טופ 5

DAN1EL

New member
טופ 5

והפעם - מהם חמשת השירים הכי אהובים עליכם של...

ביונסה

אני מזכיר:
אם קשה לכם לבחור חמישה שירים, אפשר לבחור גם עשרה.
אם קשה לכם לדרג, אפשר גם בלי סדר מסוים.
אני משתדל לבחור באמנים שכל חברי הפורום מכירים בשביל הפינה הזו.
או במילים אחרות: אין סיבה לא להשתתף!

DAN1EL

New member
שלי :)

1. Work It Out - הנפטונז
חולה על זה. אם כל הקריירה שלה הייתה מגניבה כמו השיר הזה, הייתי אחד המעריצים הכי גדולים שלה (ואני לא, כידוע).
2. Deja Vu - כמעט כל השירים שלה עם ג'יי-זי הם אדירים בעיניי (את CIL אני לא סובל! כל כך אוברייטד, שונא את ההפקות של ריץ' האריסון ושאר החקיינים שלו שצריכים ללכת לשיעור אצל מארק רונסון באיך מפיקים כלי נשיפה כמו שצריך), והשיר הזה הוא הכי אדיר! חולה על הצרחות שלה פה (הגשה אמיצה!), שיר מעולה מתחילתו ועד סופו. הוא היחיד שאהבתי ב-era הזה, ובפער גדול מכל השאר (בכלל, בכל era שלה יש שיר אחד - גג - שאני ממש אוהב, ואת שאר השירים אני לא סובל). והקטע של הגשר

3. Drunk In Love - אין צורך להכביר במילים, כל הפורום חולה על השיר הזה - ובצדק.
4. Girls (Run The World) - שוב, כמו במקרה של Deja Vu ושל Drunk In Love, גם "4" הוא era שממש עפתי על הסינגל הראשון מתוכו, ואז התאכזבתי מכל שאר הסינגלים והאלבום. אני אוהב את השיר הזה בעיקר בגלל הסימפול של מייג'ור לייזר הגאונים, אבל גם ככה יצא לה מגניב, וממש אהבתי את ההופעה בטקס פרסי הבילבורד! (למרות שאני חושד שרובה הייתה בפלייבק)
5. Bonnie & Clyde - התקשיתי למצוא שיר נוסף שלה שאני ממש אוהב (אם הייתם מתעקשים על מקום שישי הייתי בוחר ב-***Flawless), אז בחרתי בשת"פ המבריק הזה עם ג'יי-זי המלך. וחוץ מזה - הסרט "בוני וקלייד" הוא אדיר, אני ממליץ לכם לראות.

ערן1987

New member
קראתי והבנתי

אבל לא הבנתי מה אמיץ בצרחות שלה לדעתך, פשוט כתבת "חולה על הצרחות שלה פה (הגשה אמיצה!)".

DAN1EL

New member
אבל קודם כל - כתבתי את זה על Deja Vu, לא על CIL.

אני לא סובל את CIL.

לגבי הצרחות ב-DV, אני מתייחס לקטע של הגשר:

Baby I can't go anywhere
Without thinking that you're there
Seems like you're everywhere, it's true
Gotta be having Deja Vu
'Cause in my mind I want you here
Get on the next plane, I don't care
Is it because I'm missing you
That I'm having Deja Vu

Boy, I try to catch myself
But I'm out of control
Your sexiness is so appealing
I can't let it go

