ספרים רבותי ספרים!

יש הרבה

שני ספרים של קייט מורטון: "הערפל המתפוגג" ו"הגן הנשכח". את השני אהבתי יותר, אבל שניהם מעולים, וקצת באותו סגנון - תעלומה שנמתחת על פני כמה עשרות שנים ובין כמה דמויות עד שהאמת מתגלה.
ההמלצה הנצחית שלי: "ואם היו אומרים לך" של גלית דיסטל אטבריאן - ספר מדהים! סיפור שמבוסס על סיפורה של הסופרת, וההתמודדות שלה ושל המשפחה עם הילד שלהם שנולד "קצת לא בסדר". כתוב בצורה שמטיחה בפרצוף את כל המחשבות הכי אפלות שלך... מומלץ מאוד.
משום מה לא זוכרת עכשיו ה קראתי לאחרונה שהיה טוב... אני אעבור על המדף בדירה ואחזור עם תשובות נוספות :)

raptor89

New member
באמת התחלת לקרוא אותו?

נראה לי די משעמם ואובר-פילוסופי כזה.
אבל אם את אומרת, אני אנסה.

נכון לעכשיו אני קורא את portrait of a spy של דניאל סילבה, קצת לשפשף את האנגלית לפני החזרה לאזרחות...

והאמת שאני קורא את כל הסוגים, תלוי בזמן שיש לי לקרוא את הפסר נכון לאותו זמן.
אם בא לי ספר של יום-יומיים, אני אפתח איזה הרלן קובן או משהו בסגנון (את שלושת ספרי משחקי הרעב סיימתי בשבוע)
אם יותר - אני מאוד אוהב את הספרים של דניאל סילבה וג'ון גרישם (מתח / מותחנים משפטיים).
לעיתים יותר רחוקות אני נופל על איזה משהו ארוך (נערה עם קעקוע דרקון ושני ההמשכים שלו, עולם ללא קץ ונפילת ענקים של קן פולט)
ולעיתים ממש רחוקות אני קורא ספרים מהסוג שגורם לסמב"ציות בחמ"ל להכין לי סימניה בסגנון "אתה חננה. תשתחרר ומהר" (13 בעיות לא פתורוץ בעולם ושות', יום הפלישה ושות')

אבל בתכל'ס - כל עוד המאחורה נשמעלי זורם, אני מוכן לקרוא הכל.
הפסקתי רק ספר אחד באמצע מאז שחזרתי לקרוא (שזה אחרי י"ב) - וזה כי במשך חודשיים לא הצלחתי ולא רציתי להתקדם בו.

קיצר, כתבתי פה ספר...

al19

New member
2 ספרים ...

הראשון:
אני יהיה בנאלי ויגיד סדרת ספרי הארי פוטר
ספרים מדהימים בעני
קראתי את כולם באנגלית בשפת המקור כמובן.
אחד הדברים הכי טובים שהספרים עשו זה להכניש הרבה ענשים לעולם הספרים.
אני מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב אותם
מאוד אוהב את הצבעוניות והפנטזיה שלהם את הקווידיצ', את סנייפ, את העובדה שהעולם שם מאוד מאוד מפורט.
את השמות את הקסמים,! והכי חשוב את הקסם הכי גדול שהוא הכשרון של רולינג שתיהיה מרותק כל שניה ושניה של הדרך . .

שני:
זה שיר דמדומים אחרון
רומן בין גבר ואשה מהודו המתרחש גם בהודו.
זה רומן \ דרמה , המתרחש בהודו. אבל כל כך צבעוני כל כך רומנטי והתיאורים שם של הצבעים התבלינים, הבגדים הבדים.. באמת מכניס אותך להודו הישנה שוב פעם .
ובלי קשר זה ספר מצויין, כתבה אותו מישהי שאני בטוח לא יצליח לבטא את השם שלה מזכרון, (אדוורטה משהו משהו משהו ...)
אם לא אכפט לכם דרמות. אז זה ספר רומנטי מאוד.

Optimistic Girl

New member
הספרים שלי

הספר שקיבלת הוא אחלה ! ראיתי בסטימצקי ואהבתי

לא קונה כי לא מתחומי העיניין הספרותיים שלי,
אבל אוהבת ספרים כאלו פראקטיים והספר "דברים שהלוואי שידעתי בגיל עשרים'' נראה מעניין.

הספר שאני אהבתי,
זה להשיג הכל של ג'ון אסרף,
זה ספר שכתב מיליורדר, והוא גם מאמן אישי <קואוצ'אר>

ספר פראקטי , בתוכו צריך גם לכתוב,
הוא גורם לנו לחשוב על המטרות שלנו, ועל החיים שלנו בגדול !

