמר אם כי לתום וג'קי מגיע קצת יותר.
 

דורית1900

New member
פרק די סתמי

שפסגתו היתה בויכוח בין חיים כהן לאחרים על מרקם התפוחים במילוי של הרביולי. מסתבר שחיים כהן חושב שרסק תפוחים זה אחלה ואם התפוחים לא מעוכים עד הסוף אז זה לא שווה. חוץ מזה, מסתבר שחלק מהקסם ברביולי המקורי היה בכך שסתם זרקו את מקל הוניל לחמאה. אכן מרשים מאד.

לשופטים אף פעם לא נגמר מלאי הסופרלטיבים והם פשוט המומים מהגאוניות ברעיון של לשים פטריות במרק הדגים. אייל שני וחיים אפילו מבצעים דואט לא קצר של שבחים ודברי הערצה. שאפו לכותבי הטקסטים של ההפקה.

לפחות מיכל החליפה שמלה. אהבתי.
 

אבי2322

New member
נכון כי כמות הוניל היא מאד משפיעה על הטעם

במנה של ג'קי טעם הוניל השתלב בעדינות בתוך הרביולי ואילו אצל פאולין טעם הוניל הורגש יתר על המידה ברמה כזאת שהוא פגם בטעם המקורי של המנה.הרי מה שהופך טבח לטבח טוב הוא הדיוק בכמות החומרים ובטעמים,הרבה אנשים יודעים לבשל ויש הרבה מסעדות טובות וקרה לנו לא פעם שאכלנו את אותו דג בשתי מסעדות שונות באחד זה היה טעים בטירוף ובשניה זה היה בינוני.בשני המקרים מדובר בטבחים שיודעים לבשל אבל אחד דייק מאד בטעמים והשני כנראה שלא ולכן לא כל כך התלהבנו.
 

דורית1900

New member
אבל פאולין לא טעמה את המנה

אלא עבדה לפי המתכון. המתכון מופיע במאקו וסעיף 5 שלו מסביר על הכנת חמאת הווניל: " לחמאת הווניל: ממיסים במחבת חמאה מקלות וניל חצויים, עד להמסה. מכבים את האש." הכמויות שניתנו: 50 גר' חמאה, 2 מקלות ווניל.

אם רוצים טעם עדין של וניל אז מה הטעם להשתמש בשני מקלות? הרי מדובר במצרך יקר. לי זה נראה סתם ללא מחשבה, לא יותר.
 
אני חושבת

שזה בכלל לא הוגן לבקש מהמתמודדים לשחזר מנה שלא טעמו אף פעם... זה מסביר כל מיני טעיוית בסיסיות שהיו במנת החיקוי, שרק בטעם היה אפשר לגלות אותם. כמו שדליה היתה צריכה לשאול את סלמה מה עובי הבצק, ובסוף זה אחד הדברים העיקריים שהעליהם היא נפלה במנה.
אם היא היתה טועמת אותה היא היתה יכולה לדעת בדיוק מה העובי והמרקם
 
דליה או סלמה ..זה כבר לא משנה .. מה שברור

לי הוא שג'קי והגרמני יהיו בגמר. זה דליה סיימה מקום רביעי או חמישי זה לא משנה בכלל..
 
טוב נו..אז מה קרה?מתחיל להסתמן הגמר

שכולם חשבו עליו..פרט למשתתפ(ת) אחד(ת)..
תום זו רמה בפני עצמה.. לא יודע אם שמתם לב אבל הוא מאד שמח שפאולין נצחה במשימה ואח"כ התחבקו במן חום כזה.. הוא ממש נחמד תום..
ג'קי- הפתיעה אותי לגמרי יצאה מהבועה שלה ועשתה ממש דברים יפים..
פאולין- כשהיא בוחרת להגיד לעצמה שהיא מסוגלת אז יש תוצאות..ורואים את זה..
סלמה/דליה- הן בשלניות בחסד.. אבל הן מקובעות בתחום שהן מכירות(וגם זה ענק) וזהו.. ברגע שאייל שני קטל את המנה שלה הרגשתי שהיא תהיה זו שתלך הביתה..סלמה שכחה מהדג וגם לא עשתה את התפוחי אדמה כמו של תום וזה יצא ממש במזל שהיא עברה לחצי גמר..
אז בעצם תום, ג'קי כנראה בדרך הבטוחה לגמר.. המאבק המסתמן ביום ראשון הוא בין סלמה לפאולין..
דבר אחד נורא הצחיק אותי עם הקטע שחיים כהן קורא לאייל ואומר לו "בוא תראה בו תיגע....איזה מוח מדויק"
בדיוק מזכיר לי את הבדיחה שאחד נכנס לאטליז ושואל את המוכר "תגיד יש לך שכל בהמה?

יהיה נחמד בחצי גמר
 

אבי2322

New member
איזה כיף שלושת הפיבוריטים שלי בדרך לגמר

והאמת שגם אם סלמה תהיה בגמר על חשבון אחד מהם אני לא ממש יצטער כי היא בעצם הפיבוריטית הרביעית שלי.
 
דליה וגם סלמה נכשלו באחת המנות בגלל חוסר זמן

דליה נקלעה לחוסר זמן בגלל שהיא עשתה שינוי במנה ואם היה זמן אולי זה היה מצליח יותר מהגירסה המקורית
השופטים סתם מלחיצים עם ההערות שלהם ובגלל זה דליה נקלעה למחסור בזמן -- היא שינתה את התוכנית
ומה היה אכפת להם לתת שעתיים במקום שעה וחצי ?

