שולחן לשניים

אני ממש אוהבת את העיצוב

וממליצה בחום על עוגיות שיבולת השועל שיוצאות ממש פריכות וטעימות במיוחד ועוגיות ה-Bacci Di Dama...
 

sharon it

New member
תודה רבה!

המתכון ללזניה נשמע מוצלח ביותר! אנסה גם את שלך
שרון (מהפסטה)
 
לטובת הטבעונים - קאפקייקס שוקולד חמאת בוטנים

הקאפקייקס האלו הם תוצאה של אלתור, לטובת חברים טבעונים. הכנתי חצי לא טבעוניים לפי מתכון של מרתה סטיוארט וחצי טבעוני לטובת החברים הטבעונים.

המתכון לוקח מתוך בלוג טבעוני - אך ערכתי בו שינויים קלים והוספתי ציפוי שווה

לקאפקייקס:
כפית סודה לשתיה
כוס וחצי קמח לבן תופח
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
רבע כפית מלח
חצי כוס חלב שיבולת שועל (לא אוהבת חלב סויה, חלב שיבולת שועל טעים יותר לטעמי)
חצי כוס מים
חצי כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1 בננה מעוכה
חצי כוס שוקולד צ’יפס פרווה
1 כף סילאן
מעט רום (לא חובה)

לציפוי
חמאת בוטנים (קניתי חמאת בוטנים טבעית ולא Skippy אמריקאית)
3-4 כפות סילאן
ממרח לוטוס
אבקת סוכר לפי הטעם להמתקה

לעיטור- שבבי קוקוס

מערבבים את כל החומרים היבשים יחד, למעט השוקולד צ'יפס ולאחר מכן מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבלים.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס. מוזגים לכוסיות מאפינס/קאפקייקס קטנות. שימו לב למלא את הכוסיות עד לגובה של 2/3 כדי שיתמלא עד הסוף אך לא יגלוש החוצה.
אופים בחום של 180 מעלות כ-25-30 דק' עד שקיסם שננעץ בהן יוצא יבש או עם פירורים.

מכינים את הציפוי על ידי ערבוב הרכיבים עם מקצף ידני. הציפוי יוצא מספיק יציב כדי לזלף עם מזלף. מזלפים על הקאפקייקס את הציפוי בעזרת מזלף.
מעטרים בשבבי קוקוס.

מצרפת תמונה... מתנצלת על האיכות
 
סלט ברוקולי ופטריות-מעולה

סלט גורף מחמאות, קל להכנה ונראה מרשים.

רכיבים:
בערך 3/4 שקית ברוקולי טרי שיש בסופרים (לפעמים יש המון ברוקולי בשקית ולפעמים פחות אז תראו שהכמות הגיונית לכם).
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
שלושה פלפלים (אפשר רק גמבות ואפשר לגוון)
גזר חתוך לז'וליינים (אופציונאלי, זה הופיע במתכון המקורי אבל אני לא מוסיפה)
קשיו
שומשום
שמן קנולה
סויה
2 כפות סוכר


הכנה:
חותכים את הברוקולי לפרחים, שמים במסננת ושופכים מעל מים רותחים (אל דאגה, הרוטב הוא חם והברוקולי יתבשל עוד טיפה בהמשך), מסננים ומעבירים לקערה.
חותכים את הפטריות, הפלפלים והגזר (אם משתמשים) ומוסיפים לקערה עם הברוקולי.
במחבת יבשה-קולים את השומשום תוך כדי ערבוב ושמים לב שהוא לא נשרף. אם משתמשים בקשיו שאינו קלוי אז קולים גם אותו ושמים בצד.
להכנת הרוטב מוסיפים כשליש כוס שמן ,שליש כוס סויה ושתי כפות סוכר לסיר קטן , מביאים לרתיחה ,מוודאים שאין יותר סוכר בתחתית ושופכים על הסלט, מוסיפים את הקשיו והשומשום ומערבבים.
 

NoFi M

New member
אוי אתם צריכים לכוון אותי יותר!

יש לי מתכון כמעט לכל דבר, כולל פסטות עם שלל הרטבים, ובמיוחד לחורף - מרק לכל יום.

אבל כדי להתחיל ממשהו, ושכולכם תהיו בריאים - אהובתי המוזנחת והלא פופולארית -> הקינואה!


