בישולים לסופ"ש

Gidi Shemer

New member
אה, זה קל הפעם

האוכל שלי לארבעת הימים הקרובים-

עדשים כתומות מבושלות ומרוסקות למחית
תפוחי עץ ממוקרגלים (מילה שהמצאתי עכשיו= ״מבושלים״ במיקרוגל), מעוכים.


במילים אחרות- סבב שני של ניתוח עקירת שיני בינה (הפעם צד שמאל) מחר בבוקר
 
כרגע לא בא לי כלום

יש לי כמה דלעות ערמונים
מלפפונים עגבניות בצל סגול
חצי כרוב
כל מני קטניות ואורז
שבבי סויה

אולי לזניה עם פסטה אורז- אני קצת משעממת את עצמי אבל השבוע כבר היו כאן קציצות, אורז מלא עם עדשים שחורים וקינואה אדומה, תפוח אדמה אפויים, דפי אורז ממולאים, סלט סלק, סלט אפונה ותירס, טחינה , חצילים וטחינה, עגבניות וכוסברה...משעממת לי אנוכי
 
בינתיים

מפרום תפוחי אדמה עם שבבי סויה
בתחתית טבעות דלעת והרוטב לא יודעת עדיין
סלט קינואה אדומה עם מאש מבושל מעט וחמוציות
טחינה תמיד
כל השאר עוד נראה
 
אני לא עקבית

את הדלעות מילאתי גם באותה תערובת הנחתי על מצע פרוסות עגבניה ובצל לרוב, זריתי מלח, פלפל שחור וכמון, סילאן ועל הדלעות מלמעלה זלפתי סילאן בעדינות. הוספתי לקדרה שמן זית ומים. הריח לתפארת מדינת ישראל.
את תפוחי האדמה אני מתכוונת לטגן בבלילת חומוסודה ולהניח בכלי אחר עם רוטב חמצמץ משהו, עודנראה.
המאש מבושל תורה של הקינואה.
לגבי השאר עוד אינני יודעת. אה כן סלט של פטריות שמפניון צלויות עם הרבה בצל ורוטב משמנת אלפרו, מעט חרדל וקורנית. מלמעלה שברי פקאן מסוכר.
 

smaak

New member
אז משלוחי הירקות החדשים שווים כמו הקודמים?

 
מפרום תפוחי אדמה

על מצע גזר ואפונה ירוקה והרבה שום, את הדלעות לא צילמתי

 

smaak

New member
בסוף הכנתי אתמול סלט

עם המכונה החדשה חתכתי סלק ומלפפון לגפרורים דקים,
הוספתי קוביות אבוקדו,
כל מיני עלים ירוקים ובינהם רוקט שאני אוהבת כי הוא נותן הרבה טעם,
ופסטה פוסילי מיום האתמול שכבר היתה קרה במקרר.

רוטב שהוכן משמן זית, קצת מייפל, מלח ופלפל (פשושיק ביקש בלי לימון).
אני מאוד מאוד אהבתי.
הוא בהתחלה עיקם את הפרצוף ובסוף אכל צלחת ענקית.
 

smaak

New member
בסוף מצאתי במקרר

חבילת טופו של חצי קילו שהתוקף שלה הסתיים אתמול,
פתחתי, הרחתי, מריח יופי.
הכנסתי לבלנדר את חצי הקילו ביחד עם צרור של פטרוזיליה,
שני קישואים קטנים,
חתיכה נאה של דלעת סקווש (דלורית?)
בצל
תיבול
פירורי לחם
ותחליף ביצה NO EGG.
טיגנתי במחבת נון סטיק.
כולם נהנו, כולל יאן שלא אוכל טופו בצורתו הרגילה, ופשושיק שמעדיף סייטן.
אני אכלתי חצי מהקציצות תוך כדי הכנה.
יצאה כמות גדולה מאוד, אבל את היפות בינהן צילמתי.

 
למעלה