ביקורת אלבום - ברנדי קלארק

LeAnnDylan

Well-known member

אחד השירים האהובים עליי ביותר באלבום. אני אוהבת אותו ברמה מטורפת שאם הוא היה נמצא בכל אלבום אחר הייתי מכריזה עליו בקלות כ"שיר הטוב ביותר באלבום והטוב ביותר של אותו אמן בכלל" אבל בגלל שזו ברנדי ובגלל שיש לה לפחות עוד 3 שירים אחרים שטובים באותה מידה באלבום, קשה לי להתמסר אליו בלעדית. ובכל זאת, מדובר בשיר מעולה. אהבתי שבאחד מהראיונות איתה המראין אמר משהו בסגנון של "שירי אהבה יש כל הזמן, הטריק הוא למצוא זווית חדשה לספר סיפור אהבה" והשיר הזה הוא לגמרי זווית חדשה. זה נראה רגע כל כך בנאלי שאני באמת מאמינה שכולם חוו וכשניסיתי לחפש אם קיים שיר עם משעמות זהה לרגע הזה שמתואר בשיר לא מצאתי. איך יכול להיות שזה רגע כל כך 'אוניברסלי' ואף אחד לא מצא את המילים לתאר אותו עד היום?
אני זוכרת שאחרי ששמעתי אותו לראשונה באופרי ואז שמעתי עוד גרסה שלו באופרי (של ג'ואנה סמית') זה היה הברייקינג פוינט שלי. היה קשה לי להתאפק עד יציאת האלבום אבל זה קורה עם כל אלבום חדש שאני מחכה לו אבל לשיר הזה היה לי חיבור מיוחד, אני זוכרת שהייתי מתעוררת מידי בוקר עם תחושת אכזבה מרה על כך שה-22 לאוקטובר עדין לא הגיע ויש לי עוד מלא זמן עד שאוכל להאזין לשיר הזה ברפיטים. אז בלית ברירה 'נאלצתי' להאזין בעמוד של יוטיוב לגרסה של ג'ואנה (פשוט כי היא הייתה זמינה) והתאהבתי בה לגמרי. בהתחלה כעסתי עליה שהיא בכלל מעזה לשיר את השיר הזה אבל השיר כל כך יפה שפשוט לא היה אכפת לי מי שרה אותו. המסר שלו נשאר זהה והוא יפייפה ומרגש בכל גרסה של מישהי שמסוגלת לשיר סביר.

קרלס: את רוצה לתת 10 לשיר לפני שנשמע אותו, או שלפחות נעמיד פנים?
דילן: נעמיד פנים
קרלס: עוד 10, יאיי.
דילן: גלחעלכגדיעכגדצן!!!!!@#!@
כמה מושלמת אפשר להיות???
אני מאוהבת בחיים שלה

כה אדירה!!
קרלס: חחחח
את משעשעת אותי
סיפור?
דילן: כששמעתי אותו לראשונה כשהיא שרה אותו באופרי התמוגגתי!
היה רבע ל-4 לפנו"ב וישנה לידי כלבה לא רצויה ופשוט התבכיינתי לי מאושר
"היו אנשים שאמרו לי שזה הלב של האישה, או לבו של האדם. זה מאוד פגיע. אני חושבת שכולם הרגישו ככה באיזשהו שלב בחיים, כשאת עם מישהו שלא לגמרי התגבר על מישהי אחרת שהוא היה איתה ואז אתם נתקלים בה וזה רגע האמת. הוא חייב להצהיר בפני האקסית שהוא אוהב אותך עכשיו באותה צורה שאהב אותה, אבל עמוק בפנים את יודעת שעדין יש לו רגשות עבור האקסית."
התרגומים העילגים שלי לפעמים מוציאים את הפואנטה של הדברים שהיא אומרת אבל מניסיון, אפילו כשכולם יודעים אנגלית, ברגע שרואים ערימה של טקסט באנגלית, לא קוראים. ורציתי שתקראו.
קרלס: האמת שהפעם הסיפור לא הוסיף
דילן: אז דעתך?
הסיפורים צריכים לבוא לפני השיר, לא אחרי
אחרי הם די מיותרים כי השירים תמיד מאוד מפורטים
קרלס: זה נכון
נתתי כבר ציון לא?
אהבתי את השיר
אני אוהבת שירים כאלה
דילן: אהבתי שהיא אמרה שזה דבר כל כך פשוט והכי לגיטימי. וטקסט של הפזמון. אני מתמוגגת
תחזיקי לה את היד ביץ'!
קרלס: טוב
אני מוכנה
דילן: לא את לא

היא שלי!
תישארי עם המסוממת הצעירה שלך
קרלס: בסדר
אבל היא לא בקטע
דילן: זו לא בעיה שלי
קרלס: באסה
דילן: אני ראיתי את ברנדי קודם. היא שלי
קרלס: ראית את כולן קודם
דילן: כן, טוב. זה נכון

אז אממ 100 ונמשיך?
קרלס: כן
דילן: יאיי

Guncrazy

New member

השיר הזה ממיס את ליבי

כמה אמוציות בשיר אחד
אני לא עומדת בזה

symptoms

New member

עוד שיר מעולה, ולגמרי נוגע בזוית אחרת של שירי אהבה. יכול להיות שאם הייתי שומעת אותו לפני הבן הוא היה האהוב עלי, אבל יש לי נטייה לשמור אמונים וכאלה.

