הניו-יורק טיימס פירסם. . .

sense9

Member
מנהל
הניו-יורק טיימס פירסם. . .

כתבה על הצלחתם של טיפולי המרה בארה"ב, הכוללת ראיונות עם "אקס-גייז".
ניחא המתקפה על "עצת נפש" בארץ, אבל א"א לומר שההבניות החברתיות בארה"ב לגבי נטיה מינית, הן מקובעות או מיושנות.
לענ"ד, טוב שהתפרסמה כתבה כזו ולו רק כדי להעלות את המודעות לאופציה הזו, ולקיים שיח ניטרלי ומקצועי בנושא הזה.

incognito1980

New member
ועוד איך אפשר לומר

ארה"ב, או לכל הפחות חלקים נרחבים ממנה, היא מדינה מאד שמרנית. וזה מבלי לדון בכתבה עצמה או ברעיון טיפולי ההמרה.

22ק ו ס ם

New member
אין שום הוכחה שטיפולי המרה עובדים

זה שאנשים אומרים שהם הומרו לא אומר הרבה, כי יש להם סיבות טובות לרצות לחשוב ככה בגלל לחצים של הסביבה, דת וכו'. אנחנו לא יכולים לדעת אם הם לא משקרים או מדחיקים רק כדי להמנע מהתיוג של הומו שלתפיסתם פוגע בהם (אחרת למה היו רוצים להמיר בכלל)?

אבל בלי קשר לשאלה אם הם עובדים או לא, השאלה היא למה בכלל רוצים לכפות על אנשים לשנות את הנטייה המינית שלהם והאם זה מוסרי. הבעייה לא עם הומוסקסואליות אלא עם התפישה החשוכה שהומוסקסואליות אינה טבעית וצריך להכחידה.

sense9

Member
מנהל
מי אמר שכופים?

האופציה קיימת, והבחירה אם להשתמש בה או לא, תלויה במטופל ולא נכפית על אף אחד. אפילו הוועדה הפסיכולוגית בארץ קבעה שאם מטופל מבקש טיפול המרה, על הפסיכולוג להיענות לבקשתו.

22ק ו ס ם

New member
היסטורית, בהרבה מקרים זה נבע מכפייה

וגם היום זה מגיע מתרבות שלוחצת על אותו פרט להמיר את ההעדפה המינית שלו כי היא סותרת נורמות מסוימות, בעיקר דתיות. בקשות כאלו כמעט לא מגיעות מרצון אמיתי לשינוי אלא בגלל סבל שלא נובע מההעדפה המינית עצמה, אלא מאיך שהיא נתפסת.

katzeran

New member
זה ממש לא מדויק

בדיוק לפני שנה פורסם נייר עמדה של הסתדרות הפסיכולוגים בישראל בנושא טיפולי המרה. אני מצטט מהמסקנות (ההדגשות שלי):

"הבסיס המקצועי והעדויות האמפיריות להצלחתם של טיפולי המרה הוא קלוש למדי. מרבית המחקרים מצביעים על כך שאין תמיכה ליעילות טיפולי ההמרה, בעוד שרק מיעוטם טוען להצלחה. הועדה ערה לכך שבמחקרים רבים בתחום קיימות בעיות מתודולוגיות לא פשוטות. יש להניח, כי סיבות של "תקינות פוליטית" מקשות על האפשרויות למימון ופרסום של מחקרים בדבר יעילותם האפשרית של טיפולי המרה. עם זאת, הפסיכולוג הסביר איננו יכול להתעלם מגוף הידע המצטבר הקיים, המורה שטיפולי ההמרה אינם יעילים."