שאני פשוט חולה עליו

ולמה הצרחות כאן אמיצות?
אולי זה נראה לך כרגע מובן מאליו, אחרי שזמרות כמו כריסטינה אגילרה הכניסו למיינסטרים שירים מסוכנים עם צרחות בתוכם כמו ANOM (משהו שהיא לא עשתה ברמה כזאת בסינגלים הקודמים שלה - היא התחילה ממש להיכנס לכל התחום הזה של צרחות שחלק יקראו להן "אוברסינגינג" רק ב-BTB), אבל בעיקרון, כדי ששיר ייחשב ל"רדיו פריינדלי" - לא אמורים לצרוח בו.
אני זוכר שאני וידידה שלי היינו נוסעים באוטו (נראה לי בגיל 18-19 ככה) והיינו שומעים את השיר הזה והיא הייתה אומרת לי שהיא לא מבינה למה הרדיו משדר את זה כי היא לא יכולה לסבול את הצרחות שלה (אני אהבתי את זה). אחר כך ביונסה העלתה את הרף ושחררה שיר אפילו יותר אמיץ, מהבחינה הזאת, Ring The Alarm, אבל אותו כבר לא אהבתי (ידידה שלי התחלחלה
).

שיר (מבחינת הרדיו) צריך להיות נעים, גלגל"צי, רגוע, מיינסטרימי, נשמע כאילו יצא ממפעל מתקתק לשירי וואליום אחרים, משהו כמו Love Story של טיילור סוויפט.
האם יש שירים שמצליחים למרות שהם לא כאלה? כן.
מדובר בשירים אמיצים, שלקחו סיכון, והצליחו למרות זאת.
אני יכול לתת דוגמאות למס' שירים כאלה.

אני לא טוען ש-Deja Vu הוא שיר כזה - אמיץ מתחילתו ועד סופו - אבל אני כן טוען שההגשה שלו אמיצה.

מ.ש.ל.

ערן1987

New member
אוי, אני דביל

חשבתי שהתכוונת ל-CIL

&nbsp
גם אני מת על הקטע הזה ב"דז'ה וו"! לדעתי זה שיר מעולה והיא killing it בקטע הזה שציינת

Music Man XD

New member
לטעמי מוגזם לדרג את WIO במקום הראשון,

אבל זו הרשימה שלך והטעם שלך! אני פשוט לא חושב שזה שיר כ-זה טוב. הוא מגניב, כיפי, באמת אחלה שיר. אבל אף פעם לא אהבתי אותו עד כדי כך שאדרג אותו בראש רשימת שירי הביונסה שלי.
&nbsp
רציתי לשאול מה אמיץ בדז'ה וו, אבל ערן הקדים אותי
לא חשבתי על זה ככה אף פעם. בכל מקרה, זה שיר אדיר שאני פשוט לא יכול להישאר אדיש אליו. והקליפ
במיוחד בקטע עם החצאית הקצרה והריקוד בחול
שתתחתן איתי!

&nbsp
DIL זה שיר גדול. מת על הטקסט שלו, מת על הדרך שבה היא שרה, הביט מטורף, וזה השיר הכי משוחרר שלה.
&nbsp
אני אוהב את RTW, אבל לטעמי הדירוג גבוה מדי. זה אחלה שיר, ואני מעריך אותה מאוד על ההחלטה לשחרר אותו כסינגל ראשון (!). אני בז לכל המבקרים שצצו עם יציאתו ("היא כזו עצלנית", "היא מעתיקנית"... אוי, תנוחו).
&nbsp
גם המקום החמישי שלך גבוה מדי לטעמי
אבל אני אוהב את השיר, כמובן.
&nbsp
ומה אומר לך, רשימת שירי ביונסה בלי CIL היא לא רשימת שירי ביונסה מבחינתי!

Music Man XD

New member
הסמיילי הזה הוא הדבר הכי

שיידי שלתפוז יש להציע

&nbsp
ואני אפילו לא שמתי לב שאני עושה דברים כאלה. לפעמים אני אומר משהו, ואז אומרים לי "נדבבבבבבבבבבבבב!", ורק אז אני מבין שזה היה "שייד", ושלא הסתרתי את מה שאני חושב

אבל כן, כשמשהו לא מוצא חן בעיניי, רואים את זה (לפעמים זה יכול להיות ממש רע). לא קלטתי שגם בכתיבה החופשית שלי בפורום, או במקומות אחרים, זה משתקף. גם בסמסים וכאלה, אם משהו לא נראה לי, אני לא אוסיף איזה סמיילי מפגר. כאילו, ממש "קשה" לי לעשות את זה.
&nbsp
&nbsp

DAN1EL

New member
לגמרי

סמיילי שפשוט נוצר ל"שיידים"

&nbsp
(או להפחיד ילדים קטנים בחושך)

RTur

New member
וואי וואי...

