טופ 5

Music Man XD

New member
!LET'S TALK BEYONCE

האמת שזה קשה. ביונסה שחררה עם השנים הרבה שירים שאני אוהב מאוד, ולטעמי, היא משתבחת עם השנים, מכל הבחינות. היא ממשיכה להפתיע אותי לטובה בכל פעם. כמעט הגיע הרגע שבו אמרתי לעצמי שכבר "התגברתי" עליה, שהיא כבר פחות מעניינת אותי, אבל אז היא שחררה את 4 ואת BEYONCE, ונזכרתי למה היא אדירה. זו הולכת להיות האמירה הכי "מיינסטרימית" שלי בזמן הקרוב - כל ההערכה אליה מוצדקת. היא מלכה. ובלי קשר, Damn, היא סקסית בקטע לא נורמלי!
(הייתי חייב לומר את זה).
&nbsp
וכעת, אנסה לדרג. יש לציין שהדירוג נכון לרגע זה, והוא באמת משתנה כל הזמן איתה.
&nbsp
1. Drunk In Love - מה זה. הדבר. האדיר הזה. ביונסה פשוט קלעה בול, ויצרה שיר ענק. עכשיו, מה שהכי ענק בו, שזה שהוא לא מרגיש כמו שיר ענק במכוון, ש"הונדס" להיות כזה. הוא מרגיש כמו הדבר הכי ספונטני בסטודיו. יש בו הרגשה כזו של שחרור, של קלילות, של "קרחנה" חסרת מעצורים. הביט פשוט עובר בגוף ואי אפשר שלא לתת לו להשתלט. זה הדבר הכי אותנטי שביונסה הקליטה בחיים שלה. זה אדיר. ויש כאן כל כך הרבה שורות גאוניות מבחינתי, עזבו, רק ה-Surfboard הזה הוא רגע גאוני של תרבות-פופ, שמצדיק גראמי (בעזרת השם!). אני מוריד את הכובע.
&nbsp
2. Crazy In Love - צפוי, חרוש, לעוס. מה שאתם רוצים. אבל השיר הזה עמד במבחן זמן של יותר מעשור (נצח במונחי פופ), והוא ימשיך לעמוד שם, יציב. די, מה יש להגיד? שיר פופ ענק, המנון אוניברסלי שתמיד יעבוד. כל הופעה שלה איתו, כשהיא הולכת על הבמה מצד לצד, אין, היא קונה אותי.
&nbsp
3. 1+1 - הבלדה הכי יפה של ביונסה. עד "4", רבות מהבלדות שלה נחשבו מבחינתי לנקודות החלשות בכל אלבום. או שזה היה מוגזם, או שזה היה מעוסה, או שזה היה שניהם. אבל אוי, כמה שהיא שניתה את דעתי עם השיר הזה. ככה עושים קיטש. זה פשוט מושלם.
&nbsp
4. Countdown - פצצה מתקתקת. שיר אדיר שמורכב, בעצם, מסדרת פזמונים אדירים שאי אפשר להוציא מהראש. בשלוש דקות וקצת, ביונסה מראה למה היא מסוגלת, ומכניסה את המאזין למערבולת "ביונסה" משוגעת וכיפית בטירוף.
&nbsp
5. XO - אחד הביצועים הכי טובים בקריירה שלה. אותנטי יותר מ-IASF כולו, למשל.
&nbsp
6. Upgrade U - אנדרייטד. אני מטורף על השיר הזה. כל מה שיש בו זה ביט וקצת "אדטיוד", וזה מספיק לי.
&nbsp
כרגע, זה הטופ שלי.

Music Man XD

New member
יש לציין, שבמקום 6

אפשר להציב כיום גם את Partition מבחינתי. אני מכור לשיר הזה.

DAN1EL

New member
אני חולה על המקום הראשון, כידוע.

