בישולים לסופ"ש

ימימה

New member
אילתרתי על בסיס כמה מתכונים שמצאתי ברשת

בגדול - מבוסס על המתכון הזה + עוד כמה מתכונים שמצאתי ברשת, מינוס כמה דברים שלא היו לי כמו גראם מסאלה אספטידה (מה זה בכלל?) וזרעי כמון (שמתי כמון "סתם" ואבקת קארי). זו הפעם הראשונה ששמתי כוסברה בתבשיל, מפחד שהילדים לא יאכלו, ודוקא בהחלט אהבו.
 

gs1234

New member
אין תמונות

וגם אין מתכונים - הכל מאולתר היום...

אורז לבן
נזיד עדשים מונבטות ביין לבן
רדיקיו מהגינה צלוי בתנור עם אורגנו ושום

הרבה בריאות ואריכות חיים לכולם, כולל תושבי חצי האי קרים.
 

gs1234

New member
התכוונתי מהאדנית

גידלתי רדיקיו מזרעים באדנית רגילה. לאחר דילול ראשוני נשארתי עם שלושה צמחים. אחד מהם נרקב, אני לא יודע למה. בשבת קטפתי אחד מהנותרים, ונשאר לי רק אחד, שיטופל בקרוב.

את הזרעים קניתי ב"ניצת הדובדבן", די קל לגדל אותם במקום עם שמש, אבל הזמן מהזריעה עד לקטיף הוא ארוך, 8-9 חודשים.

אני מגדל עוד כמה ירקות באדניות. המלצתי פה בעבר על עלי בייבי ובזיליקום, ועכשיו אני מנסה עוד כמה דברים כמו אפונת שלג, עגבניות ופלפלים חריפים.
 

smaak

New member
חזרנו מברלין...

בשבילי זו הפעם השלישית, אבל הראשונה כטבעונית בהתהוות.

דרך האתר happy cow מצאתי כל מיני המלצות נחמדות, ואגב יש להם המלצות להרבה מקומות אחרים.
מקווה שאוכל לפרט מחר, כרגע אני גמורה.

אין תכניות לבישולים להיום כי אנחנו הולכים למסעדה. בצהריים אפיתי כיסונים מוכנים שקניתי בברלין של טופורקי, שהיו לי לא טעימים בעליל. אבל תחליף הגבינה היה אחלה.
היום בערב יש מסעדה.

קניתי עוד שני ספרים, כאמור אשתדל לפרט מחר..
ֿ
 

יוספה 51

New member
דווקא צילמתי, להשוויץ, אבל מתעצלת

להעלות למחשב, אז סתם בדיווח: הצד שלנו היה אחראי על: כרוב ירוק ואדום בסויה ושומשום, סלט גזר וסלק עם פקאנים ותפוזים של ליידיבאג (טעים מאד), פשטידת ברוקולי עם בצל וכרישה (פיתוח עצמאי, לא רע, אפשר לשפר), ו- ברוקולי וכרובית מאודים ובהמשך מטוגנים קלות בשום ובשקדים ולקינוח עוגת תפוזים שמירב 999 המליצה עליה, (של וגנסקי אני חושבת)- טעימה ביותר, אם כי הציפוי היה קצת יותר מדי סוכר, אולי כי לא היה לי אבקת סוכר וניסיתי להכין לבדי. הצד של ההורים היה אחראי ל-פלפלים ממולאים, חצילים ממולאים וחמין, כולם טבעונים (בשבילנו, הם אוכלי בשר אבל לא איתנו). קרסנו מרוב אוכל, כמה טעים... כמה קלוריות, הצילו. שבוע טוב .
 

נטאשKה

New member
לצערי סבא שלי שוב בבית חולים אז לא היו

שישי בערב אשכרה אכלנו פסטה עם קטשופ (ביתי לפחות) עד כדי כך היינו עייפים


מקווה לפצות על זה היום, ממש מתחשק לי לבשל.
 

Ofericko

New member
באיחור אופנתי: רוטב כמולונז עשיר


לא היה הרבה זמן בסופ"ש הזה אז המנה המרכזית היתה פסטה עם רוטב כמולונז עשיר וטעים לאללה שאשתי הכינה
 
למעלה