מזל טוב ליום ההולדת של בן הזוג
אני חולה. התקררות כנראה. זה היום השני. אתמול התחלתי לגרד קצת גי׳נג׳ר ושפכתי על זה מים חמים. אני אוהבת ג׳ינג׳ר, אבל זה היה לי חריף מאוד.
אם יש לכם הצעות להקלה אני אשמח. יש לי בעיקר שיעולים יבשים, ואני מרגישה הרגשה לא טובה בחלק של הגוף שבו ממוקמות הריאות. חוץ מזה אני די מתפקדת, ומשתדלת ללכת לישון כמה שיותר מוקדם. לצערי אין לי אפשרות לנוח.
בגיזרת הבישולים,
הכנתי פתיתים עם ירקות ושעועית אזוקי, ממתכון שמצאתי ברשת. המתכון המקורי הוא עם גריסי פנינה, שאני מאוד אוהבת, אבל לא הייתי בטוחה שהגברים בבית יאהבו אז החלפתי לפתיתים.
מרק כתומים- גזר, דלורית, בטטה, תפוחי אדמה, סלרי ועדשים כתומות, וגם קצת ג׳ינג׳ר. טעים מאוד.
היתה גם פסטה עם שעועית ירוקה ותרד ברוטב ״שמנת״ אלפרו. יאן שאל אותי אם התרד זה חסה, אמרתי שכן, והוא הסכים לאכול. אם הייתי אומרת לו שזה תרד הוא לא היה מסכים. נכון שמותר להורים לשקר שקרים לבנים אם זה גורם לילדים לאכול טוב יותר?
כמו כן ניסיתי סטייק סייטן שקניתי, עם הרוטב מוכן. לא זול. נתח של שלוש מאות גרם עם רוטב עלה בסביבות שמונה אירו. משהו כמו ארבעים שקלים. היה טעים מאוד, אבל לפעם הבאה אני אקנה סייטן נקי ואנסה להכין לבד. פשושיק לא חיבב בכלל. אולי אם אני אכין הוא יאהב.
היו גם תפוחי אדמה אפויים בתנור בנייר כסף שתמיד טעים לאכול.
אני לא יודעת עדיין מה אכין לסופשבוע, בעיקר כי מצבי הפיזי לא מזהיר.