על כל השאר עוד אפשר להתווכח, אבל תהרוג אותי, אין לי מושג מה לעזעזל XO עושה פה.
כזה שיר למל"מ.
כזה שיעמומון.
&nbsp
אני עוד מסוגל להבין למה מעריץ של ביונסה יאהב שיר כמו UU (למרות שאני ממש לא אוהב אותו והוא אפילו מעצבן אותי), אבל XO? מה יש לאהוב בדבר המשמים הזה? זה נשמע כמו שיר שהיה משעמם מדי אפילו בשביל אלישיה קיז והיא החליטה לוותר עליו.
אתה יודע מה? זה נשמע כמו שיר ש-U2 הפיקו לאלישיה קיז

&nbsp
אבל שוב, על טעם ועל ריח.

RTur

New member
"שיר שU2 הפיקו לאלישיה קיז"

הרגת אותי מצחוק אפילו שאני לא הכי מסכים איתך (כן מסכים במידה מסויימת אבל אני לא חושב שXO משעמם). אני יכול להבין על מה אתה מדבר.
אין ספק שU2 השפיעו במידה כזו או אחרת על XO. הייתי אומר אפילו שקולדפליי תהיה הגדרה מדוייקת יותר (למרות שזה די אותו דבר. בריאן אינו) כי אני גם יודע שביונסה הייתה בהופעה של קולדפליי ויש מצב שקיבלה השראה מזה. זה לגמרי נסיון ליצור שיר אצטדיונים גדול כזה כמו שמאוד מזוהה עם U2 וקולדפליי של השנים האחרונות מבחינה הפקתית. רואים את זה גם באיך שהיא הופיעה איתו עם כל הקטע של לגרום לקהל לשיר אחריה כל משפט וזה שהמשפטים נמשכים בלחן וזה יוצר אווירה כזו עלק גדולה מהחיים באולם.

Music Man XD

New member
XO מצוין.

אני מת על הביצוע שלה (זו פעם ראשונה שבה היא משחררת שיר ככה, עם ביצוע קולי ממש טבעי, לא מתאמץ, אפילו "דמואי"), הטקסט מעולה (מודל לאיך כותבים המנון פופ טוב), ובאופן כללי הסאונד שלו מיוחד (מת על זה שהיא צרפה הקלטה של הדיווח על הצ'אלנג'ר בהתחלה). הוא הרבה יותר טוב מ-Halo ושאר הבלדות המשמימות שלה מהעבר.

ערן1987

New member
this is gonna be hard!