זה נכון שהם אומרים ש"פסיכולוג המקבל לטיפול מטופל החש שנטייתו או התנהגותו המינית ההומוסקסואלית עומדות בסתירה לאמונתו הדתית או עלולות לגרום לניתוקו מסביבתו החברתית או התרבותית, חייב לכבד את ערכיו ואמונתו של המטופל ולנסות לעזור לו בהתאם." אבל ראשית כל, "עליו לוודא שהמטופל מבקש טיפול מרצונו החופשי ומתוך מוטיבציה פנימית ולא כתוצאה מהפעלת לחצים משפחתיים, חברתיים או דתיים."
ושנית כל - ולא פחות חשוב: "כשמטופל פונה ביוזמתו ומבחירתו החופשית בבקשה לטיפול, שנועד לשינוי האוריינטציה המינית שלו, על המטפל לידע אותו אודות גוף הידע המקצועי הקיים. אל לו, למטפל, להבטיח הצלחות שאינן מציאותיות. עליו אף להזהיר את המטופל מפני קשיים ובמידת הצורך אף מקיום סכנות שישנן בתהליך טיפולי שכזה. זאת, על מנת שהמטופל יוכל להחליט בצורה מיטבית וחופשית אם הוא מעוניין לעבור טיפול אשר מטרתו להשפיע על זהותו המינית ההומוסקסואלית."

manson23

New member
טוב מאוד

חשוב שאנשים ידעו שזה כן אפשרי. זה הכל, אחרי זה שכל אחד יחליט עם עצמו אם הוא מעוניין בתהליך הזה או לא. בדגש על דתיים שהדת הרבה יותר חשובה להם מהיצרים המיניים שלהם, וכשהם הולכים לטיפול אז אומרים להם שהאפשרות היחידה שיש להם בעניין היא לקבל את המצב כמו שהוא וזהו.

מקווה שיתחילו יותר לחקור את הנושא כי זה באמת מעניין.

22ק ו ס ם

New member
חקרו את הנושא לא מעט

והקונצזוס המחקרי אומר שזה לא אפשרי, אלא מקסימום מדובר בהעמדת פנים או חיים בהכחשה.

incognito1980

New member
איני בטוחה שחקרו טיפולי המרה

מבעיקר מכיוון שזה נחשב מאד לא PC.

22ק ו ס ם

New member
חקרו את אלו שטענו שניסו להמיר

ולא מצאו שזה אפשרי. אמנם לא ערכו מחקר דאבל בליינד אבל יש לא מעט עדויותהיסטוריות של ניסיונות לשנות נטייה מינית שכולם נכשלו. בכל מקרה, חובת ההוכחה על אלו שטוענים שזה אפשרי להראות שזה כך (ולא סתם להביא עדויות של אנשים). אבל כאמור, צריך לשאול למה בכלל צריך לנסות להמיר נטיות מיניות מלכתחילה?

incognito1980

New member
אני חושבת שיש אנשים שהיו מעוניינים לשנות

ואם הדבר יימצא כאפשרי, שמורה להם הזכות לעשות זאת. ז"א, איני חושבת שמותר לי להגיד למישהו שלא ישתנה, כמו שאיני יכולה להגיד למישהו כן לשנות נטייה מינית. במילים אחרות, זו נראית לי החלטה מאד אינטימית, וזכותו של אדם להחליט בעניין. אני מבינה שאם טיפולי המרה יימצאו מועילים, ולו לאחוז זניח של אנשים, יופעל לחץ חברתי גדול על הומוסקסואלים רבים, כולל על אלה שטיפולים כאלה אינם יכולים להשפיע עליהם כהוא זה. וכן, אני די חוששת מכך שיגרמו לאנשים רגשי אשם ע"כ שאינם מצליחים להשתנות. מצד שני, להימנע מלחקור את הנושא נראה לי בלתי הוגן כלפי אלה שאולי היו רוצים לבדוק דרכים אחרות. אני חושבת, לדוגמה, שחייהם של הומוסקסואלים דתיים הם חיים קשים מאד, קודם כל בגלל המשבר האמוני האפשרי, ואם הייתה אפשרות להקל על מי מהם, הייתי רוצה שתהיה להם האפשרות לנסות ולהשתנות, אם יבחרו בכך. לא כי אני חושבת שהם צריכים, אלא כי איני מרשה לעצמי לומר לאנשים שעליהם להיות מי שהם בכל מחיר. אני חוששת שלעתים המחיר עלול להיות כבד מנשוא.