אני לא אהבתי את הרביולי של טום כי אני לא אוהב בזיליקום
מיכל ידועה בזה שהיא לא אוהבת כמון (גם אני לא) אז מפתיע אותי שהיא בכול זאת אהבה את המנה של סלמה

האמת שלא יצא לי לאכול מרק דגים וזה לא משך אותי -- אולי זה יהיה טעים לי
בכול מקרה אני מעדיף את הדגים שלי צלויים ולא בתוך מרק למרות שהשופטים אהבו את המנה של ג'קי
אף פעם לא אכלתי מוח -- אני יודע שזה טיפשי אבל זה נראה קצת מפחיד

זה הפתיע אותי שפאולין רגישה -- בכלל באופן כללי המתמודדים במאסאר שף הם אנשים עדינים (מבלי להכליל)
בתוכנית מסטר שף ובתוכניות של המוזיקה אין רוע אצל המתמודדים לעומת האח הגדול והישרדות והמירוץ למיליון
אולי זה קשר לזה שהם לא מתמודדים על מיליון אבל אני לא חושב שזאת הסיבה היחידה
 
זה היה באמת מוגזם,

כ"כ מעט זמן להכין 2 מנות שלא ניסית בחיים
היה צריך לתת לפחות שעתיים וחצי
 
אני באמת אוהבת את ג'קי

והיא עלתה שלב בזכות ולא בחסד
אבל לא ברור לי מה ההומאז' שהיא עשתה במרק הדגים,
זה עדיין מרק מוקרם, היא פשוט הפכה אותו לכשר והוסיפה פטריות במקום חזה אווז
כשדליה באה לעשות את אותו הדבר,- בהתחלה היא רצתה להכין גם פאי רועים פשוט עם תיבול שלה- אמרו לה שזה לא בסדר והיא צריכה להכין מנה משל עצמה ב"רוח" המנה המקורית
ולכן היא הסתבכה עם פרוסות תפוחי האדמה שלא התבשלו לגמרי במסגרת ההזמן שנותר לה

מה דעתכם?
 

דורית1900

New member
זה לא באמת ריאליטי

שימי לב שתום שעשה את מנת המוח אמר "עכשיו סוף סוף אטעם את האוכל של ג'קי", כלומר המשתתפים לא טועמים זה את האוכל של זה. בעיני זה מעיד על חוסר תום לב של ההפקה שמעוניינת לדרג את המנות ללא אפשרות של ביקורת חיצונית. אני מאד ספקנית בנוגע לאיכות הבישול האמיתית של חלק מהמתחרים וככל שהשופטים מרבים יותר בסופרלטיבים על כל פיפס כך אני חושדת יותר במניעיהם.

הלוואי שמישהו מבפנים היה מעז להוציא את האמת החוצה.
 
את יודעת, שאלתי את עצמי

כמה זה באמת סופלטיבים של ההפקה או פשוט נסיון להסביר את זה לעצמנו
אני אסביר את עצמי:
יש מנות שנראות לא משהו, והשופטים מתלהבים. עכשיו, יש שופטים שבאמת מסבירים לצופים מה טעים ומה כ"כ טוב במנה (כמו רושפלד) אבל לרוה אנחנו הצופים לא מקבלים הסבר מספק, כי במקום להסביר מה תכלס כ"כ טוב, יוצאים בהצהרות כוללניות ולא מובנות (כמו אייל שני) או פשוט אומרים "טעים לי" ולא נותנים הסבר מספק כמו מיכל וחיים כהן.

לכן השאלה שלי היא האם כל הביקורת כלפי "התערבות ההפקה" היא בעצם תלונות כלפי השופטים שלא באמת מעבירים היטב את הטעם דרך המסך, וזה משאיר אותנו בהרגשה של "עבדו עלינו..." ו"בטח שההפקה מתערבת"

אשמח לדעת מה את חושבת בנושא, כי בעקבות הפרק האחרון זה באמת גרם לי לתהות בנושא..
 

דורית1900

New member
קשה להסביר מה טעים

ואין לי טענות בכיוון הזה. מצד שני, לנו כצופים יש אפשרות לשפוט את מרכיבי המנה ולנסות להבין בעצמנו אם משהו הוא טעים. אני למשל לא אכלתי מוח מעולם וגם אין לי כוונה לעשות את זה אז ברור לי שהמנה של המוח זה משהו שאני לא יכולה להבין. אבל, אם באה דליה ומגישה מנה של פילה בקר שמעליו רוטב עגבניות ומוצרלה אז אני יכולה לדמין את הטעם. במקרה הזה רושפלד כמעט התעלף ואמר שזו אחת המנות הכי מופלאות שהוגשו אי פעם בתכנית, ואז לי נראה שמדובר בקשקוש של ההפקה כי אין בכך שום הגיון.

אני גם זוכרת שסמדי הגישה פעם מנה של שניצל ששחה בשמן במידה כזו שגם ראו את בריכת השמן בצלחת, ואז מיכל שטעמה אמרה שהפה שלה מתמלא בשמן ומיד פצחה בסיפור על סבתא שלה שהיא ניצולת שואה ולכן תמיד הגישה שמן לנכדים ואיזה נפלא זה. אז ברור שיש פה בעיית אמינות.
 
למעלה