מלבד שני השירים הראשונים שמאז שהם אצלה ברפרטואר לא היה לי שום ספק שאלה השניים שאני הכי אוהב שלה, שאר השירים משתנים כל כמה זמן וסביר להניח שכבר עוד חודש הייתי מדרג את השירים אחרת ומכניס גם שירים אחרים. הדירוג הזה הוא מה שעלה לי ברגע כתיבת הודעה זו.
&nbsp
1. Love On Top - אני לא יכול שלא להיות עם חיוך ע-נ-ק-ייייי על הפנים כשהשיר הזה מתנגן. זה בלתי נשלט. ההרמוניות האלה, הרפרנס לג'קסון 5/סטיבי וונדר, העיבוד הזה, ההפקה הקולית, הפאקינג 4 מודולציות הלא הגיוניות האלה... זה פשוט גן עדן מוסיקלי שרק ביונסה מסוגלת לבצע.
2. Rocket - הו מאמא, כמה שהשיר הזה סקסי. הוא אמנם יחסית חדש ברפרטואר שלה אבל מהרגע הראשון ששמעתי אותו באלבום החדש ידעתי שזה סיפור אהבה בינינו
. גם כאן - ההרמוניות, ההפקה הקולית המטורפת (זה ממש לא פשוט לשיר את מה שקורה כאן בקולות רקע. יש פה עבודה ריתמית וביצועית מדהימה. וג'סטין תורם פה גם בקולות רקע), ההגשה שלה וגם הטקסט עם ההומור הקל (שהודגש עוד יותר בקליפ). הגרסה הנשית לד'אנג'לו.
3. I Care - עוד הברקה מ"4". אם יש משהו שהציק לי לאורך תקופה אצל ביונסה בתחילת הקריירה שלה זה שהביצועים שלה באולפן היו מאוד טכניים ותכל'ס תמיד הייתי מקשיב לשירים שלה בגרסת ההופעות שלה בטורים השונים. השינוי התחיל ב-"4" שם היא התחילה לתת דגש על ההגשה גם בהקלטות האולפן ולא רק בהופעות החיות. I Care הוא כנראה הדוגמה הטובה ביותר לכך. השיר הזה חודר ומצמרר אותי, I can feel it. מעבר לזה, הקטע הזה שהיא שרה ביחד עם הסולו גיטרה זה בין הראנים הפסיכיים שהיא ביצעה (אם לא ה-) + מגיעה פה כנראה לצלילים הכי גבוהים שלה אאל"ט.
4. Why Don't You Love Me - זה כנראה השיר היחיד מהאלבום חשה פירס שנשאר איתי. שיר אדיר. גם מוסיקלית, גם טקסטואלית (וגם ויזואלית - הקליפ שלו מעולה!). הוא עלה אצלי בדירוג ממש בגלל ההופעות שלה איתו. הוא נחשב בעיניי לאחד הנאמברים החזקים ולאחד משיאי ההופעה.
5. Bow Down/***Flawless - טוב, זה לגמרי בהשפעת ההופעה בפריז מלפני שבוע וחצי שהייתי בה. הוא לא היה מופיע בטופ שלי אם לא הייתי חווה את זה שם. אני מאוד אוהב את השיר הזה באלבום האחרון אבל בהופעה עברתי חוויה חוץ-גופנית איתו
. זה היה לגמרי אחד משיאי הערב בשבילי. האדפטציה שהיא עשתה לשיר הזה בהופעה (עם הלהקה והרקדנים והשינויים והתוספות בעיבוד והתאורה/וידאו וכו') פשוט מעיפה ת'שכל. השיר הזה פשוט זרק אותי לעולם אחר. אלה היו ה-8 דקות (כן, היא האריכה אותו ממש בהופעה) שפשוט לא הבנתי איפה אני נמצא. כל התאורה והמסכים באדום והיא שרה את השיר הזה ואתה מרגיש את כל הזעם שבה יוצא החוצה ויש אווירת גטו אפלה ואתה עומד בקהל ומתחיל לכעוס ולהתעצבן בעצמך כאות הזדהות איתה
. באמת, הייתי כל כך בתוך זה שניקי מינאז' עלתה על הבמה ולקח לי משהו כמו דקה שלמה לקלוט שהיא שם בכלל מרוב שהייתי שקוע בעולם שביונסה הכניסה אותי אליו בשיר הזה