אדם שאין לו מטרות עתידיות, באימון אישי משול ל-
זה כמו ''אני הולך, רק לא יודע לאן''
או ''אדם שמזמין מונית, ואומר לנהג תסע לאן שבא לך''
או ''בחיים צריך מזל'' <פירוש, החיים שלי לא בידיים שלי, אלא אני רק שוחה עם הזרם''

באימון אישי, גורמים לאדם לחשוב מה הוא רוצה מעצמו,
מה החלומות שהוא רוצה להגשים,
איפה הוא רואה את עצמו בעוד 5 שנים?
<למשל להגיד נשואי/בזוגיות מאושרת גם זה טוב!>

ישנם גם ראיונות עבודה ששואלים את השאלה איפה אתה רואה את עצמך בעוד5/10 שנים,
המטרה פה , לראות האם לאדם יש שאיפות עתידיות כלשהן.

בקיצור למי שמתעניין להשיג יותר מהחיים שלו, ממליצה להתעיין באימון אישי,
ולקרוא את הספר להשיג הכל.

וגם יש ספרים נוספים כמו של אלון גל, ערן שטרן שעוסקים באימון אישי
ומאוד מעשיים שאפשר לעבוד איתם בחיי היומיום.

Puskas

New member
לא קורא

יש לי סף ריגוש גבוה וספר לא עושה את העבודה כבר :)
פעם הייתי תולעת רצינית.

Kurama

New member
צבע המים

של ג'יימס מקרייבד, הספר שהכי ריגש אותי. צלה של הרוח הספר שהכי ריתק אותי ומתח, למרות שהסוף היה צפוי. גם אני מאוד מצליח להתחבר לספרים של אשכול נבו וגם אתגר קרת, יש בהם משהו מאוד ישראלי. הספר האחרון שקראתי היה "מותו וחייו של צ'ארלי סנט קלאוד", נהנתי ממנו מאוד.

ebi83

New member
כשיש זמן, קוראים..

או בעברית- בשבתות שאני לא חייב ללמוד, אני קורא ספר (ולרוב מסיים אותו באותה שבת
).

הספר האחרון שקראתי- לבד בברלין. ספר טוב וחזק שמציג פנים שונות של העם הגרמני וחייו במהלך מלחמת העולם השנייה והשלטון הנאצי. לא שזה משנה משהו בגישתי לתקופה האפלה הזו בהיסטוריה, אבל זה נותן נקודת מבט מעניינת (המבוססת על סיפור אמיתי) על חיים בדיקטטורה רודפנית.

ספר מקצועי שאני פשוט אוהב אוהב אוהב זה ספרו של גדעון קונדה "מהנדסים תרבות". ספר על אנתרופולוג שמבצע מחקר בחברת הייטק ובעיקר על ממצאיו ומסקנותיו.
משהו שרלוונטי כמעט לכל מי שעובד בחברה באשר היא כיום

LightMyWay

New member
איזה ספר יפה!

אני בדיוק קוראת אותו.
למען האמת עוד לפני שקראתי את תוכן ההודעה שלך ורק מהתבוננות בכותרת חשבתי על הספר הזה.
בהחלט ספר מעניין.
סופרת מקסימה. משלבת דעות מאוד ראליות ונכונות על יזמות בפרט ובכלל תפיסות נכונות של חשיבה על החיים.
היא נותנת דוגמאות מהחיים על כל מיני פרויקטים וביניהם מכניסה את דעותיה.

ממליצה עליו בחום!

Purple Mushroom

New member
ספר הסודות- של דיפאק צ'ופרה

אני התחלתי לקרוא אותו, אחרי שקנינו אותו במבצע בצומת ספרים, ב 1.4.2010, מבצע של סלקום, ספר במחיר של sms אחד. זה היה כשנה אחרי שפיטרו אותי מצומת ספרים.

קורא אותו בהמשכים, כבר יותר משנתיים, ואני לקראת סיום. (עוד כ30 עמודים? אאל"ט).
הספר בהתחלה שקראתי אותו, גרם לי לצמרמורות, ודמעות בעיניים מרוב התרגשות.
זה ספר ניו אייג'י, של דיפאק צופרה, מהודו. גדול הוגי משהו. שווה קריאה. מקווה שהתת מודע שלי יפנים את פניני החוכמה של הספר.

בשנים האחרונות, אני בקושי קורא ספרים, יותר באינטרנט כותב, וקורא, ומשוחח עם אנשים שקראו הרבה ספרים. (כמו הבוסית הטובה שלי לפעמים):).

למעלה