רעות

LeAnnDylan

Well-known member
06. Stripes

06. Stripes

זמן:
3:16
כותבים:
ברנדי קלארק, שיין מקאנלי, מאט ג'נקינס.
לירקס:
http://www.songlyrics.com/brandy-clark/stripes-lyrics/
קישור להאזנה:
http://www.youtube.com/watch?v=plPRmANJF_w
הסיפור מאחורי השיר:
"היינו בערב כתיבה משותף והיה כל כך רועש בבית אז החלטנו ללכת במורד הרחוב ומצאנו את הבית הזה שלא היה בו אף אחד, ישבנו בחוץ על הדק ומאט ג'נקינס היה ממש לחוץ שהבעלים יחזרו פתאום הביתה. אמרתי לו 'הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שנלבש סרבלים כתומים' ואז שיין אמר שהוא תמיד רצה לכתוב שיר שנקרא 'כתום' על אישה שרוצה לירות בבעלה אבל לא אוהבת את הצבע כתום. הוא אמר 'אבל שום דבר לא מתחרז עם כתום' ואז אמרתי 'כן, אבל הכל מתחרז עם פסים' זה היה רגע כזה של א-אה! והשיר פשוט המריא משם. זה כיף במובן של 'הייתי שמחה להרוג אותך אבל הסיבה היחידה שעוצרת בעדי היא סיבה ממש שיטחית' זה תמיד היה חלום בהקיץ מוזר וכיפי עבורי."

LeAnnDylan

Well-known member

השיר שהתחיל את כל האובססיה שלי...

אם עוד לא ראיתם את הקליפ שלו, למה אתם מחכים?
אגב סתם סיפור משעשע שקרה לי אתמול, הייתי באיזה חנות והנחתי את הטלפון שלי על הדלפק כדי למדוד כל מיני דברים ואחת המוכרות שהיו במקום הסתכלה על הפאנל של הטלפון שכתוב עליו "I Hate Stripes and orange ain't my color" וראיתי שיש לה פרצוף שמנסה לפענח מה הקטע של זה. אמרתי לה שלא תנסה להבין, שזו פשוט שורה משיר. הייתה שם עוד מוכרת שבאה ואמרה "בואי נראה אם אני מכירה את השיר" והתחילה לקרוא את מה כתוב. ישר ביטלתי אותה ואמרתי שהסיכוי שהיא מכירה את השיר די אפסי וזה חבל כי זה שיר טוב. הן אמרו שהן לא מבינות את השורה והסברתי להן שזה שיר על מישהי שרוצה לרצוח את בעלה הבוגד אבל לא אוהבת את המדים הכתומים של הכלא. ישר הן אמרו שזה נשמע כמו שיר שהן חייבות לשמוע ושידלתי אותן לרכוש אותו אח"כ באייטונס

קרלס: טוב, 10
ברור
דילן: כמובן. אני זוכרת שכשהגעתי אליה זה אחרי ששמעתי את קרייזי וומן של ליאן בשאפל ואז החלטתי לבדוק מי כתב אותו. את שיין כבר הכרתי, על ג'סי שמעתי והשם של ברנדי נראה לי מוכר אז גיגלתי אותה וראיתי שהיא כתבה גם את Mama's Broken Heart והחלטתי שזה מעל ומעבר למה שהיא צריכה להוכיח כדי שאעקוב אחריה. אז עקבתי.
ואז היה רשום לה בעמוד טוויטר שיש לה EP באייטונס של שלושה שירים. (Pray To Jesus, Take a Little Pill, Stripes)
אמרתי שננסה ונראה מה היא שווה.
שמעתי 7 שניות מ-Stripes וישר קניתי את כל השלושה.
לא ענין אותי בכלל לשמוע אותם. זה היה כל כך טוב שפשוט זרמתי איתה.
מיותר לציין שממש לא התחרטתי על זה אח"כ...
קרלס: אה לא?
דילן: שיר אדיר, קליפ אדיר וברנדי מלכה!!! 10!!
ברנדי מקום 4 באלבומי אייטונס. אני גאה בה
קרלס: זה די מרשים
הקליפ אכן מעולה
סיימנו חצי אלבום ולקח לנו רק שעה וחצי
דילן: זה מרשים
אגב הבלונדה שם במיטה בהתחלה זו ג'סי ג'ו דילון, סתם פאן פאקט שכזה.

