בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה בתוכנית?
לי כרגיל עוד אין מושג, חוץ מפאי לימון לכבוד היומולדת של הבנזוג. עוד לא ברור איפה נאכל בסופ"ש אז לא בטוח שיהיו פה הרבה בישולים. יש מצב לפסטה ברוטב פסטו וסלט סלק או פרוסות סלק מתובלות, פשוט כי יש לי מצרכים שחבל שיתקלקלו.
בתמונה קישואים צהובים שמצאתי בשבוע שעבר


מה אצלכם?
 

smaak

New member
מזל טוב ליום ההולדת של בן הזוג


אני חולה. התקררות כנראה. זה היום השני. אתמול התחלתי לגרד קצת גי׳נג׳ר ושפכתי על זה מים חמים. אני אוהבת ג׳ינג׳ר, אבל זה היה לי חריף מאוד.
אם יש לכם הצעות להקלה אני אשמח. יש לי בעיקר שיעולים יבשים, ואני מרגישה הרגשה לא טובה בחלק של הגוף שבו ממוקמות הריאות. חוץ מזה אני די מתפקדת, ומשתדלת ללכת לישון כמה שיותר מוקדם. לצערי אין לי אפשרות לנוח.

בגיזרת הבישולים,
הכנתי פתיתים עם ירקות ושעועית אזוקי, ממתכון שמצאתי ברשת. המתכון המקורי הוא עם גריסי פנינה, שאני מאוד אוהבת, אבל לא הייתי בטוחה שהגברים בבית יאהבו אז החלפתי לפתיתים.
מרק כתומים- גזר, דלורית, בטטה, תפוחי אדמה, סלרי ועדשים כתומות, וגם קצת ג׳ינג׳ר. טעים מאוד.
היתה גם פסטה עם שעועית ירוקה ותרד ברוטב ״שמנת״ אלפרו. יאן שאל אותי אם התרד זה חסה, אמרתי שכן, והוא הסכים לאכול. אם הייתי אומרת לו שזה תרד הוא לא היה מסכים. נכון שמותר להורים לשקר שקרים לבנים אם זה גורם לילדים לאכול טוב יותר?
כמו כן ניסיתי סטייק סייטן שקניתי, עם הרוטב מוכן. לא זול. נתח של שלוש מאות גרם עם רוטב עלה בסביבות שמונה אירו. משהו כמו ארבעים שקלים. היה טעים מאוד, אבל לפעם הבאה אני אקנה סייטן נקי ואנסה להכין לבד. פשושיק לא חיבב בכלל. אולי אם אני אכין הוא יאהב.
היו גם תפוחי אדמה אפויים בתנור בנייר כסף שתמיד טעים לאכול.

אני לא יודעת עדיין מה אכין לסופשבוע, בעיקר כי מצבי הפיזי לא מזהיר.
 

Ofericko

New member
אצלנו מתחילים לדבר על תבשיל פריקה

ואיזשהו תבשיל עם שבבי סויה או הבונזו-סויה. אולי גולאש.
עוד לא ברור.
אם יהיה ראוי לעיניים, אעלה תמונות
 

ladybug6

New member
כמו שעועית הבובס/בובעס..

גאד נואוז איך מבטאים את זה באמת
 

RSPA

New member
זה בא מאידיש, בובעס = סבתות

יעני, השעועית הגדולה מכולן היא הסבתא של כל השעועיות...
 

ימימה

New member
בובע מייסעס

מייסעס = מעשיות = סיפורי סבתא (ע ביידיש מתפקדת כסֶגול)
 

RSPA

New member
"גאד נואוז" זה "האף של גד".


להבדיל מ"גוד נואוז" שזה "האף של אלהים" .
 

RSPA

New member
הכל תקני.

המילה במקור היא עם קמץ מתחת ל"ק". ההבדלים בביטוי נובעים מניב לוקאלי של הדוברים.
 

Ofericko

New member
פריקה, תבשיל טופו+שעועית וצפתית טופו


ניסינו להכין פריקה. יצא לא מוצלח בלשון המעטה. קודם כל, המתכון הספציפי הזה המליץ על פריקה בתוספת מעט ספגטי מקמח מלא. איכשהו יצא הרבה מדי ספגטי. אז זה היה יותר ספגטי עם פריקה. דבר שני, התיבול פשוט לא ממש לטעמי. אני חושב שבפעם הבאה אכין משהו דומה אבל בסגנון קצת אחר.

על מנת לתקן קצת, זרקתי למחבת הרבה בצל עם קוביות טופו ושעועית. דווקא יצא מאד טעים.

את הכל ליווה כמובן סלט גדול.

ובלי קשר, הכנתי "צפתית" טופו. אתן לזה עוד יומיים במקרר ואז נראה מה הנזק....
 

subatoi

New member
מה בדיוק עשית?

הרתחה עם הרבה מלח, ואח"כ תקופת צנצון (גאוני, אגב) עם עוד הרבה מלח?

ניסיתי פעם, היה קצת מלוח, אבל לא מספיק. כנראה שצריך יותר מלח
 

RSPA

New member
יכול לפרט בדיוק מה התהליך?

כלומר, כמויות של טופו, מלח, מים, שמן, מיץ לימון וכד' וגם לוחות זמנים.
תודה מראש.
 
למעלה