6. Rather Die Young - מה שמאוד אהבתי ב"4" כאלבום זה שהמוסיקה בו תופסת חלק מאוד נכבד. היא לקחה אלמנטים מוסיקליים של שנות ה-70 וה-90 (עם טיפה הבלחות של אייטיז אבל לא הרבה) עם ההרמוניות, העיבודים הגדולים והעשירים עם כלי נשיפה, כלי מיתר, פסנתר אמיתי וחי (ולא האורגניות קסיו המכוערת וחסרת הדינמיקה שבחשה פירס) אבל עם הסאונד העשיר, עדכני ורחב-המנעדי של היום ולא נצמדה לדאנס/דאבסטפ שהיה "In" במוסיקה הפופולרית באותה שנה. Rather Die Young הוא אחד מאותם שירים שנשמעים כאילו הם מהקלאסיקות R&B-פופ של פעם. לחן והרמוניה יחסית מורכבים (והסי פארט בכלל אדיר), ווקאליסטית גדולה ועיבוד מפואר.
7. Deja Vu - אני חייב להודות שלקח לי הרבה זמן "להבין" את השיר הזה. זאת הייתה גרסת הג'אז המגניבה שהיא עשתה לו ב-3 ההופעות האינטימיות שהיא עשתה בוגאס ב-2009 (I Am... Yours) שהפיל לי כמה אסימונים לגביו. רק אחרי זה חזרתי לגרסה המקורית ומאז אני שומע אותו מלא גם בגרסת ההופעה בוגאס וגם בגרסת האלבום. תמיד הייתה לי בעיה עם שירי הביטים של ביונסה (השירים שמעבר לביט תופים רפטטיבי ואולי איזה באס/ליין של כלי אחר ועד 2 אקורדים אין בו כמעט כלום - גט מי בודיד, סינגל ליידיז, רינג דה אלרם ודומיהם). הם בסדר אבל הם לא מצליחים לגרות לי את האוזן יותר מדי. חלקים אפילו מצליחים לעצבן אותי (Check On It, Freakum Dress. איכס). את חלקם אני מגלה מחדש בעיקר בזכות השדרוגים שהיא עושה להם בהופעות (שתמיד זוכים לעיבוד מוסיקלי הרבה יותר מעניין עם עוד כלים והרמון מחדש של קטעים מסויימים בשיר - למשל הסי פארט של סינגל ליידיז בהופעות פשוט מעולה ודי עושה את השיר). דז'ה וו הוא משירי הביטים שהצליחו לפרוץ את המחסום שיש לי איתם ולהפוך לאחד האהובים עליי. חבל שהיא כבר הרבה זמן מתעלמת ממנו בהופעות. למעשה מאז אותה גרסה ג'אז היא לא ביצעה את השיר שוב. מקווה שזה ישתנה כבר בטור הבא לכשיהיה כזה.
