מזל טוב לפורום משחקי הרעב בישראל
חברי פורום משחקי הרעב בישראל שלום,
לפני שאתם מתחמקים מקריאת הברכה בטענה כי נשבעתם שלאחר קריאת הספר השלישי בסדרה, עורבני חקיין, לא תקראו עוד דבר שנכתב מפרי עטי, אציין בזאת שאשמח אם בכל זאת תקדישו מספר דקות מזמנכם בכדי לקרוא את הברכה המלבבת הזו, בדיוק כפי שאני מקדישה מספר דקות מסדר יומי העמוס לעייפה בכדי להקדיש לכם את הברכה הזו.*
יום זה הוא הזדמנות מצוינת להתוודות על כך שמדינת ישראל וההיסטוריה שלה כבשו אותי מאז ומתמיד, לא פחות מאיטליה ותרבות הרומאים. עם שהצליח לשרוד למעלה מאלפיים שנה בגולה ובסופו של דבר להקים את מדינתו הדמוקרטית והעצמאית הוא מודל לחיקוי שאני מקווה שאומות רבות בעולם נושאות אליו עיניים.
עם הצלחת הטרילוגיה וההודעה מהמוציאים לאור על כך שתתורגם לשפות שונות, נפעמתי מהמחשבה על כך שייתכן וכתביי יתורגמו לשפת הקודש, ושילידיה של מדינת ישראל, אותם נערים ונערות שלומדים בשיעורי ההיסטוריה על התלאות שעבר עמם במלחמת העולם השניה על מנת שיוכלו לגור בארצם הבנוייה שנים אחר כך, יזכו לקרוא אותם. גם בכתיבת מילים אלו, מספר שנים אחר כך, נדמה כי ליבי מחסיר פעימה מהמחשבה.
עם זאת, לצערי לא זכיתי להיוולד למדינתכם הקסומה, אלא למדינת ארצות הברית הקפיטליסטית והמוקצנת, שלפיה סוף טוב חייב להיות מטופש ובנאלי. אנצל ברכה זו כדי להודות בכך שאת הפרקים האחרונים כתב חתול המחמד שלי ביושבו על המקלדת של המחשב הנייד.
על כן, אמנם במדינתכם הקסומה כיום קיים פורום המוקדש כולו לטרילוגיה המופלאה שיצרתי, אך מדי יום ביומו אתם נוהגים להכפיש אותי, להתלונן על כתביי ולאחל לי דברים שלא אאחל אף לאוייבי. ובכל זאת, אני נרגשת מהידיעה שכולכם ממשיכים לגלוש כאן מדי יום, לצפות לסרט השני בסדרה ואף לקרוא את כתביי בשנית.
רציתי לאחל לכולכם שנה נוספת בה תוכלו להלל את הטרילוגייה וכמובן, איך אוכל להשמיט זאת, את האליל המופלא שיצרתי, פיניק אודייר. אתם גורמים לי לגאווה רבה.
שלכם,
קולינס, סוזן
מחברת הסדרה
-----
*אתם הרי חייבים לקרוא את הברכה- כי לא באמת
אני כתבתי אותה... נראה לכם שהכתיבה השנונה והעמוקה הזו היא שלי?