*נכנס לערך של ביונסה בוויקיפדיה*
*נכנס לשירים מקריירת הסולו שלה*
*בוחר שירים בהם התארחה*
*מתחיל לסנן*
*מקבל כאב ראש*
*מגיע לתוצאה הרת גורל*
&nbsp
Crazy in Love - קלאסיקה, ובאמת שלא צריך להרחיב. מטריף לי ת'אוזן גם בפעם ה-4754834659806562436.
&nbsp
Déjà Vu - כשיצא הוא הזכיר לי קצת ב"טירוף" שלו את CIL, ואני עדיין חושב שיש ביניהם דמיון קל. פזמון מדבק, קטע ראפ מעולה של ג'יי זי (עכשיו אני קולט ש-3 מתוך ה-5 שלי הם שירים בהם הוא מתארח
) והעוצמה שביונסה משדרת לגמרי עושים את העבודה.
&nbsp
Single Ladies - כשיצא הייתי בארה"ב ואתם לא מבינים כמה חרשווווווווווו עליו, ועוד הייתי בנברסקה, שזו יותר מדינת קאנטרי סטייל קארי אנדרווד וטיילור סוויפט מאשר של ביונסה
בחיים לא שמעתי שיר נטחן ככה! איזה פזמון, איזה קצב, איזה תחושה של עילוי מוסיקלי. אין על זה, אין. אגב, בדקתי עכשיו כמה צפיות יש לזה ביוטיוב ולמרות שזה שיר "ישן" בן 6 שנים בעוד כשבוע יש לו מעל ל-320 מיליון צפיות! וואו!
&nbsp
Halo - אחת הבלדות המצטיינות של ביונסה, אם לא ה-. עוצמתית, רכה, חזקה, עוצמתית, מרגשת. פזמון קליט מאוד ובלי שום תחושה שהיא מזלזלת במאזין.
&nbsp
Drunk in Love - אני מרגיש שאני לא ממש שלם עם השיר הזה אם להודות, כלומר לא בחמישיה. אני חושב שהוא ממש מגניב ושהוא סוחף אחריו בצורה מדויקת, אבל.. לא יודע, אני לא שלם עם העובדה שהוא בחמישיה שלי אבל לא מרגיש שיש שיר יותר "ראוי" לזה ממנו.
&nbsp
בונוסים: Telephone עם גאגא היה אדיר והיא תרמה לו ה-מ-ו-ן, Say Yes של מישל וויליאמס היה לרגע להיט ענקי בפורום
, כמעט הכנסתי את Sweet Dreams. שמתי לב שחוץ מ-CIL לא מוזכרים שירים מהאלבום הראשון שלה. האם זה מעיד עליו, על הסינגלים האחרים שיצאו ממנו או.. לא יודע מה.
&nbsp
אני רק חייב לציין משהו אחד: Irreplaceable. כבר בזמן אמת, כשכל העולם טחן לו את התחת, לא הבנתי את ההתלהבות סביבו. שיר סתמי לחלוטין, גם הפזמון. מישהו יכול להסביר לי את פשר ההצלחה שלו? באמת שחוץ מהמשפט האלמותי to the left, to the left אין בו דבר.

Music Man XD

New member
Say Yes

הוא כל כך מדבק, וכל כך מפגר

&nbsp
&nbsp
Single Ladies הוא אחד מרגעי השיא של ביונסה עד כה, וזה אחלה שיר, אבל מבחינה מוזיקלית נטו יש לה טובים יותר. אבל כן, מגיע לו כבוד, כי היא עשתה כאן משהו שונה ומיוחד.
Halo לא מזיז אצלי כלום ולא מרגש אותי. הוא פשוט עובר לידי. אהבתי אותו כשיצא, אבל הוא לא באמת ריגש גם אז.
&nbsp
ואני דווקא מבין את ה"אפיל" של Irreplaceble.

DAN1EL

New member
Telephone

שיר אדיר, והבית של ביונסה שם באמת מוצלח.
&nbsp
Irreplaceable הוא דוגמא מושלמת ל(כמעט) כל מה שרע בביונסה.

Drunk in Love

New member
TOP 10 - Beyonce | Rihanna:

רירי:
10 - Pour It Up
9 - Red Lipstick
8 - G4L
7 - Russian Roulette
6 - S&M
5 - Phresh Out the Runway
4 - Rehab
3 - Where Have You Been
2 - Cold Case Love
1 - Man Down

זה היה קשה כי יש לה כמות מטורפת של שירים שאני אוהב מתוך חמשת האלבומים האחרונים (השניים הראשונים בינוניים מינוס), השארתי הרבה טובים בחוץ, בעיקרון יש המון שירים מ- Talk That Talk שהיו יכולים להחליף את Red Lipstick וכך גם שירים מ- Unapologetic שיכלו להחליף את Pour It Up.
&nbsp
ביונסה:
10 - Beautiful Liar
9 - Blow
8 - Haunted
7 - Run the World (Girls)
6 - Partition
5 - Rocket
4 - Naughty Girl
3 - Sweet Dreams
2 - I Care
1 - Drunk in Love

נשארו בחוץ 1+1 ו- I Miss You מ- 4 וגם Why Don't You Love Me, ***Flawless, Countdown, Baby Boy ועוד כמה.

למעלה