8. Blow - איזה שיר גרובי וכיפי. וגם הוא עם הרמוניות מגניבות והפקה משובחת. מאוד אוהב את זה שאפשר ממש לשמוע איפה פארל היה מעורב בהפקה ואיפה טימבלנד ואיך שניהם "מדברים" אחד עם השני ותורמים לשיר מבלי לפגוע באחידותו. עבודת סאונד ומיקס מעולה. אם שומעים את השיר באוזניות איכותיות (ואני מניח שגם ברמקולים איכותיים, לא ניסיתי) אפשר ממש לשמוע את הזמזום של המגבר גיטרה שם. זה מהמם
.
9. Haunted - וואו איזו הפקה! קודם כל זה סגנון שלא כל כך אופייני לביונסה לעשות. מעין דאנס אפל כזה שגם בפני עצמו לא רגיל.. הפקה מדהימה לדעתי ומאוד מיוחדת עם בחירת סאונדים מקורית. מאוד אוהב את ההגשה שלה וההפקה הקולית. השירה האוורירית הזאת ממש שונה מאיך שרגילים לשמוע אותה. זה פשוט עובד נהדר וזה מגניב ומיוחד.
10. 1+1 - שיר מהפנט שלמרות שהוא כמעט ולא מתפתח לשומקום מבחינה עיבודית, עדיין מצליח לרתק אותי ולשאוב אותי אליו בזכות קולה.
&nbsp
כמעט נכנסו אבל לא - Drunk In Love ו- Mine.
&nbsp
אני מניח שהבחירות שלי יפתיעו את רובכם כי התעלמתי פה מ.. כל הלהיטים הגדולים שלה בערך. הסיבה היא שיש לה הרבה שירים שאני מאוד אוהב בגלל האדפטציה שהיא עושה להם בהופעות שלדעתי מתעלים בכמה רמות מגרסאות הסטודיו שלהם. כשחשבתי על זה, הגעתי למסקנה שהרבה מהשירים האלה אני פשוט אוהב בגלל ההופעה כי היא מביאה להם איזשהו ערך מוסף (גם ממנה כמבצעת וגם מהעיבוד שהלהקה שלה עושה) שעובד עליי, אבל בגדול אני לא שומע את השירים האלה בגרסת הסטודיו שלהם כמעט בכלל.
למשל - Crzay In Love, Irreplaceable, Naughty Girl, Halo, If I Were A Boy, Dangerously In Love, Single Ladies, Get Me Bodied - כולם שירים שאני מת עליהם כשהיא עושה אותם בהופעות וחלקם אפילו נחשבים לנק' שיא בטורים השונים שלה אבל בגרסת הסטודיו הם פשוט.. "בסדר" מבחינתי. את Dangerously In Love אני בכלל שונא בגרסת הסטודיו. אני מתכחש לזה שזה קיים בכלל, מבחינתי רק גרסת ההופעה של The Beyonce Experience קיימת
.

