מקלאסיקה למיוחדים
שלום
יש סנדוויצים קלאסיים בינלאומיים כמו הראובן, שכאשר הוא עשוי טוב, הוא קלף מנצח (ראה רשת ראובן).
יש סנדוויצים ישראליים, מבוססי שניצל, שקשוקה, טוניסאי שהם טובים לתוכנית TV מקומית, לא בטוח שיעבדו לחיך הזר.
ויש אימפרוביזציות.
לדעתי, סנדוויץ קלאסי חייב נושא ועליו תוספות. אסור לתוספות לגנוב את ההצגה מחומר הגלם היסודי.
והנה הכיון:
1. הלחם: חשוב להתאים את הלחם לנושא. למרות הרעיונות של לחם כפרי או לחמים מיוחדים (שעורה, חיטה מלאה ועוד), הלחם הכי פחות דומיננטי, אך עדין מאוד טעים: לחם לבן.
ואם לחם לבן, אז בגט. לא בגט של הסופר או מאפיית שלומיאל. בדט צרפתי אמיתי ראוי.
2. הנושא המרכזי:
גבינה - הייתי הולך על בריא או קממברט, אפשר גם צהובה יחודית כמו גרוייר או אפנצלר, ויש עוד. גם הגודה ההולנדית טובה.
ביצה - במקום שקשוקה כמו שרבים הציעו, הביצה הכי טובה בסנדוויץ (קר) זו הביצה הקשה.
נקניק - נקניק ריחני כמו נקניק קוניאק או תה טובים. נקניק יבש (כמו הרץ) עוד יותר טובים. פה דרוש חרדל ראוי ברקע ומלפפון חמוץ. רצוי קורנישון.
סלט -
סלט אבוקדו עם לימון, בצל ירוק, מיונז וביצה קשה, מלח ופלפל שחור.
סלט טונה עם מיונז וגמבה קלויה על אש מוחמצת.
סלט ביצים.
כריך לא כשר:
1. עם גבינה ונקניק. גבינה מותכת עדיפה.
2. שרימפס ורוטב טרטר.
הירק:
חשוב שהירק יהיה צבעוני, טרי (סופר), ובמידה.
מה מורחים על הלחם:
1. חמאה.
הפתרונות של חומוס או טחינה ואחרים פחות מתאים לסנדוויץ. זה טוב לפיתה.
לנקניק - ראוי חרדל. חרדל צהוב ללא גרגרים. האמריקאי (חמוץ מתוק) או החרדל של תלמה מעולים. לא הייתי הולך על דיז'ון חריף. הוא יקח את ההצגה מהנקניק.
סנדביץ גדול:
לתלות 2 כיכרות לחם על גב של פיל. זה סנדביץ? אם ירצו יאכלו...