ספרים רבותי ספרים!

ספרים רבותי ספרים!

התחלתי לפני שבוע לקרוא את הספר "דברים שהלוואי שידעתי בגיל עשרים-קורס מזורז בלכידת הזדמנויות" (שקיבלתי בכנס משתחררים..) :
טינה סיליג היא מרצה באוניברסיטת סטנפורד והיא מספרת על קורסים שהיא מעבירה, היא מלמדת את תלמידיה איך להגדיל ערך של דבר..למשל היא מחלקת לתלמידיה 5 דולרים והם צריכים להגדיל את הערך של הדולרים..היא מקציבה להם 4 ימים להכנת הפרויקט וביצועו ואחרי 4 ימים הסטודנטים מציגים את המיזם שלהם..היו כאלה שהכינו דוכן למכירת לימונדה, היו כאלה שמכרו מקומות ישיבה במסעדות-לזוגות שלא רצו לחכות בתור, היו כאלה שמילאו אוויר באופניים של סטודנטים אחרים, והקבוצה שהצליחה להרוויח הכי הרבה-היו אלה שעשו פרסומת לחברה שרצתה לגייס עובדים סטודנטים ..

הספר הזה ממש נותן השראה, ופותח את העיניים לקראת העתיד שלי-בזכותו אני שמה לב יותר לפרטים ולבעיות ש-וואלה אפשר לפתור אותן, כל בעיה ניתן לפתור..
ממש ממליצה עליו.

על איזה ספר נחמד (מכל סוג) אתם ממליצים?
וכמובן ספרו עליו קצת..

אני פשוט גרועה בכל מה שקשור לספרים לאחרונה...

לקחתי שלושה ספרים מהסיפרייה של המכללה, במקום להאריך אותם לא עשיתי איתם כלום...

רק את הספר של סופר נני קראתי ואני קרובה לסיום! חייבת לעשות משהו עם עצמי שיגרום לי לחזור לקרוא כמו פעם. :/

נראה לי כאילו כל יומים נפתח שרשור כזה

כל פעם בפורום אחר, וכל פעם אני עונה את אותן התשובות... אני קוראת לא מעט ורשימת הספרים האהובים עלי היא באמת עצומה כך שאין סיכוי לפרט, אבל אני אפרט על שניים ספציפים בגלל שאתמול אחותי היתה אצלי ורצתה להשאיל כמה ספרים- ועם אלה היא יצאה לאחר המלצה שלי.

איש הקוביהQלוק ריינהארט- לא מתאים אם אתם עדיני נפש, יש בו קטעים בוטים למדי, אבל זה ספר שמאוד השפיע עלי כשקראתי אותו לראשונה (בגיל הטיפשעשרה)... הספר מספר על פסיכיאטר שמחליט לתת לגורל לנווט את מהלך חייו, הוא מתחיל להטיל קוביה בנוגע לכל החלטה קטנה או גדולה... באפשרויות הוא תמיד מכניס גם אופציות ממש גרועות שהוא ממש לא רוצה לעשות כדי לאזן... מיותר להגיד שבמשך כמה שבועות אחרי קריאת הספר מושפעת שכמוני חיה חיי קוביה פסיכוטים נכון?

המוות והפינגווין/אנדריי קורקוב- בגדול- סיפור על בחור שמגדל פינגווין... מדובר על אחד הספרים המצחיקים שקראתי בחיי! אבל אל תטעו, גם אחד העמוקים ומעוררי המחשבה...

וכמובן ההמלצה הנצחית- אמבר/ רוג'ר זילזאני- סדרה מופלאה של 10 ספרי פנטזיה... על ממלכה קסומה בשם אמבר ומשפחת המלוכה שבה, ובפרט על מאבקי השליטה של יורשי העצר. סדרה שואבת וכייפית להפליא...

תודה על ההמלצות

נשמעים אחלה ספרים!!!
וממש סיקרנת אותי עם הספר על הפסיכיאטר שנותן לגורל לנהל את חייו.. זה מפחיד כי גם אני עצמי עושה את זה באיזשהו אופן.. אז איך זה נגמר, טוב או רע?