הסיפור של השיר

איזה מלכה היא!
ובאמת שיין, 8 שנים אתה מנסה למצוא חרוז לכתום
איזה מין סונגרייטר אתה

Guncrazy

New member

מה עוד אפשר להוסיף שעוד לא נאמר על השיר הזה?
הוא פשוט אדיר

symptoms

New member

תפוזבל מחק לי את ההודעה. אבל כתבתי שזה השיר הראשון של ברנדי ששמעתי ושאהבתי אותו מספיק כדי לא לפתח אנטי כלפיה למרות החפירות הבלתי פוסקות שהיו מנת חלקי בחודשיים לפני צאת האלבום.

רעות

LeAnnDylan

Well-known member
חוצפה

רק לי יש את הזכות לפתח אנטי כלפי שירים/אמנים שאת חופרת עליהם.
זה לא עובד BOTH WAYS

LeAnnDylan

Well-known member
07. In Some Corner

07. In Some Corner

זמן:
3:38
כותבים:
ברנדי קלארק, טרנט ג'פקוט.
לירקס:
אוסיף בהודעה המשורשרת לזו.
קישור להאזנה:
http://www.youtube.com/watch?v=OUIy4Yu1Zuo
הסיפור מאחורי השיר:
"השיר הזה הוא על הרגעים האלה באמצע הלילה שאת חושבת על מישהו שהוא לא טוב בשבילך אבל את מקווה שהוא יתקשר בכל זאת וגם מקווה שהוא לא –באותו הזמן. שוב, מדובר בענין של קריעה בין שני מצבים בדומה ל-What Will Keep Me Out of Heaven אבל זו קריעה בצורה קצת פחות טראגית."

LeAnnDylan

Well-known member
ליריקס

In some corner, in some bar, somewhere
Not too far, he's drinking scotch
On the rocks.
And watching the sweat
of the glass rolled off

There's a juke box playing Jones
Keeping him company, being alone
And right where the smoke meets neon light
He's wrestling with a memory tonight

I'd love to say I'm strong enough
But if he'd put down that drink and called me up,
I'd throw on my coat, and be right there.
In some corner, in some bar, somewhere.

In some corner
In the back of my heart
I know we're better being apart
So I say a prayer
Tonight he'll move on
Then I pray even harder he'll pick up the phone.

I'd love to say that I'm strong enough
But if he would put down that drink and call me up,
I'd throw on my coat and be right there.
Oh everything I love was in a chair
In some corner, in some bar, somewhere.

LeAnnDylan

Well-known member

זה השיר שאני הכי פחות אוהבת באלבום ובכל זאת הוא מקבל 4 כוכבים. מה זה אומר לכם? כן כן, שאתם חייבים לשמוע את האלבום הזה. עכשיו!
מודה שלקח לי יותר זמן להתחבר אליו מאשר אל האחרים באלבום אבל פחות בגלל שהוא לא טוב ויותר בגלל האופי שלו. הוא נואש כזה וגם אני בן אדם נואש ואני לא אהבת ששירים מזכירים לי כמה אני נואשת

דילן: יאללה. זה שיר שאין לי אפילו רבע מושג איך הוא נשמע. נראה לי בין היחידים שלא שמעתי אפילו שניה ממנו
קצת נואש לא? אני לא אוהבת שהיא נואשת
היא צריכה להיות מגניבה וקשוחה
אלא אם כן זה Hold My Hand ואז היא יכולה להיות עדינה ושברירית

קרלס: נראה לי שאני והשיר לא התחברנו
לא כל כך הבנתי מה הולך שם
דילן: אני כועסת עליה
"השיר הזה הוא על הרגעים האלה באמצע הלילה שאת חושבת על מישהו שהוא לא טוב בשבילך אבל את מקווה שהוא יתקשר בכל זאת וגם מקווה שהוא לא –באותו הזמן. שוב, מדובר בענין של קריעה בין שני מצבים בדומה ל-What Will Keep Me Out of Heaven אבל זו קריעה בצורה קצת פחות טראגית."
קרלס: בלי כעסים
ופחות מוצלחת
דילן: ובגלל שהיא פחות טראגית היא גם פחות מוצלחת
אני צריכה אנטיגונה
קרלס: את מקבלת את ההודעות שלי לפני שאת כותבת את הדברים
או שאנחנו פשוט באמת חושבות אותו דבר היום?
דילן: אין לי את היכולת לקרוא הודעות שלך לפני שאני מסיימת לכתוב את שלי אז גם אם שלך מתקבלות לפני, תהיי בטוחה שהמחשבות שלי הן שלי
קרלס: אצלי זה פשוט מופיע לפני
זה משעשע אותי
אתן לזה 7.5
רק בגלל שסיכמנו וכו'
דילן: לא יכולה
את הפזמון אני ממש אוהבת
מבחינת השירה
אז אני אתן לה 8.5
קרלס: התרשמתי. שירדת מ-9

נכון, זה שיר נואש אבל אם לא היה שיר נואש כזה שמתאר מצבים נואשים כאלה לא היינו מגיעים לשירים כמו קרייזי וומן וסטרייפס. אז תנו לשיר כבוד

Guncrazy

New member

אני גם, כמו דילן, ממש ממש אוהבת את הפזמון
הוא בנוי בצורה ממש טובה!

למעלה