אוי אתם צריכים לכוון אותי יותר!
יש לי מתכון כמעט לכל דבר, כולל פסטות עם שלל הרטבים, ובמיוחד לחורף - מרק לכל יום.
אבל כדי להתחיל ממשהו, ושכולכם תהיו בריאים - אהובתי המוזנחת והלא פופולארית -> הקינואה!
אז קודם כל, איך מכינים את הקינואה?
לדעתי, הבעיה העיקרית של הקינואה היא שלא יודעים להכין אותה. כמה דברים חשובים (בעיניי):
# חשוב מאד לשטוף את הקינואה טוב טוב. כמה טוב? בוא נגיד שאם יש לכם זמן אפשר גם להשרות אותה לכמה דקות, ובעיקר לשים מתחת לזרם מים ולוודא שהכל שטוף. למה? זה מוציא ממנה את הטעם לוואי הסבוני קצת שיש לה, שמרתיע הרבה אנשים ובעיקר פשוט לא טעים.
# אני אוהבת לטגן קודם בצל טוב, עד שהוא כמעט שרוף ומלא בטעם
אם רוצים לקרמל אותו עוד, אפשר להוסיף טיפה מים כשהוא מתחיל להשחים - זה יתסוס טוב (אז זהירות!), אבל יוסיף לזה רוטב וקרמול יפה לבצל.
# כשהבצל מוכן להוסיף אליו את הקינואה (אני בד"כ שמה 2 כוסות, וזה מספיק לשנינו ליומיים-שלושה). לטגן אותה כמה דקות, עד שהיא מקבלת מין ברק כזה.
# מה שעוד נותן לקינואה טעם זה להוסיף תבלינים בשלב הטיגון - מלח ופלפל בנדיבות, ועוד תבלינים שאתם אוהבים (אני הולכת על כורכום, אבל גם תיבולית הודית של קנור יצאה טעים)
# בשלב זה להוסיף את המים - לפי הכמות שעל האריזה. בגדול, תלוי איך אתם רוצים את הקינואה. לקינואה מעט קראנצ'ית אני שמה כוס וחצי מים על כוס קינואה, לקינואה יותר מבושלת לשים קצת יותר. ראיתי אריזות שכתוב עליהן 2 כוסות מים לכוס - בעיניי זה יותר מידי ויוצא עיסתי.
# מבשלים כמו אורז - לתת לזה להגיע לרתיחה עם מכסה סגור ואש גבוהה יחסית, ואז להוריד לאש נמוכה מאד, לערבב טוב שלא ידבק ולתת לה להתבשל עם מכסה סגור, עד שלא יהיו מים. כשאין מים - לתת ערבוב קליל ולטעום (אם היא עוד לא מוכנה מספיק אין בעיה להוסיף עוד קצת מים רותחים ולבשל עוד).
וזהו! מפה אפשר לעשות איתה הכל - היא יכולה בכיף להחליף אורז בכל דבר.
3 מתכונים שאני אוהבת לעשות איתה - מג'דרה קינואה (לטגן מלא מלא בצל, עדשים מבושלות (פשוט לבשל במים עד שמוכנות), מלח פלפל ולהוסיף את הקינואה), סלט קינואה (בערך כל ירק קשה שאתם אוהבים מתאים פה, עם איזה רוטב שאתם אוהבים), וקינואה עם ירקות מבושלים (לטגן בצל, גזר, גמבה, ברוקולי וכל ירק נוסף שאוהבים, לתבל מעט עם סויה וטיפונת טריאקי לטעם ולהוסיף את הקינואה).
זהו להיום! חפרתי ודחפתי לכם 3 מתכונים באחד