גילושיט

New member
זה כמו בטלנובלה בע"מ!

שהאבא מתחרפן אז באיזהשהוא שלב הוא מחליט החלטות עם קובייה.. הכי זכורה לי סצנה שהוא התלבט מה לאכול אז הוא הטיל קובייה ויצא לו סנדוויץ עם טונה

spaysi8

New member
אוו ספרים!

אז קודם כל כבר המלצת לי עליו ובהחלט אנסה, אני גם לקראת שחרור ונראה לי זה ספר שיעזור לי..

הספרים שאני הכי אוהבת כרגע הם ספרים של הסופר הרוקי מארוקמי.
הוא פשוט משוגע על כל הראש וכותב כל כך טוב!
אני אוהבת ספרים מיוחדים ומוזרים והוא כותב בדיוק כך..

מעבר לזה אני גם אוהבת את אשכול נבו מאוד כי הספרים שלו פשוט לגמרי משקפים את הרגשות והחוויות שעוברים פה בארץ.. כל הספרים שלו מתקשרים לציר חיפה-תל אביב-ירושלים שזה ממש תמצית הארץ שלנו..

זהו :p

קראתי את "קפקא על החוף" (מורקמי) לפני 3 שנים

כבר הספקתי לשכוח את רוב רובו אבל אני בהחלט זוכר כמה שהספר הזה הקסים אותי!
הרגשתי ממש טוב לאחר קריאתו, כאילו עברתי בעצמי הרפתקה מרגשת.

spaysi8

New member
גם אני!

יש לו מין קטע להכניס אותנו פנימה, וכל הדברים הדמיוניים שם נראים לי פתאום הגיוניים בהחלט כי הוא פשוט מתייחס אליהם כשגרה..

אני נזכר עכשיו בשורת מחץ שהדהימה אותי...

לא מילה ובמילה אבל משהו כזה: (כתוב על סאאקי, מנהלת הספריה, כשמספרים את הסיפור שלה)

"באותו רגע הבינה שיותר מאושרת ממה שהייתה כבר לא תהיה." (נדמה לי שזה קשור לתמונה שהספר עוסק בה).

בזמן שקראתי את הספר חוויתי אהבה נכזבת, כך שמאוד הזדהיתי עם המשפט הזה והוא גרם לי לפרץ רגשות.

spaysi8

New member
יפה שאתה זוכר

אני עוד לא ברמה של לזכור משפטים מספרים חח

גילושיט

New member
מורקמי

דווקא את קפקא שלו פחות אהבתי מהאחרים.. אבל עדיין אין עליו ועל הכתיבה הייחודית שלו.

spaysi8

New member
מה?!?!

קפקא על החוף מהמם!!
תקראי את "אחרי החשיכה", ספרונצ'יק מקסים..
ויש את "שינה" גם קטני וגם מהמם
וכמובן הציפור המכנית מדהים!

אלף שמשות זוהרות

של חאלד חוסייני (הספר השני שלו אחרי רודף העפיפונים...)
זה הספר הכי טוב שקראתי בחיי.. סיימתי אותו כל כך מהר.. אני זוכרת שכשהייתי קוראת אותו ואז נגיד הייתי צריכה לצאת לאנשהו אז פשוט הייתי לוקחת אותו ביד וקוראת בהליכה בדרך לתחנת אוטובוס (בסגנון של בל מהיפה והחיה למי שמכיר את הסרט :p) רק כי פשוט לא יכולתי להפסיק!! :)

בעצם מסופר על חייה של נערה באפגניסטן, ועל כל מה שהיא עוברת (ואלו באמת זוועות)..

lee05

New member
ספר מצויין

קיבלתי אותו מתנה מחברה כשהתשחררתי וגם בלעתי אותו תוך שניה.
גם רודף עפיפונים הוא מצויין וקשה

למעלה