אויש נו ב'מת
ברור שזה מהלך אסטרטגי נגד קשת וזהו. אחרי שדה ווייס ישראל (הגרועה, גרועה, גרועה) לכאורה שברה את ההגמוניה של כוכב נולד, אף על פי שהיא מבוססת כולה על מאגר של מוזיקאים כושלים או ריג'קטס של כוכב נולד בעצמה (כולל אחד הפיינליסטים), הם החליטו לקנות את הפורמט של האקס פקטור כדי שלקשת לא יהיה איך להשיב מלחמה. רק מה, רק אחרי שעשו עסקה קלטו שהם ייאלצו לשלם קנס גבוה במיוחד, וגם לשחרר את הפורמט לקשת, אם הם לא יפיקו אותו. אז הנה, הם מפיקים. יש רק שתי אופציות ריאליות לשופטים - שירי מימון והראל סקעת, שקשת יטרפדו בכל מחיר (אולי לשירי אין מחיר, אבל קשה לי להאמין שהיא תסכים "לבגוד" בכוכב נולד). אז שיקחו את רמי קלינשטיין המעפן, או את אחד המנטורים המעפנים (עד כמה זה אירוני שאביב גפן הוא מנטור בתוכנית שלכאורה, ביומרנות אין קץ, מתעקשת להתמקד ב"קול" ולא ב"זמר"?) של דה ווייס. (או אם הם רוצים מישהו על משבצת דמי לובאטו - רוני דלומי, אבל היא טאלנטית של טדי, אז רק רמי קלינשטיין, לא?)
אני לא חושבת שהפורמט הזה, כמו כל פורמט כשרונות שהוא לא מכוון למולטי-טאלנטיות (כמו כוכב נולד, אגב) יכול להצליח בישראל. בישראל אין קהל גדול של צרכני מוזיקה, ההיצע גדול בהרבה על הביקוש מבחינת הקהל. לעומת זאת, בכל הקשור לכמות הכישרון והפלטפורמות להציג אותו - כאן הביקוש גדול בהרבה מההיצע. הזמרים הטובים הולכים ומתדלדלים, הזמרת הכי טובה בעונה האחרונה של כוכב נולד היתה בת 16 וכלום.
בקיצור, יכולים להספיד את כוכב נולד מהיום עד מחר. לא חושבת שמישהו יקנה את הדיסק של קטלין רייטר, את של אור טרגן שניצח בעונה האחרונה של כוכב נולד נראה לי שכן.
נ.ב: בחוזה מול יוצרי אקס פקטור יש אופציה להבאת אחד מהשופטים בגרסאות החו"ליות לארץ לטובת קידום וכאלה. הלוואי שיביאו את סיימון, זה יכול להיות אדיר לראות אותו נדהם מכמות הכשרון המזערית והפרובינציאליות. תארו לעצמכם את סיימון צופה באודישן של ילד ערס ששר עומר אדם.