אז קודם כל, איך מכינים את הקינואה?
לדעתי, הבעיה העיקרית של הקינואה היא שלא יודעים להכין אותה. כמה דברים חשובים (בעיניי):
# חשוב מאד לשטוף את הקינואה טוב טוב. כמה טוב? בוא נגיד שאם יש לכם זמן אפשר גם להשרות אותה לכמה דקות, ובעיקר לשים מתחת לזרם מים ולוודא שהכל שטוף. למה? זה מוציא ממנה את הטעם לוואי הסבוני קצת שיש לה, שמרתיע הרבה אנשים ובעיקר פשוט לא טעים.
# אני אוהבת לטגן קודם בצל טוב, עד שהוא כמעט שרוף ומלא בטעם
אם רוצים לקרמל אותו עוד, אפשר להוסיף טיפה מים כשהוא מתחיל להשחים - זה יתסוס טוב (אז זהירות!), אבל יוסיף לזה רוטב וקרמול יפה לבצל.
# כשהבצל מוכן להוסיף אליו את הקינואה (אני בד"כ שמה 2 כוסות, וזה מספיק לשנינו ליומיים-שלושה). לטגן אותה כמה דקות, עד שהיא מקבלת מין ברק כזה.
# מה שעוד נותן לקינואה טעם זה להוסיף תבלינים בשלב הטיגון - מלח ופלפל בנדיבות, ועוד תבלינים שאתם אוהבים (אני הולכת על כורכום, אבל גם תיבולית הודית של קנור יצאה טעים)
# בשלב זה להוסיף את המים - לפי הכמות שעל האריזה. בגדול, תלוי איך אתם רוצים את הקינואה. לקינואה מעט קראנצ'ית אני שמה כוס וחצי מים על כוס קינואה, לקינואה יותר מבושלת לשים קצת יותר. ראיתי אריזות שכתוב עליהן 2 כוסות מים לכוס - בעיניי זה יותר מידי ויוצא עיסתי.
# מבשלים כמו אורז - לתת לזה להגיע לרתיחה עם מכסה סגור ואש גבוהה יחסית, ואז להוריד לאש נמוכה מאד, לערבב טוב שלא ידבק ולתת לה להתבשל עם מכסה סגור, עד שלא יהיו מים. כשאין מים - לתת ערבוב קליל ולטעום (אם היא עוד לא מוכנה מספיק אין בעיה להוסיף עוד קצת מים רותחים ולבשל עוד).

וזהו! מפה אפשר לעשות איתה הכל - היא יכולה בכיף להחליף אורז בכל דבר.
3 מתכונים שאני אוהבת לעשות איתה - מג'דרה קינואה (לטגן מלא מלא בצל, עדשים מבושלות (פשוט לבשל במים עד שמוכנות), מלח פלפל ולהוסיף את הקינואה), סלט קינואה (בערך כל ירק קשה שאתם אוהבים מתאים פה, עם איזה רוטב שאתם אוהבים), וקינואה עם ירקות מבושלים (לטגן בצל, גזר, גמבה, ברוקולי וכל ירק נוסף שאוהבים, לתבל מעט עם סויה וטיפונת טריאקי לטעם ולהוסיף את הקינואה).

זהו להיום! חפרתי ודחפתי לכם 3 מתכונים באחד
 

זברה28

New member
סלט כרוב לבן, חמוציות ושקדים

הכנתי את הסלט הזה לאירוע משפחתי לפני כשנה ומאז מבקשים ממני להוסיפו לתפריט בכל ארוחה.
עם הזמן שיניתי ושדרגתי את המתכון ובכל פעם הסלט גורף מחמאות.

מצרכים:
חצי כרוב קצוץ.
חופן חמוציות.
חופן שקדים פרוסים.
שני בצלים ירוקים קצוצים.

לרוטב:
חצי צרור שמיר קצוץ דק.
שתי שיני שום כתושות
רבע כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
שתי כפיות סוכר
כפית רוטב סויה.
מלח - פלפל.

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הכרוב עם החמוציות והבצל הירוק,
במחבת יבשה קולים מעט את השקדים ומצרפים אותם לקערה
מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ושופכים לקערה. מערבבים

אפשרות לשדרוג : החלפת החמוציות והשקדים בקליפות הדרים ובוטנים מסוכרים.

המתכון המקורי: http://mablogeria.blogspot.co.il/2008/02/blog-post_09.html
 

Shmutzi

New member
כדורי חלבה טבעוניים


אחד הקינוחים שניסיתי לראשונה בראש השנה - כמה שההכנה פשוטה כך זה יוצא טעים וכן, עם פוטנציאל להתמכרות...
*גם אם אתם לא מחובבי החלבה יש סיכוי טוב שיהיה לכם טעים*

המתכון מהבלוג המקסים של נטלי הולדינג.

מצרכים:
חצי כוס חלבה
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס סילאן
חצי כוס שמנת סויה (אני השתמשתי בקרם קוקוס)
חבילת פתי בר
הוספתי לתערובת גם קצת קוקוס טחון

את כל המרכיבים מכניסים למעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דביקה
מהעיסה יוצרים כדורים (אפשר להרטיב קצת את הידיים כדי שלא יהיה דביק מדי)
ניתן לצפות בקוקוס או שברי אגוזים.
להכניס למקרר לכמה שעות וזהו, מוכן!

לכל האורחים היה טעים ואף אחד לא הבין איך זה טבעוני...

בהצלחה :)
 

Aeiona

New member
מאפינס תפוחים

הכנו לפני כמה שעות, יצא כל כך טעים!!
וכל כך פשוט להכנה :)

כוס וחצי קמח תופח (או אם אין, קמח רגיל ו2.5-3 כפיות אבקת אפייה)
חצי כוס קוואקר
2 תפוחי עץ מקולפים, מגולענים, ומגורדים גס
חצי כוס שמן (אם יש שמן קוקוס ואוהבים, לדעתי משדרג את הטעם כל כך!)
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס חלב (השתמשתי בחלב שקדים)
2 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
כפית קינמון (אני השתמשתי בתבלין בשם Pumpkin Pie Spice שכל כך טעים ומקפיץ טעם לכל בר אפשרי בערך...)

לערבב הכל ביחד, 20-25 דק' (שמתי 25 דק ולדעתי אפשר גם קצת פחות) בתנור חום 175 מעלות.
 
למעלה