אני מודה שהנושא אינו פתור אצלי עד תום.

22ק ו ס ם

New member
כמה אנשים רוצים לשנות שלא בגלל לחצים סביבתיים

או בגלל שהסביבה תופסת את ההומואיות כלא טבעית ולא רצויה? למה שאדם ירצה לשנות משהו שאין לו באמת שליטה עליו, ומה המחיר של שינוי כזה? אגב, כל המקרים שרוצים כביכול שינוי מגיעים מהומואים ולסביות שרוצים להפוך לסטרייטים. אני לא מכיר מקרה של סטרייט שרוצה להפוך להומו. זה אומר הרבה על התפיסות החברתיות שיש לנו להומוסקסאליות מאשר על הנטייה עצמה.

אני תוהה אגב, איך לדעתך או לדעת אחרים אפשר לשנות נטייה מינית, כי אני לא מכיר שום דרך כזו.

האמת היא

שאני לגמרי מסכימה איתך, אבל מנגד מה למשל אם פדופיליה? תאורתית אם תוכל לשלוט באוריינטציה מינית..זה יכול לפתור כמה בעיות, לא? ואולי במקרה הזה ורק בו הנזק שווה את זה?

22ק ו ס ם

New member
פדופיליה זה סיפור אחר כי שם יש פגיעה באחרים

צריך לזכור שפדופיליה זו הפרעה נפשית שגם היא כנראה לא נשלטת, אבל רק מעטים באמת מממשים אותה. צריך למנוע פגיעה באחרים אבל לא חושב שצריך לשנות את הנטייה המינית של הפדופילים כל עוד הם שומרים אותה לעצמם.

אממ לא יודעת זה בסה"כ יעזור גם להם.

ועד כמה באמת אפשר לשמור את זה לעצמך? תחשוב שבתור סטרייט יגידו לך שאף פעם, אף פעם לא תוכל לממש את זה? זה סיכון די גדול, בשלב מסוים זה בהחלט יכול להתפרץ.

וברור לי שהומוסקסואליות היא סיפור אחר, ולכן כתבתי שאני מסכימה איתך, בקשר עליהם. זה לא יהיה נכון בכלל לחשוב בכיון של טיפול המרה. מנגד-יש גם יתרונות לחקירת הנושא.

22ק ו ס ם

New member
סטטיסטית רוב הפדופילים לא מזיקים

ואכן, זו מחלה קשה שצריך לנסות לטפל בה, אבל כשהנזק כל כל גדול לאחרים אז בראש ובראשונה צריך למנוע מהם לממש את התשוקות שלהם.

incognito1980

New member
אין שום ויכוח על כך שהחברה תופשת את

ההומוסקסואליות באופן שונה ושלילי יותר מהטרוסקסואליות.
אני כן חושבת שיש אנשים שהיו רוצים להשתנות בגלל סיבות דתיות. איני מתכוונת לאנשים שהחברה סביבם מפעילה עליהם לחץ (וברור שיש רבים כאלה), אלא על אנשים שאינם מצליחים לפתור לעצמם (עם דגש על עצמם) את המתח בין המשיכה המינית שלהם לבין איסור התורה.

לא אמרתי שידוע לי על טיפולי המרה שעובדים. נכון להיום, לא ידוע לי שמשהו כזה קיים, ואני מסכימה שעל פי הידע שיש לנו היום, לא ניתן לשנות נטייה מינית. אני כן זוכרת שלפני כמה חודשים כמה מבכירי הפסיכולוגים, או שמא הפסיכיאטרים, בארץ התייחסו לעניין וטענו, כי טיפולי המרה לא נבדקו עד עתה בכלים מדעיים מקובלים, וכי זה קרה בגלל ההשלכות החברתיות והפוליטיות של הסוגיה.

sense9

Member
מנהל
למרות שהמניעים אינם חייבים להיות דתיים.

למעלה