DAN1EL

New member
מקומות 4, 6, ו-10 שלך

הם שירים שאני לא אוהב, ובכולם יש בעיות מבחינתי, אבל אני מסוגל <b>לחבב</b> אותם במצב-רוח הנכון, ואם היו מאלצים אותי להכין טופ 10 או טופ 15 שלה, יש מצב שהם היו נכנסים לשם.
בעיקר WDYLM, שפעם אהבתי אותו (במיוחד את הקליפ הנפלא), ולאחרונה קצת ירד לי ממנו. אבל יחסית לביונסה הוא ממש טוב.

ערן1987

New member
בעיניי, Why Don't You Love Me הוא אחד השירים

הכי אובררייטד שיש! אני לא מבין איך אנשים עפים עליו, באמת. שיר מעצבן - וגם לקליפ לא חסר.

YEEZUS

New member
שלי

1. Drunk in Love -
מהרגע הראשון השיר הזה תפס את התואר של השיר הכי טוב שלה. משהו בשיר הזה כל כך משחרר וממכר. שיר שאני מאמין שגם עוד 10 שנים ישמע FRESH. הברקה חד פעמית וחשובה מאוד לקריירה שלה, ובעיקר לפלייליסט שלי.
2. Work It Out - בסלף טייטלד ביונסה עשתה בדיוק מה שרציתי - R&B אלטרנטיבי. לאלבום הבא שלה אני מאחל להיות אלבום מגניב ו-Fאנקי בדיוק כמו השיר הזה.
3. Haunted - יהיה לי קשה למצוא היגיון בבנאדם שלא אוהב את השיר הזה. הפקה כל כך מושלמת, מהפנטת ואמיצה.
4. No Angel - עוד שיר שאני מתקשה למצוא אפילו חסרון אחד בו. אני יכול להבין שהביצוע די צורם, אבל הוא גודל עליך משמיעה לשמיעה ובסופו של דבר נתקע לך בראש. ה-C Part כל פעם מחדש מעיף לי את המוח.
5. Blow - שיר R&B מגניב, Fאנקי עם קריצה לטראש (כי בכל זאת המילים שלו והסאונד הקלי ראולנד הזה
), אבל מצליח להיות איכותי בדרך שלו.
6. Suga Mama - סטייה אישית שלי. אני חושב שזה אחד הביצועים הווקאלים הכי מרשימים ומלאי נשמה שלה. גם אני מת על ההפקה הקלאסית הזאת של ריץ' הריסון שמוכיח כל פעם מחדש שהוא וביונסה זה שילוב מנצח.
7. Countdown - כאן התחיל סיפור האהבה שלי עם ביונסה.

8. Why Don't You Love Me - איזה שיר!
נקודת האור היחידה באלבום המזעזע סשה פירס. פשוט כיף טהור.
9. Deja Vu - לפני שסלף טייטלד יצא השיר הזה בקלות יכל להיכנס לטופ 3 שלי, אבל זנחתי אותו, ואני נותן לו את המקום הזה אך ורק כי זה ללא ספק אחד ה-שירים שלה.
10. Run the World - אחת היציאות הכי מגניבות שלה.

DAN1EL

New member
הפתעת אותי בכך שארבעה שירים מהאלבום האחרון שלה

נכנסו לטופ 5 שלך.
זה בטח מגניב ומוזר מבחינתך, כמעריץ.
&nbsp
מפתיע אותי גם שעוד אנשים חוץ ממני לא הכניסו את CIL לדירוג.
הייתי בטוח שהוא מקום ראשון או שני של כל העולם בערך.

YEEZUS

New member
אני דווקא חושב שזה מובן.

האלבום האחרון שלה היה התעלות רצינית על כל השירים שהיא עשתה בעבר ובקלות יכולתי להכניס עוד שירים (כמו XO המדהים, Mine ו-***Flawless).
&nbsp
CIL זה שיר אגדי, אבל אני לא חושב שאפילו פעם אחת יצא לי לשמוע את השיר הזה לאחרונה.
אני מבין את כל ההערכה אליו ואפילו מסכים איתה, אבל בתכלס אני לא באמת שומע אותו.
&nbsp
דרך אגב, אני חושב שאתה צריך לשמוע את Suga Mama! יש לי תחושה שתאהב (למרות שזאת הפקה של ריץ' הריסון
).

DAN1EL

New member
האלבום האחרון היה "נייס טריי" מבחינתי, לא יותר.

רובו משעמם אותי.
&nbsp
אבל זה כאילו מפתיע שמישהו שמעריץ אותה במשך שנים, שאוהב את כל הקריירה שלה, הכי אוהב כיום את השירים מהאלבום האחרון שלה.
אני לא אומר שזה לא הגיוני או שזה לא אמור לקרות, אבל זה מפתיע. :)
בעצם אתה אומר שאתה פחות אוהב כיום את ביונסה הישנה? שאם היא הייתה מתחילה היום את הקריירה שלה היית פחות מתלהב?
&nbsp
SM לא עושה לי את זה, מצטער.
ההפקה היא השטאנץ הקבוע של ריץ' האריסון, והשיר עצמו סתמי בעיניי, במקרה הטוב, ומעצבן במקרה הרע.

YEEZUS

New member
אני לא אוהב את ביונסה הישנה בכלל חח

אני חושב שבתקופת 4 משהו השתחרר אצלה, ורק בשנה האחרונה אני מרגיש שהיא השתחררה לגמרי, ומראה לעולם יותר את מי שהיא באמת. זה מתבטא גם במוזיקה שלה.

למעלה